R E K L A M A

Redmi 7A
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 10. Pokazuję od 1 do 10.
80,0% 
 10,0% 
 10,0% 
Axiva
Mam ten smartfon od miesiąca i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony z niego. Bateria długo trzyma, ja mam włączony wifi praktycznie cały czas i bateria trzyma spokojnie 1 dzień. Minusem jest to że czasem się zawiesza na przeglądarce jak się ma za dużo kart włączonych oraz aparat mógłby lepiej zdjęcia robić jak na 12 mpx. Generalnie telefon na plus jak na taką cenę.
.151.78.145 | 29 Oct 2019, 22:10
aero
Bardzo dobry telefon bateria trzyma długo.
.109.33.246 | 22 Oct 2019, 23:10

popsiadacz
I pojawiła się aktualizacja do MIUI 11 :)
.41.131.1 | 16 Oct 2019, 14:10
Oh my god
Do kwys: telefon się nie wiesza tylko to domyślne włączone oszczędzanie baterii. Trzeba to wyłączyć
.173.25.73 | 01 Oct 2019, 22:10

kwys
Telefon ładny i tani. Szkoda, że niezbyt dobrze działa... Po dwóch dniach użytkowania znalazłem już dwie wady - jedną drobną, drugą poważną. Drobna - mogę sobie zmieniać tapetę do woli, a przy następnym uruchomieniu telefonu na ekranie blokady i tak pojawia się tapeta defaultowa (na szczęście ładna, więc nie będę walczył z wiatrakami). Poważna - system potrafi się zawiesić tak, że nawet o tym nie wiem. Dowiaduję się o tym, gdy chcę sprawdzić coś w internecie i nie działa sieć albo wysyłam SMS z banku i nie dochodzi. Po restarcie dostałem cztery SMS z banku (tyle razy próbowałem, nim zrestartowałem telefon), powiadomienie o nieodebranym połączeniu i zaległą wiadomość w Messengerze. Oby pojawiła się poprawka systemowa, bo mimo wszystko nie chce mi się już zmieniać sprzętu (nie lubię konfigurować telefonów, chcę ustawić raz i ma działać).
.201.36.42 | 30 Sep 2019, 09:09
popsiadacz
Przesiadka z Redmi 3S (po 3 latach wersja 2/16) na 7A, miui chodzi świetnie.
Nie wiem dlaczego w recenzjach słabo oceniają wyświetlacz (jedyne do czego można się przyczepić to palcowanie) za dużo chyba flagowców ktoś się naoglądał.
Tak jak już wspomnieli o 2krotnym dotknięciu żeby wybudzić też nie zawsze to działa trzeba wtedy więcej razy dotknąć ekran, w 3S używałem czytnika do wybudzenia, jak to poprawią to będzie ok (co śmieszne teraz gdy to pisałem to działa idealnie xD, sprawdziłem ponad 10 razy) .
Baterie porównywalne ale po kilku dniach użytkowania w ten sam sposób 7A baterie zjada szybciej "Sygnał sieci" (używam celowo 2G bo więcej nie potrzebuje).
GPS ok (GPS, GLONASS, Beidou, Galileo).
WiFi też ok, brak 5GHz :( .
Co do reszty nie mam uwag w tej cenie, chciałem mieć w miarę nowy z podobną baterią, wymiarami (do 3S) a do tego z aktualizacjami MIUI. Jedno co mi się nie podoba to wystający aparat haha ale da się przeżyć. Nie używasz syfiastych apek i nie musisz ich mieć uruchomionych dwadzieścia naraz to takie parametry wystarczą.
Wczoraj premierę miał Redmi 8A ale jak dla mnie za duży, choć kilka innych rzeczy "podrasowali".
.41.131.1 | 26 Sep 2019, 08:09
pppp
face unlock da sie ustawic żeby od razy odblokował telefon. Jest tam w ustawieniach face unlocka takie ustawienie ala "zostań na ekranie blokady" i trza to przełączyć
.228.32.166 | 16 Sep 2019, 10:09
Rafi1980
Smartfon kupiłem nowy w sklepie za 399 zł . Chyba nie ma lepszego nowego telefonu jak za te pieniądze.Ale jest jeden minus tak jak tam kolega napisał na samym początku że nie zawsze się wybudza przy dotknięciu w ekran dwa razy. A tak poza tym wszystko śmiga bardzo dobrze. Telefon się nie zacina. Bateria mocna 4000 mAh.polcam
.134.34.253 | 16 Sep 2019, 03:09
krs
Bardzo dobry telefon dla starszej osoby lub kogoś mało wymagającego

na plus:
-dobra bateria (nie udało mi się wyczerpać ją przez cały dzień, a bardzo się starałem)
-rozsądnej wielkości ekran, idealny dla kobiety
-szybkość działania
-face unlock (przy tej cenie)
-solidna budowa
-szkło nie wystaje ponad obudowę co daje większą szanse że się nie potłucze przy upadku
-cena (polecam kupić wersję global prosto z chin np z gearbest gdzie często są przeceny nawet do 35%, ja czekałem 2 tygodnie na swój, a zapłaciłem 305zł z darmową wysyłką)

na minus:
-podwójne stuknięcie w ekran nie zawsze wybudza
-przy face unlock nadal trzeba przesunąc palcem by odblokować (chyba że nie umiem tego zmienic
a wiem jak przejść do ustawień programisty gdzie jest opcja pominięcia ekranu blokady)
-tak jak większość xiaomi obudowa jest dość śliska ale też jest lepiej niż w przypadku aluminium np w note 5, dlatego warto dokupić silikonowe etui chociażny dla lepszego chwytu.

Ogólnie za śmieszną cenę mamy naprawdę fajny telefon (ze świetną baterią) dla niewymagających użytkowników.
Polecam
.117.96.5 | 03 Aug 2019, 12:08
Daro
Witam od ponad dwóch tygodni jestem posiadaczem tego cacka.

Więc tak co do samego telefonu wszystko jest ładnie spasowane.
Ekran 5.45 cala idealnie duży zależało mi na ekranie mniejszym niż 6 cali. Jasność i kontrast na dobrym poziomie w końcu mamy IPS
Dioda powiadomień jest na górze po lewej i jest o dziwo dość duża i widoczna.
Głośność rozmów i dzwonków bardzo pozytywnie.
Szybkość działania jest bardzo zadowalająca, W porównaniu do Huawei y6 2018 niebo a ziemia. Snapek 439 12nm robi swoje.
Najważniejsze bateria
Przy moim użytkowaniu spokojnie pełne 3 dni. Nawet 4 dni da rade.
Ktoś kto bardzo eksploatuje telefon spokojnie 2 dni będzie mial.
.134.140.250 | 31 Jul 2019, 21:07

Wszystkich opinii: 10. Pokazuję od 1 do 10.