R E K L A M A

Samsung GT-S7580
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 61 do 70.
44,3% 
 32,2% 
 23,5% 
Bartek
Telefon mam z sieci Plus. Mam go już kilka miesięcy. Opiszę go wg różnych kryteriów.
1. Wygląd, wykonanie i wytrzymałość - jest trochę zbyt ciężki jak na 4 cale i może przypominać trochę starszy smartfon, wykonany jest niestety z plastiku, który łatwo się rysuje. Jeżeli chodzi o wytrzymałość to mam lekko potłuczony ekran, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu. Ocena 2+
2. Bateria - wytrzymuje maksimum 2 dni jeżeli często się go używa. Ocena 4-
3. Aparat - zdjęcia wychodzą przeciętnie, wideo jeszcze gorzej. Ocena 3
4. Płynność działania - niestety często się zacina, czasem nawet trzeba go zresetować, jednak ogólnie działa ok. Ocena 3
5. System - jest na androidzie 4.2 i nie dostał nawet jednej aktualizacji, można jednak zainstalować nawet cm lollipop jeżeli jest się zaawansowanym użytkownikiem androida

Dla wymagających osób w skali od 0 do 10 daję 2
Dla niewymagających 5
.82.41.31.ip4.feromedia.eu | 24 Jan 2016, 21:01
Zawiedziony
Kompletnie NIE POLECAM.

Tylko dla cierpliwych osób. TOTALNIE TNIE TNIE TNIE ! Nie jestem wymagającym użytkownikiem, korzystam z paru aplikacji ale to dla niego i tak za dużo. Klikam WSTECZ, czekam nic się nie dzieje kilka sekund, daje PONOWNIE wstecz i nagle komenda się dubluje i coś się uruchamia lub zamyka lub w ogóle cuda na kiju.

Wygląda ładnie ekran, rozdzielczość ma dobrą, rozmawia się przyjemnie ale śmiganie po systemie jest KATASTROFĄ. ZERO płynności. Zdecydowanie nie polecam. Jeżeli chce się coś szybko wykonać to słuchawka się zastanawia i trzeba CZEKAĆ, czasem sekunde, czasem 10. NIE NIE NIE !

Zmieniłem na Galaxy Core, tam takie uporczywości nie występują a cena ledwo wyższa o parę złotówek, zdrowia dużo zaoszczędzone.
.165.246.94.ip4.artcom.pl | 15 Jan 2016, 20:01

oLo
Mam go od ponad roku. I stwierdzam że jest ok, nie jest on może gigantem prędkości ale spokojnie daje radę... Dosyć wytrzymały o ile nie noszony w damskiej torebce ;-) Nieduży... Ogólnie spokojnie mogę polecić, o ile ktoś nie potrzebuje wypasionego komputera w kieszeni...
.pl.ma.gruppocln.com | 14 Jan 2016, 07:01
Ala
Dość ciężko ocenić ten telefon. Z jednej strony jest bardzo dobry jak na tą cenę, jednak posiada też swoje wady. Posiadam go od początku listopada 2014r., więc już rok i kilka miesięcy. Dodam, że jestem nastolatką i uczę się w gimnazjum, dlatego bardzo często go używam. Kupiłam go za 420 zł, z tego co wiem obecnie można dostać nawet za 300zł.;)

Zalety:
* Jest bardzo wytrzymały jak na tą półkę cenową. Spadł mi kilka razy z dużej wysokości i nie ma nawet draśnięcia na obudowie. Za którymś razem lekko pękła mi mała część szybki, ale przyznam, że to przeze mnie, gdyż trochę zdarza mi się o niego nie dbać czasami. Nie przeszkadza to jednak w użytkowaniu. Moja znajoma posiada Samsung Galaxy S4, a więc już telefon z wyższej półki cenowej, i za drugim upadkiem również pękła jej szybka, ale ona musiała ją wymienić. Jeśli więc chodzi o wytrzymałość, jestem pozytywnie zaskoczona i bardzo zadowolona - 10/10.
* Dobry tylny aparat. Może 5mpx przy dzisiejszych smartfonach nie robi większego wrażenia, ale jest naprawdę dobrze. Mam dość duże wymagania, jeśli chodzi o aparat. Jak na tą cenę jest bardzo dobrze - 8/10.
* Dobra jakość dźwięku. Słucham muzyki bardzo często. Nawet przy słabszej jakości słuchawkach dźwięk jest świetny - zrozumiałe słowa i dobra muzyka. Jak najbardziej mogę go polecić pod tym względem - 9/10.
* Jakość dźwięku podczas rozmów całkiem niezła - oceniłabym to na 6/10. Niestety, chwilami nie słychać rozmówcy. Ale nie zdarza się to często, jednak występuje co najmniej raz w kilkuminutowej rozmowie. Nie jest jakoś źle, ale to dałoby się dopracować.

