R E K L A M A

Sony Xperia E
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 335. Pokazuję od 161 do 170.
39,1% 
 43,0% 
 17,9% 
ervv
Z początku był całkiem dobry, nie za duży nie za mały, mam go już rok, i dopiero po czasie wychodzą wady. Ma trochę mało pamięci, bardziej wymagające gry zacinają się, i ma słaby aparat, a po za tym jest bardzo dobry, stosunek jakości do ceny jest świetny
.cdma.centertel.pl | 20 May 2014, 19:05
Uczek
Ja tam jestem zadowolony, telefon nie zacina się, ładny, duży (jak dla mnie) ekran. Miałem wcześniej Galaxy Y i nie ma porównania. Polecam wszystkim, jednak są wady:
- Średnia wydajność
- Aparat
- Musze wymieniać na siłę ;) ?
.zary.vectranet.pl | 18 May 2014, 10:05

adriankowal7
Bardzo fajny telefon, uzywam go od roku i jestem z niego zadowolony. Czasem sie zacina ale naprawde rzadko a po 1-2 minutach mozna go dalej spokojnie uzywac. Aplikacje ładnie działają i na baterie też nie narzekam, wytrzymuje ok.2 dni przy duzym uzytkowania :D
.adsl.inetia.pl | 16 May 2014, 19:05
janek123
nie za dobrze nie za dobrze... po naprawie rozlanej matrycy (wymianie wyświetlacza) telefon jest lipny. nie ma co prawda kłopotów z laggowaniem, ale wystarczy, że trochę pokorzystam z internetu, potrzymam trochę w ciepłych dłoniach to telefon się grzeje i dotyk pada. trzeba wyjąć baterię na 5 minut, aż gdy "niezawodny smartfon" schłodnieje. może to jest wina naprawcy, może go oddam na gwarancję w serwisie, w którym naprawiałem sprzęt, ale moja opinia o tym telefonie jest teraz negatywna.
.olsztyn.mm.pl | 09 May 2014, 15:05

monii
Ten telefon to jedna wielka porażka :< Strasznie się tnie, masakra... Często nie mogę odebrać, bo się zaciął. Ehh, to jedna z wielu sytuacji, w których telefon nadaje się jedynie do kosza. Jeśli ktoś chce szybko coś znaleźć w tym telefonie, to powodzenia, zanim się załaduje jakaś aplikacja, to jeszcze się zatnie 5 razy. Kolejne minusy: aparat (normalne zdjęcie wyjdzie tylko wtedy gdy słońce świeci i nic/nikt się nie ruszy - tragedia), głośnik, bateria... podobno Sony to dobra firma... ale telefonów to dobrych nie mają. Moja mama ma Sony Xperia J i też po 3 miesiącach użytkowania się tnie. I jak taki telefon ma wytrzymać 2 lata, bo na tyle jest umowa, to chyba nierealne. Myślę że wcześniej zostanie roztrzaskany o ścianę... Może o to właśnie chodzi :)
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 May 2014, 22:05
whoever
Niestety muszę przyznać, że jest to najgorszy telefon, jaki kiedykolwiek miałem. Ludzie, którzy wystawiają pozytywne opinie najprawdopodobniej pierwszy raz mają styczność ze smartfonem. Jeżeli ktoś rozważa kupno tego telefonu, to sugerowałbym kupno zwykłego telefonu ze standardowymi (fizycznymi przyciskami) lub dołożyć trochę pieniędzy i kupić lepszego smartfona. Użytkuję ten telefon od około roku. Poprzednio, jeżeli chodzi o telefony z ekranem dotykowym, to miałem Nokię Xpress music, Sony Ericsson Vivaz (który był szybszy i bardziej precyzyjny, niż Sony Xperia E), Samsunga Galaxy s II, który w mojej ocenie był rewelacyjny, po nim miałem Sony Xperia T, którego wadą była słaba bateria i szybko brudzący się otwór, w którym znajdował się aparat. Zdecydowałem się sprzedać Sony Xperia T, ponieważ trochę irytował mnie czas pracy na baterii i pomyślałem, ze Sony Xperia E nie może być o wiele gorszy. Jednak się myliłem.
Moim zdaniem minusy tego telefonu, to:
- bardzo wolna reakcja :
częste zawieszanie się. Tak, jak ktoś już wspomniał, czasami przez kilkanaście sekund nie mogę odebrać połączenia, ponieważ telefon się tnie;

niektóre aplikacje działają kilka / kilkanaście razy wolniej, niż w xperia T (np ładowanie poczty w gmail);

-aparat jest duzo gorszy, niż np Sony Ericsson k800i, którego miałęm chyba z 6 lat temu

