R E K L A M A

Sony Xperia L
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 41 do 50.
54,3% 
 19,1% 
 26,6% 
Px
Witam, telefon ja i moja żona używamy od dwóch lat, po tym czasie telefon mojej żony wygląda praktycznie jak nowy(żadnych upadków etui itp.) działa w 100% dobrze szybko bez zawieszeń nie nagrzewa się nie zawiesza ogólnie zero problemów. Bateria jak korzysta z fb itp. to góra jeden dzień. Mój egzemplarz miał ciężej(dużo aplikacji zmian w sofcie itp.) to nieraz powodowało problemy typu wyłączanie się telefonu, zawieszenia, nagrzewanie, drenaż baterii itp. Ale było to spowodowane moimi działaniami, dodatkowo trafił do serwisu nie ładował baterii to też moja wina bo korzystałem z chińskiej ładowarki samochodowej, która jak się okazało po prostu puszczała 12V (firma Forever :-) z serwisu wrócił wymienili płytę główna i obudowę przy okazji, która zaliczyła kilka upadków w tym jeden na beton wyświetlaczem do dołu (dobrze że miałem folie to tylko ją podrapało i krawędzie obudowy wokół wyświetlacza). Więc na serwis nie powiem nic złego. Aparat tylni robi dobre zdjęcia teraz żona zmieniła telefon na Samsunga Grand Prime i ten robi gorsze zdjęcia i to zauważalnie niezależnie jak by opcji nie ustawiał. Z koleżanka porównywały nawet do Galaxy s4 i stwierdziły że Sony robi lepsze fotki w co akurat nie wierze i myślę że s4 musiał mieć coś źle poustawiane. Mogę go też porównać do LG G4s i dopiero tu wypada nieco gorzej Xperia, choć balans bieli dobiera chyba nawet nieco lepiej od automatycznych ustawień w LG mimo ze ten posiada czujnik widma. Przedni aparat w Xperi to tragedia! Jakość rozmów średnia (słychać dobrze ale nas słychać gorzej)
Więc podsumowując:
- Zdjęcia robi dobre jak na tej klasy telefon, wystarczy tylko umieć, wyczuć autofocus i parę opcji.
- Działa szybko jak się nie zaśmieci systemu (to dotyczy w sumie wszystkich telefonów)
- Bateria standardowo jak opcje są źle ustawione to aplikacja "Usługi Google" zżera więcej jak wyświetlacz (to jest pewnie powód słabej baterii u większości narzekających osób)
- Ilość pamięci nie za duża (ale po modyfikacjach z zamiana pamięci wewnętrznej z karta sd jest już dobrze -mam 32GB na aplikacje :-)
- Jakość wyświetlacza jak na TFT jest dobra, lepiej jak na chińskich IPS
- Wytrzymałość obudowy poza samą srebrną obwódką dobra (obwódka ma tendencje do pękania w pewnym miejscu)
Pisze to na podstawie używania dwóch egzemplarzy przez dwa lata, więc albo my mieliśmy farta do tych telefonów albo inni tak narzekający mieli pecha do swoich.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 24 Jan 2016, 01:01
Michal
Nie rozumiem ludzi. Mam ten telefon od dwóch lat i działa bardzo dobrze. Czasami sie zawiesza ale to na chwile albo bardzo rzadko. Zdjecia nawet dobre jedyny problem telefonu to jego pamieć. Bateria trzymała na początku 1 tydzień ale po długim użytkowaniu około dwa dni. Spadł mi kilka razy i działa. Polecam ten telefon.
.239.197.70.kompex.pl | 02 Jan 2016, 17:01

Tomek12375
Mam problem z telefonem Sony Xperia L pobrałem gre z chomikuj chciałem zainstalować to mnie przekierowało do ustawień apliacji żeby włączyć nieznane zródła no to włączyłem i zainstalowałem chciałem ją włączyć wtedy telefon mi się wyłączył i się włączył pokazał się napis Sony Xperia i były te fale przez cały czas i dalej się nie chciał włączyć CO MAM Z TYM ZROBIĆ.
