R E K L A M A

ZTE Grand X IN
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 134. Pokazuję od 31 do 40.
53,0% 
 12,7% 
 34,3% 
mnemeth
Wahałem się dość mocno przed zakupem tego fona, ze względu na opinie odnośnie działania "dotyku" w tym telefonie. Muszę przyznać, że przynajmniej w moim modelu problemy z topornie działającym dotykiem nie występują. Może daleko mu do choćby Galaxy S IV, ale bez przesady... Jedyne co, to kilka razy podczas ładowania dotyk reagował dość dziwnie.
Ogólnie telefon wart swojej ceny, jest szybki, dobrze wykonany, fajnie leży w dłoni. Bateria przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje max 2 dni.
.228.7.93 | 26 Aug 2013, 21:08
Karsi
Witam Państwa,
użytkuję ten model już od 6 miesięcy, non stop. Jestem przekonany w 1000% że reakcja na dotyk jest uzależniona przez kiepskie oprogramowanie - widać nawet to przy latarce, które nie chce działać prawidłowo. Wystarczy zaznaczyć w menu i nie chce mi się przytaczać jaka ta funkcja ale pokazuje to iż reakcja na dotyk jest za każdym razem, nawet najmniejszym muśnięciem, wina leży po topornym oprogramowaniu, które jest cienkie i niedopasowane do tego modelu... zero tuningu w andku robi swoje...
Zdjęcia są dużo lepsze gdy zmienimy program do zdjęć, problem latarki też w 80% można obejść (forum android) Zauważcie że taktowanie procesora to delikatnie pisząc fanaberia która też nie działa...
Generalnie jednak telefon super, tylko zarówno Intel jak i ZTE - ten drugi w szczególności dał ciała po całej linii.
W testach z SamsungGS2 ręka w rękę ZTE działa trochę wolniej ale uzyskuje podobne a nieraz lepsze wyniki w bencharkach, pokazuje tutaj to nieudolność ZTE...
Pozdrawiam
.dynamic.chello.pl | 24 Jul 2013, 21:07

bobi
Posiadam ten model od pół roku. Do tej pory 2 razy trafił do serwisu przez niedziałający akcelerometr oraz wyłączanie się. Druga naprawa to w sumie wgranie tego samego softu co był! Lepiej było poczytać fora i uwierzyć, że papierek pod baterię jest rozwiązaniem problemu. Podoba mi się w nim cienka obudowa, ekran,
ilość pamięci, szybkość działania, obsługa flash, całkiem dobra jakość nagrywanych filmów. Drażni natomiast irytujący dotyk, wyłączanie się bez kombinowania, bateria szybko się wyczerpuje, zdjęcia i filmy mnożą się w dziwny sposób i potem są po kilka razy w galerii, ostatnio gps przestał mi działać i dopiero przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło. Irytuje mnie animacja startowa t-mobile z maksymalnie głośną melodią oraz strona startowa operatora, której nie można zmienić!
Wady telefonu z bólem zaakceptowałem, ale znam takich, którzy znienawidzili firmę ZTE za ten model
.adsl.inetia.pl | 23 Jul 2013, 21:07
Czerwo
Jeżeli wyłącza wam się telefon to spróbujcie usztywnić baterie , żeby mocno przylegała do styków.PZDR
.satfilm.pl | 17 Jul 2013, 23:07

