R E K L A M A

Sony Xperia M
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 81 do 90.
59,4% 
 15,2% 
 25,4% 
roz
Mam ten telefon od ponad roku. Od razu mówię, że nadaje się chyba tylko do komunikacji i przeglądania internetu. Jeśli ktoś chce robić nim zdjęcia albo grać w gry, to od razu odradzam!
4GB pamięci wydawało mi się z początku wystarczające, i tak nawet było. Można było zainstalować kilka gier i innych aplikacji. Jednak już po pół roku użytkowania telefon zaczął się zapychać, a wyczyścić można go było jedynie przywracając stan fabryczny, bo nawet po oddaniu do serwisu nic się nie dało zrobić. Na ten moment sytuacja jest taka, że nie mam właściwie już żadnych gier, i żeby skorzystać z messengera muszę czyścić dane każdej aplikacji, bo inaczej dane z aplikacji której chcę używać nie mają gdzie się zapisać. Mam teraz wolne 50MB w pamięci wewnętrznej i nie mogę nic zainstalować, a co dziwne taka sama sytuacja była przy 100 czy nawet 300MB pamięci wolnej.
Aparat, jeśli ktoś chce go używać przy okazji w razie czego, to się nadaje. Jednak przy nagrywaniu video traci ostrość, albo już z początku wcale jej nie łapie.
Z zasięgiem też bywają problemy. Nieraz kompletnie go traci, zdarza się że cały dzień nie mam zasięgu, kiedy jestem w mieście czy innym miejscu w którym wszyscy inni zasięg mają.
I największa wada! Obudowa. Jest bardzo miękka i podatna na wygięcia. Ekran niby gorilla glass, odporny na zarysowania, ale pęka (oczywiście przez obudowę) już przy najmniejszym upadku. Po oddaniu do serwisu stłuczony ekran oczywiście wymieniono. Tylko że dotyk (przyznam że ekran był bardzo czuły i to jeden z niewielu plusów tego telefonu) już nie działał wcale tak jak przedtem.
Za niewielką cenę można dzisiaj kupić inne dużo lepsze telefony.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Dec 2014, 18:12
Weronika20
Mój telefon nie wytrzymuje na pełnej baterii nawet jednego dnia. Zrobienie zdjęcia zajmuje mu około 4 s. Telefon raz mi spadł i zdarł się bok. Teraz sprzedałam go za 250 zł i kupiłam sobie Sony Xperie M2 aqua. Ogólnie polecam.
.betanet.pl | 17 Dec 2014, 20:12

Ulena
Heej mam ten telefon ok. 3 miesiące i po opiniach uważałam, że jest spoko, a tak naprawdę od niedawna ciągle mi się zacina i wyrzuca z aplikacji, jakby był zbyt przeciążony, a zdecydowanie nie jest. Bateria jest dużym problemem. Potrafię naładować telefon na 100% (zaleta: szybko się ładuje) i wejść na pół minuty do gry pou (jak wiadomo czemu) i gdy grę wyłączę jest już 94 % ;-; Ale ogólnie aparat jest całkiem spoko. Ma przednią kamerkę, co dla osób w moim wieku jest ogromną zaletą :D xd.
Jak to jest czyjś pierwszy dotykowy telefon (jak u mnie) to jest świetny, a jak ktoś już miał tego typu, to niech poszuka lepszego modelu :/
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 Dec 2014, 19:12
mia192
Witam,mam telefon od roku.Bateria jak na mnie słabiutko,przy użytkowaniu cały dzień sms i przeglądanie internet.Aparat nawet w porządku nie raz da się zrobić ładne zdjęcia,nie raz masakra.Dotyk wspaniały.Nic mi się wieszało choć miałam ok 250mb wolnego miejsca,reszta była zawalona aplikacjami m.in messenger,fb,instagram,snapchat itd.Teraz mam go na gwarancji,ponieważ miałam problem z ładowaniem(była ikona ,że się ładował ,a tak nie było)Zawiodłam się na T-mobile.Czekam już 16 dni a telefonu dalej nie ma,a gość powiedział ,że do 2 tyg.Głośniki jak dla mnie wystarczająco głośne.Telefon łatwy w obsłudze.Mimo wszystko godny polecenia :]
.dynamic.mm.pl | 13 Dec 2014, 14:12

