R E K L A M A

Xiaomi MI-3
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.
62,1% 
 3,4% 
 34,5% 
Piotr
Mam xiaomi mi3 od 3 lat i bateria trzyma nadal ok 2 dni przy normalnym użytkowaniu.
Aparat najczęściej używam z ustawieniem HDR do zdjęć stathcznych. Zdjęcia wychodzą świetne. Bardzo płynnie działa, zdecydowanie płynniej od Samsunga S3, s4 czy nowszych xiaomi redmi 4a, 4x. Upadł 2 razy i pękła jedynie szybka ochronna, która dokleiłem, telefon cały( zależy zapewne jak i na co upadnie).
Myślałem o zmianie telefonu ale Mi3 nadal zostaje, świetny telefon. Ja po kilku latach nie mam zastrzeżeń do niego ( a jestem wymagający).
Minus coraz mniej obudów,szukałem ipaky obudowy inie mogę znaleźć.
Polecam bo to świetny telefon, ze świetnymi parametrami. Sygnal 3G, wifi łapie zdecydowanie lepiej od konkurencji. Będąc na wyjazdach często znajomi narzekali na brak sygnału czy to 3G,2G a ja nadal miałem. Podobnie z wifi w hotelu.
.25.108.92 | 11 Oct 2017, 06:10
Paweł po roku
Mam już ten telefon od roku, jestem bardzo zadowolony. Nigdy nie miałem tak dobrego telefonu. Ma on ość dobrą specyfikację, świetny stosunek jakości do ceny, a do tego solidne wsparcie techniczne od producenta
Zalety:
+cena/jakość
+specyfikacja
+wsparcie producenta- ile znacie telefonów z 2013 roku, które otrzymują aktualizacje do androida 6.0?
+Płynność działania
+Firmowo wgrany root (usunięty po aktualizacji do 6.0)
+brak firmowo wgranych śmieci
+Świetna nakładka na system...
-...do której jednak trzeba się przyzwyczaić
-5 cali to dla mnie nieco za dużo
-duży wybór etui, i akcesoriów jest dopiero na aliexpress
.net.hawetelekom.pl | 11 Dec 2016, 16:12

Paweł K
Początkowo myślałem, że Xiaomi to jakaś tania chińska marka po której można niewiele się spodziewać. Postanowiłem zaryzykować, zamówiłem telefon MI3. Pierwszym pozytywnym zaskoczeniem było opakowanie, bardzo solidny, (chyba jakiś sprasowany)twardy karton z z logiem producenta. Ogólne wrażenia bardzo dobre.
Podsumowując:
Plusy:
+ Cena (Tańsze niż Samsung Galaxy S3, zaś wydajne jak S4)
+ Bardzo dobre działanie (płynność,nigdy się nie zawiesza)
+ Ekran FullHD
+ Nakładka na system (bardzo wygodna, przejrzysta, ma sporo udogodnień, nie ma niepotrzebnych śmieci)
+ Sam system ciągle jest wspierany (właśnie dostałem aktualizację do Androida 6.0)
+ Długo działająca Bateria (1 dzień od rana do nocy- bateria schodzi ze 100% do ok 60%)
+ Bardzo dobre aplikacje systemowe (Muzyka-posiada ViperFX, Internet, Panel sterowania-czyli antywirus+menedżer transferu+menedżer baterii+ program usuwający śmieci)
+ Społeczność skupiona wokół telefonów tego producenta
+ cotygodniowe aktualizacje systemu

