R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 271 do 280.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
włóczykij
Ma go moja kobieta, kupiłem jej go w Anglii, bo I też tutaj mieszkamy na stałe. Kupiłem to za dużo powiedziane, w Anglii w abonamencie na 24 miesiące może go mieć każdy, bo wtedy słuchawka jest za darmo. Czyli dostała go ode mnie, bo ja za niego samego nie zapłaciłem. Ok może I jest całkiem do rzeczy, choc ja uważam, że jak dla mnie - ( wykonuję zawód Kierowcy TIR) jest za duży I niewygodny - ona się cieszy nim od roku I telefon zasuwa jak mały samochodzik, ale ja uważam, że możliwości wcale nie gorsze, a gabarytowo mniejsze czyli lepsze dają: Nokia N8 i Motorola Defy, oczywiście oba te modele w Anglii dostajemy za darmo, nawet w najtańszych taryfach abonamentowych. Z czego Motorola Defy posiada szkło Gorilla Glass, czyli zbrojone - w sensie odporniejsze na zarysowania i jest ona również wodoszczelna, ma Wi-Fi, itp, itd. I coś jeszcze: w Polsce jest jakiś chory system. Ja za samą słuchawkę, gdybym miał ją kupić bezpośrednio w Salonie sprzedaży, nie dałbym za nią więcej niż 50 złotych, moim zdaniem, choc ma kupę możliwości, jest to tylko elektroniczny gadżet, nie wart takiej kasy. Bo za co? Za płytkę drukowaną,kilka oporników, wyświetlacz i processor. Wy płacicie ponad 2000 złotych??? W życiu Warszawy!!! Za jakiś głupi telefon tyle kasy??? Nigdy w życiu !!! Po moim trupie!!!
.bb.sky.com | 20 Nov 2013, 15:11
Kewis13
Sony Xperia Z to naprawdę dobry telefon dla wymagających użytkowników. Pierwsze co się rzuca w oczy to jego wielkość 5 cali sprawia, że telefon wydaje się ogromny. Po pewnym czasie jednak można się przyzwyczaić. Czterordzeniowy procesor spisuje się znakomicie jeszcze nie udało mi się go zlagować. Przeczytałem dość sporo opinii na temat telefonu zanim go kupiłem i niektórzy ludzie narzekają na słabą czerń jak dla mnie jest OK. Wyświetlacz full hd naprawdę jest niesamowity po przesiadce z Samsunga Galaxy S 2 jest kolosalna różnica. Telefon wodoodporny, co nie znaczy że potrzebuje regularnych kąpieli jednak spokojnie można go umyć pod kranem. Pękające ekrany to nie prawda. Jednym minusem do którego się można przyczepić to słaby głośnik jednak jak na wodoodporny telefon jest ok. Mam nadzieję że moja opinia przyda się wszystkim niedecydowanym.
.adsl.inetia.pl | 18 Nov 2013, 19:11

