R E K L A M A

Samsung Galaxy S II Plus
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 113. Pokazuję od 71 do 80.
54,9% 
 16,8% 
 28,3% 
jakub
Witam wszystkich. Nigdy nie pisałem opinii na temat jakiegokolwiek produktu, więc proszę o wyrozumiałość. Postaram się napisać rzetelną opinie. Nie jestem fanboyem. Moim poprzednim telefonem był smartphone z windows phone. Android jest dla mnie całkowicie nowym systemem. Mimo to przesiadka przeszła sprawnie. Bardzo wahalem się nad samsungiem, nie mogłem się zdecydować ponieważ brałem również pod uwagę telefony htc. Po ponad dwóch tygodniach czytania, porównywania i testowania telefonów w saturnie zdecydowalem sie na Galaxy S2 Plus. Telefon uzytkuje od kilku dni i swoją opinia postaram się zachęcić lub zniechęcić ludzi którzy tak jak ja kilka dni temu nie mogli się zdecydować. Zacznę od samego systemu. Android dziala calkiem plynnie, masa widzetow bardzo urozmaica nam caly system, czego w telefonach z windowsem brakuje. Lecz niestety przeklad sie to na zasoboźernosc podzespolow. Bez programu do zabijania aplikacji w tle po prostu sie wg. mnie nie obejdzie. W/w zasobożernsc przeklada sie na zywotnosc baterii, ktora jest najwieksza wada tego telefonu. Aparat robi srednio/dobrej jakosci zdjecia. Na jego parametrach sie nie znam wiec wiecej nie jestem w stanie powiedziec. Duzym udogonieniem sa funlcje ruchowe od samsunga, warto na nie zwrócić uwage
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 Oct 2013, 22:10
baton
Telefonik mam piąty miesiąc i nie mam zastrzeżeń, może trochę wolno czasem internet chodzi. Problemem była bateria, czyli starczała na 1-2 dni. Teraz już wiem, ze jak telefon się naładuje o po godzinie bateria leci więcej jak 1% to należy go wyłączyć i włączyć. Wtedy zaczyna trzymać (przy wyłączonych danych komórkowych i włączonym oszczędzaniu energii) nawet 7 dni. Nie używam żadnego pokrowca bo telefon i tak spory i na razie nic się nie dzieje.
.38.12.5 | 18 Oct 2013, 14:10

Dragonmit
Ogólnie patrząc na to co Ja lubię:
Moim zdaniem jest to idealny telefon dla każdego, posiadam go ja jako tkzw. młodzież, ale posiada go także moja mama, która tak samo jak ja chwali go sobie.
Możliwe jest, że nie spełnia on jakichś tam wymienionych przez inne osoby rzeczy, ale kurcze to jest tylko telefon, zwykła cegiełka napakowana elektroniką, a nie duży komputer stacjonarny, gdzie sama płyta główna jest 4 razy większa niż ten telefon...
Ja tego telefonu używam do przeglądania stron internetowych, robienia zdjęć (które chętnie tu zamieszczam jak mam czas :D), dzwonienia (dziwne nie?) oraz pisania smsów jak i czasami z gps'a korzystam.
Z mikropęknięciami itd. nie mam żadnych problemów. Założyłem silikonowy tył (coś ala pokrowiec nie wiem jak to nazwać xD), oraz nakleiłem na niego specjalną folię. Po ponad pół roku użytkowania nie widzę na nim żadnych rys. Fakt faktem - palcuje się, ale to chyba oczywiste, ponieważ nie wymyślono nic na palcowanie telefonów dotykowych, chyba że specjalne rękawiczki ale po co to komu?

Moja ogólna ocena to 10/10

Gorąco polecam :D
.dynamic.chello.pl | 17 Oct 2013, 21:10
rohan
Telefon użytkuję od kwietnia br. więc udało mi się go już trochę poznać. Ogólnie moje wrażenia są pozytywne. Telefon ma optymalną wielkość, świetnie leży w dłoni (choć jest dość śliski, co bywa że wpędza mnie w pewną nerwowość, która nasilać będzie się, jak sądzę, zimowym czasem), przyciski są umieszczone w intuicyjny sposób. Mam wersję granatową, która moim zdaniem jest najładniejsza. Obudowa jest świetnie spasowana, nic nie odstaje, nie trzeszczy. Krytykowany dość powszechnie plastik moim zdaniem jest akurat bardzo estetyczny. Prawdą jest natomiast ze łapie odciski i myślę że łatwo przyjmuje mikroryski (choć o tym akurat się jeszcze nie przekonałem). Telefon się nie wiesza (zdarzyło mi się go powiesić może z 2 razy), nigdy nie miałem problemu z zasięgiem, szybko reaguje, zapewnia komfortowe przeglądanie internetu, nie grzeje się. Wyświetlacz jest rewelacyjny, nie rozumiem uwag odnośnie "cukierkowych" barw itd. Nigdy nie korzystałem z niego do gier więc nie potrafię się wypowiedzieć odnośnie wydajności układu graficznego i procesora. Jedynym minusem o którym miałem napisać była bateria, telefon wytrzymywał 1-1,5 dnia (potrafił "zjadać 30% stanu przez noc), jednak po właściwym skonfigurowaniu, korzystając z porad forumowych aktualnie wytrzymuje bezproblemowo 4 dni. Aktualnie stosunek wydajność/cena ode mnie 9/10.
.static.korbank.pl | 08 Oct 2013, 12:10

