R E K L A M A

Sony Xperia J
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 131 do 140.
47,8% 
 28,5% 
 23,7% 
2dawids3
Mam telefon od ponad roku, kupiłem go jako nówkę ponad 600zł, pierwsze dni z tym telefonem były dla mnie jak bajka, czego chcieć ? dzwoni ? dzwoni. pisze smsy ? pisze. Takie miałem wymagania, gdyż poprzedni stary Sony już padł, ktorego miałem 8 4lata. Te złe opinie, to z niewłaściwego użytkowania albo po prostu pecha macie w co nie wierzę, bo u mnie w pracy 20 osób ma ten model i kompletnie nic się nie dzieje, śmiało mogę polecić.
Plusy :
-Bateria ( czasem mam dni że trzyma mi 5 dni, bez zadnego oszczedzania tylko połączenia i smsy, czasem wi-fi pogoda )
-Ekran ( 4 cala, wystarczy wiekszy nie potrzeba )
-Aparat ( czasem robi bardzo ladne zdecia )
-Jest poręczny
-Wytrzymałościowy ( spadł mi tyle razy z biurka z wysokości metra czasem z pracy nawet 3 metrów i nic kompletnie się nie dzieje, działa do dziś )
-Głośny, wszedzie go usłyszę : )

Minusy :
-przeglądarka działa tragicznie ( ale gdyby mi na tym zalezało kupiłbym tableta, albo compacta z1 )
-zero aktualizacji androida
-troszkę wolny .

To ma byc telefon, a nie gierkownia czy lustrzanka, ludzie maja czasem wymagania do telefonu że to się w pale nie mieści. Mialem około 20 aplikacji , non stop wi-fi właczone bateria przy takim trybie 3dni wytrzymywała, były zawieszki , bo pamieci mało juz było. Teraz mam około 5 aplikacji przydatnch i 5 dni, i zero zawieszeń. POLECAM dla tych których nie wymagaja od telefonu, w mojej rodzinie go wszyscy mają, zaniedługo moja dziewczyna kupi równiez ten telefon. Pozdrawiam
.multi-telekom.pl | 21 Sep 2014, 10:09
Tomasz
Witam wszystkich.

Niestety ale nie polecam telefonu X. J. Posiadam go od kwietnia 2013. I już po 3 miesiącach były problemy gdyż telefon potrafił się sam wyłączyć. Muszę nadmienić iż u mnie w domu posiadamy dwa tego typu modele i u obydwu tak się działa. Przeszło samo po jakiś 2-3 miesiącach. Do września tego roku było w sumie OK. nadmienię że telefon przegrzewał się podczas Grania, rozmów telefonicznych oraz dłuższego skakania po stronach (jeżeli to można nazwać skakania). Jednak w tym miesiącu mamy totalną porażkę: ekran robił się czarnobiały i powstawał efekt starego telewizora jak śnieżył kiedyś program (patrz stare rubiny). Dziś telefon całkowicie padł, po kilkunastu próbach włączenia telefonu ekran nadal czarny. Cóż wizyta w serwisie nie unikniona :( Więcej szczegółów po wizycie w serwisie.
.219.173.9 | 18 Sep 2014, 14:09

microg
Mam telefon od roku i nic się z nim nie dzieje ... Nie wiem po co te złe opinie ale mam nic się nie dzieje, nie psuje i ogólnie polecam ;)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Sep 2014, 16:09
kelam
Witam. Ja miałem podobny problem jak wcześniej opisywany. Telefon działał świetnie i po upływie półtora roku zgasł wyświetlacz. wtedy zaczęły się z nim problemy- 3 wizyty w serwisie i to w przełomie 2 miesięcy. Ale ja myślę że to nie jest wina telefonu tylko dobrze by było jakby Sony przyjrzało się serwisowi we Wrocławiu w-suuport. To ci "partacze" psują opinie marce, nie maja pojęcia do naprawy, wymieniają płytę uszkodzoną na kolejną uszkodzoną- telefon wrócił po naprawie i od razu brak możliwości naładowania. i kolejna wizyta w serwisie. Po kolejnej wymianie płyty działał miesiąc. Miałem już 4 płytę główną i 4 razy traciłem dane, ustawienia i aplikacje, bo przecież za kopię w-suuport życzy sobie zapłatę, pomimo że nie było to uszkodzenie z mojej strony. Po piśmie o wymianę telefonu na nowy " w związku z niezgodnością towaru z umową" przyznali mi nowy telefon - ale jak się okazało nowy, złożony z części u nich. Proponuję SONY, aby przyjrzało się wyżej opisanemu serwisowi i zawiesiło z nim współpracę, przecież oni psują renomę marce.
.231.92.5 | 10 Sep 2014, 12:09

and
Ogólnie ładny wygląd telefonu,bateria dostateczna nie daje opinii pozytywnej ani negatywnej bo to jest bardzo przeciętny telefon.Praca systemu dość słaba nie pracuje płynnie ma takie przycięcia które dość denerwują.Jesli ktoś planuje grać na tym telefonie owszem możliwe ale na grach mało wymagających.Po resztą ogranicza też mala pamięć 4gb i 512 ram.Użytkownicy Malo wymagający powinni być zadowoleni.Ale ogólnie nie warto kupować bliski cenowo Windows Phone z najniższej półki będzie działał o lata świetlne lepiej niż średniak z androidem.
Xperia J niby wszystko ma ale co do działania aplikacji itd można mieć wiele do życzenia,na otwarcie choćby Google Play trzeba dość długo czekać przy dobrej sile sygnału operatora.Nie polecam szkoda nerwów :)
.play-internet.pl | 08 Sep 2014, 12:09
stogowicz88
Telefon ładny, ale strasznie się grzał i często zawieszał. Użytkowałem go przez pół roku i niestety utopiłem w basenie. Teraz mam Xperie V i serdecznie polecam :)
.42.134.248.net-mar.com.pl | 07 Sep 2014, 10:09
Kicper
witam BYŁEM użytkownikiem Sony xperia J przez niecałe 3 miesiące, telefon dziłał przyzwoicie i już się cieszyłem, że nie sprawdzą się żadne złe uprzedzenia z tych wszystkich pesymistycznych opinii, ale niestety w telefonie bez jakichkolwiek powodów zepsuł się się wyświetlacz.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Aug 2014, 12:08
eli
Nigdy nie miałam problemów z tym telefonem. Wszystko działa poprawnie. Pomimo kilku upadków ekran trzyma się i jest calutki. Rzadko się zacina. Bateria trzyma mi do 3 dni. Aparat robi całkiem dobre zdjęcia, ale tylko w dobrym świetle. Ogólnie polecam.
.toya.net.pl | 28 Aug 2014, 17:08
piotrsz2009
Witam. Jestem posiadaczem sony xperia J od roku. Bardzo fajny telefon. Działa jak należy, nie wolno w nim włączać trybu oszczędzania energii, bo wtedy telefon glupieje i się resetuje. Bateria mi trzyma około tygodnia (dzwonienie, sms, czasem wifi) duży plus.
.109.239.80 | 27 Aug 2014, 14:08
lauraaa
Witam ! Posiadam ten telefon od 2 tygodni i wszystko bylo ok do dzisiaj jak chciala wejsc na aparat i zrobic zdjecie . Kliklam na ikonke "Aparat " i wyswietlilo mi się , ze Bład aparat jest niedostepny" czy wie ktos jak to zrobic zeby dziala ? ;)
.97.25.88 | 25 Aug 2014, 19:08

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 131 do 140.