R E K L A M A

Sony Xperia Z1 C6903
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 61 do 70.
64,9% 
 17,8% 
 17,3% 
sylwia
Zdjęcia naprawdę złej jakości, szczególnie te robione noca z uzyciem lampy błyskowej. Widoczna mgła, badz niebiesko-fioletowa poswiata. Dwie rysy na wyświetlaczu i telefon do niczego, wogóle nie działa...wymiana wyświetlasza 85 funtów, dziekuje bardzo...
.range86-136.btcentralplus.com | 23 Aug 2015, 16:08
brodzia
Jestem posiadaczką Sony Xperia Z1 od listopada 2014 na pierwszy rzut oka telefon duży, nieporęczny, ciężki jednak można się przyzwyczaić. Zdjęcia robi rewelacyjne i nie wiem czy jakikolwiek inny telefon z tej półki cenowej robi lepsze (mega plus) jednak muszę przyznać, że jestem rozczarowana dźwiękiem muzyki jak i głośności i czystości rozmów :( telefon jest bardzo cichy :( kolejnym mankamentem jest bateria 3000mAh to potężna pojemność jednakże nie wytrzymuje 2 dni przy średnim użytkowaniu: rozmowy max 0.5 h dziennie, ok 30 sms, 1h gry i ok 1h internetu (kiepsko). Co do reszty hmmm wodoodporność nie wiem i wolę nie próbować, zaślepki do wejść przy użytkowaniu (zwłaszcza od ładowarki) otwierają się już same, na szczęście kabura mi je jakoś trzyma. Po aktualizacji do 5.0.2. telefon działa niestety ciut wolniej niż wcześniej i zauważyłam, że się bardziej grzeje niby nie wiele ale jednak. Jeśli miałabym polecić ten telefon to tylko dzięki 20 mpix. Jeśli szukacie telefonu, który zastąpi Wam cyfrówkę to śmiało jednak tylko tyle.
.giganet.net.pl | 20 Aug 2015, 10:08

damianK
Telefon super jak nowy - z początku byłem zachwycony, jednak po 2miesiącach uszczelka od zamykania ładowadnia nie wytrzymała, czujnik zbliżeniowy przestał działać jak należy, aparat fotograficzny jak na telefon tej klasy bardzo bardzo słaby, na plus jedynie wydajny procesor. Najorszą wadą która spowodowała że Sonego już do ręki nie chce brać ekran to mało wytrzymały ekran, raz mi upadł i po ekranie, fakt moja wina, ale że telefon miałem nowy wysałełm do serwisu Sony w Wrocławiu, naprawa prawie tyle co wartość telefonu, ale dbając już szczególnie o telefon, nakleiłem szklaną szybkę, dodatkowo zapakowałem w Etui bardzo wysokiej jakości aby nic się nie stało.... 3tyg ekran pekł w kieszeni sam z siebie :O Mój kolega również zakupił Sony Z1 ale compact, ekran również nie wytrzymał ... Zdecydowanie nie polecam tej marki, robią to sprzęt muzyczny dobry, ale nie telefony !
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Aug 2015, 17:08
KNS_28
Mam ten telefon jakieś 8 m-cy ogólnie jest dobrze poza tym, że grzeje się jak cholera i sam zmienia głośność muzyki. Czasem pomaga zwiększenie w ustawieniach głośności multimediów, ale raczej idzie o temperaturę telefonu. Telefon ma bardzo dobry aparat i wnerwiający dotyk, który czasem olewa użytkownika.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 10 Aug 2015, 19:08

BK
Telefon fajny przez pierwsze pare miesiecy. Potem zaczynaja sie problemy. Telefon zwalnia, ekran sie czesto blokuje itp. Jeśli dużo rozmawiacie i szukacie telefonu do pracy to zdecydowanie odradzam. Telefon moze doprowadzic do szału!!!!!
.echostar.pl | 06 Aug 2015, 23:08
Marian
Witam wszystkich. Co nie co napisze o tym telefonie i pomoge co niektórym czy kupić ten telefon, czy sobie odpuścić. Telefon kupiłem pod koniec lutego 2015 roku i do dnia dzisiejszego wymienie jego wady i zalety.

Plusy :
- dobrze wykonany w porównaniu z plastikowymi telefonami
- wyświetlacz i żywe kolory jest dobry, ale daleko mu do lidera np. Samsungów, tam to są żywe kolory, a w szczególności w najnowszych modelach Samsung S6
- dotyk działa bardzo dobrze
- zdjęcia robi bardzo dobre jak na telefon i co do nagrywania filmów tu także jest bardzo dobrze

