R E K L A M A

Sony Xperia M
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 201 do 210.
59,4% 
 15,2% 
 25,4% 
EvulOgur
Telefon użytkuje od miesiąca i zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Jest smukły, cienki poprostu bardzo wygodnie i pewnie trzyma się go w dłoni. Działa bardzo płynnie i szybko reaguje na wybraną przez nas opcje. Ze swojej strony proponuje zrootować telefon i zmienić miejsce zapisu danych na SD, nie będziemy zapychać pamięci wew. a co za tym idzie tel. nie straci na płynności działania.
Jedyna rzecz która mnie denerwuje to aparat. Stabilizacja włączona a zdjęcie i tak potrafi być rozmazane. Mam nadzieję że to tylko sprawa oprogramowania i Sony to poprawi przy najbliższej aktualizacji.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 Jan 2014, 13:01
Michał
Używam go od nieco ponad tygodnia - odkupiony od kogoś kto brał w salonie.
Plusy:
- płynność
- dobre parametry
- fajnie wygląda
- łatwo się go nauczyć
Minusy:
- aparat (przy włączonym HDR zdjęcia wychodzą rozmazane)
- pamięć wewnętrzna (kilka aplikacji i po pamięci)
Jak zainstalowałem kilka aplikacji telefon trochę mulił, jednak po odinstalowaniu działa poprawnie. Kwestia pamięci. W każdej chwili można zrobić roota i mieć ten problem z głowy. A co do baterii to jest bardzo dobrze, non stop włączone wi-fi i gry/muzyka. przy takim użytkowaniu wystarcza na cały dzień.
Za tą cenę lepszego telefonu nie znajdziecie :)
.play-internet.pl | 23 Jan 2014, 22:01

roman
Telefon po prostu świetny, w tej cenie bezkonkurencyjny! Po necie krąży wiele plotek o słabym ekranie.. może i tak było w przeszłości (rev. AAA) jednak w chwili aktualnej ciężko dostać model starszy niż AAB (osobiście posiadam AAC).
Plusy:
* B. dobre parametry;
* Dobry wyświetlacz;
* Dobra jakość dźwięku;
* Piękny design (!) - osobiście posiadam kolor biały - polecam.
Minusy:
* Słaba jakość aparatu (wina oprogramowania, myślę, że będą aktualizacje softu w tej sprawie);
Polecam jak najbardziej.
.dynamic.chello.pl | 22 Jan 2014, 22:01
qwerty
Telefon optymalnie leży w dłoni, jest poręczny, lekki. Jakość rozmów jest lepsza niż w Lumii 800, którą też posiadam. Posiada redukcję przestrzeni (tła) więc nawet jak jestem w galerii handlowej, dzwoniącym do mnie wydaje się, że podczas rozmowy jestem jednak w domu. Co do ekranu, pisząc smsy jest czasami nie do końca perfekcyjny. Aparat nie robi najgorszych zdjęć, jednak Lumia 800 z optyką Carl Zeiss go miażdży - ale nie o tym telefonie mowa. Nie instaluję aplikacji ze sklepu Google, więc nie wiem, czy po tych aktualizacjach będzie się zacinał, wieszał i czy aplikacje będą wywalać komunikat "Niestety, aplikacja została zatrzymana". Na zawieszki i kilkusekundowe ścinki nie pozwala dwurdzeniowy procesor i 1GB RAM. Telefon chodzi płynnie, przynajmniej żadnej ścinki nie zauważyłem. Jako, że telefon służy mi do sprawdzania poczty, aktualnej pogody (Widget Accuweather świetnie spełnia swoją rolę), rozkładu MPK ze strony internetowej oraz słuchania muzyki oraz do rzeczy oczywistych jak dzwonienie i smsy. Co do jakości dźwięku (aplikacja Walkman jest po prostu wielkim cudem) nawet na dokanałowych słuchawkach Panasonic za 30 zł tony niskie po prostu wgniatają w fotel. Możliwość własnej regulacji equalizera (suwaki - 5 pasm) + dodatkowy suwak "Clear Bass" zadecydowało w zasadzie o zakupie tego modelu - najczęściej służy jako odtwarzacz. Jakość dźwięku z zewnętrznego głośnika jest o dziwo bardzo dobra. Ustawienia takie jak "wyraźne stereo, dźwięk wirtualny, czy też normalizator głośności to rzeczywiście przydatne podczas odtwarzania dodatki. Minusem może być 4 GB pamięci wbudowanej, z czego około 1,8GB dostępnej dla użytkownika. Czas pracy baterii? 2 dni przy normalnym używaniu + muzyka. Dioda powiadomień informuje o nieodebranym połączeniu, mailu czy smsie.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 Jan 2014, 21:01

