R E K L A M A

Sony Xperia L
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 31 do 40.
54,3% 
 19,1% 
 26,6% 
jotdejot
Telefon od razu na starcie był wysyłany do serwisu dwukrotnie ponieważ nie działał ekran dotykowy. Za drugim razem wymieniono go na nowy egzemplarz, który również okazał się wadliwy (problem z baterią) i ponownie został wymieniony. To wszystko zabrało sporo czasu, bo telefon za każdym razem był wysyłany z Warszawy do serwisu we Wrocławiu, o zaangażowaniu własnym w składanie kolejnych reklamacji nie wspomnę. Trzeci egzemplarz pochodził około roku. W tej chwili wysiadł głośnik w telefonie. Dzwonek dzwoni, dzwoniący słyszy mój głos, ale ja nie słyszę jego. Ten smartfon to bubel. Mam starą Nokię, nie smartfon, z klawiszkami, nie do zdarcia. Używam jej już chyba z pięć lat i nadal działa bezawaryjnie. Czy ktoś mi może powiedzieć, co jest nie tak z tym smartfonem i czy można na obecny moment dostać smartfon, który byłby takiej jakości jak moja stara Nokia? Pozdrawiam.
.centertel.pl | 22 Mar 2016, 19:03
KaBzaa
Telefon użytkuję już od dłuższego czasu po wgraniu CM12.1 (Android 5.1.1) xperia dostała nowe życie śmiga równie dobrze co telefony z wyższej półki cenowej i nie wie co to lag wszystkim tym którzy narzekają na wydajność z czystym sumieniem polecam po wgraniu odechciewa się wymiany telefonu bo zwyczajnie nie ma sensu sprzęt zdecydowanie polecam.
.dynamic.chello.pl | 06 Mar 2016, 21:03

Janusz
Posiadam ten telefon od 1.5 roku. Jego działanie skomentuję tylko jednym słowem: DRAMAT! Nigdy nie był przesadnie eksploatowany, a mimo to w ciągu roku w serwisie lądował aż 2 razy. Za pierwszym razem nie wiedzieć czemu padła antena i nie mozna bylo zlapac zasięgu. Niedługo potem wyjąłem go z kieszeni podczas mżawki w celu sprawdzenia godziny, dosłowinie 3 sekundy. Efekt? zalany wyświetlacz, kolejny pobyt w serwisie. Przejdźmy do kolejnych wad. Jak już wspominałem telefon nie był przesadnie eksploatowany. Służył jedynie do przeglądania internetu, dzwonienia, sms-owania -standard. Mimo to potrafił zacinać się na kilka minut, nie wspominając o ogólnie wolnym działaniu(co jest skandalem, gdy ilość aplikacji i tak ograniczyłem do MINIMUM!). Co jeszcze... Gdy mam ponad 300 mb wolnego nie moge zainstalowac aplikacji ważącej 5 mb, bo mam ZA MAŁO MIEJSCA. Wykonanie jest dość dobre, z przodu nie ma się do czego przyczepić. Tylna klapka jest naprawdę świetna, nie rysuje się, nie brudzi, jednak w moim egzemplarzu skrzypi. To by było na tyle. Stanowczo odradzam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 24 Feb 2016, 13:02
wesio
Jestem posiadaczką tego telefonu już 1,5 roku i jestem w miarę zadowolona. Największym minusem jest bardzo szybkie przegrzewanie się telefonu (szczególnie latem) np podczas oglądania filmu, nie wspominając o ładowaniu. Bateria, w zależności od formy użytkowania, może wytrzymać albo 2 dni albo kilka godzin. Obudowę trudno się zdejmuję i jest delikatna. Odkąd posiadam ten telefon zaciął się tylko kilka razy. Warto zainwestować w kartę pamięci, gdyż wewnętrzna szybko potrafi się zapełnić, nawet przy kilku aplikacjach. Aparat robi całkiem dobre zdjęcia, jednak przednia kamera jest tragiczna, no ale czego się spodziewać po 0,3 Mpx.
