R E K L A M A

Samsung Galaxy S4 LTE+
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 76. Pokazuję od 41 do 50.
80,3% 
 3,9% 
 15,8% 
Samsungiara
Mam ten telefon od około miesiąca i jestem z niego bardzo zadowolona. Mam GT-I9506 wiec z tego co słyszałam wersja najnowsza. Nie doszedł do niego z tego co się orientuje android w wersji 5.0 ale nie przeżywam tego jakoś bardzo. Na tym 5" calowym wyświetlaczu filmy ogląda się bardzo przyjemnie. Ani trochę się nie tnie, a w gry gra się naprawdę fajnie. Aparat robi zdjęcia świetne jak dla mnie. Jedyny problem jaki z nim miałam to ze kiedy przełożyłam starą kartę pamięci to zacząl się wieszać i nie pokazywał zdjęć. Jak się potem okazało zniszczył mi zdjęcia i nie wszystkie da sie odzyskać. Ale oprócz tego małego problemu to wszystko działa ładnie i płynnie. Zdecydowanie mogę go polecić. Na początku kiedy wzięłam do pierwszy raz do ręki wydawał się duży (wcześniej miałam telefon który miał 3.20 cali). Internet śmiga.
.30.109.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl | 19 Jul 2015, 21:07
dddd
Jest bardzo szybki i stabilny nie udało mi się go za mulić. ma 2gb RAM z czego mamy około 1gb wolnego. LTE do 150mb też daje rade. miły w obsłudze.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 19 Jul 2015, 10:07

Bury
Piszę tą opinię na świeżo żeby opisać pierwsze wrażenia. Później napiszę jeszcze jedną.
Po pierwsze telefon jest dość spory jak na moje krótkie palce, ale dają radę obsłużyć podstawowe funkcje jedną ręką. Osoby o większych dłoniach będą pewnie zadowolone jeszcze bardziej. Telefon jak na razie ma dla mnie same plusy. Telefon kupiłem z już zainstalowanym androidem 5.0.1 i pomimo, że na innych telefonach ludzie narzekają na ten system ja jakoś nie mam do tego powodów. amu mam zazwyczaj wolnego około 800-900 mb (czasem nawet 1gb). Interfejs działa płynnie i bez większych zacięć (raz zdarzyło się że myślał chwilę, ale było to podczas pełnej synchronizacji 10 kont google oraz ściągania czegoś z Google Play i była to raczej wina słabego sygnału neta niż samego telefonu). Gry odpalam bez najmniejszego problemu. Działają płynnie bez przycięć. Internet śmiga aż miło, chyba że akurat jestem gdzieś na wsi. LTE lata wyśmienicie.
Jakość połączeń jak dla mnie bardzo dobra. Wyświetlacz fenomenalny. Kolory może i są trochę zbyt jaskrawe, ale podobno da się to zmienić. Mi to nie przeszkadza. Wyraźny, krystalicznie czysty obraz.
Nawet w bardzo jasny dzień w pełnym słońcu wszystko widać. W pomieszczeniach używam zazwyczaj maksymalnego przyciemnienia i całkowicie mi to wystarczy.
Dotyk działa doskonale.
Co do wrażenia w ręku to muszę jednak przyznać rację wielu osobom, które używały tego telefonu... sprawia wrażenie bardzo kruchego i plastikowego. W tym względzie lepsze wrażenie zrobił na mnie Galaxy s5 i s5 mini, a także Sony Xperia Z1 Compact. Co prawda HTC One M8 też jest fajny w dotyku, ale to juz zdecydowanie za duży telefon. Co do orginalnej obudowy to jest dla mnie zbyt śliska i bez jakiegoś pokrowca ciężko go czasem mi utrzymać (krótkie palce). Zakupiłem jednak osłonkę (otwieraną jak książeczka, zamiast tylnej klapki) z firmy Targus i jestem bardzo zadowolony. Nie chroni co prawda przed upadkami, ale ekran jest zabezpieczony, a uchwyt pewniejszy, także polecam każdemu od razu zakup takiego kacesorium.

Na koniec krótko o aparacie i baterii. Aparat - testowałem tylko w słabym oświetleniu oraz wczesnym rankiem. Generalnie szału nie ma. Ostrość nie jest jakaś fenomenalna, ale za to zdjęcia telefon wykonuje bardzo szybko. Może kolejna aktualizacja poprawi nieco ten aspekt, ale jak dla mnie to nie ma to wielkiego znaczenia bo od robienia zdjęć mam aparat fotograficzny. Filmiki są w sumie bardzo fajne i wyraźne.

