R E K L A M A

Sony Xperia L
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 241 do 250.
54,3% 
 19,1% 
 26,6% 
Filip
Telefon bardzo fajny nic się nietnie. Działa bardzo płynnie. Narazie każda gra mi idzie. Aparat w naturalnym świetle super kamera też przy sztucznym już gorzej, internet śmiga jak na kompie tą opinie właśnie piszę z niego. Jedyna bolączka to bateria jeśli słuchadz
muzy co też wygląd świetnie, grasz i serwujesz po internecie to trzeba mieć ze sobą ładowarkę.
.244.210.219 | 26 Dec 2013, 14:12
szymi
Witam, telefon posiadam od dwóch dni, wzięty z Playa.
Plusy:
-dobra jakość muzyki (słuchawki jak i głośnik),
-wydajne podzespoły, gry działają bardzo dobrze,
-jakoś wykonania świetna, czysta elegancja,
-spasowanie elementów obudowy bardzo dobre,


Minusy:
-problem z dotykiem (po aktualizacji androida trochę ustąpił, przesuwanie góra/dół i na boki już taki nie irytuje, ale nadal pozostał problem z multitouchem),
-w swoim egzemplarzu mam poluzowany przycisk blokady i tutaj prosiłbym o wypowiedzi posiadaczy, czy również tak mają,
-w porównaniu z modelem Samusng Galaxy Gio, dotyk ma dość słabą czułość. Nie reaguje na drobne muśnięcie palcem, jednak można się przyzwyczaić.

No i taki neutral w sumie - Aparat nie powalił na kolana, ale byłem tego świadom przed zakupem po przeczytaniu opinii. Producent nie popisał się reklamując smartfon jako bardzo dobry do zdjęć, tak czy inaczej nie przykuwam do tego zbytnio uwagi, a telefon uważam za bardzo dobry. Co prawda w kilku aspektach mnie rozczarował, nie wiem czy to wady fabryczne, więc może skontaktuję się z serwisem. Pozdrawiam.
.opole.hypnet.pl | 25 Dec 2013, 18:12

Robertus
Kupiłem ten telefon żonie pod choinkę. Zastanawiałem się nad wyborem M czy L. Ostatecznie zdecydowałem się na L ze względu na lepszy aparat fotograficzny, większy ekran pomimo podobnych rozmiarów telefonu co M oraz standardowe wejście karty sim. Co do jakości to wydaje mi się że jest wart swojej ceny. Jak na sprzęt z niezłym aparatem, odtwarzaczem muzycznym, szybkim internetem i nawigacją za 789 zł (Euro RTV) to chyba nie jest wygórowana cena. Jedyne co to jestem rozczarowany że sklep sprzedaje go bez słuchawek.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Dec 2013, 17:12
Ziom
Jestem co prawda posiadaczką od kilku godzin, ale nie mogę złego słowa o tym smartfonie powiedzieć. Jednynymi minutami jest szybko zraca bateria no jakość przedniej kamerki. Jest ona idealna dla ludzi którzy wymagająbody telefonu nie wiadomo czego :) Pozdrawiam
.cdma.centertel.pl | 23 Dec 2013, 18:12

