R E K L A M A

Samsung Galaxy S5
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 131 do 140.
54,7% 
 18,0% 
 27,3% 
kuntakinte10
Ja posiadam S 5 od 6 miesiecy i jestem z niego zadowolony. Jedyny minus tego telefonu jest fak ze telefon sie troszke nagrzewa przy graniu w gry. Ja ogladam duzo filmow i slucham radia przez internet i bateria trzyma ok 10-12 godzin ogladania filmow. Przy normalnym uzytkowania powinna wytrzymac ok 2 dni. Dobra opcja jest funkcja niskiego zuzycia bateria gdzie ekran robi sie czarno bialy funkcje dodatkowe typy internet itp sa wylaczane i przez noc mi nawet procent baterii nie zszedl.:) Saszka czytalem twoja opinie i byc moze trafiles na podrobe tego telefonu takowa tez wpadla w moje rece do testu i w niej bylo sporo problemow . Mianowicie duzy luz w przyciskach, slabe zdjecia, kiepski dzwiek. Pozdrawiam
.148.52.251 | 16 Oct 2015, 15:10
Agi
Telefon bardzo dobrze działa.czasami się zawiesza ale i tak bardzo się ciesze ze go mam.Gdy go kupywalam miał Android 5.0 a było to ok.2 mies temu.
Cena nawet ok.ja zapłaciłam 1800 zł
Bardzo polecam go innym
.dip0.t-ipconnect.de | 28 Sep 2015, 00:09

Albin
Czy jest to zgodne z umowa kupna sprzedaży,że producent podaje dane które odbiegają od rzeczywistości? Podawana pamięć wewnętrzna to 16 GB a w rzeczywistości 11,81. Podawana pamięć ram to 2 GB a rzeczywista 1,66 GB.
Zgodne z prawem i wszelkimi przepisami jest to, że system operacyjny i oprogramowanie zajmują pewną część pamięci. Flash zawsze, a RAM po uruchomieniu. Zaręczam, że wyłączony smartfon ma niemal dokładnie 2 GB pamięci RAM, a wyczyszczony ze wszystkich danych ma niemal 16 GB pamięci flash. Nie polecam sprawdzać. Niestety zgodne z prawem jest również to, że tego typu uwag obsługujemy zazwyczaj kilka, bo użytkownik nie raczy uruchomić myślenia albo przynajmniej chęci nabycia wiedzy. Polecam i pozdrawiam serdecznie prosząc, by następne pytania kierować obok - tam, gdzie jest na nie miejsce. (jf)
.adsl.inetia.pl | 25 Sep 2015, 11:09
SAMSUNGI ŻĄDZĄ
Cześć, ten telefon to jest supersmartfon, a nie jakimś tam telefonem. Po pierwsze temu go tak nazywam ponieważ
1. Nie zacina się
2. Piękne zdjęcia i filmy
3. 2 GB ramu ja bym nawet powiedział że 3GB
4. Smartfon jak na tą cene (kupiłem [...] za 930 zł) to nie znajdziecie lepszego
5. Smartfon piękny
6. Wodoodporny
7. Moja siostrzenica go gryzła a samsungowi się nic nie działo
Jeśli chcecie go kupić to się nie zastanawiajcie! Nie znalazłem żadnych wad. Moja ocena to 6+
.116.206.80 | 14 Sep 2015, 14:09