Minusy
- Do nakładki systemowej trzeba się przyzwyczaić
- Polski nie zawsze jest zainstalowany fabrycznie (to zależy od kogo kupujesz), ale można go łatwo dodać
- Polska wersja systemu wymaga ręcznych aktualizacji
.net.hawetelekom.pl | 07 Apr 2016, 17:04
Bartek po pewnym czasie
Minusy:
Bateria poza tym że jest niewymienna to trzyma jeden dzień tak jak ja uzytkuje. Net, wi-fi, muzyka itd.Nie różni się od innych w tym względzie.
Czujnik zbliżeniowy. Niestety w tych modelach czasami swiruje i niestety u mnie jest to samo. Na miui polska jest informacja jak go kalibrowac, ale w ogóle to nie działa. Muszę przykładać bardzo do głowy by zadziałał. Ostatnio jakby się uspokoił. Nie mam żadnego szkła itd.
Wyświetlacz ma bardzo słaba czytelność w słońcu (jak na flagowca) . Na najwyższym obrocie jako tako sobie radzi. Nie ma startu do super amoleda z s3 lte. Porownywalem na wakacjach.
Aparat. Po pierwsze zdjeciom brakuje słońca/swiatla. Jeszcze na wyświetlaczu jako tako to wygląda, ale jak się wywoła to jakby za chmurami było (a w rzeczywistości było bezchmurnie). Wierz czy nie ale s3 lte wypadal lepiej na wakacjach i tyle. Nawet tzw szumów było mniej.S3 lte miał tzw tryb światla zarowego i dobrze radził sobie wieczorem bez lampy błyskowej. Tutaj xiaomi leży i kwiczy. A dziecku nie będę bylskal w oczy. Za to najlepiej wypada chyba hdr, ale znowu nie nadaje się na ruchliwe dziecko. Co do nagrywania to kuleje stabilizacja obrazu.Jednak jeszcze gorzej jest z autofokusem, który czy ustawiony ciągle czy ręcznie nie zawsze daje rady.I tutaj też s3 lte radzi sobie lepiej. A xiaomi to kolejny model w które czasami autofokus głupieje. Lepiej działa gdy ustawiamy ręczny, ale to nie zawsze jest dobre. Powiem tak są telefony w którym się nad tym nie zastanawiasz. Po prostu robisz zdjęcia i nagrywasz
Po jakimś czasie (ja mam już mam 10 miesięcy) wyrabia się szufladka na karty sim. Ostatnio nie chciała mi wejść karta z innej sieci. Nie chciałam polamac. O dziwo stara wchodzi normalnie. Jest to naprawdę dziwna przypadłość, bo sama pusta szufladka wchodzi. Ze starą karta wchodzi. Z nową nie chce.
Brak Lte i obsługi kart pamięci (mam wersję 64 gb, ale i tak nie zaszkodzilby slot)

Tyle. I nie mam żadnej podróbki. Wgrane miui polska, a jak dobrze wiesz to już wystarcza by stwierdzić, że to orginal. Poza tym sklep zaufany. Tylko orginaly posiada. Oczywiście telefon ma wiele plusów, które przeważają i jak coś to zostanę przy miui i wezmę może mi5 jak stanieje. Jednak idealna nie jest.
.blokowe.pl | 09 Mar 2016, 23:03

Piotr S.
Bartek
U mnie też trzyma 2- 3 dni bateria uzywają wifi . Jak siedze cały dzien na wifi no nstop to oczywiscie jeden dzien ale porównując do konkurencji to konkurencja wypada bardzo słabo.
Przepraszam ale twoje porównanie do S3 LTE to jakieś nieporozumienie z Twojej strony (LG G2 to rozumiem).
Piszesz że ma minusy też. Jeśli piszesz takie coś to nie krytykuj wypowiedzi innych ale konkretnie napisz jakie minusy.
Telefon jest rewelacyjny.
- Jakie minusy?
- Konkretnie ile trzyma ci bateria i ile korzystasz z neta?
- Skoro narzekasz na aparat to podaj model telefonu mający lepsy aparat (na pewno są lepsze ale ten ma świetne światło "f" i przy słabym oświetleniy robi lepsze zdjecia niż Canon s3)
.41.243.48 | 27 Feb 2016, 03:02
Bartek po pewnym czasie
Jeśli sa jakieś negatywnie opinie to nie chodzi o podróbki tylko o porównanie z modelami o podobnej klasie jak s3 lte czy lg g2. Jak można pisać takie bzdury, ze bateria trzyma 3 dni. No jak leży i nic się nie robi to trzyma 3 dni. Normalne użytkownie z internetem to jeden dzień, podobnie jak g2. No i aparat. Jasne ze jak ktoś miał badziew to będzie się zachwycał aparatem, ale kto trochę pozuzywal w. w. telefonów ten wie ze aparat nie jest jakaś mocną stroną. Oczywiście polecam, ale nie bezkrytycznie, bo i minusy tez ma.
.blokowe.pl | 27 Oct 2015, 00:10
Andrz3j
Najlepszy telefon jaki do tej pory miałem. Zero zawiech, zero nawet przycięć. W końcu mam telefon, który robi to co chcę i nie muszę czekać na jego reakcję. Super wykonanie, do tego soft MIUI - najlepsze co może być...
Gry działają rewelacyjnie. dźwięk ok. Bateria trzyma ok 2,5 - 3 dni przy korzystaniu z wifi i neta - wynik rewelacja przy poprzednim huawei p6 bateria trzymała 1 dzień.
Zdjęcie... zawsze uważałem że do robienia zdjęć jest aparat cyfrowy, jednak zdjęcia wykonane 13 mp w mi3 są naprawdę super.

