R E K L A M A

Sony Xperia Z
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 181 do 190.
52,7% 
 24,3% 
 23,0% 
Merla.
Kilka dni temu moja zetka otrzymała aktualizację androida 4.4.2, i OSTRZEGAM posiadaczy tego telefonu, żeby go nie aktualozowali i zostali na androidzie 4.3. Po aktualizacji telefon, który sobie leży na trybie stamina jest wręcz ciepły. Według kilku programów, w tym CPU-z ma 34°C jak z niego nie korzystam. Ale podczas gdy korzystam z telefonu przez 5 minut(!) nagrzewa się do 44/45°C. Bateria na trybie stamina trzyma bardzo krótko! A podczas zwykłego korzystania, pisania sms, oglądania yt, starcza na jakieś... 4/5 godzin, aktualizacją zupełnie zniszczyła ten telefon, najlepiej ją cofnąć do 4.3 lub w ogóle nie aktualizować!
.sileman.net.pl | 24 May 2014, 14:05
Mknobek
telefon kupiony dwa tygodnie temu upadł z trzy razy na ziemię dwa razy w domu na panele max z wysokości 1m i dwa dni temu na juwenaliach w Olsztynie spadł na kamień - zbity dotyk wymiana przewyżdza koszt telefonu - to ma być pancerny telefon ? a i wodoodporny to też bujda bo włożyłem telefon do wody i wskaźniki się przebarwiły na czerwony pod względem odporności na uszkodzenia nie polecam - dobry jest pod względem technicznym wszystkie gry chodzą bez zacięcia
.plastcom.pl | 19 May 2014, 21:05

adziu82
Witam, dla mnie ten telefon jest rewelacyjny. Pierwsza sprawa, u mnie jest słaby zasięg, miałem Samsunga Captivate Glide,gdzie nie miałem zasięgu w mojej miejscowości i trzeba było latać i szukać a tu dzwonie gdzie chcę!!! Naprawdę zasięg bardzo mocno się poprawił jak 2g tak i 3g.
Wykonanie, jest bardzo dobre. Lubuje się w cięższych telefonach, żebym czuł że coś trzymam :-) ale jest chyba za cieniutki dla mnie, ale o gustach się nie rozmawia.
Chodzi bardzo płynnie, nie instaluję masy aplikacji tylko mam już kilka ,,obcykanych'' i nie zaśmiecam Zetki niepotrzebnymi apkami.

Ale ma dwie wady. Pierwsza to cichy głośnik, w porównaniu z Sony M jaki ma moja żona to jest jak wielka różnica.
Druga wada to wyświetlacza, a raczej jego podatność na ,,palcowanie'' się. Wiem, że można oderwać folię która jest oryginalnie naklejona, ale wtedy napis schodzi SONY. Ale można nakleić inną folię.
.204.139.125 | 19 May 2014, 20:05
Rafał 1979
Telefon posiadam od 5 miesięcy, woziłem go orange parę razy zawiesił się, ale z tego co zauważyłem to przez badziewne aplikacje które zainstalowane robiły kuku. Po wywaleniu ich wszystko super. Nauczyłem sie czytać opinie o aplikacjach i nie instalować wszystkiego co popadnie. To jest chyba recepta na zawieszki, moja żona ma samsu i też dzieją się podobne rzeczy. Z polecam - ja jestem bardzo zadowolony, wszystko działa wyśmienicie, ludzie opisujący jakieś tragedie związane z tym sprzętem podejrzewam że mają problemy ze wszystkimi sprzętami o których chcieliby napisać.
Telefon jest bardzo stabilny, na sprawdzonych aplikacjach działa bez zarzutu, czy to nawigacja, czy viber, czy skype video rozmowy, internet śmiga jak trza, @ gitara, mój młody giercuje ile wejdzie, wyświetlacz gitara. Zdjęcia tyż gitara. Jeżeli chodzi o wodoodporność to poza deszczami nic nie powiem nie będę próbował poczekam na los może sam go doświadczy, telefon mam cały czas w gumowym futeraliku nie widać żadnych oznak użytkowania. Bateria jak rozmawiamy i sporadycznie odwiedzimy inter wytrzymuje dwa dni, jak mój syn dobierze się do niego po 50 min jest zero. POLECAM POLECAM POLECAM
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 May 2014, 08:05

