R E K L A M A

Asus ZenFone Max Pro M2
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 21 do 30.
56,3% 
 25,0% 
 18,8% 
PiotrT
Kolejna info. Nawigacja włączona na całej długości trasy (390 kilometrów) zjadła około 29 procent baterii. Nie wiem czy ta informacja komuś pomoże ale dla mnie to lekki szok, gdyż w poprzednim telefonie musiałbym już go podczas jazdy podłączyć do ładowania.
.173.24.202 | 17 Feb 2019, 12:02
PiotrT
Witam wszystkich,

jestem posiadaczem tego telefonu od dwóch dni. Naturalnie potrzeba więcej czasu na poznanie telefonu, ale mogę podzielić sie kilkoma informacjami, które dla mnie osobiści były istotne.
Zaczynając od "zewnątrz": telefon wprawdzie jest nieco "grubszy" od innych modeli ale nie na tyle, żeby to jakoś raziło w oczy. Naprawdę bardzo subtelne różnice w porównaniu do choćby Huawei Y7. To co mi nie dawało do końca spokoju to był kolor. Niebieski... zawsze miałem czarne telefony i tutaj miałem pewne obawy. Ale na szczęście ten niebieski jest tak ciemny, że w zasadzie bardziej wygląda jak szary. Po założeniu dostarczonej sylikonowej obudowy, w ogóle nie widać że to niebieski kolor. Za to bez niej w pełnym słońcu dopiero widać odcień podany przez producenta i jest niezły. Natomiast w żaden sposób kolor nie razi i nie jest nachalny. Ta informacja może się przydać, ponieważ w niewielu miejscach telefon jest wystawiony do obejrzenia a sprzedawcy (miałem tak 2 razy) nie zawsze chcą rozpakowywać nowego, żeby pokazać. Sam telefon jest dość ciężki. Dla mnie to plus, ale co kto lubi. Noch jest mały i w ogóle nie razi.
Co do "wnętrzności". Dwie rzeczy które mi sie nie podobają, to zainstalowany Facebook i Instagram, bez możliwości odinstalowania. po wyłączeniu ich w ustawieniach aplikacji znikają z menu głównego. Niemniej w poprzednich telefonach jakie miałem mogłem po prostu wyrzucić te apki.
Telefon działa bardzo płynnie bez żadnego przycinania. Nie zdążyłem go wprawdzie zaśmiecić, ale i tak widać różnicę w porównaniu do innych nowych aparatów. Czysty android (o ile może być czysty...) działa szybko i sprawnie. Na wstępie 4 spore aktualizacje systemu. Sa dostępne klasyczne dzwonki (nie jak w przypadku Huaweia same symfonie o wysokich tonach perzy dźwiękach sms). NFC działa bez zarzutu. Rejestrator głosu daje możliwość nagrywania również rozmów telefonicznych, nie tylko dźwięku jak dyktafon. Aparat fotograficzny... w ciągu dnia super. W nocy z bliskiej odległości owszem. Bardzo ładnie. Z dalszej... jak w większości telefonów. Rozpoznamy na pewno na zdjęciu nocnym kobietę, ale czy będzie miała pieprzyk na lewym policzku, czy nie to juz inna sprawa... W każdym razie aparat ma bardzo dużo ciekawych filtrów i są dobrze rozbudowane jego funkcje. Nie ma żadnych problemów z instalowaniem aplikacji ze sklepu. Telefon uruchamia sie szybko i bez awaryjnie. Specjalistom nie jestem więc lubię wiedzieć co zaleca producent. Pełna instrukcja obsługi jest do pobrania ze strony Asus-a. jest tam rada, aby przed pierwszym użyciem telefonu bateryjnym był ładowany przez co najmniej 8 godzin. Kiedy go odpaliłem miał baterie na poziomie 56 procent. Do pełnia naładował się w około 50 minut. Po tych 8 godzinach odłączyłem go i tak: Odłączony był wczoraj o godzinie 6 rano. Obecnie (14:30) mam baterię na poziomie 51 procent. W gry żadne nie gram bo już chyba zezgredziałem ale dużo piszę i dzwonię plus wiadomości w internecie i poczta. Wszystko włączone co tylko może być (sieć, transmisja, bluetooth etc). Płacę NFC, i ogólnie ekran był włączony długo. Po prostu sie bawię nową zabawką (może jednak nie zezgredziałem do końca). Czytnik linii papilarnych działa faktycznie szybko. O samym androidzie nie będę pisał. jaki jest koń, każdy widzi. Jak ktoś coś będzie chciał spytać, to proszę w komentarzach.
.30.179.47 | 15 Feb 2019, 14:02

