R E K L A M A

Samsung GT-S7582
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 22. Pokazuję od 1 do 10.
63,6% 
 9,1% 
 27,3% 
Roger
zauwazylem w tym telefonie taki problem ze jak zgubi zasieg to potem pomimo ze pokazuje "kilka kresek" to i tak nie jest zalogowany do sieci i jest info "tylko polaczenia alarmowe".
ktos tez ma ten problem i zna moze rozwiaznie ?
probowalem na sofcie portugalskim (TPH) oraz Wegierskim (XEH) i mam zawsze ten sam problem. pomaga dopiero restart telefonu i wtedy od razu poprawnie loguje sie do sieci :(
.158.221.177 | 23 Apr 2015, 22:04
andrus
Telefon posiadam od 6-ciu tygodni i już mam problem. Zawieszanie się to jego największa choroba (nawet 2,3 razy dziennie). Dzwoniłem do sprzedawcy, twierdzi że należy go przynieść i oddamy do serwisu, ale co mam zrobić kiedy pozbyłem się dwóch poprzednich telefonów?. Na dzisiaj mogę szczerze powiedzieć: badziewie.
.173.203.54 | 13 Apr 2015, 12:04

ADek
Telefon kupiłem 11 miesięcy temu na Alledrogo za 530 zł. Użytkowałem go bardziej niż intensywnie, dlatego znam go "na wylot".
Zalety:
1. Płynność działania - w ciągu roku zawiesił się zaledwie kilka razy.
2. Wytrzymałość. Choć nie jest to wzmacniana konstrukcja, wytrzymał u mnie wiele i wciąż (o dziwo) działa. Kilkunastokrotne uderzenia o terakotę, ścianę itp. autorstwa mojego potomstwa nie robiły na nim wrażenia. Przednia szybka pękła po którymś z takich uderzeń, ale bez żadnego wpływu na czułość wyświetlacza czy mikrofon. Smartfon, mimo iż z pękniętym wyświetlaczem i pogiętymi rogami, dalej działa płynnie!
3. Mobilność. 4 cale w niewielkich rozmiarach - dokładnie to czego szukałem. Trzeba tu dodać, że 4 cale u samsunga równa się około 4,5 calom u większości konkurencji, ponieważ przyciski nawigacji znajdują się pod wyświetlaczem a nie na nim! Idealne rozmiary do biegania z endomondo.
4. Dual SIM. Działa płynnie i bezproblemowo, włącznie z Aero2.
5. GPS. Łapie sygnał momentalnie i nie gubi przy "byle chmurce".

Neutrale:
1. Aparat. Standardowo - przy dobrym oświetleniu filmy i zdjęcia ok.
2. Bateria. przy intensywnym użytkowaniu wytrzymuje 1,5, max 2 dni.

Minusy:
1. Pamieć. 4 gb po odliczeniu pamięci systemowej daje nam niewiele;(
2. Boki obudowy szybko się rysują. Gumowe etui za 10 zł rozwiązuje problem.

Obecnie przesiadłem się na Galxy S5, a mojego weterana używam do biegania z ednomondo i jako nawigacji w samochodzie. Jeśli ktoś potrzebuje mobilnego, markowego płynnego telefonu z DualSIM-em szczerze polecam.
.core.ynet.pl | 07 Apr 2015, 09:04
jaros85
Witam.
Posiadam ten telefon od miesiąca i oto co zaobserwowałem.

Na plus
Jak na 768MB RAM telefon dosyć zwinny.
Procesor 2x 1.2 GHZ daje radę w przeglądaniu internetu i w nie wymagających grach jak PvZ2
Wyświetlacz jak na zwykły TFI dobrej jakości.
Telefon obsługuje karty SIM normalnego rozmiaru więc nie trzeba wymieniać lub wycinać leżeli mamy starą kartę.
Aparat 5Mpx z lampą robi dobre zdjęcia.

Na minus
Bateria 1500mAh jeżeli używamy dwóch kart SIM i na dodatek tylko w sieci 2G to telefon wytrzyma max 2 dni jeżeli wyłączamy jedną kartę to czas pracy wzrasta do 4 dni przy podświetlaniu na minimum.
Obudowa w pełni plastikowa tylna klapka bardzo łatwo zdjąć.
Szybko wyciera się lakier z srebrnej obwódki.
Jeżeli zależy nam na telefonie zalecam używania pokrowcy.
Brak czujnika oświetlenia jedynie czujnik zbliżeniowy.

Podsumowując telefon jest typowym nisko budżetowym modelem lecz dosyć dobrze dopracowanym jeżeli chodzi o soft i elektronikę.
Jeżeli chodzi o cenę nowego modelu to 400-450zł zdecydowanie za drogo jak na znane portale aukcyjne.
.158.221.63 | 29 Mar 2015, 14:03