do Andy 57
Skomplikowane gry które obsluguje ten smartfon nazywasz glupkowate a sam nie potrafisz uruchomić Internetu ani zrozumieć ani pojąć obsługi sms i połączeń.Proponuję zatem Nokię 3310 ,do dzwonienia i smsowania w sam raz.
A tak na serio do uruchomienia Internetu potrzeba go najpierw skonfigurować tj ściągnąć ze strony operatora z usług którego korzystamy,ustawienia internetu,albo po prostu zadzwonić i podać nazwę telefonu i sami je przysla smsem i tak było od zawsze więc nie rozumiem twoich uwag
.centertel.pl | 17 May 2014, 13:05
Andy57
Mam ten przyrząd od 2 tygodni ale jestem całkowicie zawiedziony. Przede wszystkim nie działa internet i podobno nie da się nic zrobić. Osobną kwestią jest uruchamianie tego internetu przez klienta, który przeważnie nie jest informatykiem. Wymaga się wpisywania jakiś dziwnych danych, o których 90% ludzi nie ma zielonego pojęcia. To jakby kupować samochód i musieć grzebać coś w silniku, coś regulować itd. To jest nieporozumienie. Od tego jest producent, żeby wszystko ustawił a nie klient. Następny knot to dźwięk rozmowy. Porażka. Z głośniczka sączy się słabo słyszalne brzęczenie jak z tranzystorka za PRLu. Non stop ni stąd ni zowąd załącza się funkcja głośnomówiąca. Zresztą sama ta funkcja jest tak samo dziadowa jak i brzęczenie wcześniej opisane. Czyli przyrząd jako telefon, to badziewie. Dalej wiadomości. Następna porażka to wiadomości. Brak miejsca na wiadomości wysłane,robocze itd. Jest do odczytania kilka smsów odebranych, które mieszczą się mniej więcej na połowie wyświetlacza. Dalej rejestr połączeń. Niby jest a tak naprawdę nie można nic znaleźć, ani listy połączeń przychodzących, ani wychodzących. Czyli jako telefon komórkowy, to ten przyrząd jest tragiczny. Lepsza jest pierwsza lepszy zwykły telefon komórkowy. Bo ten SONY XPERIA, to jest przyrząd telefonopodobny. Żadnego wrażenia nie robią na mnie te ochy i achy, jak sądzę, młodocianych pasjonatów głupkowatych gier i marnotrawienia czasu na oglądaniu filmideł (zamiast uczenia się czegoś i rozwijania się). Nie ma dla mnie żadnej różnicy czy wyświetlacz jest taki czy owaki. To jest czwartorzędny parametr. Podsumowując, telefon ŻADEN i braj internetu. Wszystko na ten temat. Biorę papiery i oddaję to badziewie do reklamacji i mam nadzieję, że otrzymam zwrot pieniędzy. A tego mądralę, który mi ten chłam polecał, to rozliczę jak należy. Moja opinia - gorąco nie polecam. Nie wyrzucajcie pieniędzy w błoto.
.dynamic.chello.pl | 16 May 2014, 22:05
Adanos
Mam sony z i jestem zadowolony. Bateria trzyma. 6 dni. Tylko. Jeden minus. Klapka na wejściu na słuchawki.
.gorzow.mm.pl | 08 May 2014, 19:05
Wasil
Przed zakupem czytalem wiele komentarzy o samo-pękających wyswietlaczach, zacinającym się systemie i przeciętnym aparacie. Szczerze mówiąc przestraszyłem się... Po 4 miesiącach używania stwierdzam, że ten telefon ma wszystko. Ekran nie pękł i nie zanosi się na to, system nigdy ale to nigdy sie nie zawiesił czy przymulił (mimo włączonych wielu aplikacji na raz). Aparat, wystarczający zeby dobre zdjecie urządzeniem ktore zmiesci sie w kieszeni (Chcesz mieć piękne zdjęcia ? Kup sobie lustrzanke). Po całym dniu uzywania wieczorem zostaje 20% baterii wiec jest pod ładowarką codziennie (Nie sprawia mi to problemu). Ekran, kolory git. Nie chce sie rozpisywać. Jeżeli nie jestes pseudofanem Samsunga i cukierkowych wyswietlaczy Xperia Z/Z1 to świetny wybór, którego nie trzeba się obawiać. Jestem bardzo zadowolony.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 May 2014, 23:05
Omzigus
@kaktus3389 z wybieraniem głosowym jest kłopot, sam dużo korzystam z zestawów słuchawkowych i z tym telefonem mam utrudnione działanie.
Telefon posiada aplikację "Wybieranie głosowe" jednak nie zawsze klawisz na zestawie ją włącza, w wielu przypadkach zamiast niej startuje "wyszukiwanie głosowe" które nie pozwala szybko i bezdotykowo do kogoś zadzwonić. Z resztą Wybieranie Głosowe też kiepsko spełnia swoją rolę w języku polskim, tak jakby czekało na komendy po angielsku i nazwiska z kontaktów czytane fonetycznie po angielsku.

Generalnie z tego co widzę w Androdzie wybieranie głosowe kuleje.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Apr 2014, 23:04
k
Ci co myślą że telefon jest cudownie odporny na pył i kurz niech najpierw sprawdzą co oznaczają normy odporności. Producent gwarantuje że kurz nie zakłóci pracy urządzenia a nie że całkowicie nie dopuści kurzu, jeśli chodzi o wodoodporność ten telefon też ma ograniczony czas przebywania pod wodą do pewnej głębokości a już na pewno nie jest odporny na wodę puszczoną pod wysokim ciśnieniem
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 26 Apr 2014, 10:04

Wszystkich opinii: 461. Pokazuję od 181 do 190.