-niska jakość video

-bardzo niskiej jakości słuchawki dołączone w zestawie

-bardzo słabej jakości wyświetlacz

Plusy;

-przyzwoity czas pracy baterii
-w miarę trwała (choć nie do końca dobrze dopasowana) obudowa
.134.112.97 | 06 May 2014, 17:05
Fiyolka
Mam telefon niepełne 8 miesięcy i jestem baardzo zadowolona , że to właśnie Xperia E jest moim pierwszym smartfonem:)W salonie Plusa, od razu skreślałam inne marki, bo Sony to moja ulubiona!:D
Plusy:
- typowo muzyczny smartfon, soczyście, unikatowo gra , a to dla mnie niesamowite, bo ja bez muzyki nie żyję :D
- wymiary są dla mnie idealne, jak dla małych dłoni
- aparat robi ładne a całkiem profesjonalne zdjęcia ( jak z marketu dobrą apkę znajdzie)
- prawdziwe ładne kolory
- wiele przydatnych , ciekawych funkcji
- szybki internet jak na moje wymagania
- pełny zasięg będąc na po za miastem
- fajne screenshoty wychodzą
- dioda powiadomień , to jest to!
- możliwość odesłania sms, gdy odrzucę połaczenie
- GPS, który dobrze mnie prowadzi
- e-maile, dokumenty, pdf, e-booki itd wszystko w jednym urządzeniu! :D
- przyjazna i bardzo intuicyjna klawiatura
- bateria trzyma mi długo, jeśli nie korzystam nadmiernie

Minusy:
- za krótka ładowarka
- zacina się czasami
- nie można zmienić ekranu powitalnego , w innych telefonach mogłam ustawić powitanie typu "Siemanko ! Jak się czujesz?"
- nie zawsze mi dotyk reaguję na odbiór połączenia
Generalnie jestem szczęśliwą posiadaczką tego smartfonu, żadne nokie ani samsungi nie mają tego "coś", co ma ją xperie.
.dynamic.gprs.plus.pl | 06 May 2014, 01:05
Spec
Jedynym plusem tego telefony jest niska cena, ale na tym się kończy.


Telefon ma bardzo złej jakości wyświetlacz,czasami można mieć trudności z przeczytaniem drobnego tekstu.
Aparat jest po prostu słaby i do tego procesor 1Ghz wspierany przez 512mb pamięci Ram. Dla osób nie umiejących się posługiwać aplikacjami typu Clean Master, ten telefon jest niepraktyczny. Czasami otworzenie książki telefonicznej trwa nawet kilkadziesiąt sekund,a normalna prędkość pisania na klawiaturze to jedna litera na dwie sekundy (czasem jeszcze dłużej), czasami telefon się zatnie i trzeba go resetować. Oczywiście trzeba go co chwile ładować. Ja na szczęście już się go pozbyłem. Nie polecam, jest beznadziejny i lepiej dołożyć trochę pieniędzy i kupić normalny smartfon.
.centertel.pl | 01 May 2014, 12:05
polka :p
Mam ten telefon dopiero tydzień. Jestem nim zachwycona :)Ma dobrej jakości aparat,lekko chodzi,ma androida oraz wi-fi.Jesli chodzi o wady to wymienie :
-nie łączy mnie z wifi (to wina serwisu od którego dostałam)
-niektóre funkcje nie są potrzebne
-ekran to plastik,więc radze być ostrożnym :O naprawa ekranu jest droga :P
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 27 Apr 2014, 12:04
Gabi
Mam ten telefon 10 miesięcy. Co prawda, często się zacina, nawet jak nie jest dużo aplikacji zainstalowanych. Jest to trochę denerwujące, ale da się wytrzymać :). Kolejnym minusem jest to, że bateria się dość szybko rozładowuje, ale na szczęście szybko się ładuje :). Więcej minusów nie zauważyłam ;) Teraz plusy. Po piersze telefon jest bardzo fajnej wielkości- nie za duży, nie za mały. Łatwo i wygodnie trzymać go w ręce. Mimo tego, że ma tylko 3.2 mpiX, robi naprawdę bardzo dobre jakościowo zdjęcia! Wyświetlane zdjęcia, obrazki, filmiki są w bardzo ładnej jakości. Bardzo fajnie słucha się z niego muzyki. Fajne jest podczas przeglądania zdjęć to takie podświetlenie na dole. I ta dioda, która informuje, że przyszedł sms lub jest rozładowany telefon. Polecam telefon, mimo paru wad, ma on również bardzo wiele zalet, dzięki którym jest wart uwagi :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 25 Apr 2014, 18:04

Wszystkich opinii: 335. Pokazuję od 161 do 170.