.146.9.88.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 14 Dec 2015, 16:12
Gość
Nie polecam! Telefon jest beznadziejny ma słabą baterie. Nie zdażyło mi się jeszcze aby bateria wytrzymała mi 2 dni. Aparat który robi fatalne zdjęcia z tylu ujdzie ale kamerka z przodu fatalna . Strasznie się nagrzewa w górnej części gdy nawet mam go niedługo w rękach jest gorący. Telefon miałam 4 razy w naprawie ostatnia naprawa skończyła się tym że gdy zniosłam do naprawy z informacja ze wejście do ładowarki jest zepsute wzięli go, odbierając telefon dowiedziałam się że był wymieniany cały procesor. Tak że Ci którzy się wahają nad tym modelem wybierzcie inny chyba że lubicie latać po serwisach i oglądajcie recenzje ja tego nie zrobiłam i żałuję bardzo ze go kupiłam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Dec 2015, 17:12

Gość
Czytając Wasze opinie mam pewność że ten model to porażka... Mam go od roku... Tzn. Drugi już ale tego samego modelu, wiecznie siedzi w serwisie z tych samych problemów, zawieszał się, dzwonek telefonów niby ustawiony ktoś dzwoni nie słychac, to samo przy smsach. Chce robic zdjęcie to sie wyłącza. Jak byłam w serwisie drugi czy trzeci raz, stwierdzili że karta pamięci jaką miałam może być uszkodzona i przez to dzieją się te rzeczy. Wymieniłam karte na nową i dalej to samo. Nie czyta wszystkich plików z karty pamięci.. Dzisiaj po raz kolejny odebrałam z serwisu, wgrali nowe opogramowanie, ciekawe na ile wytrzyma i bedzie działac dobrze....
.net.tylda.net | 10 Dec 2015, 20:12
esor6
Wszystko zależy od punktu widzenia. Użytkowałem telefon od maja 2014 i w zasadzie zero zarzutów poza jednym - pamięć jest ograniczona - chodzi mi o aplikacje. Poza tym muzyka na plus, zdjęcia jako takie, bateria spoko, funkcjonalność do internetu, muzyki, smsów, dzwonienia jak najbardziej znakomita.
Przesiadłem się na większy i mocniejszy po wielu tygodniach walki bo L-ka jest naprawdę dobra. Dla niewymagających idealny wybór.
.internetdsl.tpnet.pl | 08 Dec 2015, 15:12
spokojny
Czytając poniższe komentarze na temat L-ki mam wrażenie że miałem farta i posiadam model idealny.Telefon posiadam od 07.2014 roku nigdy nie zdarzyło mi się aby zerwał rozmowę czy zawiesił się w trakcie połaczenia.To że rozmowy słychać jak ze studni to zmieńcie stanowisko (sieć) ponieważ nigdy nie miałem problemu z głośnikiem w czasie rozmów.Bateria jak bateria za mocna nie jest ale jeżeli pisze się sms-y i rozmawia trzyma spokojnie 2 dni,gdy w coś pogramy czy oglądamy to faktycznie szybko pada(ale widziały gały co brały 1750mAh).Internet zależy od nadawcy smartfon mam na kartę i próbowałem kilku operatorów i stwierdziłem że płynność internetu zależy od nadawcy.Ktoś napisal że obudowa padła po roku użytkowania to ja mu odpowiem że smartfon nie służy do kopania to nie piłka czy cegła i na złe traktowanie jak upadki czy zgniecenie każdy telefon poddaje się jednakowo( ja mam pokrowiec ze skóry i mimo że upadł mi kilka razy nic się nie dzieje).To że smartfon muli to wina ciemnego użytkownika ponieważ tak jak kompa trzeba od czasu do czasu wyczyścić odpowiednim programem ze śmieci.Wi-fi extra.GPS mam AM wcześniej TomToma śmiga extra.Zdjęcia owszem nie za bardzo te które robiłem na auto zmieniały nieraz kolory ale podejrzewam że to kwestia ustawienia aparatu.SX L kupiłem w MM za 650 zł za te pieniądze nie wymagajcie szału,ja osobiście jestem zadowolony.Przydał by się jeszcze dual SIM to wówczas byłby zajeb...y fonik.
