R E K L A M A

Xiaomi Mi Note 10 Pro
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 9. Pokazuję od 1 do 9.
55,6% 
 33,3% 
 11,1% 
Paweł
Telefon posiadam już rok, telefon naprawdę mnie zaskoczył i jest naprawdę sprzętem godnym polecenia. Nie wiem co ludzie robią z tym telefonem że im się zacina przy prostych czynnościach. Osobiście mam zajęte ponad 150gb pamięci, odgroma gier i aplikacji a w przeciągu roku nie zaciął mi się ani razu. Co do zdjęć polecam się nauczyć korzystania z trybu pro którym można wykonać naprawdę bardzo dobre zdjęcia. Bateria dopełnia tylko pozytywne cechy tego telefonu.
Ja po roku z ręką na sercu wymienię dwie wady, a mianowicie waga telefonu bo naprawdę w ręce wydaje się ciężki zwłaszcza biorąc do ręki Ip11, a drugą wadą jest zakrzywiony ekran którego przypadkowe kliknięcia na zakrzywieniu mogą być irytujace ale da się zmniejszyć pole dotyku w ustwieniach co w sumie jest na plus.
Polecam każdemu bo mało jaki telefon w tych pieniądzach oferuje aż tak dobry oprzęd.
.20.227.114 | 19 Jan 2021, 01:01
Kamil
Telefon posiadam od ok miesiąca.
Z początku zachwycony szczególnie baterią (i jak się okazuje to tylko baterią)
Teraz po miesiącu tel się zawiesza, zacina. Proste zadania jak przeglądanie neta to tragedia. Zdjęcia niby super, ale doszedłem do wniosku że za tą kasę można znaleźć urządzenie dużo wydajniejsze i tańsze.
Plusy tego urządzenia to tylko bateria.
Brak VoLTE oraz VoWIFI. Poprzedni Smartfon (Galaxy S9+) to posiadał. Zmieniłem bo miał być taki super. Żałuję wydanej kasy... S9+ mimo iż 3 letni tel to śmigał o niebo lepiej...
Nie polecam
.219.30.135 | 17 Nov 2020, 17:11

Teflon
Telefon mam od lutego 2020, szybki zakup bo młody rozwalił mój poprzedni. Na początku wrażenia bardzo dobre - przede wszystkim bardzo wychodzą bardzo fajne zdjęcia. Z czasem zaczęły wychodzić jego mankamenty, tj.: bardzo powolna praca, zawieszanie się nawet w prostych aplikacjach, błędy wbudowanych aplikacji. Dodam, że telefonu używam do dzwonienia i robienia zdjęć - nic wymyślnego, aplikacji poinstalowanych mam mało. Telefon zawiesza się w trakcie korzystania z przeglądarki, oglądania youtube, zwiechy są nawet przy przeglądaniu książki telefonicznej. Mam porównanie z flagowcami Samsung'a, Huawei'a i LG - przy nich wypada naprawdę blado.
.238.115.59 | 03 Nov 2020, 13:11
Dobry Dzik
Posiadam od Marca tego roku. Oceniam go maks 4/10, zdjęcia ładniejsze IMO wychodziły na poprzednim moim telefonie p20pro. Ogólnie strasznie dużo aplikacji się zawiesza, muli ten telefon jak cholera. Na dłuższą metę strasznie upierdliwe się robią te drobne wady które przeszkadzają w płynnym użytkowaniu.
.173.160.205 | 17 Sep 2020, 23:09

maszynista
Telefon szybki jak błyskawica, obiektyw sokoli.....niestety tydzień po zakupie uszkodził się przycisk POWER. Trochę negatywny wizerunek dla telefony za boisko 4,5 tys.
.230.117.4 | 03 Jul 2020, 08:07
Zmanipulowany opiniami Pablito
Telefon jest wyśmienity. Bardzo długo zwlekałem na zakup tego telefonu przez różne opinie o procesorze, absolutnie wystarcza w codziennym użytkowaniu jak i robieniu zdjęć także nie ma sensu opierać się na niektórych opiniach w necie. Zdjęcia są genialne, wystarczy tylko trochę poznać każdy z obiektywów, dzięki czemu wachlarz możliwości jest bardzo szeroki. Przy zakupie czekała już na mnie aktualizacja na android 10. Zdecydowanie polecam
.221.154.133 | 29 Jun 2020, 13:06
DziczkuPL
Mario92

