R E K L A M A

Nokia Lumia 520
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 71 do 80.
59,9% 
 20,1% 
 20,1% 
krzychoo
użytkowałem przez rok, mogę napisać, że jest to świetny telefon za umówmy się śmieszne pieniądze.. po roku zero zwiech, płynny jak od nowości, aparat ok, filmy na duży plus (pamiętajmy w jakim przedziale cenowym jest L520). Telefon PANCERNY!! spadł mi chyba z 50 razy, synek przy ząbkowaniu używał jako gryzak, caly czas zaśliniony.. nie jest to nawet Gorilla Glass a ekran bardzo odporny. Polecam ludziom nie wymagającym cudów od telefonu za 250PLN, naprawdę warto. Ja sie właśnie przesiadam na wyższy model L920 :)
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 09 Feb 2015, 21:02
Rafał
Mam już L520 od prawie dwóch lat, miał to być telefon zastępczy na trzy miesiące po nieszczęśliwym wypadku mojego S3. Nokia została bo sprawdza się idealnie do wszystkiego, można pograć, porobić zdjęcia, pooglądać filmy, posłuchać muzyki, porozmawiać bo jest świetna jakość rozmów, nie można jedynie popatrzeć jak procenty z baterii lecą jak oszalałe, co ma miejsce w Androidzie.
Jedyną bolączką jest brak lampy LED, może do zdjęć średnio się nadaje, natomiast na latarkę w sam raz.

Byłem bardzo sceptyczny wobec WP i nadal jestem, bo wielu rzeczy brakuje ale trzeba powiedzieć, że jako system WP jest bardzo stabilne i szybkie, dwa lata i cztery restarty(wymuszone aktualizacją systemu) bez żadnych zawieszeń.

Polecam.
.play-internet.pl | 08 Feb 2015, 19:02

burbank
To nie jest moj pierwszy telefon - are pierwszy z wp 8.1. Wbrew niektorym opiniom telefon jest bardzo dobry, swietnie lezy w rece, robi calkiem dobre zdjecia i kreci swietne filmu. System operacyjny jest rewelacuyjny, bardzo szybki i bardzo plynny. Ilos aplikodpowienik kazdej aplikacji z androida. Jesli dodac do tego cene - rzecz godna polecenia dla wszystkich
.dsl.emhril.ameritech.net | 06 Feb 2015, 23:02
eliminator
Witam! Telefon użytkuję od roku, generalnie sprawuje się bez większych zastrzeżeń lecz z nóg nie powala. Windows 8 chodzi płynnie, zawiesza się naprawdę rzadko, prawie nigdy. Nie miałbym większych zastrzeżeń gdyby nie: obudowa tylna (z tandetnego miękkiego plastiku, przy jakimkolwiek upadku zaraz odpada i często do pary wypada bateria, na szczęście reszta jest solidniejsza), brak korektora (fizycznie niby jest ale zablokowany, to jest świństwo ze strony producenta, nawet mój stary Sony K770i miał) i brak lampy błyskowej.
.starachowice.vectranet.pl | 06 Feb 2015, 13:02