THOMASAKRA
Nie wiem co wy macie w tej xperi ale ja niebieskiej poświaty NIE WIDZĘ. Kąty widzenia fakt są kiepskie ale mi to nie przeszkadza nikt przynajmniej nie widzi co robię jak dla nie plus. O GPRS się nie wypowiem nie włączałem go w czasie jazdy samochodem. Mam na pokładzie andka 4.3. Fakt pisał ktoś wcześniej że się przycina( zdarza się to ale rzadko więc nie jest to aż tak denerwujące). Jeśli chodzi o aparat to jak się dobrze ustawi można robić nim dobre zdjęcia. Ustawiłem tak jak wcześniej ktoś pisał i zdjęcia wychodzą dużo lepsze. Super jest latarka w tym telefonie, odtwarzacz muzyczny. Przy androidzie 4.3 pojawił się układ ikon na pulpicie 4/5. Szczerze powiem jest mała pamięć wewnętrzna niecałe 2 GB na aplikacje ( nie da się ich przerzucać na kartę pamięci). Można to tylko zrobić tak że się zrotuje telefon tylko automatycznie gwarancja do wyrzucenia. Bateria jak na ten telefon w sam raz wystarcza. W moim przypadku na jednym ładowaniu wytrzymuje mi od 3,5 - 5 dni
.cdma.centertel.pl | 11 Dec 2014, 12:12
mziebro
Witam.
Xperie M używałem przez około rok czasu. Ogólnie telefon jest przyjemny, rozmiar 4" sprawdza się w codziennym użytkowaniu. Niestety nie jest pozbawiony wad. Ma ich sporo. Wyświetlacz ma kiepskie kąty widzenia, odwzorowanie kolorów jest też nienaturalne, bardzo zaniebieszcza. Bateria trzyma do 3 dni przy normalnym użytkowaniu, kilka rozmów, smsów, trochę zdjęć, słuchania muzyki. Mało GPS, ten w tym telefonie działa okropnie. Często zrywa połączenie. Natomiast słuchanie muzyki to czysta przyjemność. Aparat robi słabe zdjęcia, pomimo swoich 5 MPIX. Nie rozumiem dlaczego SONY nie przykłada się do tej funkcji. Firma słynie z technik rejestracji obrazu, a w smartfonach traktuje to bardzo po macoszemu. Mało pamięci i brak możliwości przesyłania ich na kartę SD. Po aktualizacji do JB 4.3 zdjęcia niewiele się poprawiły, natomiast pogorszyła się jakość panoramy, znów niezrozumiałe. Jeśli chodzi o szybkość działania, też słabo wypada, często "muli", wolno otwiera połączenia i smsy. Nawet po przywróceniu ustawień fabrycznych. Wygląda ładnie choć ma trochę za grube i za duże ramki. Obudowa trzeszczy, ale jest dobrze spasowana. Wyświetlacz bardzo szybko się rysuje. W ogólnej ocenie mam mieszane uczucia do tego telefonu. Ponownie bym go nie kupił. Jak dla mnie bardziej wygląda niż działa.
.dynamic.chello.pl | 04 Dec 2014, 12:12
ola
Jestem właścicielką sony xperia m. Jestem z niej niesamowicie zadowolona. nie wiesza się i jest bardzo wydajna. Lepsza od samsungów np.samsung galaxy s 3 mini. Jedyną wadą tego Urządzenia jest pamięć. Jest jej stanowczo za mało, ale da się przeżyć :). Poza tym jest super i zero innych wad. Mam tą komórkę od. Około 4 miesięcy
.olsztyn.mm.pl | 02 Dec 2014, 16:12
danieloo
Sony Xperia M jak dal mnie beznadziejny telefon, miałem go przez 4 miesiące i miałem go dość. Najgorsze było to że jak ktoś dzwonił to się wieszał i tak było bardzo często, zasięg też miał słaby.
.dynamic.chello.pl | 30 Nov 2014, 19:11
Sqrl
Telefon używany jako służbowy :)
Do pewnego czasu [w moim przypadku ok 6-8m-cy] nie było nic do czego mogłabym sie przyczepić. zero zacięć, wieszania itp. Płynność działania na wysokim poziomie.