Wady:
* Dość słaby przedni aparat. Nawet lepsze smartfony za dwa razy tyle mają 0,3mpx, jednak przy słabym oświetleniu ciężko zrobić dobre zdjęcie przednim aparatem. Do selfie w dzień jest dobry, ale wieczorem czy przy słabszym oświetleniu to raczej ciężko. Oceniam to na 4/10.
* Mało pamięci. Dla osób starszych, które nie potrzebują kilkunastu aplikacji, jak najbardziej wystarczająca pamięć. Ale dla nastolatków potrzebna jest karta pamięci, bo mając Facebooka miejsca jest jeszcze na 1 większą aplikację albo 3-4 mniejsze. Jednak jak na tą cenę - całkiem nieźle. Jak dla mnie 4/10.
* Płynność, a właściwie czasami jej brak. Lepiej używać jednocześnie maksymalnie 2-3 aplikacji, choć i tak wtedy nie działa płynnie. Kiedy używam Google Chrome (albo ogólnie internetu) i jednocześnie piszę z kimś na Messengerze, dość często się zacina i trzeba odczekać kilka minut. Używając 1 aplikacji owszem działa płynnie, ale przy większej ilości potrafi się zaciąć. Jeśli chodzi o płynność jak dla mnie po prostu porażka, 2/10.
* Dość słaba bateria. Włączając internet od czasu do czasu na jakieś 10-15 minut i słuchając muzyki rzadko na jakieś 5-10 minut, a do tego korzystając z kilku aplikacji również na bardzo krótko, telefon ze 100% miał nagle 15%, które zdołało się rozładować w zaledwie 8 godzin. W tym czasie jestem w szkole, dlatego nie używam go często. Moim zdaniem bateria beznadziejna, jedno ładowanie do 100% nie wystarcza na cały dzień. Oceniam 2/10.

Polecam przy zakupie telefonu od razu kupić folię/szkło hartowane i etui. Ja za etui, folię ochronną i jej założenie zapłaciłam łącznie 15 zł, co nie jest jakimś majątkiem, a telefon jest dobrze zabezpieczony. Planuję go wymienić w najbliższym czasie, ale nie zdecyduję się już na Samsunga, choć ta firma mnie nie zawiodła. Polecam ten telefon, jednak dla młodzieży lepiej znaleźć coś z większą pamięcią i trochę lepszym aparatem. ;) Ogólnie telefon oceniam 7,5/10. Jest dobrym rozwiązaniem dla osób, które korzystają z telefonu rzadziej. Jak na tą półkę cenową - świetny telefon. :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Jan 2016, 17:01

Marek
W tym przedziale cenowym telefon jest bez konkurencyjny. Kompaktowy, pasujący każdemu. Wersja Plus względem poprzedniego modelu posiada mocniejszy 2 rdzeniowy procesor, który w zupełności wystarcza do codziennego użytkowania oraz nowszą wersję Androida, z dodatkowymi funkcjami. Telefon posiada znakomity ekran, o soczystych barwach oraz dość dużą pamięć RAM, zważywszy że w tej cenie większość ma tylko tylko 512. Aparat jak na 5Mpx robi dobre zdjęcia bez porównania ze wszelkimi chinolami mającymi 2 razy tyle pixeli. Android w najnowszej wersji dla tego modelu chodzi płynnie bez przycinek, jeśli komuś coś muli to jest to normalne, jak w każdym telefonie po jakimś czasie przeładowanym programami. Trzeba czyścić od czasu do czasu system a nie narzekać, jest od tego wiele darmowych programów. Zaskakuje bateria, trzyma długo dłużej niż w telefonach kilka razy droższych. Telefon dla osoby, która nie potrzebuje wielkiego jak cegła kombajnu-komputera, tylko zgrabnego zwykłego sprzętu, który sprawdzi się w zwykłej eksploatacji, przy czym będzie poręczny i zgrabny.
.siedlce.domtel.com.pl | 10 Jan 2016, 18:01
be strong and happy
Telefon na początku? Idealny. Zaznaczam, że jestem nastolatka w czym używam ten telefon non stop przy zawsze włączonym internecie.