julia.grohs.144
Ten telefon jest dobry. Jak dla mnie mam go 2 dni a wiem juz gdzie , co jest . Jest dobry dla uczniów lub studentów. Ma dobry ekran bo spadł mi ze schodów i działa jak powinien. Może ktoś się nie zgodzić z moją opinią ale wiem co to za telefon. Tyle z mojej strony.
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 04 Feb 2015, 21:02
Seron Fon
Wycofuję wszystko co napisałem na dole. Marketplace i aparat nie działały poprawnie ze względu na to, że karta pamięci była uszkodzona. Co prawda zasypiający dotyk jest wadą fabryczną, która zdarza się każdemu producentowi :).
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Feb 2015, 18:02
Seron Fon
Nie wiem, może trafiłem na trefny model tego urządzenia. U mnie po blokadzie ekranu dotyk ,,zasypia" i muszę resetować telefon. Poza tym w sklepie Marketplace nie mogę zainstalować żadnej aplikacji. Kiedy chcę to zrobić wyskakuję błąd. To samo z aparatem, gdy chcę zrobić zdjęcie telefon wywala mnie do menu start. Pochwalić muszę natomiast płynność działania telefonu. Przeglądanie internetu jest bardzo płynne, nawet od lepszych od tego telefonów z Androidem. System także działa bardzo płynnie. Nie uświadczyłem na nim ani jednego laga. Pozdrawiam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Feb 2015, 14:02
wiracha
Sam telefon jest naprawdę dobry (wcześniej z androidem używałem samsunga galaxy pocket i LG chyba GT-500). Zero wieszania się. Zero jakichkolwiek problemów z urządzeniem. Świetnie zoptymalizowany system. Samo wykonanie urządzenia też dość dobre jak popatrzymy na to przez pryzmat ceny. Za te pieniądze to jest GIT! Kolory ok. Aparat? Nie wiem nawet. Do fotografowania używam prawdziwego aparatu a nie badziewia z telefonu. Telefonem to wykonuje tylko zdjęcia np. jakiegoś ogłoszenia, rozkładu jazdy czy innych informacji. W tym sprawdza się ok.
Bateria? Normalne użytkowanie tego telefonu (trochę muzyki, internetu, dzwonienie, sms itp itd) to 3 dni spokojnie.
Co przeszkadza i czego mi brakuje? Przede wszystkim diody informującej mnie że przyszedł sms czy ktoś dzwonił. Muszę podejść, przycisnąć i zobaczyć na ekranie. Muzycznie też jest ok ale nie ze słuchawkami jakie były w zestawie. Zakupiłem słuchaweczki Sennheiser i do tego MP3 320 bitrate i jest naprawdę świetna muzyczka.
Odnośnie co niektórych opinii na temat tego telefonu. Mam wrażenie że trochę piszących tutaj i wydających niepochlebne opinie o tym telefonie , zwyczajnie go nie ma. Tylko hejtuje żeby hejtować. Bo jak ktoś mi pisze że kupił , używał i odkrył że urządzenie nie ma przedniej kamerki czy lampy błyskowej i są to wady to mi ręce opadają. To czy ten ktoś miał oczy jak kupował? Albo że ktoś musi ładować trzy razy dziennie. Dajcie mi jakikolwiek smartfon a ja wam pokażę że dziennie można ładować i 5 razy.
Telefon polecam. Ja żałuje tylko że nie kupiłem sobie trochę bardziej wypasionego modelu.Oczywiście jak ktoś go chce z czymś innym porównywać to niech to robi w podobnym przedziale cenowym.
.gorzow.mm.pl | 31 Jan 2015, 18:01
Maszrom
Witam, po użytkowaniu tego telefonu przez rok czau mogę podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami co do tego modelu. Więc, jeżeli chcecie nie drogi telefon z płynnym systemem i szybką przeglądarką to go polecam ale uwaga te telefonu lubią być wadliwe :) mój egzemplarz był już 2 razy w serwisie(usterki nie były z mojej winy). Wrażenie daje neutralne nic więcej.
Za plus można uznać:
- funkcjonalność
- szybko działająca przeglądarka
- nawet dobrej jakości zdjęcia
- niska cena
- elegancki wygląd
Za minus:
- brak lampy doświetlającej
- częste usterki
.dynamic.chello.pl | 30 Jan 2015, 23:01
Olgierd
Użytkuję ten telefon od 7 miesięcy. Zakupiłem go bo chciałem wypróbować coś innego niż android którym byłem już zmęczony. Na początku miało to być Black Berry ale pożałowałem trochę pieniędzy i postanowiłem spróbować Nokię z WP. Jako że nasłuchałem się głupot na temat tego systemu, podszedłem do tematu bardzo ostrożnie i zakupiłem w sumie najtańszy z możliwych telefonów z WP. Kosztował mnie całe 350 zł. Nie wiedziałem czy ten WP mi podejdzie czy nie. Okazało się, że telefon świetny, a system jeszcze lepszy. I to z 8. Po przejściu na 8,1 jest w ogóle mega zaskoczony. W sensie pozytywnym.
Sam telefon jest naprawdę dobry (wcześniej z androidem używałem samsunga galaxy pocket i LG chyba GT-500). Zero wieszania się. Zero jakichkolwiek problemów z urządzeniem. Świetnie zoptymalizowany system. Samo wykonanie urządzenia też dość dobre jak popatrzymy na to przez pryzmat ceny. Za te pieniądze to jest GIT! Kolory ok.
Aparat? Nie wiem nawet. Do fotografowania używam prawdziwego aparatu, a nie badziewia z telefonu. Telefonem to wykonuje tylko zdjęcia np. jakiegoś ogłoszenia, rozkładu jazdy czy innych informacji. W tym sprawdza się ok.
Bateria? Normalne użytkowanie tego telefonu (trochę muzyki, internetu, dzwonienie, sms itp itd) to 3 dni spokojnie.
Co przeszkadza i czego mi brakuje? Przede wszystkim diody informującej mnie że przyszedł sms czy ktoś dzwonił. Muszę podejść, przycisnąć i zobaczyć na ekranie. Muzycznie też jest ok ale nie ze słuchawkami jakie były w zestawie. Zakupiłem słuchaweczki Sennheiser i do tego MP3 320 bitrate i jest naprawdę świetna muzyczka.
Odnośnie co niektórych opinii na temat tego telefonu. Mam wrażenie że trochę piszących tutaj i wydających niepochlebne opinie o tym telefonie, zwyczajnie go nie ma. Tylko hejtuje żeby hejtować. Bo jak ktoś mi pisze, że kupił, używał i odkrył że urządzenie nie ma przedniej kamerki czy lampy błyskowej i są to wady, to mi ręce opadają. To czy ten ktoś miał oczy jak kupował? Albo że ktoś musi ładować trzy razy dziennie. Dajcie mi jakikolwiek smartfon, a ja wam pokażę że dziennie można ładować i 5 razy.
Telefon polecam. Ja żałuje tylko, że nie kupiłem sobie trochę bardziej wypasionego modelu. Oczywiście jak ktoś go chce z czymś innym porównywać, to niech to robi w podobnym przedziale cenowym.
.gorzow.mm.pl | 30 Jan 2015, 22:01

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 71 do 80.