R E K L A M A

Sony Xperia V
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 81 do 90.
46,9% 
 6,2% 
 46,9% 
Aga
Telefon mam od miesiąca jestem zadowolona z niego bateria trzyma mi 2-3 dni oczywiście jak siedzę na necie jest potrzebna większa energia. Trzy dni po kupieniu telefonu przez przypadek wylałam na niego herbatę byłam w strachu, że coś mu będzie. Mimo że jest wodoodporny, to myślałam ze głośnik pewnie zalało, moje mile zaskoczenie było z herbatą. Nigdzie się nie dostała. Przynajmniej wiem, że mogę ufać w 100% ze jest wodoodporny bo pewnie sama bym go nie wsadziła do wody, by się przekonać :D Pozdrawiam.
.5.14.vie.surfer.at | 14 Oct 2013, 14:10
Sylus
Odnośnie szybkiego rozładowania baterii... zwróćcie uwagę co tak na prawdę ją zjada - usługi google, wyłącznie namierzanie, itp. I czas pracy się wydłuża. proponuje tez zaznaczyć opcje systemowego oszczędzania baterii. U mnie 24h wytrzymuje.
.mmj.pl | 09 Oct 2013, 14:10

Michu
@ ErrorG
Jakość dźwięku na głośniku nie jest tragiczna, bo gra on czysto. Jedyne, do czego można się przyczepić to słaba głośność. Ja nie mam nic do zarzucenia jakości dźwięku podczas nagrywania materiałów wideo. Mikrofon bardzo dobrze ściąga głos, nawet z dużych odległości. Co do baterii, nie powinno się dopuszczać do całkowitego rozładowania telefonu i jego wyłączenia się, bo tego typu powtarzające się zdarzenia skracają żywotność baterii. I dotyczy to baterii we wszystkich telefonach, a nie tylko w Xperii V. Dla wydłużenia wydajności baterii zaleca się także (w miarę możliwości) niekorzystanie z telefonu podczas jego ładowania.
.powiat.ostroda.pl | 02 Oct 2013, 09:10
AAA
"I dlaczego ludzie ostrzegają, aby nie dopuścić w xperi V na wyłączenie urządzenia poprzez rozładowanie... uszkadza się bateria czy telefon WTF!!?"

Też się nad tym zastanawiałem dlatego ją rozładowałem, jest na gwarancji to co szkodzi zobaczyć. Efekt nic się nie stało:) Co do baterii to u mnie też krótko wytrzymuje, oczywiście jak się używa telefonu ale nawet przy pisaniu sms-ów schodzi szybko... Przydałby się jakiś zamiennik o dużo większej pojemności Wszystko inne w porządku:) Ogólnie telefon do polecenia.
.c193.msk.pl | 01 Oct 2013, 09:10

ErrorG
Telefon mam od 2 dni.. i z tego co zauważyłem z wad to:
-bateria która trzyma niecały dzień (może tylko mi;/)
-tragiczny głośnik (z tyłu), już w xperi J zdawał się o wiele lepszy..
-słaba jakość dźwięku przy nagrywaniu video (w xperia J według mnie lepsza -,-)
-Ekran jakoś tak zbyt nisko się zaczyna (od górnej krawędzi) mogliby jeszcze pociągnąć go w górę o wiele ładniej by wygladał cały telefon..
-brak klawiszy pod ekranem (w xperi J były xD)
Pomimo tych rzeczy które mi nie pasują, jestem z niego zadowolony:)
Obawiałem się jakiejś foli na ekranie o której słyszałem w paru recenzjach. Ma ona niby chronić wyświetlacz przed pęknięciem.. Ciekawo czy można ją zdjąć, a w zasadzie wymienić jak sie porysuje. Jest to prawda, jest ona naklejona na całej powierzchni z przodu tel. ale jest praktycznie niewidoczna(dopasowana IDEALNIE). zwróciłem na nią uwagę ponieważ wiedziałem o jej istnieniu;]
Ogólnie telefon śmiga bardzo dobrze :) Ani razu mi jeszcze się nie przyciął co w xperii J było baaaardzo częste.
Gierki o wymagającej grafice śmigają Pięknie:)
Zastanawiałem się też nad kupieniem tej stacji dokujacej, żeby ładować bezprzewodowo ale na allegro jest ona zbyt droga..
PYTANIE: czy mógłbym zastosować w mojej Xperi V baterię BA850, a nie jak oryginalnie ba800? Jeśli kształty pasują (tego też nie wiem na 100% ale z tego co czytałem - tak), to czy nie uszkodzi to telefonu i czy wydłuży trochę działanie..:)?
I dlaczego ludzie ostrzegają, aby nie dopuścić w xperi V na wyłączenie urządzenia poprzez rozładowanie... uszkadza się bateria czy telefon WTF!!?
Pozdrawiam Eryk
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Sep 2013, 23:09
MENDELS
Najlepszy telefon jaki miałem. Gdzie można dostać stację dokującą D25, żeby ładować bez otwierania zaślepek?
.dynamic.chello.pl | 30 Sep 2013, 15:09
Nakiel
Telefon mam od kilku tygodni i jeszcze mnie nie zawiódł. Bateria trzyma przy normalnym użytkowaniu 2-3 dni, a w sporadycznym używaniu nawet do 4-5 dni. Parametry są bardzo dobre i jeśli chodzi o ekran, to jest górna granica używalności gdyż 4.3 cala można obsługiwać jedna ręką jeszcze. Ogólnie polecam telefonik.
.internetdsl.tpnet.pl | 24 Sep 2013, 12:09
Sylus
Mam telefon już pół roku, dla mnie ma 2 najważniejsze zalety, wodo i pyło odporny, kilkakrotnie wylądował na plaży w piachu i nic, dmuchnąłem na niego i zero piasku ;) druga sprawa to rozmiar 4,3 cala jest wystarczający jak dla mnie, bo można telefon obsługiwać jedną ręką (małe dłonie).
Odnośnie rysowania się ekranu, to różne są opinie, ja od nowości używam foli Nillkin i na prawdę warto zainwestować te kilkanaście zł do telefonu za 1200-1400 zł - nie ma różnicy w wyglądzie ekranu z folia lub bez folia crystal, matowe nie do końca mi odpowiadają.
.mmj.pl | 23 Sep 2013, 09:09
NoNo
"Paulina, czy będziesz miała 5 Mpix czy 13, to i tak przy oglądaniu na ekranie fona, telewizorze czy standardowych odbitkach różnicy nie zobaczysz :) Te wielkie miliony przydają się tylko przy odbitkach wielkoformatowych."

Zgodnie z tym nie było by sensu kupować np. nokii 808 pure view z matryca 41Mpx bo zdjęcia były by takie same ja w samsung 5Mpx a tak nie jest. Zdjęcia są bardzo ostre i nawet na obiektach oddalonych po zbliżeniu nie widać pixeli.
.c193.msk.pl | 16 Sep 2013, 12:09
michael_dee
"Telefon mam od niedawna. Wszystko jest super, z wyjątkiem aparatu. Jak na 13 Mpix, to szału nie robi. Jakość zdjęć jak z matrycy 5 Mpix w samsungu, tylko większa rozdzielczość."

Na podstawie tego komentarza od razu widać, że nie masz zielonego pojęcia na temat fotografii.
.dynamic.mm.pl | 15 Sep 2013, 23:09

Wszystkich opinii: 145. Pokazuję od 81 do 90.