Bateria - testuje sprzęt od 5 dni. Jak na razie podpięty był tylko 3 razy z czego raz gdy było 20% bo akurat wychodziłem na całą noc na imprezę. Generalnie jestem bardzo zadowolony z długości trzymania na baterii. Przy średnim użytkowaniu (kilka rozmów, kilka MMS, SMS, przeglądanie neta na WIFI i danych komórkowych około 30-40 minut, ściągnie z Google Play różnych rzeczy - 30 minut, granie w dość prądożerne gierki około 1,5 godziny, oglądanie Youtube - 20 minut i około 50 zdjęć i jeden filmik fullhd- 30 sekund,a ponadto trochę zabawy w ustawieniach i szeranie po aplikacjach - razem jakieś 1 godzina włączonego ekranu, to wszystko na około 35-40% podświetlenia... bateria wytrzymała spokojnie 2 dni). Następnego dnia sporo korzystałem z neta i grałem więc wieczorem już miałem poniżej 30%. Dzisiaj rano gierka , trochę neta i sciaganie około 500mb, potem sporo gierek i w tym momencie mam 37%, ale przełączyłem na trochę sieć na LTE.

Generalnie jak na takie podzespoły i wydajność to jestem bardzo zadowolony. Na koniec dodam że wynik w Antutu to 44585 czyli jak mi się wydaje bardzo przyzwoicie.
.161.113.3 | 08 Jun 2015, 14:06
marcinadd
Gorąco polecam ten telefon. Wszystko działa szybko sprawnie. bateria trzyma długo. Nawet najnowsze gry działają bez przycinek. Jedynym minusem przy graniu w zasobożerne gry jest fakt, iż telefon staje się gorący, jednak nie wpływa to na jego pracę i zaraz po odłożeniu go się chłodzi.
Aparat robi rewelacyjne zdjęcia. Lampa LED jest jasna więc spokojnie można nagrywać w nocy(do 2m dobre doświetlenie 4m przeciętne). Oficjalny system (w moim przypadku Android 5.0.1) działa płynnie tyle że czasami łapie minimalnego laga. Ogólnie z tego telefonu można dużo wycisnąć na ten moment polecam nie zastanawiać się tylko wgrywać CyanogenModa 12.1.
Głośnik do rozmów działa ok. Mogę przyczepić się tylko do głośnika multimedialnego w zasadzie na maksymalnym poziome głośności działa przeciętnie(ale nikt nie będzie robił za pomocą niego imprezy)
Ekran dotykowy działa dobrze. Tak samo jak TSP Hovering.
Telefon dobrze łapie zasięg sieci komórkowej. LTE działa bez zarzutu.
NFC działa dobrze osobiście płatności nie testowałem.
WI-Fi dobry zasięg szybko się łączy i nie gubi połaczenia.
Bluetooth tego nie testowałem ponieważ nie mam takiej potrzeby.
WI-Fi Direct się sprawdza.
Air Gestures działają, bez zarzutu.
Dioda IR ma dobry zasięg i po zainstalowaniu zewnętrznej aplikacji działa jako pilot do urządzeń RTV.
Dioda powiadomień nie obsługuje wszystkich kolorów.
Moja ocena telefonu 9/10. Za tą cenę gorąco polecam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 May 2015, 21:05