Adr3raN
U mnie jest to samo...Gdy przycisne gniazdo micro sim telefon jakby sie resetowal/wylaczał...Mysle ze sa jakies wadliwe modele tego SONY.Zamierzam go oddac na gwarancje w najblizszym czasie.
Ogolnie telefon mnie satysfakcjonuje, jak na taka cene i podzespoly jest swietny.
.dynamic.gprs.plus.pl | 21 Jan 2014, 10:01
szeryf
Telefon zaskoczył mnie bardzo pozytywnie swoimi podzespołami, bardzo wydajny jak za te pieniądze. Jest tylko jedna bardzo denerwująca mnie rzecz, a mianowicie gdy przycisnę obudowę tam gdzie jest sim telefon wyłącza się. Czy ma ktoś podobny problem, bardzo proszę o pomoc!!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 20 Jan 2014, 22:01
oli
Telefon mega mnie rozczarował... parametry wewn.są takie jakie oczekiwałam, czyli procesor, pamięć, ekran itp ale jakość wykonywanych zdjęć fatalna! niby 5 megaPix ale mój poprzedni sony ericsson neo V robił o wiele lepsze zdjęcia. Już w momencie włączenia aparatu albo nie łapie ostrości, kolory są przesycone, albo odbiegają od rzeczywistości, tragedia. Brak możliwości robienia zdjęć w fun.makro, raz złapie ostrość a raz nie. Jednak team sony+ericsson tworzył lepszy duet niż sam sony. To mój ostatni model sony jaki kupiłam. Ogólnie odradzam.
.szczecin.mm.pl | 18 Jan 2014, 20:01
qqnamuniu
Czemu mgsm.pl gdy czytam o sony m nie podaja ze tj 2x1.0 procesor czyli dwurdzeniowy tak niewiele potrzeba dolozyc w tych tabelkach.
Najedź sobie tą strzałeczką, co się porusza po ekranie na nazwę procesora. W tym wypadku akurat działa. Niestety nie zawsze działa. Pracujemy nad tym; niestety rzecz ma stosunkowo niski - niczym czoło zamyślonego nad mizerią tego świata i próbującego nie wyginąć neandertalczyka - priorytet. (jf)
.internetdsl.tpnet.pl | 09 Jan 2014, 12:01
Igor0505
Telefon świetny do gier. Działają na nim bez zacięć takie gry jak: GTA San Andreas, fifa 14, modern combat 4, nfs most wanted i wiele innych dobrych gier. Szkoda tylko, że żeby sobie w nie pograć trzeba go zrootować.
.internetdsl.tpnet.pl | 06 Jan 2014, 12:01
Bartek Kuł...
Podzielę się własną opinią E-mki gdyą jestem szczęśliwym posiadaczem tego smartfona od 3 miesięcy.Sony jest w tej chwili najlepszym tel na rynku na którym pracuje system android. To jest oczywiście moja opinia ale porównałem wszystkie topowe smartfony na Snap800 i dla mnie jest najlepszy.Plusy:
-dzwiek głośniczka czysty i głęboki dzięki funkcjom Claer Phase i xLOUD do tego super czysty dźwięk poprzez słuchanie muzyki na sluchawkach
-genialnie umiejscowiony przycisk odblokowywania tel
-największe możliwości personalizacji
-wytrzymała bateria mimo niedużej pojemności mAh -wyciszanie szumów -możliwosc pisania Sms mówiac -wyśmienity flash -face unlock -dobrane ikony na belce powiadomień -touch-focus -dedykowany przycisk aparatu,niewiele topowych smartfonów ma ten przycisk
-cena za nowke ok 750 zł jak na półroczny telefon to cena umiarkowana.Jednak marka i bebechy robią swoje :D
Minusy:
-mogła by być większa pamięć użytkownika gdyż 2 gb to niewiele -słaby drugi aparat 0,3 mpx to mizernie wygląda -brak nagrywania rozmowy -krotki kabel ładowania
Ogółem ocena :9,0/10.
.dynamic.gprs.plus.pl | 04 Jan 2014, 13:01

Wszystkich opinii: 276. Pokazuję od 201 do 210.