POLECAM MI3 wszystkim niezdecydowanym..

P.S. Trzeba tylko uważać na podróbki, a jest ich sporo.. Jesli sa jakieś negatywne opinie o Mi3 to chyba tylko dlatego, że klienci trafili na podróbkę..
.41.243.48 | 02 Oct 2015, 02:10
Bartek po pewnym czasie
Co do postu poniżej to czy tak trudno wejść na forum miu polska? Tam wszystko pisze kto i za ile naprawia.
Po pewnym czasie dopisze wady i zalety tego modelu. O ile zalety wciąż sa te same o tyle doszło trochę wad :
-Niestety kuleje jasność ekranu w słońcu. Nie jest on na tyle jasny by dobrze widać w słońcu i zdecydowanie przegrywa z amoledem z samsunga. Niestety nie sa to bardzo jasne ekrany.
-czujnik zbliżeniowy nie działa prawidłowo. Generalnie trzeba bardzo przykładać do głowy by ekran zgasł. Kalibracja czujnika mie działa. Lekki zawód
-O ile aparat foto działa w miarę o tyle z nagrywaniem mam mieszane odczucia. Bardzo ładnie kolory łapie
Sa one nasycone, ale słabo działa autofokus. Problem miałem na kilku telefonach. Zamiast działać błyskawicznie to gubi sie. Dobrze łapie za to w nocy
Mimo wszystko jestem zadowolony z zakupu, ale wiem już ze nie ma idealow.
.play-internet.pl | 19 Aug 2015, 22:08
XIAOMI MI3 ..
Telefon ogólnie dobry ,aparat nie najlepszy ale w niczym mi to nie przeszkadza , zamawiałam telefon na oficjalnej stronie XIAOMI i czekałam na niego ok. 2 tyg. Byłam z niego zadowolona ale pewnego dnia wracałam z pracy i mi upadł ,niestety ... byłam z nim w moim mieście w naprawie ale nikt nic nie wie na temat tego telefonu ,co wszystko utrudnia . Wyświetlacz od upadku wariuje ,nie działa dotyk od polowy w dół ,zacina się itp . są tylko rysy . Nie mam pojęcia co zrobić .. może ktoś z was ma doświadczenie i powie czy jest możliwość wymiany ekranu ,lub istnieje jakaś forma naprawy ? Jeśli tak to czy wiecie w jakiej mniej więcej cenie ? ;/ Proszę o info i z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc . :)
.master.pl | 17 Aug 2015, 17:08
BARTEK
Kupiłem niedawno przez czeski sklep. Zaskoczyła mnie bardzo duża konfirugowalnosc miu. Od razu mam jakby wbudowane możliwość nagrywania każdej rozmowy, ustawienia powiadomień dla każdego programu, ustawienia koloru diody, przełączników itd. Pełno bajerów. Kupiłem wersje 64 GB, nawrzucalem pełno gier, muzyki, audiobooków, zdjęć, video i dalej mam 40 GB wolne.
Na plus
dużą pojemność, ale w wersji 64
piękny wyświetlacz (można go sobie postawić, jest parę trybów)
Świetne wykonanie
Dobra szybkość mimo że teoretycznie mało razu wolnego zostaje
Wysoka konfirugowalnosc i częste aktualizacje

Neutralne

Aparat zależy z czym porównamy. Jeśli z typowymi modelami to jest średnio. Najlepiej robi na HDr zdjęcia. Nagrywanie bardzo dobre. Mimo wszystko widziałem lepsze, ale jak ktoś nie jest fanatykiem to będzie zadowolony
Dźwięk dobry ale do HTC troche brakuje

Minusy
gwarancja, niby ma być realizowana we Wrocławiu, ale może być różnie, bo raczej to dobra wola niż zabezpieczene prawem
Częste aktualizacje powodują że nie zawsze soft jest stabilny, ale nikt nie każe coraz aktualizować
Brak lte i to jest chyba największy ból

Jestem bardzo zadowolony, bo w dobrej cenie mam świetny telefon i niech chodzi jak najdłużej.
.blokowe.pl | 28 May 2015, 13:05

Wszystkich opinii: 29. Pokazuję od 1 do 10.