Mi Note 10 Pro ma UFS 2.0 więc dlatego nie daje rady szybko zapisywać...
.54.92.133 | 13 Jun 2020, 17:06
Lsd
Posiadam ten telefon od miesiąca. Kupiony w promocji za 1999 zł. Za te pieniądze to sprzęt (prawie) idealny.
1. Ekran bardzo dobry, fajne kolory, nie mam żadnej rysy, chociaż nie mam szkła ochronnego, ale nie noszę go w kieszeni z kluczami, kapslami, spinaczami itp.
2. Aparaty świetne (oprócz makro), nawet 108 Mpx daje radę bo widać sporo szczegółów na zdjęciu. Po aktualizacji działa już ok. Z jednym wyjątkiem - czasami po wejściu do aplikacji aparatu, aplikacja zawiesza się, trzeba wyjść i wejść ponownie, żeby się odblokowała.
3. Bateria w porządku. Telefon wytrzymuje 1-2 dni (wi-fi mam włączone 24 h)
4. Dołączane etui jest ok i warto je założyć. Telefon z racji swojej wagi łatwo wyślizguje się z ręki bez niego.
5. Ładowanie szybkie, 30 W.

Generalnie za 1999 zł telefon jest super. Za 2699 zł lepiej wziąć Huawei P30 Pro.
.123.191.46 | 20 May 2020, 11:05
Mario92
Mam telefon w użytkowaniu właśnie 3 dzień i póki co nie narzekam. Aparat jak dla mnie sztos, chociaż nie ukrywam, że w trybie 108 mpix podejrzanie długo zapisuje zdjęcie, ale to dla mnie mało znaczący detal. W nocy muszę przyznać, że przy bardzo ograniczonej dostępności światła, aparat sobie poradził. Wiadomo, to nie to samo co lustrzanka, lecz mnie zadowala, gdyż dotychczasowe sprzęty jakie miałem, pozwalały jedynie POMARZYĆ o zdjęciach w nocy przy słabym oświetleniu. Bateria 5260 mah robi robotę przy moim użytkowaniu, gdyż Ja nie z tych co mają non stop włączony internet. Aplikacje samej firmy Xiaomi, mi średnio przypadły do gustu typu Mi Community czy Mi Music, ale nie ma przymusu z nich korzystania. Telefon jak i całe oprogramowanie lubi strasznie internet i najchętniej wszystko zapisywał by na chmurze, czego nie jestem zwolennikiem, ale to też można obejść.
Ekran łapie trochę ponad stan paluchy i 1-2 razy na dzień wypadałoby przetrzeć, dla mnie osobiście to nie problem.
Z 256 gb pamięci, dla użytkownika przeznaczone jest około 240 gb, w końcu na czymś system musi być zapisany.
Z wejścia polecam od razu zaktualizować telefon na poprawkę z lutego albo marca tego roku, bo przed tym wywalało chociażby z gmaila, ale tego problemu już nie mam.
Telefon posiada bardzo fajną opcję namierzania zgubionego urządzenia, oraz wysłania SOS do tzw. "zaufanych kontaktów" z lokalizacją w razie niebezpieczeństwa, lub zawijania na dołek :D.
Dźwięki na dzwonki, powiadomienia i alarmy na budzik, jak dla mnie bynajmniej, są tragiczne, okrutna zaawansowana polifonia, ale od czego jest np Zedge? :)
Czytnik linii papilarnych na pewno najmocniejszą stroną telefonu nie jest, gdyż trzeba no z sekundę półtorej palucha przytrzymać, lecz mnie to nie irytuje jak wielu recenzentów na YT i wcale z tego korzystać nie trzeba.
W sumie nie ma mi się co dziwić, bo przesiadłem się z paździerza Sony Xperia XA2.
Co do Audio, to dla mnie poziom zadowalający, aczkolwiek miewałem z lepszym do czynienia, jednak może to być mylne wrażenie, gdyż z odtwarzacza muzyki od Xiaomi nie korzystałem i nie bawiłem się Equalizerami, ponieważ nie wyobrażam sobie ściągać na telefon muzyki, od tego mam Spotify ;)
Ogólnie bebechy solidne na papierze i sam uważam, że gdzieś na 2,5 - 3,5 roku telefon wystarczy :)
Telefon trafiony na promo za 2399 pln na dzień 31.03.2020.
Jak coś w nim znaczącego odkryje, albo napotkam na problemy, zapewne nie omieszkam o tym napisać :)
.30.51.29 | 03 Apr 2020, 12:04
Wszystkich opinii: 9. Pokazuję od 1 do 9.