R E K L A M A

Samsung GT-i9192
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 47. Pokazuję od 21 do 30.
42,6% 
 6,4% 
 51,1% 
papaa
Witam wszystkich, ile wam trzyma bateria? Bo u mnie z normalnym uzytkowaniem max 1,5-2 dni, troche rozmow i max 10 min na necie - to chyba troche malo. Czekam na wasze opinie!
.kwsa.pl | 28 Oct 2013, 14:10
Mac
W specyfikacji jest wyraźnie zaznaczona obecność wyjścia TV. Sprawdzałem u siebie podłączenie kablem MHL i niestety brak sygnału. Proszę o potwierdzenie innych użytkowników czy udało się wyświetlić obraz na TV. Może dedykowany kabel potrzebny? Sam telefon to obecnie najlepsze co można dostać z Dual Sim.
Cena niestety trochę boli ale tak to jest z monopolem. Mój egzemplarz trzyma na baterii tylko 1 dzień. Wydaje mi się, że aż tak dużo nie korzystam choć GPS i transmisji danych bywa, że używam. Wg telefonu zwykle najwięcej prądu zżera ekran.
.internetdsl.tpnet.pl | 18 Oct 2013, 10:10

lamer
Dla S4 mini w wersji single SIM jest LTE. W wersji dual sim S4 mini nie ma LTE.

Dual SIM Full active oznacza że dany telefon posiada dwa moduły radiowe, które pracuja niezależnie od siebie. Wtedy podczas pracy jednego modułu obsługującego SIM1 (np. prowadzona rozmowa), druga karta pozostaje w pełnej gotowości (tak jak by działał osobny telefon) i może przyjmowac wywołania połączenia. Co więcej, w takim Dual Sim Full active można mieć dwie aktywne rozmowy na raz i sie między nimi przełączać (tak działa stary Samsung D780 - full active).

Często jednak w dual simach stosuje się wersje "eko", zwaną "dual sim dual standby", czyli jeden moduł radiowy, który podczas standby (czuwanie) nadąża z obsługą dwóch kart SIM naraz - tryb czuwania nie wymaga stałej pracy, a potrzebne jest - w skrócie mówiąc - tylko krótkie sygnalizowanie potwierdzające z operatorem, że jesteśmy wciąż online (lub przelogowanie do innego nadajnika, jeśli się przemieszczamy). Gorzej jest już w trybie rozmowy na dowolnej karcie SIM - wtedy już radio musi pracować non-stop i nie ma czasu na obsługę drugiego operatora. W takim wypadku druga karta wypada z zasięgu, ale powraca zaraz po zakończeniu rozmowy. Trochę lepiej jest w przypadku transmisji danych na jednej karcie, wtedy druga wciąż jeszcze potrafi przyjąć połączenie, ale na czas rozmowy transmisja danych i tak jest przerywana.


Telefony Dual SIM Full active to rarytas, trzeba się naprawdę dobrze naszukać, bo ta informacja jest rzadko ukazywana. Dodatkowo opcja Samsunga "Dual SIM Always On" może prowadzić do nieporozumień, gdyż metoda ta w rzeczywistości uruchamia przekazywanie połączeń z SIM1>SIM2 (i vice versa) w przypadku braku zasięgu i uruchomieniu Call Waiting. Wiąże się to oczywiście z dodatkowymi kosztami za odbierane połączenia, a niektórzy operatorzy w opcji "na kartę" nie dają użytkownikowi takich możliwości przekierowań. Całość wciąż bazuje na jednym module radiowym.

Prawdziwy dual sim full active to modele raczej niedostępne u nas, np. HTC 606w, ZTE U960.
.dynamic.chello.pl | 17 Oct 2013, 18:10
opinia laika
Aero2 - karta wsadzona w slot nr 2. Potem Aplikacje->Ustawienia->Więcej sieci->Sieci komórkowe - pojawia się ekran z dwoma SIM na SIM 1 (telefon) ustawiasz Tryb pracy sieci na TYLKO GSM, a SIM 2 (aero2) zaznaczasz DANE KOMÓRKOWE oraz Tryb Pracy na TYLKO WCDMA.
.rev.snt.net.pl | 14 Oct 2013, 16:10

Zielony
Witam wszystkich, kupiłem właśnie s4 mini duos i za nic nie potrafię skonfigurować karty Aero2. Pomożecie krok po kroku, bo ja jestem całkiem zielony. To mój pierwszy smartfon.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 10 Oct 2013, 20:10
Xmen
Proponuję, żeby ktoś kto ma taką możliwość sprawdził jaki to rodzaj dual sim. Byłbym wdzięczny również za krótkie info o tym na jakiej zasadzie to działa w tym smartfonie. Jak to wygląda na przykład gdy rozmawiam na jednej karcie i jednocześnie dostaję połączenie na drugą? Co to active i standby, bo już słyszałem kilka wersji na ten temat. Nigdy nie miałem dual sim, a wydając taką kasę wolałbym upewnić się co naprawdę znajdę w tym "ekologicznym kartoniku" :)

PS. Na oficjalnej stronie producent podaje, że wersja podstawowa obsługuje LTE, natomiast jeśli co do dual sim to nie ma żadnej wzmianki na ten temat. Na innych stronach twierdzą, że poza dodatkowym slotem smartfony niczym się nie różnią. No to jak to w końcu jest?
.adsl.inetia.pl | 09 Oct 2013, 23:10
Miette
Jest active, nie ma, jest, nie ma... Zabawnie się nam zrobiło, a może ktoś mi powie jak to wygląda gdy ma się włączoną opcje dwie karty aktywne? Czy wtedy podczas przeglądania internetu na 1 karcie (np. Aero2) jest jakieś powiadomienie, że ktoś próbuje dodzwonić się na 2 kartę (jakakolwiek karta polskiego operatora)?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Oct 2013, 15:10
opinia laika
Mam ten telefon od tygodnia i muszę powiedzieć że jest zajebisty (jest to mój pierwszy smartfon więc opinia jest subiektywna). Wersja mega budżetowa - Play na kartę + Aero2. Technicznie nic ciekawego nie napisze bo mało jeszcze ogarniam ten temat ale jeśli chodzi o jakość rozmów, szybkość działania (oprócz Aero2 które zależy stricte od danego miejsca), jakości robionych zdjęć i filmików nie mam mu nic do zarzucenia. Telefon nie jest cegłą, dobrze trzyma się w dłoni, jest dość lekki (porównywalny do mojej ex-E72) i poręczny.

PS. Aero2 działa bez problemu ale jego szybkość zależy od położenia. Po 1 mieszkam w Wwie i tutaj nie ma problemu (chociaż np. na Służewcu są chwile że w ogóle nie łączy natomiast na Ursynowie zawsze jest szybkie połączenie). Po 2 nie wiem jak z działaniem w mniejszych miasteczkach lub w trasie bo jeszcze nie testowałem.

PS2. Jeśli chodzi o ilość wolnej pamięci po wyjęciu z pudełka to pamięć systemowa to ok. 2.60GB + ok. 500 mb aplikacji + innych plików na dzień dobry.
.rev.snt.net.pl | 09 Oct 2013, 15:10
Anisz
Czy ktoś z posiadaczy może mi powiedzieć, ile wolnej pamięci RAM ma ten model po wyjęciu z pudełka? Z góry dziękuję, M.
.internetdsl.tpnet.pl | 09 Oct 2013, 09:10
destino
Sprawdzone...jest activ ...
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 Oct 2013, 22:10

Wszystkich opinii: 47. Pokazuję od 21 do 30.