Mimo wszystko jestem całkiem zadowolona z telefonu, jest to opcja dla ludzi mało wymagających ;)
.175.80.38 | 16 Feb 2016, 22:02

Thefreema2k
Witam. Byłem posiadaczem tego modelu przez ponad rok i o ile na początku byłem z telefonu bardzo zadowolony tak po około dwóch miesiącach zaczęły się problemy. Telefon zaczął strasznie wolno pracować mimo że nie było na nim praktycznie żadnych aplikacji oprócz Fb i przeglądarki do internetu. Telefon strasznie mulił , zacinał się a nawet potrafił się wyłączyć. Do tego telefon strasznie się grzał. Lampa błyskowa przestała działać mimo iż praktycznie wcale jej nie używałem. ( nie , telefon nigdy ani razu mi nie spadł , nie został zalany ani nic ) Aparat również po jakimś czasie przestał współpracować gdyż wyskakiwał błąd kiedy tylko próbowałem go uruchomić. Przycisk od odblokowania/blokowania telefonu potrafił się zaciąć i nie reagować przez dłużysz czas co uniemożliwiało korzystanie z telefonu. Bateria również po jakimś czasie zaczęła bardzo szybko się rozładowywać. Nie wiem czy tylko ja trafiłem na tak pechowy model tego telefonu że był tak awaryjny , ale akurat ja nie mam dobrych wspomnień z użytkowania Sony Xperii L
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Feb 2016, 15:02
iza
Nie rozumiem ludzi, którzy kupią nieudany egzemplarz i pisza od razu z góry, że nie polecaja lub telefon jest niedobry. Mam ten telefon i jestem bardzo z niego zadowolona. Bateria już słabo trzyma, ale ona ma już 2 lata. Trzymała do tej pory max. 2 dni. Zaznaczam, że nie gram w gry, korzystam z internetu i średnio rozmawiam. Ma mnóstwo przydatnych funkcji, które wykorzystuje na codzień. Spadł mi parę razy ma małe pęknięcia, ale nie wpływają one na sprawność telefonu. Polecam, jak najbardziej.
.dynamic.gprs.plus.pl | 12 Feb 2016, 17:02
Di wey
Właśnie grałem sobie na tym fonie w Dead Effect 2 podłączonym do TV LCD 32" i jestem bardzo z niego zadowolony. Jedyna jego wada to brak ostrości na lewej stronie zdjęcia. Pomimo różnych prób i ustawień nie udało mi się nigdy zrobić zdjęcia, które by nie miało lekko rozmytej lewej strony ale byc moze jest to wada fabryczna. Jeśli chodzi o baterię to jest ekstra, w zwykłym uzytkowaniu (rozmowy i internet) trzyma do dwóch dni. Godzina grania w w/w gre to zużycie do 40% baterii.
.centertel.pl | 09 Feb 2016, 20:02
Ania
Nie polecam! Telefon mam od 15 miesięcy. Po 9 miesiącach był w naprawie. Dzisiaj zaniosłam go po raz kolejny. Strasznie się przegrzewa, po podłączeniu do ładowarki podwaja litery w trakcie pisania, wybiera sobie zupełnie inne aplikacje, niż te, które bym chciała. Potrafi wyłączyć mu się nagle dźwięk, mimo to, że pokazuje, że jest włączony. Poprzednim razem wymieniony został procesor, ciekawa jestem, co tym razem jest z nim nie tak. Jedyne co mi się w nim podoba, to fajne zdjęcia
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Feb 2016, 16:02
SimonT81
Telefon jak najbardziej przyzwoity, mój egzemplarz użytkowałem dwa lata, raz wydarzyło się coś dziwnego - rozszczelniła się przednia szybka przy wyświetlaczu (po 2 latach) i zaszła parą. Rzutem na taśmę bo 5 dni przed końcem gwarancji odesłałem do serwisu i pięknie wymieniono ekran na nowy. Poza tym wszystko śmigało i chodzi aż miło. Wiadomo że obecne aplikacje zajmujące po kilkadziesiąt mega w pamięci nie pomagają ale do podstawowych funkcji jak mail, whatsapp, google+ zdjęcia, endomondo jak najbardziej OK.