kubaxyz
Witam. Mam telefon od tygodnia. Ostatnio miałem lumie 800. Przez chwilę także 625. Zamierzałem kupić 925, jednak pan sprzedawca przekonał mnie do tej Z. Generalnie to co mi najbardziej przeszkadza, to wymiary tego telefon. Tak duży telefon naprawdę nie jest praktyczny. Aparat robi niezłe zdjęcia ale przede wszystkim trzeba mieć pojęcie o ich robieniu i potrafić odpowiednio wszystko ustawić. Bateria trzyma jak w większości smartfonow około 2 dni przy normalnym użytkowaniu. Telefon działa bardzo płynnie. Co tu więcej pisać. Reszta jest tak jak być powinna. Zależy kto czego potrzebuje i jak będzie używać tego telefonu. Android wygląda bardzo ładnie, ale to się szybko nudzi:) Windows jest mniej efektowny, ale generalnie moim zdaniem chyba jednak bardziej praktyczny.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Nov 2013, 07:11
Irek
Myslę, że będę obiektywny. Nie jestem fanem ani Jabłuszka, ani Koreańczyka z literą "S" na przedzie, ani Soniaka. Lubie mieć fajną słuchawkę na miarę moich możliwości, mam tel. służbowy i jestem ograniczony programem wymiany w firmie (nie mogę mieć wszystkiego). Przez ostatnie 2 lata miałem SGS2. Był to mój pierwszy android, po tym jak zawsze miałem Nokię. Bałem się jak diabli tego telefonu, ale jak go dostałem to po 2 godzinach byłem zakochany w nim i w systemie!! Przyszedł czas wymiany telefonów. Długo myślałem, czytałem opinie. Nowe Samsungi nie odpowiadają mi wizualnie, o Jabłuszku mogłem zapomnieć, więc zdecydowałem się na Soniaka, ZETKĘ. Dostałem, mam go od jakiegoś czasu i ... niczym nie nie zaskoczył. Myślałem, że będę miał orgazma za orgazmem, czytając wypowiedzi co niektórych tutaj. Ale nawet mi nie drgnął. Nie uważam, że jest to "cudo". Nie uważam, że ekran jest zaj... i ma naturalne kolory, wręcz porównują go do Samsungów, że takie super a nie przejaskrawione - pic na wodę, tak samo nienaturalne jak tam. Aparat niby cudo, oddaje super kolory. Owszem, zdjęcia są niczego sobie (za dnia), mam lustrzankę (Soniego), więc na robienie zdjęć patrzę inaczej niż większość "małpkowiczów". Słuchawki, które są w zestawie niby takie dobre - nic z tego, bardzo ciche. Co do wodoodporności to się nie wypowiadam, bo uważam, że Smartfon nie jest boją i do wody go nie wsadzam. Moim zdaniem nakładka Samsunga jest lepsza od nakładki Sonyego. Nie rozpisuję się o płynności systemu itp. bo trudno, żeby telefon z takimi bebechami, źle działał.Ogólnie moje zdanie jest neutralne, nie jest to zły telefon, ale jeśli teraz miałbym go brać, to nie wiem, czy bym się jeszcze raz zdecydował. mam w domu kilka rzeczy od Sonyego, nie mam złej opini o tej firmie, więc nie jestem uprzedzony do nich, tak samo jak nie jestem superzakochany w Samsungu, bo uważam, że SGS2 wyglądał o niebo lepiej niż SGS3 lub 4. Dla mnie ideałem Smartfona, puki co jest Jabłuszko, ale z drugiej strony nie jestem na tyle zakręcony na tym punkcie, żeby wydawać kupę kasy na słuchawkę. Uf ale się rozpisałem, ciekawe czy ktoś to przeczyta? Jak macie pytania to piszcie na maila
.71.177.10 | 16 Nov 2013, 22:11

dziubek
Mam Zetkę od 6 miesięcy
- aparat robi kiepskie zdjęcia w sztucznym świetle
- bateria to porażka znika w oczach
- folia oryginalna łatwo się rysuje
+ reszta ok.
.rev.pro-internet.pl | 16 Nov 2013, 12:11
Bajer92
Hmm.. Czytając wiele poniższych negatywnych opini zastanawiam się czy mówimy o tym samym smartfonie. Zgodzę sie że telefon nie jest idealny, ale obecnie zamienił bym go chyba jedynie na Xperie Z1. Co do pękających ekranów i tylnych paneli nie wiem o czym mowa, telefon spadł mi nie raz z tym kilka razy na beton z wys ok 1,5 m i nic (na ekrania jedna folia), jedynie rogi lekko odpryśnięte, ale dzięki zastosowaniu mieszanki plastiku z gumą na krawędziach tel, po przeszlifowaniu drobniutkim papierem ściernym nie ma praktycznie śladu po upadkach :)Co do wodoodporności już pierwszego dnia telefon był ze mna w basenie, nic się nie stało, głośniczek po ok 1-1,5 godz. grał normalnie. Dziś w ramach testu identyczna sytuacja. Dadam że zakupiłem Z-ke w maju a uszczelki nadal spełniają swoje zadanie.

Co do działania, nic sie nie wiesza, wszystko śmiga płynnie gry, aplikacje itd. Wykonanie roota równiez banalnie proste. Z rzeczy które bym zmienił, na pewno bateria (przy ciągłym graniu, korzystaniu z internetu, gps-a Z-ka wytrzyma może z 4-5h). Głośnik powinien byc głośniejszy jak to przystało w telefonach tej klasy cenowej. Brakuje również flasha który ułatwił by nieco robienie zdjęć w nocy, bo te wychodzą niezbyt dobrze.

