R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 291 do 300.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
wrotomasz
Ludzie mówiący, że ekran w tym telefonie sam pęka, to jest chyba oczywiste, że nie mają racji. Mi ekran pękł w kieszeni gdy normalnie go nosiłem i pewnie jest to skutkiem tego, że przy kucnięciu się zgiął, a wobec powyższego ekran pękł. Lecz każdy telefon musi być wytrzymały na tak ekstremalne użytkowanie, takie jak kucnięcie z telefonem w kieszeni.
Nie polecam!!! Tym bardziej dlatego, że jeżeli jeszcze ci nie pękł ekran to telefon bardzo fajny i ciężko się z nim rozstać. :(
.devs.futuro.pl | 22 Oct 2013, 15:10
Julia
Wczoraj wsadzilam do wody telefon Sonz Xperia Z na 20 sekund, wszystko bylo zamkniete, lecz z glosnika lecialy bombelki powietrza po wyciagnieciu telefonu z wody nie dziala!!!
Pomocy! Co mam zrobic??? Mam go niecale 2 miesiace, kupilam go nowego lecz w Anglii! Jak z serwisem? moge oddac go w Polsce? ten telefon nie kosztowal 50 zl tylko ponad 2000 zl!!
.protonet.pl | 20 Oct 2013, 20:10

Merla
REWELACJA! Wczoraj ten telefon spadł mi z wysokości 2 metrów na kafelki w łazience. I nie stało mu się nic, żadnej ryski, nawet się nie wyłączył. To bzdury, iż wyświetlacz łatwo pęka, radzę niedowiarkom zainwestować w folie ochronną na ekran, a żeby mieć większą pewność co do bezpieczeństwa telefonu. Aparat chodzi jak marzenie, zdjęcia są prześliczne, w porównaniu do SGS4 telefon naprawdę rewelacja. Gdyby sgs4 wpadł do wody był by problem, za to ten już mi raz przypadkiem zanurkował w wannie i również nic mu się nie stało. Jedynym minusem(a może i plusem?) jest to, że telefon się strasznie grzeje przy dłuższym korzystaniu z niego. No ale w zime, stojąc na przystanku będę mieć pewne źródło ciepła:D. Polecam w 100% dla osób, które chcą kupić porządny, trwały telefon.
.sileman.net.pl | 19 Oct 2013, 10:10
Arturro
Telefon rewelacja.Z porównaniem do Samsunga Galaxy S4 ma 100 razy lepszą jakość wideo(oczywiście FULL HD) oraz gier jak N.O.V.A 3 lub Modern Combat 4. Co do baterii i pękającego ekranu to nieprawda. Jak bateria wytrzymuje od wstania rano do pójścia spać to jest ok. Po kilku rozczarowaniach przez firmę Samsung już nigdy nie opuszczę sony.
.cm-12-4b.dynamic.ziggo.nl | 17 Oct 2013, 13:10

gwizdek
Miałem taki telefon i już od 3miesięcy go nie mam. Oddałem do naprawy, bo pękła szybka. Nigdy mi nie upadł i jak czytam inne opinie, to widzę, że to bubel. One pękają same z siebie - taka wada...
.117.34.143 | 17 Oct 2013, 08:10
Obiektywny
Hej,
Użytkuje około 6 miesięcy - od 3 tygodni jest w serwisie - cos sie porobilo z glosnikiem - mnie slychac ale rozmowcy nie. Pomimo tego uwazam ze jest to naprawde dobry produkt. Zalety - szybki, nie zawiesza sie, jest bardzo intuicyjny, solidnie wykonany, wodoodporny, robi ladne zdjecia, jak na telefon, oraz nagrywa filmy pod woda, co jest bardzo fajna opcja np. podczas wakacji - rafy koralowe itp lub tatralandia - filmiki ze zjezdzalni zarabiste. Po kapieli rzeczywiscie glosnik sie zatyka ale moj egzemplarz pomimo czestych kapieli po 2 godzinach wracal do siebie. Rzeczywiscie sie palcuje, no ale czy to jest wada? Według mnie nie. Wyswietlacza tez miodzio -= bardzo dobre odwzorowanie kolorów - w porownaniu np do samsunga kolory Z mi bardziej odpowiadaja - naturalne a nie przesadzone. Pomimo tego ze wyladowal w serwisie nie moge o nim powiedziec zlego slowa. Mialem kilka nokii, kilka samsungow i tez odwiedzaly serwis. Odnosnie glosnika na poczatku tez mialem wrazenie ze jest cichy ale po dluzszym uzytkowaniu stwierdzam ze jest oki. Ze jest zle polozony - bzdura - jak lezy np na komodzie to jest odkryty, jak trzyma sie go w reku to dzwiek sie odbija od reki i telefon jest wtedy jeszcze glosniejszy niz jak lezy samowolnie. Jak zatka sie glosnik palcem to gra cicho ale podajcie jakis model ktory podczas zatkania glosnika gra glosniej. Najlepszy ze wszystkich smartfonow jakie mialem - ostatnia nokia N8. Podsumowujac jak dla mnie telefon jest naprawde dobry pomimo ze aktualnie lezy w serwisie. No chyba ze po powrocie bedzie gorzej to wtedy dam znac.
.adsl.inetia.pl | 14 Oct 2013, 18:10
Matuś
@Miki, pośpieszyłeś się z tym serwisem. Jak dźwięk ma wydobyć się z tego telefonu? Jeśli pływasz na basenie, to czy gdy zatka ci się ucho to czujesz jak woda przedostaje się do mózgu :)? Raczej nie, a ucho odetka się samo lub wystarczy poskakać na jednej nodze :)