S5fan
Jestem właścicielem tego telefonu od 1,5 miesiąca i już chyba mogę coś o nim powiedzieć. Jeśli chodzi o telefony, to jestem bardzo wybrednym facetem. Przez kilka miesięcy studiowałem stronę mGSM, chodziłem po sklepach, aby trochę podotykać, trochę potrzymać oraz pooglądać aktualnego wybrańca. No i za każdym razem kończyło się odłożeniem słuchawki z powrotem na jej miejsce i wyjściem ze sklepu. Moim długoletnim towarzyszem była Nokia N8, która stała się jakby wzorcem dla jej następcy. Jednak długo nie mogłem go znaleźć. Mój telefon musiał spełniać co najmniej trzy warunki: Musiał mi dobrze leżeć w dłoni, a mam duże i bardzo suche ręce; Musiał robić super zdjęcia i nagrywać super filmy. Niby małe trzy punkty, ale jedynie Galaxy S5 spełniła je w 100%.
Dużo się słyszy i dużo czyta na temat wyglądu S5, który nie wszystkim się podoba. (Nieeleganckie plecy i kiczowata chromowana ramka wokół telefonu). Takie bzdury mogą pisać jedynie ?francuskie pieski?, u których liczy się tylko wygląd. Aż źle mi się robi, gdy o tym czytam. W dzisiejszych czasach wygląd telefonu sami możemy sobie kupić. Dla przykładu powiem, że kupiłem S5 wraz z moim szwagrem: on białą, ja czarną. Zaraz w pierwszych dniach dokupiliśmy sobie po bumperze i po hartowanej szybce (wiadomo, strzeżonego p. Bóg?). Obaj wybraliśmy różne bumpery z plecami. Nasze Smatrfony całkiem zmieniły swój wygląd! Gdyby ktoś obcy zobaczył nasze telefony, to pomyślałby, że to dwa całkiem różne urządzenia.
S5-tka jest chyba jednym z nielicznych telefonów nagrywająca filmy FullHD z prędkością 60-ciu klatek na sekundę (Moja N8 również, ale tylko HD). Rodzinka się ze mnie śmiała i kręciła z politowaniem głowami, ale ja byłem nieugięty. Za wzór miałem moją N8, która wygrała nawet porównanie z S4, gdy ustawiłem ją na nagrywanie w HD. Powiem jedynie, że nagrywanie w 60-ciu klatkach na sekundę daje nam bardzo płynne nagrywanie filmów FullHD, oraz możliwości bawienia się w wolne i szybkie tempa.
Zdjęcia robi też niesamowite. S5 jest jednym z nielicznych smart fonów posiadająca maksymalną ilość pikseli na format 16:9. Mają piękne kolory i niesamowity kontrast. O ilości rejestrowanych szczegółów już nawet nie wspomnę.
Wyświetlacz zbyt cukierkowy? Żaden problem. Komu nie odpowiada, może w ustawieniach sobie zmienić.
W recenzjach dużo też słychać o czytniku linii papilarnych, pulsomierzu oraz możliwości nagrywania filmów, w jakości 4k. Pic na wodę! O odciskach palców można zapomnieć, bo często nie działają i zabierają zbyt dużo czasu. 4K? Na co to komu? Żre od groma GB i bardzo się grzeje, a S5 nagrywa przecież piękne filmy w FullHD, które mogę potem puścić bezpośrednio z telefonu na telewizor.
Autofokus znajduje bardzo szybko ostrość i dobrze ją trzyma nawet w słabym oświetleniu.
Samsung Galaxy S5 jest obecnie chyba najlepszym telefonem na rynku. S6 i 6S też wg. mnie zostają w tyle. Już sam fakt wymiennej karty pamięci stawia S5 na czele. Czy ktoś kiedyś pomyślał o tym, co się stanie z jego zdjęciami i pamiątkowymi filmami, gdy telefon nagle wyzionie ducha? Właściciele np.: S6 czy 6S będą płakać, a ja się schylę i wyciągnę z rozwalonych zwłok mojego smartfona kartę pamięci i schowam do kieszeni. Mówię o tym, bo moja bratanica w taki właśnie sposób pozbyła się swoich nagrań.
S5 nie ma sobie równych! Polecam!!! Polecam!!! Coś mi się zdaje, że przez długie lata nie znajdę na rynku godnego następcy.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Sep 2015, 15:09
aNoNiM
Po roku używania stwierdzam jasno: kupiłbym go znów gdybym miał decydować się na nowy smartphone. W między czasie posiadałem iPhone 5S 64gb i porównując stwierdzam że produktu Apple juz nigdy nie kupię. Może wygląda ładnie ale w użytkowaniu nie oszukujmy się do Galaxy S5 jeszcze im daaaaleko :).
Odpowiedź do kilku komentarzy w których po krotne przedstawiono problemy zawieszania sie: ja mam u siebie z 60 aplikacji, w przeglądarce cały czas otwarte 22 karty mogę słuchać muzyki pisać tutaj sprawdzać maila, Smsy szukać planu na zajęcia i w tle rozgrywać bitwę w WOT i jakoś nic mi się nie zacina. Jak się kupuje telefon od chinczyka który jest pseudo nowy i oryginalny to tak się kończy tylko czemu swoją głupota obarczacie najlepsza firmę urządzeń mobilnych? Ekrany same nie pękają no chyba ze się im młotkiem pomoże. Tyle w temacie
Pozdrawiam cały zespół SAMSUNG
.derkom.net.pl | 12 Sep 2015, 00:09
pablo
Po prawie roku użytkowania mogę powiedzieć, że w mojej opinii telefon jest niezły, lecz kupując flagowy telefon oczekiwałem czegoś lepszego. Wymienię wady, które ja zauważyłem:
- chodzi dość wolno,
- bateria po 8 miesiącach umiarkowanego użytkowania trzyma bardzo słabo (!) - dziwnym zbiegiem okoliczności gwarancja na baterię to 6 miesięcy, więc trzeba kupić nową baterię.
- wystający aparat na obudowie, przez co łatwo można go porysować,
- telefon jest dość duży, przez co mniej poręczny niż np. s4, choć po pewnym czasie można się do tego przyzwyczaić.