Minusy :
- dźwięki , muzyka szczerze to jest cicho i nokie za 250 zł grają o niebo głośniej i lepiej
- aparat foto - i tutaj miałem taką sytuacje: 3 dni temu z rodziną pojechaliśmy do JuraParku w Krasiejowie do dinozaurów i włączam aparat i robi 2 zdjęcia i aparat zablokował się. Nic nie działa ani wyjść ani nic. Musiałem przecisnąć przycisk po prawej stronie blokowania i odblokowywania ekranu, żeby w ogóle dotyk dział i znowu włączam aparat robie 2-3 zdjęcia i to samo zablokował się i nic nie działa. Zdenerwowany na max-a ponownie przycisnąłem przycisk z boku i za 20 minut siostrzenica jechała autkiem i szybko za telefon i chce nagrać filmik i o dziwo naciskam przycisk nagrywania i obraz nieruchomy, a tak naprawdę nagrywało i tak w kółko, kurcze zaraz go wyrzucę sobie myśle i wyłączam całkowicie telefon i ponownie właczam i wszystko hula jak należy i już 2-3 razy takie numery z tym apratem i nagrywaniem mi się przytrafiło i powtarzam telefon nóweczka ze sklepu za 1399 zł. Troche zraził mnie co do telefonów sony bo wcześniej używałem przeważniej nokie przez wiele wiele lat i kupiłem sony Z1 i odczucia zadowolenia to mam 50 / 50. Ciekawe co mnie jeszcze jeszcze z tym telefonem i o telefon dbam jak o jajko. Pokrowiec i ani jednej ryski nie mam, tylko mam ślady odcisków a to za sprawą, że kolor telefonu mam czarny. Następny kolor będzie inny biały albo złoty. Co do telefonu sony Z3, to tam też nie jest tak kolorowo. Ponoć szkło pęka, odkleja się, źle przyklejone i się nagrzewa. Bardzo podoba mi się sony M5 u nas nie długo się pojawi i tam jest kolor złoty , świetny kolor taki biznesowy , aparat 21.5 mln pix przednia kamera 13 mlm pix karta pamięci do 200GB wyświetlacz 5 cali jak Z1 tylko cena ile będzie kosztował. Oczekuje od sony żeby te telefony świetnie odtwarzały muzyki a nie grały jak tanie telefony za 200 -400zł.
.204.240.40.dsl.dynamic.t-mobile.pl | 04 Aug 2015, 19:08
Luke
Telefon mam 2 lata. W międzyczasie owszem wygiął się. Czy jest teraz wodoodporny? Nie wiem. Kiedyś był. Nie raz lądował w wodzie. Telefon zawsze nosiłem w "skarpecie" nie miał ze mną lekkiego życia to moje narzędzie pracy- 3 skrzynki mailowe, aplikacje do liczenia różnych bzdur, navi, internet na okrągło, tysiące zdjęć, dokumentacji PDF itp. itd. Telefon nigdy mnie nie zawiódł. Raz nawet przykleiłem go do podłogi. Serwisuje aparaturę medyczną, zajmuje się nagłośnieniem i jeżdżę motocyklem. Telefon po 2 latach poległ- pękł dotyk. Połowa nadal działa. Bateria trzymie jak trzeba. Jutro wymieniam na z3 opinie nie są zachęcające ale ten telefon w moim odczuciu był wart każdej złotówki więc mam nadzieję że następca sprawdzi się tak samo jak ten. PS upadków tego telefonu nie sposób policzyć- na obudowie ślady spotkania z asfaltem i betonem. Padł bo przygniotła mnie 100kg kolumna :) Naprawdę pancerny telefon.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Aug 2015, 00:08
Dawid
@mark Posiadałem oba telefony i moja opinia jest taka: Z1 jest telefonem dobrym, lecz w porównaniu do dzisiejszych flagowców już nie aż tak dobrym, mam tutaj na myśli jego duże ramki i jakość wyświetlacza, który mocno odstaje od konkurencji (no i ew. głośniki mono które w z3 stereo są o niebo lepiej wykonane). Z3 była telefonem bliskim perfekcji (świetna bateria, świetne głośniki, dobry aparat, dobry wyświetlacz, jednym mankamentem były problemy z softem, które nakładały na telefon kuriozalne ograniczenia) i na twoim miejscu jak najbardziej wymieniłbym ten telefon na z3, lecz ja osobiście swoją przygodę z sony skończyłem - W z1 na początku miałem problem z dotykiem, a później po włożeniu do wody telefon wysiadł całkowicie (słodka, 50cm pod taflę wody), a w z3 wylał mi się samoczynnie wyświetlacz, cudem został wymieniony w serwisie na gwarancji. Ja wymagam od flagowych telefonów aby były bez awaryjne i solidnie wykonane, niestety tego w sony nie zaznałem więc przymierzam się powoli do samsungów, które tak strasznie nie lubiłem, aż do czasu premiery s6, która bija na głowę wszystkie telefony jakie znam.
.dynamic.chello.pl | 27 Jul 2015, 21:07
~~mark
Witam posiadam z1 od 1,5 roku. Telefon świetny a wodoszczelność... moja pierwsza z1 została włożona do słonej wody na 3 sekundy i koniec. W serwisie wymieniono mi odpłatnie ramkę i w ramach gwarancji płytę główną. Po serwisie odebrałem i stwierdziłem, że nadal nie działał głośnik i pojechał jeszcze raz. Po dwóch tygodniach dostałem nowy telefon, który jest do dzisiaj. jakość i wygląd ok. Może ktoś mi odpowie czy warto go zmieniać na Z3?
.dynamic.gprs.plus.pl | 21 Jun 2015, 16:06
dick everhard
Bardzo dobry telefon mam już go 1.5 roku, nigdy mnie nie zawiódł, jednak ostatnia aktualizacja na 5.0 to porażka, telefon łapał muła, nie wszystkie aplikacje działały jak należy więc, postanowiłem wrócić do 4.4.4. Pozdrawiam.
.adsl.inetia.pl | 17 Jun 2015, 12:06

Wszystkich opinii: 202. Pokazuję od 61 do 70.