R E K L A M A

Sony Xperia J
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 221 do 230.
47,8% 
 28,5% 
 23,7% 
niuniaaa
Nie wymagajmy cudów za tę niewygórowaną cenę :) Osobiście uważam, że jest to telefon solidnie wykonany. Mam go od kilku miesięcy i nie narzekam za bardzo. Aparat robi ładne zdjęcia, trzeba się nieco pobawić ustawieniami, a efekt będzie niezły. Mała ilość pamięci wewnętrznej nie pozwala na posiadanie miliona bezużytecznych aplikacji, ale na to, co niezbędne, spokojnie wystarcza. Fakt, po pewnym czasie zaczyna mulić, lagować itp., ale trzeba go obdarzyć odrobiną cierpliwości. ma dobry głośnik, świetnie służy jako odtwarzacz muzyki. Interfejs jest przejrzysty, ale warto go podrasować dodatkowo fajnymi motywami oferowanymi przez Androida. Internet działa ok. Jeśli szukać winy, to tylko w słabym zasięgu WiFi lub niewielkim transferze :) Polecam ten telefon osobom, które nie oczekują cudów za cenę, którą moi zdaniem każdy jest w stanie zapłacić.
.bystrzycaklodzka.vectranet.pl | 17 Feb 2014, 23:02
Kubix
Mam ten telefon od roku i jestem z niego zadowolony choć według mnie powinien mieć więcej ramu, bo przesto może się trochę lagować . Ogólnie jest to bardzo dobry telefon za taką cene. Polecam ten telefon.
.free.aero2.net.pl | 17 Feb 2014, 14:02

Kuba
Moim zdaniem to bardzo dobry telefon. Jeżeli ktoś ma problemy z zacinaniem się itp to pewnie dlatego że nie zaktualizował oprogramowania.Na androidzie w wersji 4.1.2 działa mi świetnie, mam zainstalowane sporo aplikacji i jestem zadowolony.
Muzyka - Super!
Zdjęcia - bardzo dobre jak na telefonowe 5mp
Ekran - kolory, jasnosc super, używam na ok 20-30% jasności i jest wystarczająco.
Co do opinii o kątach widzenia itp dla mnie to bzdura, na telefon patrzy się wprost, a nie naturalne kąty co najwyżej będą przeszkadzały osobie 2 miejsca dalej w autobusie do rozczytania naszej prywatnej korespondencji.
Procesor, ram - dla mnie wystarczająco, cyferki nie robią na mnie wrażenia, to telefon a nie komputer, z aplikacjami sobie radzi i o to chodzi.
Design - wgłębienie z tyłu telefonu bardzo przyjemne do trzymania, nie czuć tak bryły jak w przypadku prostopadlosciennych smartfonów.

Jak ten telefon przestanie mi wystarczać, zniszczy się lub mi się znudzi to prawdopodobnie następnym wyborem będzie Sony Xperia V.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Feb 2014, 23:02
artur
Najgorszy telefon jaki miałem, ciągle się zawiesza. Serwis nie potrafi usunąć usterki teraz 3 raz jest w naprawie. Moja żona ma xperie e i cały czas gubi zasięg, telefon także popsuty. W życiu nic wiecej nie kupie od tego producenta nigdy nie miałem takiego badziewia.
.tktelekom.pl | 15 Feb 2014, 14:02