APARAT - średni ale w dobrym słońcu zdjęcia są bardzo dobre - nie ta półka cenowa by zdjęcia były jak żyleta :)
BATERIA - włączyć tryb stamina z wyłączeniem kilku programów i spokojnie przy tym ekranie i 2-rdzeniowym procku da rade i dwa dni. DŹWIĘK - umiejscowienie głośnika niestety blokuje sygnał ale przy zastosowaniu futerału lub położenie go szkłem do dołu (oczywiście z folią :)) pozwala na słyszalny dzwonek powiadomienia - moja rada aby ustawiać dzwonki dźwięczne, gwiżdżące bo przy dźwiękach muzycznych jak kawałek piosenki to zawsze jest problem.
PROCESOR; RAM/ROM - myślę że smartphone'y z jednym rdzeniem nie powinny się pojawić, po kilku egzemplarzach i męczarni przechodząc na 2-rdzeniowy doznałem olśnienia - telefon działał. 2 rdzenie i 1/8 GB do telefonu i czasem kilku aplikacji w tle daje radę ale trzeba używać z głową - chrome odpada - wyłączyć i zapomnieć - lepszy jest CM browser - bardzo mało zajmuje przez co da się pracować na urządzeniu. nie polecam Facebooka - wyłączyć i zapomnieć o aplikacji - chyba że ta wersja LITE albo przeglądarkowa, myślę że to już nie nastąpi aby popracowali nad tym ale "fejsbuk" dał ciała z optymalizacją swoich aplikacji, dla tego telefonu ta aplikacja to zabójstwo, podobnie jest ze zdjęciami od "gógla" - dają radę ale po kilku dniach zajmuje w telefonie tak dużo że nawet aktualizacje nie mają miejsca aby się rozpakować - wystarczająca jest aplikacja Album od soniaka. Część aplikacji jeśli się da to na kartę SD i da się żyć.
MUZYKA - przy dobrych słuchawkach myślę że nie ma co szukać lepszych urządzeń do odtwarzania muzyki Aplikacja dedykowana jest po prostu rewelacyjna.
Podsumowując - DOBRY telefon - wytrzymał ponad dwa lata i nadal działa. Pewnie już nikt raczej ze starszych użytkowników nie kupi nówki sztuki ale dla dziaciaków aby były pod ciągłą inwigilacją staruszków jak najbardziej przyzwoita słuchawka, nie duża a mimo to czytelny ekran i do oglądania filmów (jeśli ktoś lubi) i do posłuchania muzyki, przeglądać strony jak najbardziej da się i to nawet całkiem płynnie, zdjęcia robi przyzwoite (ale tylko na dworze lub w dobrym oświetleniu bo w pomieszczeniach to bardzo mizernie lecz dają radę), wyłączajcie telefon co 4-6 dni i nie powinien się wieszać (znam ludzi co telefon nie był restartowany kilka miesięcy i pytali się czemu tak wolno chodzi, ale CHODZI :))
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 02 Feb 2016, 13:02
lew005
Witam! Mam telefon od 2 lat, więc moja opinia jest wiarygodna. Telefon wygląda dobrze, ekran ma dobrą jakość, posiada fajny bajer w postaci diody LED. W dobrym miejscu umiejscowione są przyciski. Niestety głośnik jest w nieciekawym miejscu, ponieważ gdy położy się go, dźwięk jest przytłumiony. Telefon często się zawiesza, ciężko się gra nawet w mniej wymagające gry. W moim telefonie znajduje się przycisk do zdjęć, ale nie działa, a sam aparat zanim zrobi zdjęcie, trzeba poczekać kilka sekund. Podczas nagrywania filmów dźwięk jest fatalny, ale jakość wideo nawet zadowalająca. Smartfon posiada naprawdę mało pamięci. Kupiłem go za 750zł i gdybym cofnął się w czasie, kupiłbym innego. Teraz telefon kosztuje 500 zł, ale w tym przedziale cenowym jest dużo lepszy telefonów, np. Huawei Y6. Sony Xperia L posiada słabą baterie, i felerne wejście micro USB (musiałem już dać go do naprawy). Przednia kamerka nie nadaje się do niczego. Plusem jest klawiatura i przydatna możliwość szybkiego pisania bez odrywania palca. Mimo, że regularnie używam programów do czyszczenia, to telefon bardzo często (jak już wcześniej pisałem), zawiesza się i naprawdę długo się włącza. To chyba wszystko co mogę o tym telefonie napisać.
.free.aero2.net.pl | 26 Jan 2016, 14:01

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 31 do 40.