R E K L A M A

Xiaomi Pocophone F1
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 63. Pokazuję od 11 do 20.
76,2% 
 6,3% 
 17,5% 
lex
Mam ten telefon. w antutu ....pierwotnie wskazywał 26k teraz po aktualizacii miui v 10 pokazuje prawie 29k. jeszcze dokładnie nie przetestowałem sprawdzałem na yt wydajność innych modeli i wydajnością bije większość topowych modeli różnych producentów. Jest w nim moc i potencjał. Wygląd schludny i dobrze leży w ręce internet i yt śmiga aż miło.
.70.205.40 | 28 Mar 2019, 04:03
mateyek
Moj Pocofona F1 wersja 6/128 obsługuje również system Galileo.
Rozumiem. Problemem jest jednak to, że potrzebujemy takiej informacji od producenta, a on nie umieszcza tego systemu na liście obsługiwanych w pierwotnie sprzedawanej wersji smartfona. Pozdrawiam. (jf)
.47.165.224 | 23 Mar 2019, 10:03

p3
Po niewiele ponad miesiącu obudowa zaczęła skrzypieć - oddałem na gw - zobaczymy. Poza tym, telefon piekielnie szybki, nie łapie zadyszek. Nakładka prosta, gesty ok. Wkurza wcięcie w ekranie. Bateria na duży plus. Za to ekran jakiś wyblakły, a może to odczucie po przesiadce z iPhone 7 Plus.
.153.35.202 | 13 Mar 2019, 21:03
warpbrothers
Droga redakcjo dlaczego Pocophone F1 nie ma wpisanego producenta matrycy aparatu tylnego głównego? Przecież jest to matryca taka jak w mi8 czyli Sony IMX363
Jeżeli rzeczywiście tak jest, bardzo proszę o w skazanie strony producenta na której podaje tę informację. Z przyjemnością uzupełnię dane, gdy uzyskam link. Bardzo proszę nie podawać linków do "innych serwisów", bo to strata czasu dla nas obu. Staramy się umieszczać w specyfikacjach wyłącznie oficjalne dane producentów. (jf)
.7.78.61 | 10 Mar 2019, 12:03