Andrzej
Telefon posiadam od kwietnia więc mogę co nieco napisać. Wcześniej miałem telefony na Windows Mobile, to mój pierwszy Android i na początku byłem bardzo zawiedziony, ale po odpowiednim skonfigurowaniu go, nigdy więcej Windowsa :) W zasadzie telefon można dopasować sobie indywidualnie do siebie. A po zainstalowaniu i skonfigurowaniu programu Liama w zasadzie tel. "sam żyje".
Nigdy nie miałem problemów z zasięgiem jeśli tel. jest ustawiony na tryb 2G. Przy fabrycznym trybie 3G zasięg jest słabszy no i bateria krócej trzyma, ale to jest normalne. Bateria przy ustawieniu trybu 2G, wyłączonych WiFi, transmisji danych, bluetooth, reakcji na ruch itd. wg programu BateriaHD trzyma 250godz. Nie gram w gry, ale oglądam filmy, 45min odcinek przy jasności na max pożera od 5-7% energii. Ze 3 razy zdarzyło się, że bateria potrafiła się rozładować w ciągu kilku godzin. Przyczyną był jakiś program, który pozostał w pamięci i obciążał procesor (na początku instalowałem dużo programów z GooglePlay, a większość z nich to śmieci). Zauważyłem, że w takim przypadku w okolicy aparatu foto. tel. się nagrzewał. Wystarczyło zrobić reset i wszystko wracało do normy. Niestety Android nie zamyka programów, wszystkie działają w tle i trzeba to kontrolować. Jeśli chodzi o pamięć też myślałem, że mało te 4GB, ale jak do tej pory udało mi się zapełnić tylko 1,8GB (nie mam żadnych gier tylko użyteczne programy). Z tego co wiem, w Androidzie 4.2.2, który ma być "oficjalny" do końca roku jest możliwość przenoszenia programów na kartę pamięci. Co do procesora graficznego to wpisując w Google ARM Mali 400 MP4 vs PowerVR SGX 544MP możemy się dowiedzieć, że nowy procesor wcale nie jest gorszy.
.adsl.inetia.pl | 30 Sep 2013, 16:09
Galaxy S2 Minus
Niestety, w przypadku tej słuchawki nazwa telefonu jest myląca ponieważ smartfon posiada gorsza specyfikacje niż oryginalny Galaxy SII. Z tego powodu powinien raczej nazywać się Samsung Galaxy SII Minus. Pomijając już o polowe mniejsza (w porównaniu do SII) ilość pamieć Storage (8 zamiast 16GB) to najgorsza jest karta graficzna. Niestety, dla miłośników gier telefon będzie wielkim rozczarowaniem a to wszystko za sprawa bardzo kiepskiego układu graficznego. Około połowa gier z Google Play nie działa... (szczególnie te trochę bardziej wymagające). W pasjansa można pograć jak ktoś lubi :)Samsung mógł zrobić coś fajnego, niestety zrobił słabszy produkt w świecącej obudowie z S3.
Jeśli ktoś chce używać tylko do dzwonienia, pisania SMS-ów i przeglądania stron WWW, to polecam :)
.129.1.39 | 27 Sep 2013, 17:09
mario74
Miałem ten telefon dosłownie przez tydzień.Pozbyłem się tylko i wyłącznie ze względu na słaby układ antenowy.Powodował on problemy z zasięgiem i szybkie wyczerpywanie baterii.Samsung zgodnie z modą robi telefony o coraz niższym współczynniku SAR,a anteny umieszcza na dole.To bardzo zdrowe, ale z ich smartfonów następnej generacji będziemy mogli korzystać tylko na zewnątrz budynków.Producenci nie dają wyboru: niezdrowy, wysoki SAR - dobry zasięg, czy niski SAR zdrowo, ale zasięg jak przed laty.Często korzystam z mGSM,ale jeszcze częściej info o SAR muszę wyszukiwać w innych serwisach.Macie problem ze znalezieniem tych danych?
.siedlce.vectranet.pl | 20 Sep 2013, 10:09
rav90
Galaxy s2 PLUS? Jak dla mnie powinno być MINUS. Ten telefon nie ma nic na plus w stosunku do pierwszego S2. Jest jego okrojoną, tańszą wersją.
.dynamic.chello.pl | 15 Sep 2013, 12:09
pike01
Po 3 m-cach użytkowania jednak porażka
1. po zakupie brak zasięgu - żadnego, zero! (PLAY) - w serwisie 5 dni - dalej potrafi gubić zasięg
2. bateria - co umiałem powyłączałem! i trzyma na czuwaniu góra 24 - 36 godz ;-(
3. po za tym bez uwag
4. jakieś sugestie by samemu coś poprawić?
.215.196.166-internet.zabrze.debacom.pl | 13 Sep 2013, 09:09
witam
Mam ten telefon i wyjaśniam kilka kwestii:

- Ponad 10k w atutu benchmark - kosmetyczna różnica zaledwie kilku punktów na korzyść zwykłego S2
- posiada gorilla glass (testowalem - powłoki nie da się zarysowac)
- ma 4gb pamieci mimo 8gb na opakowaniu
- posiada NFC
- android 4.1.2, można ręcznie aktualizowac do 4.2 albo czekać na aktualizację przez wifi (czy na zwykłe s2 będzie to nie wiem)
- chociaz jest 0,5mm grubszy od s2, pokrowce, etui i inne folie pasują do od s2
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Sep 2013, 09:09

Wszystkich opinii: 113. Pokazuję od 71 do 80.