R E K L A M A

Sony Xperia J
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 101 do 110.
47,8% 
 28,5% 
 23,7% 
Zdzisław Zmartwiony
Siema,mam ten telefon od 2 lat..faktycznie lubi się włączać i wyłączać kiedy i jak chce( nie wiem czy ma to jakiś wpływ ale po odinstalowaniu PRAWIE wszystkich aplikacji uspokoiło się)dezaktywowałem sklep play, wywaliłem fejsa, zostawiłem program do nawigacji i wsio. Golas - nawet latarki nima.

No ale po co komu telefon na którym nie można naparzać w gry?? Mnie to nie przeszkadza.

Wyświetlacz przyzwoity, po zainstalowaniu starszego flash playera i dolphin browser można oglądać filmy na stronach typu e kino itp...

Aparat - szału niema... romantyczna kolacyjka czy niedzielny spacer - w sam raz żeby udokumentować i strzelić sweet focie. Chceta więcej kupta se lustrzankę.

Za to wielki PLUS za design. Telefon jakoś wygląda.. broni się w porównaniu do tych ceglastych samsungów i nokii że o hua -coś tam nie wspomnę.

bateria..oj tu temat rzeka, na początku ledwo jeden dzień trzymała bateria... po jakimś czasie.. 4-5 dni w trybie czuwania, krótkie rozmowy parę esemsów i wsio.Używanie internetu na poziomie 0.po 2 latach 2-3 dni-to max ( telefonowanie, esemesy, plus korzystanie z dobrodziejstw internetu ).

W PLUSIE był w abonamencie za 100 PLN, więc ani przepłacony ani za tani.. jak na pierwszy smartphone w sam raz.Chociaż czytając pozostałe opinie o NOWSZYCH modelach innych czołowych producentów to na w sumie NIE MA WAD.pozdrawiam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Dec 2014, 19:12
Sandra
Mam ten telefon od roku jestem z niego bardzo zadowolona.. Mnie ekran nie pękł ani nic, telefon wygląda jak nowy. Fakt faktem 512 RAM jest słabą opcją ale jeśli się wyrzuci nie potrzebne apki (tak jak mówi kolega wyżej i zrobi ROT'a) to tel chodzi płynnie i nie zacina się.
.chelmnet.pl | 13 Dec 2014, 12:12

User
Witam. Czytając większość opinii użytkowników mam wrażenie jakbym oceniał całkiem inny telefon.
Oczywiście Xperia J ma też i wady, lecz nie są one aż tak dotkliwe jak opisują to użytkownicy. Chyba, że trafiliśmy na jakiś felerny model. Pomimo małej pamięci RAM, słabego procesora większość wybiera/wybrała właśnie ten model. Czy świadomie ? Na początek polecam usunąć wszystkie zbędne aplikacje z których nie będziemy korzystać. Dobrze jest "zROOTować" urządzenie do uzyskania pełnej kontroli. Przede wszystkim dobra optymalizacja zapewni dość sprawne działanie naszej XP J.
Na plus mogę zaliczyć atrakcyjny design, świetny jasny wyświetlacz dobrze odwzorowujący wszystkie barwy pomimo zastosowania przestarzałej technologi TFT. Dotyk także w porządku. Również kąty widzenia są przyzwoite. Co do dźwięku z głośnika i słuchawek - nie mam zastrzeżeń. Aparat robi zdjęcia moim zdaniem jakości dobrej, aczkolwiek jedynie gdy robimy fotkę w pogodny dzień. Jedynie takim małym mankamentem jest umiejscowienie przycisków głośności i włączania. Jest możliwe uruchomienie wymagających gier, lecz nie spodziewajmy się wysokiej wydajności. Lepiej się sprawdzi jako telefon z podstawowymi funkcjami niż przenośna konsola.
.cdma.centertel.pl | 12 Dec 2014, 17:12
MaSaKrA
Odradzam jeden z najgorszych telefonów jakich miałem a wcześniej posiadałem lg l3...
Oddawałem dwa razy na gwarancję jednak teraz telefon totalnie się zepsuł, po włożeniu telefonu do kieszeni ekran nie działa dopiero po rozkręceniu telefonu włącza się ekran, kolejny problem mam z odczytaniem karty sim, nie czyta kart sim i nie ma zasięgu.
Totalna porażka jednakże telefon na początku wydawał mi się bardzo dobrym telefonem. Jedyny plus w tym telefonie to design.
Lecz co się spodziewać po tej cenie, jeszcze raz odradzam kupna.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Dec 2014, 20:12