Mac2009
Telefon super, wszystko śmiga jak rakieta, żadnych zacięć. Brak irda nie przeszkadza bo są aplikacje, które sterują tv , kinem domowym po wifi i to się świetnie sprawdza. Telefon praktycznie się nie grzeje, nawet przy kilku aplikacjach uruchomionych naraz. Bateria to rewelacja, trzyma ponad 2 dni przy intensywnym użytkowaniu, co przy posiadanym poprzednio iPhone 6 jest wyśmienite. Czytnik linii papilarnych super szybki. Nie wiem komu przeszkadza brak NFC, bo dla mnie to zbędne, wygodniejszy i bezpieczniejszy jest blik. Aparat robi dobre zdjęcia, etui w zestawie bardzo przydatne i stylowe, dodatkowy plus za plastykowy tył, miałem telefon że szklanymi plecakami, po kilku tygodniach bez przyczyny pękły(Sony Xperia ŻE compact). Za tą cenę rewelacja, śmieszą mnie opinie ludzi, którzy porównują POCOPHONE do flagowców innych firm startujących od kwot 2500zł -3000zł w górę, chyba czują się niedowartościowani. Wreszcie można kupić telefon posiadający wszystko nie wydając na to kupy kasy, no chyba, że jest się snobem i lanserem, dla którego liczy się prestiż wynikający z logotypu danej marki. Osoby nie mające do czynienia z tym telefonem nie powinny go oceniać, bo zawsze będą widzieć tylko wyimaginowane wady, których wg mnie nie ma. Kupiłem go za 1340zł w ramach telefonu bez abonamentu, jest o niebo lepszy od Iphone 6. Na moim egzemplarzu brak opisywanych przez kogoś prześwietleń wyświetlacza, dotyk działa prawidłowo, słowem - nie ma do czego się przyczepić. Rewelacja, rewelacja!!!
.25.109.78 | 26 Feb 2019, 21:02
Krzysiek
Z telefonu jestem bardzo zadowolony. Przede wszystkim zaskoczyła mnie jakość aparatu. Do zdjęć nocnych trzeba zainstalować aplikacje googla do robienia zdjęć wtedy jakość to opad szczeki. Zdjęcia równie dobre co na kilka razy droższych telefonach. Na oryginalnej aplikacji trochę rozmazuje przy słabym świetle dlatego pierwsze co trzeba zrobić to zainstalować aplikacje z Pixel 3. Notch wprawdzie jest duzy ale niestety niezbędny jeżeli ktoś chce odblokować telefon twarzą a z tego bym już nigdy nie zrezygnował. Bardzo wygodna funkcja dlatego nie pozostało mi nic innego jak notcha polubić.
O baterii ludzie już pisali. Ja co drugi dzień. Jakby tylko telefonować to pewnie telefon wytrzymałby ponad tydzień. Najbardziej co mi przeszkadza to niewyraźna ikona baterii przez co nie za dobrze widać ile procent zostało. Reszta wad jest kompletnie nieistotna. Co do obudowy to kopiłem sobie wersje z kevlarowym tyłem i nigdy bym nie zamienił na metalowa albo tym bardziej szklana obudowę. Co do wodoodporności to wprawdzie telefon nie ma certyfikatu ale jak najbardziej przezywa upadek do wody. Mozna sobie obejrzeć filmy na Youtube. NFC nie używam to dla mnie nie problem. Brak HD na Netfliksie tez nie jest dla mnie problemem. Przy tej wielkosci ekranu całkiem dobrze ogląda się w SD. Poza tym do Netflixa używam projektora. Telefon mogę z czystym sumieniem polecić.
.189.136.110 | 22 Feb 2019, 10:02
Robert 75
Posiadam od paru tygodni, bateria ok,jeśli się ustawi np. region Hiszpania to działa odblokowanie smartfona w ciemnościach IR kamera działa, zdjęcia. dzień ok w nocy lepiej używać aplikacji Google Camera, szybkość i działanie smartfona na plus, można się tylko przyczepić do wyświetlacz, zaokrąglone rogi na dole, trochę drażnią i nie ma możliwości ukrycia notcha, w Andku 9.0 pie, z miui 10.Ogolnie google camera wyciska dużo więcej matryc aparatów, to mogę potwierdzić, bo testowałem na HTC u 11, teraz pocophone.
.204.130.61 | 20 Feb 2019, 16:02
Naprawdę zawiedziony
Zawiedziony jestem miałem Honor 8 i pomimo tego że parametry techniczne są dużo lepsze nie ma porównania. Nakładka na androida - bieda, telefon funkcjonalnością zdecydowanie odbiega od 2 lata starszego Honora. Brak hmm intuicyjnosci. Widać że daleko mu do innych telefonów segmentu premium. No i przez pierwszy miesiąc zdążył mi się zawiesić kilka razy. Gdzie niby procesor 8 rdzeni i 6gb ram powinno robić robotę. Duży plus za mocną baterię. Reszta mocno budżetowa. Szału nie robi w ogóle.
.64.3.104 | 17 Feb 2019, 21:02
Pocophone the best
Smartfon idealny. O lagowaniu nie ma mowy. Korzystam z niego od Września i od tamtego czasu nie byłem świadkiem ani jednego laga. Telefon bardzo ładny, dobrze wykonany, świetny czytnik linii papilarnych. Ludzie narzekają na aparat. Nwm, może korzystają na codzień z lustrzanego 100 tysięcy megapikseli bo jak dla mnie zdjęcia Poco robi bardzo ładne. Ah no i ta bateria. Coś pięknego, starałem się jak mogłem aby wyczerpać baterię w jeden dzień ale mimo wszystko na koniec dnia najmniejszym uzyskanym wynikiem było 15 procent. Polecam każdemu ten telefon :)
.156.137.133 | 02 Feb 2019, 13:02
Kurczak
Czytając opinie za dużo nie mam do dodania , bo w większości wszystko napisane . Ekran co do jasności w zupełności wystarcza , bateria bez problemu wytrzymuje 8h na wyświetlaczu ale też i więcej , aparat robi podobne zdjęcia go iPhone XR w zupełności ich jakość mi wystarcza , jedyny minus brak możliwości zapisu na karcie SD . Tzn mogę zapisywać ale dochodzi do zacięć w przełączaniu między trybami aparatu i nie mogę wejść w zrobione zdjęcie . Wyłączenie zapisu na SD rozwiązuje problem . Może to wina oprogramowania i jakaś poprawka rozwiąże problem ??? Bo zapisując w chmurze czuję się kontrolowany . Trochę problem z pisaniem , grubość palcy robi swoje . Brak NFC wogle mi nie przeszkadza bo nie używam , a odblokowanie twarzą bajka. Teleton mogę śmiało polecić dla ludzi szukających niedrogiego , a wydajnego telefonu . Za rozsądną cenę .
.248.167.124 | 01 Feb 2019, 21:02

Wszystkich opinii: 63. Pokazuję od 11 do 20.