Maciek
Telefon mam 5 dzień bateria trzyma bardzo dobrze!!!, 3 dni z normalnym użytkowaniem, żeby nie napisać intensywnym, nie wiem czytając poprzednie posty chyba trafiłem na perełkę z T-mobile hehe, polecam ten telefon szczerze wszystkim. Wszystko zapierdziela równo, super fotki, wszystko na auto biorę :), po root na 1400Mhz myslę, że tylko klaskać rękami i stopami :D.
.238.16.111 | 23 Dec 2013, 11:12
lukass
@Bulit:
Ja swoją Xperie L dostałem w ramach wymiany "martwego" tel. Miałem wtedy Xperie Arc S - wyłączyła się i już nie dało się jej włączyć. Serwis Sony wydał decyzję w ok. 7 dni, że telefonu nie da się naprawić, żeby udać się do operatora z decyzją od nich i wymienić na inny model. Dostałem Xperie L. I nie mam żadnych powodów do narzekania, wszystko działa prawidłowo - klawisze głośności są dobrze spasowane z całą obudową, więc ewentualny problem występuje tylko w Twoim egzemplarzu. A co do gwarancji po wymianie tel. - dostałem gwarancję na 24m-ce licząc od daty odbioru nowego tel. Nie wiem dlaczego u Ciebie był to okres do końca gwarancji starego tel. Tak nie powinno być; tą sprawę należałoby wyjaśnić.
Ja ze swojej Xperii L jestem zadowolony. Byłoby jeszcze lepiej gdyby Orange wypuścił aktualizacje do Androida 4.2.2 (jest ona planach, ale daty jej wydania, nawet w przybliżeniu, podać nie potrafi.
.biznes.mm.pl | 22 Dec 2013, 13:12
Bujot
Witam
Niestety mam złe doświadczenia z tą firmą i chcę się podzielić moimi doświadczeniami aby inni ludzie zaoszczędzili sobie kłopotu związanego z telefonami marki SONY!!. Wszystko zaczęło się 20 listopada 2013 roku kiedy to musiałem oddać na reklamacje telefon Sony Erickson Xperia Arc S ponieważ " zagotował się " i już nie byłem w stanie go uruchomić ponownie. I o ile jestem w stanie to jeszcze zrozumieć ze po prostu się zepsuł bo to normalna rzecz tak nie jestem w stanie zrozumieć serwisu SONY który potraktował mnie jak " psa" dlatego tez pisze o tym na forum. Oddałem na gwarancję ten telefon ( po raz drugi, za pierwszym razem tracił zasięg i zawieszał się i wtedy jeszcze firma SONY wyrobiła się w 3 tygodniach ) . Czekałem 3 tygodnie bo tyle wynosi czas reklamacji i po 3 tygodniach dowiedziałem się ze nie są w stanie naprawić tego telefonu i proponują mi nowy telefon SONY XPERIA L. Zastanawia mnie tylko czemu to trwało ponad 3 tygodnie , skoro już nie ma firmy SONY ERIKSON to chyba było wiadomym ze nie dostane mojego starego telefonu, ale firma SONY ze swoim " profesjonalnym " podejściem do klienta musiała czekać aż 3 tygodnie . Po przyjęciu propozycji firmy SONY 16 grudnia 2013 roku musiałem poczekać do 20 grudnia żeby móc odebrać nowy telefon SONY XPERIA L. Miałem nadzieję ze to koniec mojego pecha. Nic bardziej mylnego. Po włączeniu telefonu okazało się ze klawisze poziomu głośności nie działają ponieważ plastykowa obudowa jest tak nieprecyzyjnie wykonana ze specjalne wypusty na niej zrobione klinują sie z telefonem i nie działają prawidłowo. Myślę ze nie jest to wada tylko mojego egzemplarza tylko błąd konstrukcyjny tego telefonu !! teraz zastanawiam się czy oddać go na gwarancji ( oczywiście na nowy telefon nie dostałem gwarancji 24 miesiące tylko niecałe pól roku które jeszcze obowiązywało stary telefon SONY ERIKSON XPERIA ARC S co jest już dla mnie zupełnie nie zrozumiałe, czy oni z góry wiedza ze te telefony będą się tak psuć ze boja się dać 24 miesiące na nowy telefon ?? ) ponieważ to znowu wiąże się z tym ze nie będę miał telefonu pewnie przez kolejny miesiąc....... dlatego każdy kto chce kupić telefon marki SONY powinien wiedzieć co go czeka w przypadku naprawy gwarancyjnej w serwisie SONY.
.116.245.42 | 21 Dec 2013, 21:12
Ja
Witam telefon dzis odpalony po raz pierwszy po zaktualizowaniu zaciął się i nic nie można było na nim zrobić. Oddany do RTV kierownik pierwsze co powiedział, że klapka jest wygięta - ewidentnie facet niekompetentny, przecież ona taka jest haha a po drugie otwierał mi klapkę co chwile i zamykał wiec jeśli będą jakiekolwiek luzy to tylko i wyłącznie z jego winy. Mało tego zerwał mi folie z ekranu twierdząc, że może to ona powoduje zacinanie ekranu a następnie oddał go do serwisu. Nie takie były moje oczekiwania i jeśli nie wymienią mi towaru na nowy to już nigdy nie zrobię tam zakupów. Telefon nówka nieużywany jedynie raz włączony przeze mnie i klapka tez raz, a oni tam chyba z 5 razy ja otwierali i zamykali. To jakaś żenada telefon miał być na święta a teraz 14 dni będę czekać za decyzją, jakby nie mogli wymienić na nowy.. Żenada!!
.konin.mm.pl | 19 Dec 2013, 22:12
Max
Moja druga opinia do telefonu. Telefon nie uważam za zły. Dobre parametry (procesor, pamięc itp. )ale, dość trudno go ogarnąć, szczególnie osobie która zmienia tel. klawiaturowy na dotykowy. Telefon ma czasem odpały typu, bo zresetowaniu go, sam zmienił mi sie dzwonek. No i to do czego najbardziej chciałbym przywiązuje uwagę- aparat. Ludzie, to że napisza na mgsm lub gdzieś indziej że aparat jest dobry, to chója prawda. Mimo iż może wam sie wydawać, że udało wam sie zrobić dobrze zdj. na fonie, ładne przejrzyste, to przegraj je na kompa i zobacz jakie chójowe. Nastepnym razem biore nokie lub samsunga. Wgl. ludzie się skarża na aparaty xperii
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 18 Dec 2013, 23:12
rafisoko
Witam

Telefon mam od listopada.
Niestety tuz po zakupie w związku ze strasznym trzeszczeniem tylniej klapki oraz "obłażeniem" z chromu został wysłany do serwisu.
Jak sie okazało zrobiłem dobrze, bo po powrocie z serwisu i wymianie obudowy i nie wiem czemu ale też aparatu, nic nie trzeszczy i nie skrzypi.
Nadmienię tylko że serwis "błysnął" i całkowicie zniszczył mi pudełko (okleili je inteligenci taśmą klejącą :) ).

Tak czy inaczej telefon bardzo fajny. Świetny design, niezłe wykonanie, bardzo dobre materiały. Wyświetlacz mimo słabych parametrów wygląda identycznie jak u mojego brata w Xperii SP a kontrast ma nawet lepszy, co nas zadziwiło...

Aparat naprawdę dobry, ogólnie z czystym sumieniem można go polecać, tym bardziej że można go kupić za nieduże pieniądze. Ja dałem 789 PLN.
.kredytbank.com.pl | 17 Dec 2013, 14:12

Wszystkich opinii: 346. Pokazuję od 241 do 250.