R E K L A M A

Xiaomi Mi 9T Pro
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.
57,1% 
 16,7% 
 26,2% 
Patka
Posiadam model od 9 miesięcy z polskiej dystrybucji. Ogólnie jestem zadowolona.
Na plus bateria, aparat, szybkość pracy. Minusy to delikatnie niedopracowane oprogramowanie, zdarzają się błędy typowo systemowe. Mechanika aparatu działa bez zarzutu.
.172.237.223 | 24 Jun 2020, 18:06
stary
Telefon spoko po ponad dwóch latach przesiadka z Huawei P10 to różnica na korzyść Xiaomi mile mnie zaskoczył aparat gdzie nie patrzyłem na to przy wyborze telefonu jedyny mankament to jak leży w dłoni bez założonego etui jest po prostu nieporęczny i łatwo żeby się wyślizgnął
.145.223.69 | 16 May 2020, 23:05

Tome_czek
Mam telefon już około 7 miesięcy ogólnie telefon fajny aparat jak na taki telefon może być nie zacina się nie wiesza przy ciągłym użytkowaniu bateria trzyma pół dnia ogólnie telefon fajny nie zacina się nie psuje się i jak na telefon za 2tysie godny polecenia jedyny minus przedni aparat po około 4 miesiącach dostał się jakis paproch i podczas wysuwania jest rozbłysk w miejscu aparatu na wyświetlaczu oraz potrafi się zacząć... Ale mimo to polecam
.134.26.209 | 12 May 2020, 19:05
tbpl
Plusy:
- bateria długo trzyma na prawdę,
- telefon jest bardzo szybki

Minusy:
- ergonomia użytkowania jest typowo chińska - badziewie niedopracowane
- raz ekran świeci max raz min - bez przyczyny
- raz rozmowa przychodząca pojawia się na całym ekranie raz tylko z boku,
- raz gps nie działa raz działa
- i tak można w nieskońcozność.

Ogólnie sprzęt super ale ubrany w jakiś beta firmware pomimo aktualzacji.
Nie kupie na pewno już siałomi - niech skośnoocy to dopracują a nie pchają na runek kolejny niedopracowany bubel.
.219.132.141 | 30 Apr 2020, 14:04

Antmen
Posiadam MI9T Pro od około 2 miesięcy, w sumie przez ten czas smartfon zmienił się przez aktualizacje, które w między czasie otrzymał, te mniejsze jak Mui, jak i duże jak Android 10, oczywiście także dochodzą aktualizacje aplikacji systemowych co niekiedy wprowadza dużo zmian więc na pewno nie można zarzucić Xiaomi, że przy tym modelu nic nie robią.