ola
Telefon mam ponad rok, ciągle sie zacina, wyłacza i włacza podczas rozmów, robi co chce. Nawet gdy jest nie ruszany i lezy na półce, sam sie wlacza, wyłacza ,wycisza dzwonek lub zmienia na wibracje. Tragedia!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Dec 2014, 09:12
Tragedia!!!
Najgorszy telefon w mojej historii!!! zacina sie co chwile, mało RAM, tel robi co chce, wyłącza sie bez powodu. To nie jest smartfon tylko kalkulator - jedna operacja na raz!
Używany rok bo wiecej sie zwyczajnie nie wytrzyma z nim!
.hosteam.pl | 10 Dec 2014, 13:12
Nataliaxd
Polecam ten model telefonu wszystkim zainteresowanym jego kupnem. Mam ten telefon już od ponad roku. Cieszę się bardzo z wyboru jakiego dokonałam. Ma wiele plusów m. in. jest w nim dużo aplikacji, które są zainstalowane od początku zakupu. Wspaniale mieści się w różnego rodzaju torby/plecaki. Ma fantastyczny kształt dzięki czemu dobrze trzyma się go w dłoni. Jedynym minusem jaki chciałabym przywołać to, że ma mało wbudowanej pamięci. Ale to nie jest problem, bo wyjściem awaryjnym jest to, że można dołączyć do telefony kartę pamięci. Mam nadzieję, że Wam pomogłam w wyborze.
.cdma.centertel.pl | 08 Dec 2014, 18:12
Bardzozawiedziony
Witam wszystkich zainteresowanych.
Jkę posiadam 2lata, telefon skusił mnie do siebie, atrakcyjnym wyglądem.
Niestety, na plus mogę dodać jeszcze tylko, dosyć trwały wyświetlacz o przyjemnych barwach.
Ogromny minus-
głośniczek (wkładka słuchawki harczała, lub całkowicie milkła) reklamowałem już 9razy, oczywiście dostawałem nowy egzemplarz ( już 3szt.), ale po krótkim czasie (2-3m-ce) znowu pada.
Ostatnia naprawa 20.11.2014, poprzednia 09.09.2014. SONY zraziło mnie tym modelem do swoich produktów.
.opera-mini.net | 06 Dec 2014, 13:12
Wercia
Zdecydowanie nie polecam! Telefon niemiłosiernie się tnie i laguje. Słabo słychać podczas rozmów telefonicznych (ta przypadłość pojawiła się po pół roku użytkowania). Wyłącza się bez powodu. Zacina się na tyle, że nie mogę swobodnie wpisać hasła, np. klikam 3, wyskakuje mi 6; zaczyna szaleć i wstukiwać co popadnie, a ja nawet nie dotknęłam wyświetlacza; wstukuje mi błędne kody, przez co nie raz już wykorzystał mi 3 próby. Klawiatura dotykowa beznadziejna, cokolwiek "musnię" się wpisuje, no i tradycyjnie się zacina. Słaba pamięć. Aparat tragiczny. Jak na dzisiejsze czasy, za taką cenę, można kupić 100 razy lepszy telefon.
Podsumowując:

Plusy:
~wytrzymały
~szybko się ładuje
~wygląd

Minusy:
~pamięć
~zacina się
~aparat
~krótko trzyma baterię
~klawiatura

Ocena:
3/10
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Nov 2014, 11:11
robert
Ten telefon to jakaś porażka już piąty raz w serwisie z tą samą usterką - trzeszczący głośnik rozmów.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 28 Nov 2014, 12:11

Wszystkich opinii: 890. Pokazuję od 101 do 110.