Ale są też i zalety, które w mojej opinii warto wymienić:
- zaokrąglone rogi, dzięki temu telefon nie wypycha kieszeni i dżinsy nie niszczą sieą zbyt szybko,
- fajny wyświetlacz i ładne kolory,
- slot na kartę pamięci - dla mnie super sprawa, gdyż rzeczywista pojemność wbudowanej pamięci to coś około 11GB.
- odporny na zachlapania, ale nie testowałem czy odporny na zamoczenie.

Czy poleciłbym ten telefon? Jeżeli byłby tańszy to tak, bo tak płaci się za to, że to niby najnowszy model samsunga (oczywiści na tamte czasu gdy go kupowałem).
.dynamic-ww-4.vectranet.pl | 04 Sep 2015, 09:09
olx
Kupiłem ten model z dobrego źródła (sklep rtv) i myślałem że wszystko będzie w porządku ale... Po ponad miesiącu zauważyłem parę poważnych niedoróbek. Ekran nie jest dobrze wpasowany w ramkę tzn. u góry mam szczelinę między wyświetlaczem a ramką gdzie gromadzi się brud. Szczelina jest takiej wielkości że wejdzie paznokieć. Jakość wykonania ramki jest katastrofalna - nieodporna na zadrapania i upadki (a telefon noszę w etui). Co do samego systemu to jestem pod wrażeniem płynności i szybkości. System chodzi naprawdę super (po wszystkich aktualizacjach). Ale i tu nie obyło się bez wpadek. Początkowo czujnik tętna zawieszał mi telefon i to porządnie, że jedynym wyjściem było wyciągnięcie baterii! Sytuację poprawiło przywrócenie ustawień fabrycznych. Najbardziej zawiodłem się na aparacie który wypada fatalnie na tle LG G3 (którego miałem wcześniej). Ma duże problemy z ostrością! O ile w dzień zrobi dosyć ładne zdjęcie tak w słabszym oświetleniu zdjęcia wychodzą koszmarne! Raz się uda zrobić takie w miarę a innym razem wyjdzie bardzo rozmazane. Chociaż telefon działa bardzo szybko i płynnie to ma kilka mankamentów za które nie mogę dać pozytywnej opinii.
.internetdsl.tpnet.pl | 31 Aug 2015, 10:08
Father
Saszka !

Mam s5 od miesiąca. Generalnie podróbki odróżnić można po tym,że nie mają skanera linii papilarnych,weź i napisz na chacie samsunga sprlchat czy jakoś tak i podasz im taki numer o który zapytają i sprawdzą czy to oryginał ja mam s5 i bateria przy 30 minut grania oglądaniu filmów i innych grach siedzenia na internecie bateria starcza na 5 godzin na ekranie.Jeśli chodzi o problem to tel się wyłącza przy mierzeniu pulsu ale to sporadycznie to ja jakaś wada czegoś tam,bo inni też mają te same problemy :)
.static.ip.netia.com.pl | 30 Aug 2015, 09:08
saszka
Szczerze? Posiadam S5 od dwóch dni. Mam z nim same problemy. Telefon dość często się wyłącza, aparat to dno (przy 16Mpix zdjęcia są gorszej jakości niż robione ace'em który posiada 5 Mpix).Telefon się "zawiesza", stawia opory przy szukaniu kontaktów a o uruchamianiu aplikacji nie wspominając. Na dzień dzisiejszy poza smsowaniem i dzwonieniem z telefonu nie mogę inaczej korzystać. Często przy użyciu aplikacji system po prostu mnie z niej wyrzuca. Wieczorem ładuję telefon ma maxa, rozmawiam przez niego ok 1h, odkładam na noc i rano zostaję telefon wyłączony, zupełnie rozładowany. Chciałabym się dowiedzieć czy da się to jakoś naprawić.Czytałam dużo o chińskich podróbkach tego telefonu i zastanawiam się czy to nie jedna z nich.... Ktoś ma również te problemy?
.tktelekom.pl | 29 Aug 2015, 13:08

Wszystkich opinii: 344. Pokazuję od 131 do 140.