A co do samego smartfona? Przesiadłem się z Galaxy A5 2015 po pięciu latach użytkowania (Opinie Samsunga też gdzieś na tym forum opisałem kilka ładnych lat temu) i mogę powiedzieć że telefon już od samego początku zrobił na mnie meega wrażenie, pierwsze Xiaomi w "rodzinie" posiada moja dziewczyna (Redmi Note 5) więc w sumie to ona była pierwszym testerem marki (sam jej wybrałem hehe) i telefon sprawdza się od momentu zakupu do teraz bardzo dobrze, co przekonało mnie do zakupu smartfona Xiaomi po wieloletnim przywiązaniu do marki Samsung i nie żałuję. Cenowo Samsunga mocno poniosło w ostatnim czasie więc miarka się przebrała i padło na Mi9T Pro, wahałem się kiedy zwykła Mi9,a 9T Pro, a szale przeważyła dużo pojemniejsza bateria i brak notcha.
Przy średnim użytkowaniu telefon spokojnie wytrzymuje 2 dni, ekran robi bardzo dobrą robotę (warunkiem był Amoled w nowym telefonie po obcowaniu z Samsungiem). Wydajność dzięki SD855 jest na najwyższym poziomie i niczego nie można mu zarzucić, mam wersję z 6GB pamięci RAM co w zupełności wystarcza chociaż żałuję że na pl rynku nie można było dostać wersji z 8 GB pamięci. Zdjęcia wychodzą całkiem dobre, można powiedzieć solidne i na pewno nie zawodzą. Wysuwana kamerka przednia robi duże wrażenie, a i wypluwa całkiem dobre zdjęcia więc nie ma się do czego przyczepić, plecki szklane (u mnie czarne z wzorem korbonowym, który chyba jest najładniejszy) aparaty delikatnie wystają, ale raczej nie sprawiają problemu, a dołączony case w zestawie załatwia sprawę jeśli o to chodzi. Głośnik gra czysto i donośnie i mimo, że jest pojedynczy to daje radę.
System po aktualizacjach u mnie działa jak na razie bardzo dobrze, nie zauważyłem większych problemów (wersja Global 11.0.5) co było zepsute, to zostało naprawione jakieś mniejsze rzeczy się zdarzają, ale nie przeszkadzają w użytkowaniu. Telefon jak najbardziej polecam, chociaż na ten moment już jest ciężko dostępny. Nie żałuję ani jednej złotówki wydanej, a jak będzie to wyglądać na przestrzeni czasu to się okaże.
.172.180.50 | 20 Mar 2020, 00:03
Sylwiusz
Przednia kamera posiada jedynie 30 fps nagrywania.
To nasz błąd wewnętrzny. Dziękuję za zwrócenie uwagi i pozdrawiam. Rzecz zostanie naprawiona najszybciej jak to możliwe. (jf)
.146.102.227 | 06 Mar 2020, 16:03
mariusz
Myślę, że po dwóch miesiącach mogę podzielić się wrażeniami z użytkowania. Kiedy 7 lat temu przesiadałem się z budżetowej Xperii J na flagowego Nexusa 4, skok wydajnościowy, jakiego wtedy doświadczyłem, był po prostu oszałamiający. Tym razem, topowy Mi 9T Pro zastąpił legendarnego, średniopółkowego Redmi Note 4 i takiego szoku już nie zaznałem. Niemniej, poprawa wydajności jest bardzo wyraźna. Widać to szczególnie podczas uruchamiania aplikacji, telefon dużo lepiej radzi sobie też z wielozadaniowością. Ogólnie jest lepiej, i to prawie pod każdym względem.

+Wydajność. Na ogół niczym niezmącona płynność i szybkość działania.
+Ekran (z LCD na AMOLED, po prostu bajka).
+Brak szpetnej dla mnie "łezki" (wyświetlacz bez wycięć).
+Skaner odcisków palców z przodu jest dla mnie wygodniejszy niż z tyłu (nie odczułem, żeby ten wbudowany w ekran był wolniejszy).
+Aparat: zdjęcia wychodzą lepiej, natomiast nagrania wideo to już w ogóle są bez porównania płynniejsze od tych z RN4.
+Głośnik: gra głośniej od poprzednika, nie trzeszczy, nie charczy ani nic.
+Bateria. Na początku zarzynałem telefon w 1-1,5 dnia, ale teraz już spokojnie wytrzymuje 2 dni umiarkowanego korzystania.

-Brak diody powiadomień; no niby jest, ale dla mnie bezużyteczna. Ta w LG Nexus 4 była niezrównana, tak pod względem funkcjonalności, jak i możliwości konfiguracji. Zamiast tego, mam jednak "Ekran zawsze włączony" i działa to u mnie dobrze, przez co koniec końców braku diody nie odczuwam.
-Ergonomia. Chociaż Redmi Note 4 i Mi 9T Pro są bardzo podobnych rozmiarów i jestem bardzo zadowolony ze zwiększenia powierzchni roboczej (5,5" vs. 6,39"), to jednak trzeba się liczyć z tym, że całego ekranu jedną ręką już nie obsłużymy. Coś za coś.
-Gniazdo minijack na górze. Raz na ruski rok zdarzy mi się gdzieś iść i założyć słuchawki, toteż z gniazdem na górnej krawędzi wkładam telefon do kieszeni odwrotnie, niż zazwyczaj. Szczególik. Ale w dzisiejszych czasach ważne, że w ogóle jest.

Od miesięcy czaiłem się na Pocophone F1, ale ostatecznie zrezygnowałem z tego i jedynym dylematem, przed jakim stałem przed zakupem było, czy dopłacić do Snapdragona 855, czy kupić Mi 9T ze Snapem 730. Nie mam pojęcia, czy przepłaciłem, natomiast za czarną wersję 6/128 dałem 1500 zł, podczas gdy oficjalnie stała po 2000, więc nie rozmyślam nad tym.

