R E K L A M A

Redmi 8
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 33. Pokazuję od 1 do 10.
66,7% 
 21,2% 
 12,1% 
Arti
Przesłona to 2,2 a nie 1,8 jak jest podane na MGSM. Zasugerowałem się tą informacją i jestem zawiedziony jakością zdjęć. Prośba do Moderatora o poprawienie. Na polskiej stronie Xiaomi też jest ten błąd natomiast na oryginalnej stronie jest 2,2 . Wi-fi uruchamia się po kilku sekundach. brak diody powiadomień. Reasumując - drugi raz bym go nie kupił.
Wielkość przysłony wpływa co prawda, ale nie decydująco na jakość zdjęć. Chciałbym również przypomnieć, że mGSM podaje tylko dane deklarowane przez producenta, na które producent udziela gwarancji. Jeśli producent podaje niewłaściwe dane, a nabyło się jego produkt, warto dochodzić swoich praw. Rozważę prośbę, ale proszę o link do tej specyfikacji producenta, w której podaje f/2.2. (jf)
.47.42.240 | 30 Sep 2020, 09:09
Piotrek
Telefon kupiłem w wersji 4/64 kilka miesięcy temu i niby jest ok, ale w porównaniu do mojego poprzedniego Redmi 3S to nic porywającego, a niektórych kwestiach duzy krok w tył (beznadziejne kontakty/dialer/SMS od Google). Działa dobrze i płynnie, natomiast:
- ekran jest za ciemny - w zasadzie muszę miec non-stop jasność na maksa, gdzie w Redmi 3S 2/3 skali to byl maks nawet przy słonecznej pogodzie. W okularach przeciwsłonecznych jest slabiutko,
- przycisk włączania WI-FI działa z dużym opóźnieniem. Klikasz i nic sie przez 3-4 sekundy nie dzieje. Bardzo upierdliwa cecha.
- Aparat to straszny szmelc, nawet w porównaniu do stareńkiego Redmi 3S. Brak podstawowych funkcjonalności typu tryb makro, kiepsko i wolno ostrzy, brak pozytywów.

Podsumowując: jest zupełnie ok jako "zapchajdziura", do aplikacji nawet niezły. Ale kiepski aparat, ciemny wyświetlacz i aplikacje google powodują ze Starszy Redmi 7 note bije go na głowę pod każdym względem.
.191.82.11 | 04 Sep 2020, 23:09

Kozioł
Witam posiadam Redmi 8 od paru dni który nabyłem w plusie mix za 99.00 zł. Jak dla mnie ten smartfon jest znakomity, duży czytelny wyświetlacz, duża pamięć wewnętrzną, dobry procesor, pamięć ram itd. Płynnie chodzi bez zacinek, co miewałem w Samsungu HTC ngm. Jedyny minus to jak podłączam kabel od głośników to jest cichy choć daje na full. Moja ocena to 8/5 na 10
.146.175.241 | 07 Aug 2020, 13:08
Kris
Szybki duży wygodny w obsłudze cena przystępna moja wersja 4/64 śmiga jak rakieta za tą cenę ma to sens
.0.41.138 | 04 Aug 2020, 20:08