Niestety smuci mnie fakt ilość mb ramu, pamięć wewnętrzna, bateria i wersja androida. Mam wrażenie, że już nie dadzą nowej wersji androida , ponieważ ten telefon jest za słaby ;)

Zalety:
Jest bardzo wytrzymały na upadki :o telefon spadł mi na jezdnię podczas szybkiej jazdy na rowerze, nic się z nim nie stało.
Aparat, tu jest plus i minus, zależy jak się ho umiejętnie wykorzysta, ale tylni na plus przedni porażka przy ciemniejszym świetle nic nie widać.

Wady
Słaba klapka z tyłu, telefon raz od 2 lat upadł mi na jezdnię i co najważniejsze przed wypadkiem ulamal się kawałek tej klapki.ten telefon chyba bardzo chce żeby go wymieniła.
ZACINA SIĘ masakrycznie, zaznaczam, że zatrzymuje wszystkie aplikacje, żeby mi nie mulilo, ale on i tak się tnie. Nie wspomnę o Facebooku, Facebook działa jak kupiłam go na początku po kilku miesiącach telefon działał jak... bez komentarza.
Przednia kamerka tragedia.
Bateria za mała jak na system Android.
Ram... nie jest źle ale mogłoby być zdecydowanie lepiej.


Nie polecam tego telefonu dla osób w przedziale podst-gim-lic ;) dla osób starszych pracujących rzadko korzystających jest idealnym rozwiązaniem żeby nie płacić kokosów za smartfona.
.stansat.pl | 10 Jan 2016, 08:01
C4H12O5
Telefon na początku był istnym marzeniem nie zacinał się był płynny ale po ponad już roku użytkowania mam z nim źle wspomnienia wyrzuca z aplikacji niektóre nawet na nim nie działają z 50% baterii nagle robi się 5% gdy całkiem się rozładuje i nie mam na nim co najmniej 20% nie chce się włączyć strasznie się zacina pojawia się napis "system nie odpowiada" nie jest odporny na uderzenia bo niestety cała szybka pobita a zaczęło się od tego że z niewielkiej wysokości spadł mi na grubą wykładzinę i od tej pory gdy spadnie nawet z małej wysokości pojawia się pęknięcia o jakości przedniej i tylnej kamerki nie wspomnę bo jest to porażka.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Dec 2015, 22:12
i3sl
Ten telefon obsługuje karty pamięci do 64 gb. Wiem, bo mam ten telefon i czytałem instrukcję obsługi.
Ta instrukcja obsługi dotyczy smartfona z wyższą wersją systemu operacyjnego. mGSM.pl podaje dane dotyczące konfiguracji pierwotnej i pierwszej wersji systemu w smartfonie przeznaczonym do sprzedaży. (jf)
.146.73.199.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 21 Dec 2015, 21:12
lea
Zalety:
-odporny na uderzenia
- dobry dźwięk
Wady:
- zacina się (pzeokropnie)
-wyrzuca z aplikacji
- słaby aparat
- nie przychodzą połączenia przychodzące
- słaba bateria
NIE POLECAM.
.cpe.marton.net.pl | 11 Dec 2015, 17:12
Natalia
Telefon na początku był super, lecz po roku użytkowania zaczęły się problemy. Telefon zaczął "wyrzucać" aplikacje, cały czas samo uruchamia się Menu, z 50 % baterii robi się 5 %, a potem wyłącza się całkowicie, a jeśli nie jest podłączony do ładowania nie chce się w ogóle włączyć. Nie polecam.
.timplus.net | 06 Dec 2015, 19:12

Wszystkich opinii: 264. Pokazuję od 61 do 70.