Zdaję sobie sprawę, że wiele osób zwraca szczególną uwagę na możliwości aparatu ? niestety ja nie, dlatego nie mogę pomóc w tym temacie. Według mnie robi ładne zdjęcia i tyle. Pozostałym, dla których nie jest to tak istotne oraz rozmiar urządzenia nie sprawi problemu, a zależy im na wydajności na najwyższym poziomie, z czystym sumieniem polecam ten telefon. To typowe Xiaomi: dobrze i tanio.

Ktoś wcześniej wspomniał o xiaomi.eu, więc jeszcze tylko dodam, że sam zainstalowałem ten ROM i oceniam go lepiej od stockowego MIUI; jest bogatszy w pożyteczne funkcje i wydaje mi się bardziej dopracowany, na przykład wyświetlają się wszystkie ikony powiadomień na Always on Display. W razie pytań można pisać na maila, chętnie pomogę. Pozdrawiam.
.248.155.155 | 01 Mar 2020, 22:03
SM.
Świetny telefon za rozsądne pieniądze. Wahałem się miedzy nim, a iPhone 11 i nie żałuję wyboru. Za mniejsze pieniądze mam ekran AMOLED zamiast IPS i to o wyższej rozdzielczości , brak wcięcia, mniejsze ramki, wtyczkę Jack, skaner odcisków w ekranie, pojemniejszą baterię, szybką ładowarkę + firmowe etui w zestawie. Za iPhonem przemawiał tylko IP68, optyczna stabilizacja (nie cyfrowa jak w Xiaomi), ładowanie bezprzewodowe, Face ID i długie wsparcie systemu.

MI9T PRO w wersji niebieskiej użytkuje od 2 tyg i jestem bardzo zadowolony (choć szukałem najlepszej według mnie kolorystycznej wersji - czarnej karbonowej). Telefon co prawda nie jest pełnym flagowcem, ale do niego aspiruje. Snapdragon 855 robi robotę i wszystko się odpala w mgnieniu oka. MIUI 11 wyraźnie inspiruje się iOS - bardzo podobne ikony i animacje. Aparat oceniam na 5/6, bardzo dobre i wyraziste zdjęcia w dzień, w nocy trochę gorzej - nie jest to poziom P30 PRO, ale przy oświetlonych ulicach daje radę. Najgorzej wypada aparat szerokokątny, zdjęcia wychodzą nieco rozmazane, ale to pewnie wina braku optycznej stabilizacji. Zaskakuje też bateria, telefon ładowałem o godz 23 do 100%, po 24h średniego użytkowania zostało 22%.

Moim zdaniem w tej cenie nie znajdzie się nic lepszego - można jeszcze dać kilka stówek i kupić One Plus 7t, choćby dla 90hz ekranu. Tak czy siak nie żałuję wyboru. iPhone 11 jest stanowczo za drogi w stosunku do tego co oferuje. Jasne można pisać, że ma mocniejszy CPU/GPU, bo w ANTUTU ma 521300, a Xiaomi 442178, że lepsza responsywność, wsparcie i doznania z korzystania systemu. Dla mnie to tylko liczby i subiektywne odczucia. Oglądałem oba telefony w sklepach, czytałem recenzje i stwierdziłem, że nie warto przepłacać.
.6.14.232 | 28 Feb 2020, 23:02
apollo
super telefon o najlepszym stosunku jakości do ceny. Mam go od miesiąca. Jasne że to nie Samsung
ale tez nie kosztuje jak Samsung. Do nakładki MiUi trzeba się przyzwyczaić ale gdy już się oswoimy to używa się go bardzo dobrze. Świetnie wykonany, nic nie trzeszczy, wygląda super, wszystko działa jak powinno nic się nie przycina nie wiesza po prostu super. Wszystkim niezdecydowanym mogę z czystym sumieniem go polecić. za te pieniądze naprawdę ciężko o tak dobry telefon.
.31.228.140 | 25 Feb 2020, 08:02
Zdjecia w mi9
@max4510, przymierzam się do Mi9 pro jednak jakość zdjęć dla mnie jest bardzo ważna i nie zgodzę się z opinią że wydanie dodatkwoych pieniędzy to absurd. Każdy ma inne priorytety i np. mnie nie intetesuje ile ma cyferek w antutu - kuku -etc. Dlatego pytanie do użytkowników jak ze zdjeciami w pomieszczeniach, jak z nagrywaniem.
.173.147.158 | 23 Feb 2020, 12:02

Wszystkich opinii: 42. Pokazuję od 1 do 10.