Jk
Telefon sprawował się dobrze przez ok miesiąc czasu. Po tym okresie podczas pisania sms telefon bardzo się nagrzał po czym się zapalił i wypuchł. Według ekspertyzy wyszło że to wina wady fizycznej rzeczy.
.249.86.247 | 04 Aug 2020, 12:08
V
Prosty w obsłudze, szybki, nie zawiesza się. Gubi zasięg.
.217.224.153 | 04 Aug 2020, 11:08
krs
Kupiłem dla starszej osoby. Teraz sobie myślę, że mogłem kupić coś innego [...]. Interface nie jest wystarczająco prosty w obsłudze.
Dużo drobnych rzeczy, które komplikują użytkowanie starszej osobie: np. dotykając kontaktu w książce adresowej powinno się od razu rozpoczynać połączenie, ale zamiast tego wyskakuje pasek w wyborem wysłania sms i inne. Trzeba wcisnąć dokładnie w małą ikonkę słuchawki obok kontaktu, żeby zainicjować połączenie. Inna sprawa to brak powiadomień o nieodebranym połączeniu na ekranie blokady. Wszystkie powiadomienia są pokazywane, ale to jedno najważniejsze nie. Próbowałem wszystkiego, obejrzałem wszystkie możliwe filmy w tej tematyce i nic nie pomogło. Niby w ustawieniach wszystko wygląda prawidłowo, powiadomienia na ekranie blokady, uprawnienia aplikacji telefon itp. Jest jeszcze cała masa drobnych irytujących rzeczy jak czujnik zbliżeniowy, którego rolę chyba pełni przedni aparat, bo bardzo często w czasie rozmowy rozmówca policzkiem dotyka "zawieś połączenie". To nie powinno się dziać. Ciekawe jest, że w moim note 5, który też ma adroida 9 i miui 11 interface i ogólne użytkowanie wygląda dużo prościej i lepiej. Nie polecam jako telefon dla seniora!
.117.96.5 | 26 Jul 2020, 12:07
Anissa
Nowy telefon 3/32 kupiłam taki czerwony będąc w Mediaexpert w styczniu za 489 zł w promocji :-) Telefon dobrze leży nawet w małej kobiecej ręce, nic się nie przycina, telefon od ponad pół roku chodzi cały czas szybko i płynnie. Dostaje aktualizacje systemowe i bezpieczeństwa MIUI 11, obecnie jest z maja 2020. Zasięg i transfer WiFi po aktualizacji oprogramowania też jest bardzo dobry, nie gubi internetu. Zdjęcia jak na tę klasę uznaję są dobre. Jest na ten model możliwość zainstalowania innego bardzo dobrego programu do zdjęć GCam i wtedy jego fotki potrafią być lepsze niż mają modele telefonów za 1500 zł. Jasność nawet w pełnym słońcu jest wystarczająca choć mogła by być jeszcze troszkę większa, a tryb automatyczny działa dobrze. Jakość połączeń głosowych i zasięg jest bardzo dobry. Telefon potrafi łapać zasięg w miejscach gdzie inne telefony znajomych mają z tym problemy. Czasem słucham na nim radia bo nie wymaga słuchawek do działania. Głośnik zewnętrzny jest bardzo wyraźny i donośny. Bez problemu można w nim zainstalować kartę microSD bo ma oddzielny slot, ja mam dodaną 64gb i chodzi pięknie. Na pochwałę zasługuje też szybki czytnik palca i wręcz błyskawiczne rozpoznawanie twarzy. Podnoszę tel i błyskawicznie sam się odblokowuje. Nie trzeba dodatkowo go wybudzać czy pukać w ekran, nawet wieczorem w dość ciemnej scenerii działa to niezawodnie. No i bateria, bo ta jest wręcz niesamowita. Ja swój telefon ładuję tylko co 3 a nawet 4 dni.

Wkurza mnie w nim jedynie brak diody powiadomień, ale w tej cenie można to przeboleć. W klasie cenowej 500 zł chyba najlepszy telefon dostępny na rynku. Bardzo gorąco wszystkim oszczędnym polecam!
.25.197.212 | 20 Jul 2020, 13:07
Kali
Spostrzeżenia na podstawie rozmowy z osoba posiadającą ten telefon. Wideorozmowa przez whatsapp jest bardzo słabej jakości albo niemożliwa, chyba ze siedzisz przy routerze. Mimo przełączenia na dane z sieci wcale nie jest lepiej. Kamera selfie ma bardzo duże zbliżenie, tak wiec raczej nie zobaczysz całej twarzy z szyją, chyba ze wyprostujesz rękę, ale na dłuższą metę może być to trudne. Tak wiec nie polecam dla osób które rozmowy opierają na wideorozmowach. Pozdrawiam
.15.115.190 | 30 Jun 2020, 15:06
KoDingo
Redmi 8 (3/34) jest dla mnie telefonem powyżej przeciętność, czasami ale bardzo rzadko telefon zamula (wina że zazwyczaj mam o tworzone 10 aplikacji na raz), ale warto zauważyć że jest to wersja z 3 GB ramu! Ekran duży i czytelny, funkcja autojasnośći niestety za słabo ściemnia jak i rozjaśnia. Często gubi internet. Aparat mocno przeciętny, teraz przejdźmy do plusów.

Czytnik bardzo szybki, jak i skaner twarzy 2d, nigdy się nie myli, nawet w ciemnościach i z małych plusów, to koniec.

Jedynym plusem (OGROMNYM) jest bateria 5000 mAh... Do tego fast charging... Przeciętny użytkownik wyciągnie na nim od 2 do 3 dni. Jeżeli użytkownik to gracz, bateria spokojnie starczy na cały dzień bez stresu.
.246.109.55 | 09 Jun 2020, 20:06

Wszystkich opinii: 33. Pokazuję od 1 do 10.