Obecnie telefon nie nadaje sie do rozmów. Rozłącza sie kiedy ma na to ochotę, samodzielnie włącza głośnik którego bez rozłączenia rozmowy nie da się wyłączyć. Ekran staje się aktywny powodując wykonywanie przypadkowych poleceń jak np włączanie gier, łączenie sie z social mediami itp. Nie polecam. M-ka to typowa jednorazówka.
.dynamic.chello.pl | 27 Nov 2014, 19:11
Gordon44
Może komuś pomoże moja opinia. Mam to urządzonko od chyba 7 miesięcy ( służbowe). Używam do pracy , jak i do normalnej, codziennej użyteczności. Więc tak: system jeszcze się nigdy nie zawiesił. Nie gram w gry poza pasjansem. Ale importuję i eksportuję duże pliki. Więc wydajność oceniam jako dobrą. Ekran i jego jasność automatyczna działają poprawnie. Choć ekran mógłby być większy, jak dla mnie. No ale ten model ma taki i już. Przyciski nawigacyjne zajmują trochę ekranowej powierzchni. Wolałbym na obudowie. Jakość rozmów ( głośnik/ mikrofon)i na koncercie rockowym bardzo dobra. Da się pogadać nawet wtedy. HSDPA 21Mb/s ok. (Choć dla mnie mogło by być więcej. Szybciej bym przesyłał pliki. Ale nawet jak się ma 100/s to zawsze może być szybciej heh). USB posiada OTG - mogę do telefonu podłączyć sprzęt. I to jest dla mnie wielka zaleta. Aparat... cóż mogę o nim powiedzieć jako zawodowy fotograf? Zabawka w stylu " Tu byłem Ixsiński":-). Ale widoczek, czy tzw. słitfocię ( co za czasy) da się zrobić. ( Przecież nikt nie będzie z tego wywoływał zdjęć wielkoformatowych na boga). A jak spadnie coś to TVN spokojnie opublikuje:-). Minusem jest GPS. Jest makabryczny. Co chwila gubi położenie. ( Yanosik wtedy niedobrze działa oj niedobrze i można parę złociszy przez M-kę stracić) . Ale zainstalowałem sobie GpsFix ( ikonka Sputnika z antenkami) i chociaż byłem sceptyczny , co do takich aplikacji to działa. Jest całkiem dobrze. No i teraz niestety coś, co sprawia, że myślę o zmianie telefonu. Czujnik zbliżeniowy. Nie wiem, jak to jest, ale "źle działa" z lewym uchem. Czyli gdy rozmawiam przez telefon trzymając go przy lewym uchu włącza się ekran. No i dzieją się cuda. Pi pi pi. Się wyłącza. Lub włączają się jakieś aplikacje. Na przykład zestaw głośnomówiący:-). To niedobre przy służbowych rozmowach. Oj niedobre. Wszystko jest OK, gdy telefon "działa" z prawym uchem. Jestem praworęczny i nie umiem rozmawiać przez telefon trzymając go przy prawym uchu i trzymając myszkę od komputera, czy obsługując sprzęt prawą ręką. ( Rety hehe nie ten sprzęt:-) ). Reasumując: Dobry, nieduży i wytrzymały fon z OTG. Minusem jest GPS ( choć jak pisałem da się go poprawić) i czujnik zbliżeniowy dla trzymających przy lewym uchu. Gdyby nie te uszy, to dałbym łapkę w górę. Pozdrawiam wszystkich.
.219.210.62 | 27 Nov 2014, 00:11

Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 81 do 90.