R E K L A M A

Samsung Galaxy S5
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 231 do 240.
54,7% 
 18,0% 
 27,3% 
asus2786
Od kilku dni mam S5. Już wyglądem mnie zachwycił, a ekran...nie mam słów! Żywe, nasycone kolory, szkło Corning Gorilla Glass 3! Aparat 16 Mpix i wideo w 4K, widać od pierwszego wejrzenia. A teraz, zaprezentuję zalety i wady (jest ich mało).
Zalety:
- rewelacyjny wyświetlacz
- 16 Mpix kamera
- długie życie na baterii
- skaner odcisków palców
- funkcje: Smart Stay, Smart Remote i wiele więcej

Wady:
- srebrna ramka wykonana z plastiku
Co do srebrnej ramki, to jest niestety wadą, ale aż tak nie jest zła.
A co do tylnej klapki wykonanej z "dziurkowanego" plastiku, to mi się podoba.

Moja ocena: 10/10
Telefon będzie świetnym wyborem. Polecam! :)
.sf.ddns.bulsat.com | 20 Sep 2014, 20:09
aceraspire
Miałem praktycznie wszystkie modele flagowych telefonów. Niestety nia ma telefonu idealnego . Najbardziej zależy mi na wodoodporności i dobrym jak na telefon aparacie. Miałem kiedyś juz s5, i po kilku zmianach(s4,lg g2, xperia z , z1, htc one m8, iphone 5,5s, lg g3 ) do niego wróciłe. Płynnośc działania,głośnik jest na minus w porównaniu z np htc one m8 .Plastik jest plastiki i wiadomo ze aluminium jest ladniejsze ale ... No wlasnie powstałego zarysowania juz nie da sie usunac a tu wymienna klapke owszem. Cos za cos.Wiadomo ze touchwiz jest jaki jest ale w porównaniu do galaxy s4 i tak dziala o wiele plynniej. Problemu z ustawieniem ostrości ani gubieniem zasiegu nie mam.Wiadomo ze jest to masowa produkcja i wady beda ale podlegaja one gwarancji zarowno na tracenie zasiegu jak i aparat.Autofocus jest bardzo szybki. Mieszkam na odludziu i z zasiegiem nie mam problemu. Duzo zalezy od sieci z jakiej korzystamy. Ogolnie polecam.
.net.hawetelekom.pl | 19 Sep 2014, 16:09

Fame
Telefon wygląda na żywo zdecydowanie lepiej niż na zdjęciach. Jak na razie nie laguje/zacina. Ekran bardzo fajny.Świetny aparat. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne.
.tktelekom.pl | 18 Sep 2014, 18:09
lipa
Tak bez psioczenia i plucia jadem. Gubi zasięg, beznadzieja ! Prywatnie można używać, bo jak ktoś znajomy ma się dodzwonić to i tak się w końcu dodzwoni, ale klient, który raz usłyszy pocztę, raczej już nie spróbuje ponownie. Aparat faktycznie ma kłopoty z ostrością, ale to można przeboleć. Cała reszta jest ok. Miałem dać neutral, ale gubienie zasięgu, który w telefonie jest kluczowy to lipa, więc dam negatyw.
.internetdsl.tpnet.pl | 18 Sep 2014, 09:09

maaki
Szanowna redakcjo mgsm.pl - telefon ten jest dostępny w ORANGE!
Bardzo dziękuję za informację. (jf)
.174.81.90 | 08 Sep 2014, 13:09
Lolo
Witam. Posiadam sgs5 od 3 tyg. I muszę powiedzieć że jest świetny. Nic się nie wiesz działa płynnie. W porównaniu do z1 (bo akurat z takim tel mogę porównać bo miałem oba) s5 jest o niebo lepszy bez dwóch zdań. Miałem do wyboru z1 i s5 kupiłem na stałem s5 była droższa ale nie żałuję. Ogólnie cały tel to jeden wielki plus. Przy moim przeciętnym użytkowaniu bateria trzyma do 5dni i juz chyba więcej nikt już nie ma pytań. Z taką mocą oblicz obliczeniowa procesora to taki wynik to mistrzostwo świata. Poza tym możesz wyjąć baterie co też jest plusem.
.cm-12-3b.dynamic.ziggo.nl | 05 Sep 2014, 18:09
kamil
Posiadam telefon od 4 tygodniu, sprawuje się naprawdę dobrze,
Plusy:
Nie napotkałem żadnych lagów ze strony touchWizza ani żadnych pobranych aplikacji,
duży plus jest to ekran na którym bardzo wygodnie ogląda się filmy w czasie podroży,
idealnie mieści się w kieszeni,
obudowa się nie rysuje, ani w żadnym wypadku nie skrzypiała,
aparat działa rewelacyjne (czasem nie łapie od razu dobrej ostrości obiektów bardzo blisko obiektywu)
aplikacja S health jest super,
USB 3.0 przesyła na prawde szybko (szkoda że kabla nie ma w zestwie)
Oraz mnóstwo prezentów od Samsunga typu możliwe do pobrania darmowe prenumeraty które normalnie kosztują po 100$, 50$, 70$ (szczegóły bo mało kto o tym wie: http://www.samsung.com/global/microsite/galaxys5/galaxygifts.html)