Natatka :3
Telefon jest bardzo fajny. Posiada nowego Androida, ma dosyć duży ekran... ale na duży minus zalicza się jedno-rdzeniowy procesor, co go nieco spowalnia. Moja przyjaciółka go posiada, ale często do mnie przychodzi i ja się na nim bawię. Internet chodzi nawet dobrze. Czasami zdarza mu się przyciąć, ale to bardzo rzadko. Drugim minusem jaki ten telefon posiada, to 512 MB pamięci RAM.
Podsumowując: ten telefon jest bardzo fajny, tylko, że jedno-rdzeniowy procesor nieco psuje ten obraz. Reszta jest OKEJ. Polecam!
.centertel.pl | 14 Feb 2014, 16:02
Sebek
Najgorszy telefon jaki miałem. Bateria od 0% do pełna ładuje się w 30 minut do 100%, a po wyjęciu baterii i włożeniu jej ponownie do telefonu pokazuje 30%. Trzeba 10 razy wyjmować i wkładać baterie żeby naładować ją do pełna. Tak samo jest z jej rozładowywaniem. Telefon wyje że bateria jest pusta, a po wyjęciu i włożeniu baterii jest nagle 60%. Po włożeniu innej baterii jest to samo. Wgranie nowego oprogramowania nic nie dało, a nieudolny serwis SONY nie umie naprawić usterki.
.dynamic.chello.pl | 11 Feb 2014, 22:02
nieumiem
Miałem ten telefon i dosyć szybko się go pozbyłem. Słaby dotyk, odpalający się ekran podczas rozmowy (nieraz wyłączyłem przypadkiem mikrofon) itp. Android przygotowany przez Sony'ego do tego modelu to jakaś porażka. Telefon zaczyna dosłownie mulić po paru miesiącach, zaradziło temu jedynie wgrywanie zmodyfikowanego systemu. Jedyne co dobre w tym modelu to bateria. Przynajmniej na początku...
.dynamic.chello.pl | 09 Feb 2014, 19:02
Superwomanbitch
Mam ten telefon od około roku. Polecam jeżeli ktoś umie się "zająć" androidami. Zacina się? Wyczyść ram i pliki śmieci! Polecam app "Clean master". Jak czytam nie które opinie to aż śmiech na sali! Po pierwsze, wszystko z datą i godziną w starych smsach jest okej. Po drugie, nie rozłącza się sam po 20 minutach rozmowy (gadam często około 1h minium) Ekran się tylko zawiesza jak jest na -20c. :) Jest dość wygodny a przede wszyskim warty swojej ceny! Polecam. :)))
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 06 Feb 2014, 22:02
kaczorex21
Mam ten telefon 2 miesiące bardzo dobrze się sprawuje tylko czasem mi się wyłącza ale mi to nic nie przeszkadza bo zazwyczaj się wyłącza mi jak idę do domu no, a więc. Szkoda,ze ten telefon nie ma więcej pamięci tylko 2gb ogółem, na gry 754 mb czasami przy grach mi się zacina ten telefon, albo jak pisze sms'a to czasami nie przyciska liter jakie ja chcę również wkurza mnie też jak dzwonie lub odbieram połączenie to jak dotknę uchem ekran to od razu mi coś zmienia, ale tak to polecam ten telefon ma znakomity ekran, fajną lampkę jak odblokuwujesz telefon zmienia także ze zmiana tapety xperi
polecam ten telefon
.245.84.218 | 04 Feb 2014, 20:02
Maras
Telefon mam dokładnie 9 miesięcy. Ładnie pracuje, choć internet mógłby być szybszy ale apki chodzą poprawnie, maile odbieram spokojnie, gram jak muszę gdzieś czekać. Ogólnie nie mam poważnych zastrzeżeń i mogę z czystym sumieniem go polecić. Brakuje mi tylko fizycznego spustu migawki w aparacie, bo dotykając ekran, żeby zrobić zdjęcie jest mało wygodne ale to dosyć subiektywna opinia. Niektórym może się to podobać. Na koniec jeszcze chciałbym tylko dodać, że jak się dba o to, żeby nie przeciążyć pamięci ram (a niestety niecałe 500 MB to w dzisiejszych czasach to niezbyt dużo)to telefonik całkiem zacnie śmiga i tylko aplikacje których nie znamy mogą nam uprzykrzyć korzystanie z "jotki". Pozdro.
.gliwice.vectranet.pl | 04 Feb 2014, 19:02

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 221 do 230.