R E K L A M A

Nokia Lumia 520
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 141 do 150.
59,9% 
 20,1% 
 20,1% 
obywatelg
Piszę tą opinie bo sam przed zakupem czytałem opinie innych.Telefon super.Szybka reakcja na dotyk.Szybkie działanie.Gps łapie bardzo szybko.Dzwięk i jakość rozmów bardzo dobra.Polecam ten telefon innym.Miałem wcześniej androida z klawiatruą qawerty nie miałem żadnego problemu z przesiadką na ten model.Mam gps,fejsa,skype,wifi,office to mi wystarcza :)Jakość zdjęć i video wystarczająca sporadyczne chwilowe uchwycenie momentu :) do zdjęć przecież jest nikon :) Polecam ten telefon.Teraz w cenie 400 zl to naprawdę rewelacja.Jeszcze kilka lat temu trzeba było mieć kilka urządzeń a tu masz jedno w zupełności wystarczające.ps.czytałem niektóre komentarze przed zakupem hm nie wiem co poniektórzy robią z telefonami ..... nie będe pisac że szkoda że nie ma diody doświetlającej nie ma i o tym wiedziałem przed zakupem nie jest mi potrzebna ...
.dynamic.chello.pl | 05 Jul 2014, 08:07
naxxos
Kupiłem ten telefon jako najtańszy z WP8 i jestem zadowolony. Miał służyć wyłącznie do Yanosika gdzie sprawdza się super. Jednak, po przesiadce z LG L7 nie spodziewałem się aż takiej różnicy na plus, więc od czasu do czasu się nim pobawię.
Pisząc krótko jest to po prostu telefon. Działa szybko i płynnie oraz nie wiesza się. Brak LED nadrabia programem latarka, który zaświeca ekran na biało - też dobrze daje.
Windows Phone 8 i niedługo 8.1 otworzył się na świat, ma pełną funkcjoanlność, czego niestety nie można powiedzieć o WP7 7,5 7,8, co niestety jest przykre z strony Microsoftu. Nokia dając Here Drive z pomiarem natężenia ruchu prowadzi bardzo fajnie i punktualnie omijając korki. Ja do androida wracać nie zamierzam.
Na co dzień używam jednak biznesowego telefonu Nokia C5.00, a ten jako yanosik i zabawka. Trzymanie baterii na gps+internet 2g+yanosik navi to jakieś 3h i potem trzeba podłączyć do ładowarki ;-) Wyświetlacz widać lepiej jak na LG L7 którego miałem wcześniej.
Przycisk migawki to super sprawa - jak w iOS, mało który android posiada..
.adsl.inetia.pl | 04 Jul 2014, 13:07

520
520tka ma wbudowany dyktafon. Uruchamia się ją w aplikacji OneNote.
To prawda, dziękuję za uzupełnienie specyfikacji. (jf)
.play-internet.pl | 01 Jul 2014, 20:07
zuzia300301
Telefon ogólnie okej. Tylko szkoda, że nie ma lampy błyskowej i przedniej kamerki, ale czego by się chciało za tak niską cenę. Ale bateria to porażka przy włączonym GPS, wi-fi i użytkowaniu czyli fb i inne społeczności. Działa może to 7-8 h. Dla osób które dużo rzeczy robią na telefonach. Nie polecam!
.adsl.inetia.pl | 01 Jul 2014, 13:07

klara1622
Mi ten telefon bardzo się podoba.Mam go od niedawna i jestem bardzo zadowolona.Szkoda tylko, że niema lampy błyskowej bo zdjęcia w nocy wychodzą nie ładne.Mi w porównaniu z innymi bateria trzyma długo, a gram prawie cały czas. Bateria ładuje się bardzo szybko co jest plusem. Fajnie, że można "pobawić się" trochę ze zdjęciami i zmienić ich wygląd.