Xperia Z po kąpieli potrzepuje do kilku godzin aby głośnik się osuszył, ba po kąpieli w bardzo w bardzo słonej wodzie musiałem go wielokrotnie przepłukiwać i dopiero po dwóch dniach się poprawiło.

Telefon nie jest niezniszczalny, ekrany same nie pękają. Szkło jak każde inne czasem nam się poszczęści i przy upadku nic się nie stanie, a czasem bach i jest mozaika. Fabryczna folia za to znacznie podwyższa wytrzymałość samego wyświetlacza na stłuczenia, ale jest podatna na zadrapania.

Potwierdzone wady w niektórych egzemplarzach:

* Odklejający się tylny panel(wtargniecie wody)
* Martwe piksele
* Wadliwy aparat (widoczne kropki w tych samych miejscach na każdym zdjęciu)

W każdym przypadku naprawa, lub wymiana na nowy aparat.
Usterki jak w każdych naszpikowanych cackach, ideału nie ma i nie będzie.
:)
.wejherowo.vectranet.pl | 11 Oct 2013, 22:10
Miki
Czytam tak sobie te opinie i muszę powiedzieć, że jestem absolutnym rekordzistą. Spytacie pewnie dlaczego? Ponieważ moja Xperia Z była ze mną zaledwie jeden dzień i po tak długim okresie musiałem zawieść ją do reklamacji . Co się stało? Po kontakcie z wodą przestał działać głośnik. Dwa tygodnie czekania i nadal nic, pewnie firma Sony zastanawia się, co ze mną zrobić. Pomimo tego mam nadzieje, że to świetny telefon, nie znam jeszcze jego możliwości, ale jeżeli chodzi o wygląd to mistrzostwo świata. W moim przypadku była to miłość od pierwszego wejrzenia i mam nadzieje, że nie skończy się to rozwodem. Wszystkim niezdecydowanym polecam przeczytać opinie o innych smartfonach też nie są oszczędzane. Krótko mówiąc jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 07 Oct 2013, 22:10
Karcia
Witam. Posiadam telefon od czerwca i również nie doświadczyłam problemu pękającego wyświetlacza. Wszystko śmiga pięknie, zero zwieszek. Ten telefon użytkuje również mój ojciec i także nie ma żadnych opisanych w negatywnych komentarzach problemów. Nie wiem jakim cudem można uszkodzić wyświetlacz przyciskając boczny guzik... trochę wyczucia:) Polecam Xperię Z.
.internetdsl.tpnet.pl | 07 Oct 2013, 10:10
jaj
Ten telefon ma podstawową wadę: głośnik nadaje rozmowy do tyłu i do przodu. Wszyscy naokoło słyszą rozmowę i nie można z tym nic zrobić. Niedowiarków odsyłam do forum: [ciach]. Sam się na niego nabrałem. Ostrzegam innych przed kupnem.
.dynamic.chello.pl | 07 Oct 2013, 01:10

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 291 do 300.