pwrad
Telefon super. Polecam na 100% mimo paru negatywnych opinii. Kupiłem i jestem bardzo zadowolony.
.175.74.115 | 17 Jul 2013, 22:07
malapitye
Witam
Ja napisze troszkę inaczej. Telefon kosztuje 500-600 zł. W tym przedziale cenowym nie znajdziemy lepszej oferty. Rozdzielczość, kolory i kąty widzenia
jak na tą cenę są bardzo dobre, jedynie faktycznie reakcja na dotyk... Nieraz nie chce za pierwszym razem załapać ekran (dodam że nie aż tak jak tu ludzie piszą. Nie ma tragedii... raz kiedyś, mogę 2 razy puknąć na ikonkę opery). System jest bardzo szybki i nie łapie zawieszek. Zresztą pewnie zasługa tego, iż jest to prawie zupełnie goły android bez zbędnych nakładek producenta.
Aparat fotograficzny robi bardzo ładne zdjęcia na zewnątrz, więc nie mam objekcji co do fotek w pomieszczeniu. Tak jak to bywa przy słabym oświetleniu szału nie będzie, ale też bez tragedii. Kamera zaś słabiej niby Full HD, a jednak słabo, lekko ruszymy ręka a ona od nowa ostrzy jak gdyby nie utrzymuje ostrości. Głosnik tez taki sobie aczkolwiek nikt raczej nie słucha mp3 na glośnikach zewnetrznych, wiec raczej problemu nie widze. Nadmienie, iż to mój kolejny telefonik po xperii arc, x10 mini, LG L7, HTC Legend, Samsung Galaxy S, mini 2, wave3 więc troche tego było.
Używam ten Fonik aktulanie od 1-2 miesiecy i moge powiedzieć że jestem
zadowolony nie ukrywam ze napewno wążną częścią decyzji o zakupie była jego cena, a dokladnie stosunek jakosci do ceny. Alternatywą dla tego telefoniku jest np. Samsung Galaxy s2, Galaxy s3 mini badz LG L9... ale ceny to okolo 300-400zl wiecej wiec lepiej brac ZTE Grand X in chyba że mamy pieniążki
Zaś w jego pułapie cenowym to ewentualnie LG L7, galaxy ACE, Htc Desire X
ZALETY
- cena
- jakość wykonania
- jasny czytelny wyświetlacz
- dobry aparat
- szybki wydajny procesor
- czysty android
- odtwarzacz MP3 (na lepszym zestawie słuchawkowym niż standard)
- bardzo dobra żywotność bateri
WADY
- reakcja na dotyk
- kamera
- słabszy głosnik zewnętrzny
.147.235.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 Jul 2013, 15:07
BoroS
za 600zl nic lepszego nie znajdziemy
plusy
- dobre parametry techniczne jak na cene
- jakośc obrazu i rozdzielczość
- kąty widzenia
- na słońcu daje rade
- wydajny procesor
- dobry aparat (na zewnatrz)
- spasowana obudowa
- wytrzymała bateria
- czysty android
minusy
- reakcja na dotyk
- nie wszyskie apki działają
- aparat 8mpx i kamera full HD szału w pomieszczeniach nie robi

Po 3 miesiącach nic się nie wiesza, nie gubi, nie wariuje
PS. w chinach jest tak że zależy jaka zmiana akurat była i składała dany model i tez nie ma tajemnicy że sony czy samsung ma o wiele bardziej restrykcyjną kontrole jakości niż ZTE
więc wszystko zależy jak się trafi
.147.235.177.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 16 Jul 2013, 11:07
Anonym4132
Po półrocznym korzystaniu z tego telefonu nie mam o nim zbyt dobrej opinii tak jak pisał kolega niżej gubi zasięg na potęgę włączenie trybu tylko 2g częściowo rozwiązuje problem ale nie po to kupuje się smartphone oprócz tego wszystko co napisali koledzy niżej się zgadza czujnik światła to jakaś pomyłka, na dodatek szwankować zaczął moduł GPS traci pozycję i dalsze nawiązywanie staje się niemożliwe... Na domiar złego coraz gorzej działają na nim aplikacje pobierają nieformalne ilości pamięci ram i często się przez to wyłączają naprawdę poważnie rozważam zmianę telefonu
.147.174.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 15 Jul 2013, 20:07
vandit
Po ponad pół rocznym użytkowaniu nie polecam tego telefonu. Na początku wszystko było cacy...a jak się zaczęło sypać to wszystko na raz:
- gubi zasięg bardzo często
- sam się wyłącza
- ekran dotykowy to porażka
- czasami głośnik skrzeczy
to tak z grubsza...
.77.50.210 | 27 Jun 2013, 13:06
fragles 1974
Coz . Kilka miesiecy temu umiescilem tutaj pochlebne recenzje na temat tego tel. Niestety czas szybko zweryfikowal moj entuzjazm. Wg mnie jedyna zaleta tego tel jest obsluga internetu poza tym tel zyje swoim zyciem , wyswietlacz tragiczny ,zero czulosci, wylacza sie kiedy chce, nie moge czasami wogole go odblokowac, zawiesza sie . Poprostu masakra . Odradzam go wszystkim . Mam go pol roku i wiecej juz nie chce go miec :D
.108.122.67 | 23 Jun 2013, 20:06

Wszystkich opinii: 134. Pokazuję od 31 do 40.