.ostroda.vectranet.pl | 07 Dec 2015, 20:12
Krzysztof
Przesiadłem się na to cudo techniki z Nokii 5230. Dzisiaj. Efekt ŁAŁ. Internet działa bardzo szybko. Strony wczytują się bez najmniejszej zacinki (właśnie z Xperia L piszę ten komentarz). Głośniki obydwa grają bardzo dobrze. Mam tylko jedną wadę - zdjęcia po zmroku robi fatalne, jeszcze gorsze niż 5230. Polecam, kupiłem używany po znajomości za 100 zł (mogłem wziąć Xperia E, Xperia J lub HTC One V)
.free.aero2.net.pl | 16 Nov 2015, 20:11
pawel_bthd
Na początek podsumowanie : omijać wielkim łukiem
Telefon użytkowany jako służbowy głównie do rozmów ponad rok i tu pierwszy minus odbierając zawsze trzeba chwilę odczekać gdyż druga osoba nie usłyszy pierwszego słowa jak zacznie się odrazu mówić;
- największym minusem jest zawieszanie i ostatnio restarty, zawiesza się przy odbieraniu, próbie rozwinięcia górnego paska itp trzeba zablokować ekran i chwilę odczekać aby otrzeźwiał....
-kolejny to czułość ekranu jak to się mówi jest czuły jak taczka g..... ale to jeszcze nic gdyż wystarczy mieć trochę spocone palce i juz jest dramat czasem nawet nie można odblowac ekranu
- aparat to dramat nawet samsung wave i sony k800 robiły o niebo lepsze zdjęcia nie mówiąc nagraniach które niby są 720p ale to raczej zły żart - ciemne nie ostre pływające itp a dźwięk jak w studni masakra
- obudowa tania i badziewna plastikowa
Jedyny plus to powiedzmy bateria która przy moim obciążeniu rozmowami wytrzymuje 2 dni
Ogólnie nie polecam a jeśli ktoś pisze o dobrym aparacie to chyba nie widział dobrego zdjęcia na oczy
Ogólnie bardzo dobrze podsumował go kolega iż powinien autor tego telefonu długo cierpieć najlepiej 20 lat łagru i 200 batów
Teoretycznie firma dostała 30 szt za 30 zł ale nic to dobrego nie oznacza
.dynamic.gprs.plus.pl | 07 Nov 2015, 18:11
Alojzy pompka
Mam nadzieje ze osoba odpowiedzialna za ten model pozaluje w trakcie swego zywota ,ze oddala ludziom do uzytku ten niepelnosprytny telefon.Bateria porazka ,wiadomo 'smartfon' ale z dnia na dzien coraz krocej trzyma do reboocie androida nic nie pomogla wiec to nie kwestia coraz wiekszej ilosci oprogramowania ktore musi dzwigac.Pamiec to kpina.5 aplikacji i to nie za duzych i dziekuje dobranoc twor skosnookich drani juz siecej nie strawi.Klawiatura precyzyjna jak ostrzal stormtrooperow. W trakcie polaczen rozmowcy prosza mnie o wyciagniecie glowy z wiadra tudziez klozetu.Przy wygaszaniu ekranu robi cyrki i czasami wlacza sie z powrotem:) reset softu nie pomaga.Wifi i antena gsm czy co tu te nczyki zamontowaly - rewelacja.Jak na standard miedzywojnia.Do tej pory nie rozgryzlem jak w walkmanie wlaczyc equalizer.Chcesz zrobic szybko zdjecie? Twoj telefon ma inne zdanie i majac zainstalowany tylko system potrafi scrashowac aparat.Jedyna dobra rzecz to kolorowa dioda.Wiem ,ze to juz dawno obiekt muzealny ale jezeli komus z braku laku lub funduszu toto przyjdzie do glowy- kup sobie dobry obiad,idz na steaka,napij sie piwka.Lepiej na tym wyjdziesz.Btw kupilem ich 3 na firme wiec nie ma mowy o "trefnym" egzemplarzu.Pozdrawiam entuzjastow modelu.Wam to pewnie nawet ziemniak z drutem w roli anteny by pasowal.Wybaczcie dlugi opis ale jak zobaczylem inne opinie to az mnie sie wzdryglem jak panicz.
.play-internet.pl | 06 Nov 2015, 01:11

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 41 do 50.