bezstronnie o głośnikach bo nie są aż tak słabe, ale nie są bardzo dobre.

Minusy:
BATERIA! - wykorzystuje telefon non-stop i po około 7h używania pada...(dla usprawiedliwienia telefonu: LTE, bluetooth połączony z gear fitem, GPS, NFC, często router wifi, dane w tle takie jak instagram, Snap, Facebook, Gmail, tweeter, itd, wyświetlacz włączony na 100%, oraz gry które zużywają jednak dużo baterii) w sumie to i tak dobry wynik w porównaniu z innymi telefonami.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Sep 2014, 22:09
Roogs681
Nie zauważyłem żadnych tego typu objawów naprawdę, w stosunku do SGS4 jest odrobinę lepszy, natomiast bateria i płynność działania działa znacznie lepiej niż w poprzedniku, może Autor poprzedniej recenzji trafił na taki egzemplarz, polecam serwis, od tego jest gwarancja, po 2 miesiącach nie mam do tel. większych uwag, do zasięgu również, nie twierdzę że to najlepszy tel na rynku, ale górna półka z całą pewnością.
.adsl.inetia.pl | 02 Sep 2014, 18:09
Tg
Jeśli ktoś pisze, że to telefon idealny, to albo nigdy go nie użytkował, albo bawił się nim w tylko w sklepie, albo przesiadł się z jakiegoś galaxy Ace itp. Telefon faktycznie jest szybki, tylko nie wiem jak u was, ale u mnie ten telefon wcale nie chodzi tak płynnie, jak wszyscy piszą. Notorycznie zawiesza się podczas oglądania neta i wywala z przeglądarki do pulpitu. A o baterii to już nie wspomnę - codzienne ładowanie nawet w trybie oszczędzania energii, a nie użytkuje go szczególnie mocno. Telefon ma też spore problemy z zasięgiem. Na starszym modelu SGS4 nie ma problemów z łącznością, a tu często głucha cisza. Aparat przy dobrym oświetleniu bez zarzutu, ale jak się robi zdjęcie w gorszych warunkach oświetleniowych, to wtedy już nie jest zbyt dobrze. Co do jakości rozmów, to ta kwestia też pozostawia wiele do życzenia w szczególności w sprzęcie za tę kasę. Często przy maks. głośności, jak mam telefon w kieszeni, to nie słychać dzwonka. Ogólnie fajny telefon, ale zdecydowanie przereklamowany i za drogi podobnie zresztą jak iPhone 5S. A ten czytnik to jakaś kpina i prowizorka.
.centertel.pl | 02 Sep 2014, 15:09
andi
Telefon sam w sobie bardzo fajny w porównaniu do Z2 czy 5S według mnie niczym nie ustępuje ale też niczym więcej nie zaskakuje ekran super, zdjęcia też robi bardzo dobrej jakości,niezawiesza się ,obudowa jak to w samsungu jednym przeszkadza innym nie. Jak dlamnie telefon super oprucz jednej rzeczy mianowicie 5,1 cala telefon zle się trzyma w dłoni i kieszeni, taka typowa cegła, pisanie wiadomości jedną ręką jest wręcz niemożliwe dlatego i wyłącznie dlatego wymieniłem og na 5S który pod tym względem jest bez porównania.
.eidsiva.net | 01 Sep 2014, 02:09

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 231 do 240.