Kam1L
We wszystkich recenzjach, które obejrzałem twierdzono, że nie ma on szybkiego ładowania. Btw. chciałem go kupić ze względu na baterię, która już w mojej S6 kuleje, ale z tego co widzę, to ograniczenia częstotliwości taktowania procesora to słabe zagranie, no i ma tylko jedną częstotliwość Wi-Fi, co też jest słabe jak na nowy telefon (nie mówiąc o braku wejścia typu C już mi aż tak chyba by nie przeszkadzało).
https://www.asus.com/pl/Phone/ZenFone-Max-Pro-M2/Tech-Specs/
Cyt.: "Pojemność 5000 mAh z szybkim ładowaniem". (jf)
.99.235.136 | 10 Feb 2019, 14:02
kod007
zapomniałem dodać że telefon korzysta z VoLTE dzięki temu bez problemu możesz rozmawiać przez telefon i jednocześnie korzystać z internetu za pośrednictwem operatora GSM starsze telefony zyczajowo przełączały na 3G można było rozmawiać ale już w tym samym czasie internetu nie było
.207.157.122 | 09 Feb 2019, 19:02

kod007
Witam
Używam telefonu od ok 2 tygodni. telefon bardzo szubko pracuje z tym niema żadnego problemu. sam aparat robi dobrej jakości zdjęcia szkoda że oprogramowanie jest trochę skąpe. największym minusem tego telefonu jest jego wifi w standardzie N 2,5Ghz naprawdę by się przydało to na 5Ghz (o wiele mniej obciążone pasmo i lepszy zasięg) a rewelacją by było wifi w standardzie ac.
.207.157.122 | 09 Feb 2019, 18:02
indlvarn
https://www.asus.com/zentalk/thread-251424-1-1.html
Tutaj link do tego, że Asus potwierdza że częstotliwość taktowania to 1.95 GHz.
A to doprawdy wyborna wiadomość ;) "Wyższa wydajność i większa oszczędność baterii" ;) Słynna SI Asusa, która najwyraźniej bazuje na przycięciu zegara, żeby nie podskakiwał. Porównują wydajność do SD430 i SD636, ale do 439 czy 630 już nie bardzo mogą. Zakaszlałem się ze śmiechu. Naprawdę bardzo dziękuję za te informację i przepraszam za wprowadzenie w błąd znamionową graniczna częstotliwością zegara. Pomyślałem błędnie: Asus (do tej pory ten rodzaj myślenia rzeczywiście się sprawdzał. Powinienem pomyśleć: "większa wydajność" i "większa oszczędność". Przejrzałem większość lokalnych oddziałów. Nigdzie nie znalazłem częstotliwości zegara w danych tego modelu. Dzięki raz jeszcze i pozdrawiam ostrzegając, ze to jest ten rodzaj danych, który można zmienić pierwszą albo dziesiątą aktualizacją, bo ograniczenie jest programowe, a nie sprzętowe. (jf)
.48.235.50 | 07 Feb 2019, 18:02
Paweł Loko
WItam
Telefon użytkuje około tygodnia i jestem mile zaskoczony jego działaniem. Po przesiadce z lenovo P2 nie sądziłem że bateria w Asusie będzie tak fajna jak w P2. A tu się okazuje że jest całkiem podobnie jeśli chodzi o czas działania i włączonego ekranu co na duży plus dla Asusa bo ma większy ekran i szybszy procesor.Oczywiści e responsywność jak to się teraz modnie mówi jest też na plus dla Asusa, ekran jest bardzo dobry ale Lenovo z matryca Amoled trochę lepiej tu wypada. Ogólnie telefon posiada wszystko co telefon powinien mieć czyli dobrej jakości wyświetlacz, NFC co przy niektórych telefonach jest nie takie oczywiste, MEGA fajną baterię i wg mnie bardzo dobry aparat w tej półce cenowej. Osobiście zmodyfikowałem oprogramowanie do aparatu a mianowicie wgrałem soft z GOOGLE CAMERA i to dopiero pokazało co czujnik Sony potrafi zdziałać. Zdjęcia przesłałem z opisem GCAM i AsusCam dla porównania. Jedna rzecz mnie tylko irytuje mianowicie nie ma przycisku do NFC w belce rozwijanej tylko trzeba włazic w ustawienia żeby NFC włączyć. Jak to Asus poprawi uważam że telefon będzie kompletny i szczerze go mogę polecić. Mi osobiście zależało na pojemnej baterii i szybkości działania co Asus zapewnia w 100 % i dodatkowo aparat po modyfikacji okazał się niezłą sztuką. Polecam FONIK rakieta :)
.221.123.13 | 04 Feb 2019, 20:02
ATY
Oprócz tego co zauważył AJA należy dodać, że ASUS w tym modelu uniemożliwił "ukrycie" nie używanych ikon będących w Menu.
.199.162.2 | 04 Feb 2019, 14:02
Aja
Używam telefonu od kilku dni. Pierwsze co zauważyłem to brak możliwości przypisania innego dzwonka do poszczególnych kart sim, brak możliwości nagrywania rozmów. Mam wrażenie, że umknęły programistom funkcje, z których wcześniej ASUS słynął. Byłem właścicielem kilku modeli telefonów marki Asus i we wszystkich wcześniej używanych obie te opcje były. Szkoda, że ktoś zawalił sprawę i zapomniał o tym. Na osłodę dodam, że można korzystać z internetu na obu kartach sim bez konieczności ciągłego ustawiania tej opcji.
.199.162.2 | 04 Feb 2019, 07:02
Kakare
Posiada szybkie ładowanie.
Telefon używam trzeci dzień, jest niesamowity.
Bateria spokojnie na 3 dni.
.160.157.220 | 01 Feb 2019, 20:02

Wszystkich opinii: 32. Pokazuję od 21 do 30.