Tak to wszystko na plus. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z Z-ki :) Nie mam pojecia czemu innym pękają ekrany itd. Może jakaś trefna seria Wam sie przytrafiła...
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Nov 2013, 19:11
Sony z
Witam , posiadam z-tke nie całye 2 tygodnie , pękł tylni panel przy aparacie na telefon naklejone po 2 fole brak jakiej kolwiek rysy czy otarcia telefon nigdy nie upadł nikt na nim nie siedział itd.. widać ze sony ma problemy z pękaniem nie tylko w starszych modelach , akumulator hymm kiepski , ogólnie przereklamowany ,jak za tą cenę poszukajcie czegoś innego ? wodoodporny ? chyba tylko podczas mgły :P(słaba jakość uszczelek itd ) tel wraca na gwarancje , napiszę niedługo co na to serwis sony ? Pozdrawiam
.net.pbthawe.eu | 11 Nov 2013, 22:11
specpiotr
Witam.
Ważna według mnie informacja dla przyszłych kupujących ten model. Sony montuje w tym (i nie tylko) dwa rodzaje wyświetlaczy.
Opiszę może od początku. Ok 2 miesiące temu napalony strasznie byłem na ten model choćby z uwagi na owe IP57. Jestem stolarzem i dla mnie to ważny argument (pył itp.). Znalazłem ciekawą ofertę i ciach -kupione. Nie mogłem się doczekać aż się "pobawię" ale kilka min po odpaleniu czar prysł. Kolory wyświetlacza były jakby wyprane kilka razy w najgorszym proszku. Niby nic wielkiego ale aż się nie chciało patrzeć na wyświetlacz. Mam też Xperię T i różnica choćby w kolorze czarnym ogromna. W Z-ce czarny był paskudnie szary. Moim zdaniem jak się daje tyle kasy za telefon to musi też cieszyć oko. 2 tygodnie wytrzymałem i zawiedziony sprzedałem. Po około miesiącu przeważyła myśl, że potrzebuję odpornego na kurz (a zarazem gadżeciarskiego ;-) ) telefonu i znów lekko zaniepokojony kupiłem Z-kę. I tu niespodzianka ! Wyświetlacz wręcz miodzio -aż się chciało nim bawić.
Zastanawiało mnie jednak skąd ta różnica i dociekłem. Sony wkłada 2 rodzaje wyświetlaczy: SHARP i JCD.
Jestem komórkomaniakiem więc niech nikt mi nie pisze że to kwestia ustawień. Jest aplikacja za pomocą której można to sprawdzić (xperia z display check czy jakoś tak). Wierzcie mi ale różnica jest tak duża, że prawie pozbawiłem się możliwości posiadania tego modelu. Uważam, że dla wielu osób może to być przydatna informacja.
Pozdrawiam serdecznie
.plastcom.pl | 11 Nov 2013, 16:11
kafka
Telefon bardzo fajny i przyjemny. Wodoodporność jak na razie ekstra, moczyłam go w termach w zimnej i w ciepłej wodzie, kręciłam filmy pod wodą, w bąbelkach, zanurzając i wynurzając kilkakrotnie, ogólnie przez parę godzin non stop w wilgoci i wszystko działa jak należy, głośnik momentalnie się odtykał, a obraz i dźwięk na filmie super (świetne odgłosy pod wodą, jakby płynąć łodzią podwodną ;)). Mam go pół roku, raz się tylko przywiesił, zwykły restart i wszystko ok. Noszę go w plastikowym etui, z przodu folijka więc zarysowań nie ma, a parę razy mi spadł. Wady - szybko się nagrzewa, jednak w etui już tego tak nie czuć no i strasznie głośny głośnik. Przy max wyciszeniu podczas rozmowy z osobą, która ma donośny głos wszyscy naokoło słyszą:/ Z tymi, co mówią cicho takiego problemu już nie ma. Jak dla mnie idealna i przejrzysta grafika (nie lubię naćpanych i zawalonych pulpitów, można powiedzieć że jest męski - ale takie właśnie lubię). No i do wielkości przyzwyczaiłam się momentalnie, jest bardzo poręczny i fajnie cienki. Oby sprawował się jak najdłużej, polecam!!
.dynamic.chello.pl | 11 Nov 2013, 11:11
djpl79
Witam
Telefon kupiłem w sony center za 2799.
Uzytkowałem go normalnie przez 8 miesiecy...
Niestety po tym okresie gumki na porcie usb (ładowanie)i karcie sim uległy uszkodzeniu i nie wiadomo kiedy zalało mi telefon.
Oddałem go serwisu i otzrymałem odpowiedz ze naprawa nie podlega pod gwarancje poniewaz go zalałem.
Uważam ze telefon pod wzgledem uszczelek (gumek) do okoła portów usb i sim wytrzymuje tylko tyle i ma sie gwarancji ITYLKO TYLE MA WYTRZYMAC.Juz nigdy w zyciu nie kupie niczego z pod marki SONY
.146.58.181 | 10 Nov 2013, 10:11

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 271 do 280.