Łukasz
Witam. Chcę kupić ten telefon. Miałem też na myśli GOCLEVER QUANTUM 2 400. Niby wydaje się, że Samsung lepszy, ale ciągle się zastanawiam, który telefon wybrać. Może ktoś coś doradzić ? Z góry dziękuje za pomoc.
.trzebinia.mm.pl | 27 Jan 2015, 00:01
Janek
Ten telefon mnie uzdrowił. Miałem obsesję na punkcie HTC, tyle że potrzebowałem zgrabnego smartfona do 4 cali z dualsim i aparatem z diodą, a to ciężka sprawa dla HTC, praktycznie tylko stare modele przez Aliexpress. Samsunga nie brałem w ogóle pod uwagę ze względu na design i nieuzasadnioną niechęć (opinie typu Samsung=szajsung). Sony Xperia M przepadł z uwagi na brak możliwości przenoszenia aplikacji na kartę SD. Tanich Overmaxów, Pentagramów, K&M nie chciałem bo już miałem nieprzyjemność taki posiadać. Zanim się na Samsunga zdecydowałem kupiłem w Czechach Lenovo A319 ale to była porażka. Co ciekawe jak już dostałem Samsunga to jego design wcale nie jest tak "mydelniczkowy" i o wiele bardziej mi się podoba niż np. Lenovo. Teraz jestem bardzo zadowolony, że go wybrałem:
+ świetna konfiguracja dualsim (odrębne dzwonki dla każdej karty, możliwość wyboru, z której karty ma połączyć przed każdym połączeniem lub wybór domyślnej karty, którą dzięki widgetowi można jednym kliknięciem zmienić; przy smsach dwa przyciski wysyłania z obu kart),
+ całkiem niezła kamera z możliwością nagrywania HD,
+ tanie i łatwo dostępne folie/etui np. silikonowe typu slim
- bateria nie daje rady przy dłuższym korzystaniu z neta czy innych obciążających czynnościach, ale porozmawiać kilka godzin przez 2 dni można (nie korzystając z multimediów).
POLECAM, [...] nowy 2 tyg. temu za 430 zł kupiłem z przesyłką.
.dynamic.gprs.plus.pl | 16 Jan 2015, 11:01
Hermi
Telefon posiadam od roku. W tym czasie ani razu mnie nie zawiódł. Nie gubi zasięgu, rozmowy są krystalicznie czyste, nawet na głośnomówiącym rozmówca nie wie, że jest na głośno -taka technologia samsunga wyciszania szumów:) nawet w autobusie można przy hałasie bez problemu rozmawiać. Dyktafon nagrywa dość czysto i to z naprawdę sporej odległości. Zdjęcia dokumentów jak i inne -robi bardzo dobre. Nawet śmiga aero2 i podczas surfowania, przychodzą połączenia na drugą kartę i smsy ale wtedy niestety zrywa połączenie z net. Na początku miałam problem z mmsami ale w tym tel jest to dużo lepiej rozwiązane niż w moim wcześniejszym Galaxy Ace Duos. Tamten to była porażka i odebranie sms to katorga a tutaj telefon po prostu pyta czy przełączyć odbiór danych na drugą kartę. Jak na telefon za tę cenę -obecnie w znanym serwisie nówkę kupimy za 420 zł to naprawdę wart swojej ceny. Jak wspomniał przedmówca -nie trzeba docinac kart sim, bo stare standardowe tutaj umieszczamy a więc możemy wymieniac kart sim bez problemu pomiędzy naszym duosem a np jakąś starą nokią. Jak dla mnie to duży plus. Z minusów to bateria. Trzyma 1 dzien przy intens.użytkowaniu. Przy ciągllym surfowaniu na net, to byłoby mniej wiecej 5 godzin. przy jeżdzie autobusami przez cały dzień można to latwo sprawdzić gdy padnie w drodze powrotnej do domu... Druga rzecz to jest trochę mulny. W porównaniu z Ace 2 który miałam jako pierwszy smartfon, jest trochę wolniejszy i dłuzej mysli. Ale w porownaniu z G.Ace Duos to jest niebo a ziemia. A więc pośrodku. Da się przyzwyczaić, czasem myśli do 4 sekund jak do czegos chcę wejść. Ale podkreślam, za te pieniądze jest ok. Czasem czyta się opinie o telefonach za 2 tys, że długo myślą... No cóz, ja jestem zadowolona. Najważniejsze dla mnie funkcje spełnia bardzo dobrze :) tzn rozmowy smsy, 2simy i odbieranie mms, aero2, b.dobry dyktafon i b.dobre foty. I wyswietlacz b.dobrze czytelny w słoncu. Polecam!
.centertel.pl | 09 Jan 2015, 23:01
krystian
witam!!!
Posiadam ten telefon ok 5 miesiecy i powiem ze nie polecam problem z siecia gdu zgubi siec ciezko ma ja odnalesc,wiesza sie masakra nie mowie o dwoch kartach ktore chyba sie gryza miedzy soba.Najchetniej oddam do serwisu do naprawy moze cos pomoze.Ja osobiscie odradzam i nie polecam.Za te pieniazki mozna kupic cos lepszego.
Pozdrawiam
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 21 Dec 2014, 12:12
Sylwia
wszystko super, jestem naprawdę pod wrażeniem tego telefonu, prywatnie używam iphone'a 5s, jako służbowy telefon dostałam właśnie samsunga i szczerze przyznam że bardzo mi się spodobał, intuicyjny, prosty w obsłudze jednak nie przyzwyczajona do androida nie mogę rozgryźć jak zrobić zrzut ekranu w tym telefonie, jeśli ktoś mógłby podpowiedzieć będę wdzięczna.
.tktelekom.pl | 03 Dec 2014, 18:12
Tomek
Urządzenie posiadam zaledwie dwa dni. Mogę jednak z całą pewnością napisać, że obawy, które miałem przed zakupem zostały całkowicie rozwiane. Otóż smartfon rzeczywiście obsługuje dwie karty SIM równocześnie (przy połączeniu realizowanym z jednej karty, połączenia przychodzące na drugą są sygnalizowane - można odebrać lub odrzucić połączenie). Poza tym bez problemów. Polecam.

Tomek
.191.154.122 | 08 Oct 2014, 17:10

Wszystkich opinii: 22. Pokazuję od 1 do 10.