R E K L A M A

Alcatel One Touch 2001
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.
53,8% 
 0,0% 
 46,2% 
jak podpis wyżej
W/w aparat telefoniczny jest w moim posiadaniu od I kw.2015 otrzymanego od dystrybutora tel.T-MOBILE i przeznaczony był jako telefon stacjonarny-bezprzewodowy.Dał mi dużo zadowolenia z korzystania z niego.Z chwilą uruchomienia w gospodarstwie domowym INTERNETU,aparat ten stał się nieprzydatnym gdyż nie ma możliwości podłączenia go do modułu internetowego.Szukam odpowiednika-aparatu stacjonarnego przewodowego z wyświetlaczem o takich samych lub większych parametrach i słuchawką bezprzewodową

senior...z Chorzowa
.dynamic.chello.pl | 27 Jun 2016, 17:06
tester
Zapomniałem dodać, że oznaczenia klawiatury (wyraźnie nierównomiernie podświetlonej) są wypukłe co jest myślę dość rzadkie w telefonach a istotne w pewnych wypadkach.
.katowice.eu | 15 Sep 2015, 17:09

tester
Telefon posiada złącze mikro usb i po podpięciu stosownego kabla do komputera otrzymujemy do wyboru pamięć masową lub - i tu małe zaskoczenie - funkcję kamery internetowej (max 480p). Wygodna, wymagająca użycia jednej ręki ładowarka biurkowa w formie podstawki korzysta z dodatkowego złącza zlokalizowanego na dolnej krawędzi telefonu. Jakość rozmów, głośnika bez zastrzeżeń, jkość wykonania również. Dostępna jest jeszcze warta odnotowania funkcja wsparcia odczytem głosowym przydatna dla osób słabowidzących lub niewidomych.
.katowice.eu | 15 Sep 2015, 17:09
zeg.49.
Witam.Fajny telefon dla seniora!!!Ustawiłem tapetę z wnuczkiem ale zasłania go duża godzina i data,jak ją usunąć??? Andrzej.
.dynamic.chello.pl | 10 May 2015, 10:05

maciek
Płaczecie że w spis telefonów można wpisać tylko 200 numerów... Wątpie czy 50 sobie wpiszecie. Powinniście sie cieszyć że robią takie telefony z wołami na klawiaturze i wielkimi znakami na ekranie, dedykowane osobom starszym a nie marudzić że to że tamto.
.dynamic.gprs.plus.pl | 22 Feb 2015, 16:02
Andrzej
Do anna60 wybór dzwonków i głośność, ustawienia -> profile -> ogólny -> personalizuj, tam wszystko jest nawet wybór swojego dzwonka z pliku tylko mp3 do formatu wav.
.183.141.1.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 30 Nov 2014, 12:11
anna60
Telefon dla seniora, a niestety literki na klawiaturze bardzo male i niewidoczne, instrukcja obslugi tak napisana drobnym maczkiem, ze moja 87 letnia mama czyta z lupa, zreszta ja tez mialam klopoty. Nie znalazlam dzwonkow do wyboru i nie ma opcji przygloszenia a to jest wazne przy osobach starszych. Moze gdzies to jest a ja nie moge znalezc???? Ekran bardzo fajny, duzy, cyfry na klawiaturze tez ok.
.internetdsl.tpnet.pl | 23 Oct 2014, 16:10
Kolo
Zamiast dedykowanego przycisku do notatek głosowych lepszy byłby przycisk do kontaktów. Samo menu też mogłoby być prostsze w obsłudze - zbyt dużo klikania. Trochę do ideału brakuje, ale inne podobne konstrukcje często są jeszcze gorsze.
.free.aero2.net.pl | 10 Feb 2014, 14:02
Dora
W wyszukiwarce kontaktów,za szybko zatwierdzane są litery wyszukiwania. To telefon dla osób starszych, a nie tester sprawności manualnej. Czy jest sposób na zwolnienie zatwierdzania liter? Duży wyświetlacz, duże cyfry klawiatury niewidoczne litery na klawiaturze. Brak możliwości pogrubiania czcionki i zmiany koloru tła oraz liter(dla osób z wadą wzroku bardzo ważne).
.ip.netia.com.pl | 06 Feb 2014, 17:02
okiem42latka
Dodałbym jeszcze:
- Instrukcja do telefonu na pewno nie dla emeryta. Napisana tak małą czcionką, że mocna lupa jest niezbędna. W tej kwestii to Alcatel dał ciała.
- Niestety brak jest możliwości przypisania zdjęcia do kontaktu. Skoro jest aparat, to aż się prosi o taką funkcję. Chyba trochę za bardzo chciano uprościć obsługę.
- I potwierdzam, wersja 2001x nie ma odtwarzacza MP3. Dla emeryta to i tak pewnie bez znaczenia. Jest przecież radio.
- Zamiast MP3 ma za to prognozę pogody, która wymaga przesyłu danych. Prognoza jest na najbliższe 3 dni dla wybranych miast: Warszawa, Poznań, Kraków, Gdynia (dlaczego nie Gdańsk? :), Wrocław, Szczecin.
- No i na koniec: latarka jest, ale świeci na skraju sensowności :) No ale jest.
.free.aero2.net.pl | 24 Jan 2014, 07:01

Wszystkich opinii: 13. Pokazuję od 1 do 10.