StryjSpejsona
Telefon mam juz 3 miesiące. Ogólnie ma wszystko co potrzeba, piękny wyświetlacz, aparat daje rade jak na telefon, nic nie zacina, dużo bajerów itp. itd. ale ma jedną wadę która razi i przyćmiewa wręcz wszytskie zalety - jest to bateria. Model ten ma wieksze taktowanie procesora a tym samym wieksze zapotrzebowanie na energie. Codzienne ładowanie to norma. Jeśli ktoś myśli o tym smartfonie niech odrazu zakupi powerbank.
Jade non stop na trybie oszczedzana energi, jasnosc mam obniżona, fakt faktem telefon gdzie sie nie pojawie jestem połaczony z WiFi, troche gram w gierki, ale dnia nie wytrzyma przy takim użytkowaniu.
.rz.izeto.pl | 14 May 2015, 02:05
aleksander002
Co tu dużo pisać.. telefon godny polecenia. Matryca Sony IMX135, Snapdragon 800 i SAMOLED. Jedynie do czego można się przyczepić to jakość obudowy i aktualizacji do android 5.0, która sprawia trochę problemów. Smartphone jak najbardziej na plus.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 May 2015, 18:05
Torquemada
Zastanawiałem się nad kupnem S5 ale jak zobaczyłem, że pojawiła się S4 w wersji i9506 (z lepszym prockiem) to zdecydowałem się na ten drugi i kilkaset zł zostało w kieszeni. Mam telefon od jakiegoś tygodnia i co mogę powiedzieć? Rewelacja:-) Jestem bardzo zadowolony:-)
Sugerując się opiniami innych od razu wywaliłem brand T-mobile i zainstalowałem lollipopa 5.0.1. Żadnych lagów, chodzi bardzo płynnie, nie ma niepotrzebnych aplikacji od T-mobila, a niektóre mogę nawet odinstalować. Aparat?Jak na smartfon bardzo dobrze (nie jest to lustrzanka ale przeciętnym cyfrówkom nie ustępuje). Jakość rozmów też bardzo dobrze. Bateria i tu jestem miło rozczarowany. Kilkadziesiąt sms-ów dziennie, trochę rozmów słuchania muzy oraz przeglądania netu i ładuje co 2 dni, więc jest naprawdę nieźle.
Dziwią mnie negatywne opinie co niektórych. Wywalić brand operatora (jeśli z jakiejś sieci macie) zainstalować najnowszego lizaka i cieszyć się bardzo dobrym telefonem za naprawdę śmieszne pieniądze.
.133.162.34 | 16 Apr 2015, 09:04
GalaXiara
Porównywałam OBA modele jednocześnie. Trzymając jeden w lewej, a drugi w prawej dłoni. Mało tego miałam też model I9515 ;) Można powiedzieć, że przerobiłam wszystkie odmiany S4. Także, wiem o czym piszę. I nie jest to tylko moja opinia, ale również osób siedzących obok mnie i słyszących jak oba modele grają. Zarówno 505 jak i 506, które miałam były z sieci TMobile jeśli ma to jakąś różnicę. Choć nie sądzę żeby poza tym, że telefony z TMobile automatycznie same odbierają i wysyłają MMSY bez konieczności ręcznego włączania pakietu danych miały jeszcze jakieś znaczące różnice od tych z innych sieci. SŁUCH MAM DOBRY i moje ucho ewidentnie wyłapuje rożnice w głośności dźwięków z obu modeli i niestety 506 wypada tutaj gorzej. Co zrobić... :)
.toya.net.pl | 01 Apr 2015, 15:04
seba75
Piszę ponownie, bo czytając to co wypisuje GalaXiara mnie delikatnie mówiąc denerwuje. Mam S4 i9505 Black Edition na andku 4.4.2 bez brandu (choć już widzę aktualizację do 5.0.1) i S4 i9506 LTE+ z brandem T-Mobile też na 4.4.2. Korzystam z nich jednocześnie za sprawą kart Tandem i tylko z jednym mogę się zgodzić, że i9506 ma faktycznie jaśniejszy wyświetlacz. Nie rajcują mnie wyniki w Benchmarkach ale wystarczy porównać oba modele włączając je. 9506 odpala duuuużo szybciej. Testowałem głośność na tych samych dzwonkach i na tych samych ustawieniach i zapewniam, że moja brandowa LTE+ gra odrobine głośniej na głośniku zewnętrznym. Brak różnic na słuchawkach. Testowałem na słuchawkach Sony i odtwarzaczu PowerAMP. Telefon chodzi płynniej i mnie się nagrzewa!!! Co do skóropodobnej klapki moja oryginalna w BE od nowości trochę trzeszczała i nie całkiem dobrze była spasowana ale ma zasadniczą zaletę- nadal wygląda jak nowa bo się nie rysuje. Ten kto nie porównywał tych telefonów jednocześnie nie będzie widział różnic. Ja je widzę. Macie wątpliwości? Pytajcie. Ja polecam i9506.
.neti.gsm.pl | 31 Mar 2015, 22:03
GalaXiara
Miałam wcześniej "zwykłą" s4 I9505 teraz przesiadłam się na tą I9506. Szczerze?
Wg mnie nie widać różnicy. Poza tym, że ekran w 506 jest jaśniejszy i kolory są jaśniejsze np. to co w 505 było ciemnym zielonym tutaj jest jasnym zielonym (z tą zielenią to akurat przykład z kolorystyki ramek z google play).

Wyniki w ANTUTU co prawda 506 ma wyższe jednak przy normalnym użytkowaniu ja osobiście nie widzę rożnicy. Mało tego znalazłam MINUS. 506 ma znacznie cichsze dźwięki od 505. Zarówno melodyjka przy włączaniu jak i melodyjki/dzwonki w telefonie są o wiele cichsze i gorzej je słychać, głupi dźwięk smsa czy powiadomienia. Jak dla mnie to SPORY MINUS.

Generalnie jeśli ktoś chce kupić s4 i mieć ją przez dłuższy okres czasu i nie kupuje jej z myślą o szybkiej sprzedaży to nie ma sensu płacić więcej za ten model i kupić zwykłą s4 9505. (takie porównanie bo przynajmniej aktualnie model 506 jest droższy).
.toya.net.pl | 31 Mar 2015, 15:03

Wszystkich opinii: 76. Pokazuję od 41 do 50.