Telefon oceniam pozytywnie.
POLECAM WSZYSTKIM!!????
.nasze.pl | 20 Jun 2014, 10:06
MFJt
Przesiadłem się na L520 z SE X10 już rok temu. Kupiłem ją spontanicznie, bo pierwotnie w planie był telefon z Androidem (między innymi przez to, że Windows Phone nie miał pochlebnych opinii i przerażała mnie ilość pamięci operacyjnej tego telefonu).
Powiem krótko, jestem zaskoczony pozytywnie. W porównaniu z Androidem na Sony Ericssonie, WP jeszcze nigdy nie złapał zawiechy i nie potrzebował twardego resetu - przypominam PO ROKU UŻYTKOWANIA! Na telefonie przyjemnie przegląda się Internet, jakość rozmów jest na naprawdę wysokim poziomie - w końcu nie muszę się zastanawiać czy dodzwoniłem się do właściwej osoby nawet jeśli kontakt mam zapisany w pamięci. Nokia pracuje z SanDisk 16GB z czego bardzo się ciesz, bo przez to mam ogromną ilość wolnego "miejsca" na zdjęcia, filmy (w HD!) i muzykę.
Bateria trzyma nawet 2 dni, przy częściowej bezczynności (włączone Wi-Fi). Przy normalnym eksploatowaniu (YT, Fb, muzyka, gry i inne) - trzyma cały dzień.
Zaletą jest dostępny na ten telefon pakiet Office, który już nie raz w ciągu tego czasu bardzo mi się przydał. I kto by pomyślał, że Internet Explorer w końcu może przydać się do przeglądania Internetu. Od roku używam IE i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Podsumowując. Nie żałuję kupna tego telefonu, mimo że masa ludzi odradzała produkty Nokii ze względu na system WP. Osobiście nie zamierzam przesiadać się w najbliższym czasie na Andka.
.91-235-19.citysat.com.pl | 17 Jun 2014, 07:06
adamo1990
Posiadam ten telefon od 1,5 roku. Moja opinia jest negatywna bo:
Wady:
- niedoświetlone rogi ekranu przy ciemnym tle, backlight bleeding, czerni praktycznie nie ma... Oddany z tego powodu trzykrotnie na gwarancję. Stwierdzono, że rzeczywiście jest kłopot z ekranem, ale wszystko mieści się w normach,
- pleksiglas pokrywający ekran lekko odstaje w prawym górnym rogu do góry, ewidentnie źle przyklejony do ramki i źle dopasowany. Powoduje to przedostawanie się drobin kurzu pod ekran,
- tylna pokrywa powoduje skrzypienie przy lekkim ściśnięciu,
- w pełnym słońcu nie widać zbyt wiele,
- ostre rogi, wg mnie bardzo utrudnia życie,
- jakość odtwarzanej muzyki na słuchawkach z kompletu jest tragiczna. Testowałem słuchawki od samsunga i jakieś sennheiser od kolegi, jakość nieco lepsza, ale i tak 150lat za galaxy ace, którego kiedyś używałem,
- zdjęcia robi nie najgorsze pod warunkiem, że wykonujemy je tak jak snajper oddaje strzał, tzn. wstrzymujemy oddech, podpieramy się o co tylko możemy, żeby ręka nie poruszyła się nawet o mm, inaczej tekst na dokumencie całkowicie rozmazany,
- jedni mówią, że aplikacji dużo, inni, że mało, wg mnie jest ich tyle ile trzeba. Najpotrzebniejsze aplikacje są, te mniej potrzebne także. Z grami trochę gorzej. Największy mankament to taki, że wiele newralgicznych aplikacji jest mocno niedopracowana np. facebook, messenger, bramki sms itd.,
Zalety:
- chociaż system jest bardzo ascetyczny, wygląd mi się osobiście nie podoba, to działanie i stabilność wp8 stoi na bardzo wysokim poziomie,
- złoty medal za onedrive i synchronizację zdjęć i dokumentów,
- obsługa word, excel, pdf, pp super, wszystko płynne i takie jak być powinno,
- rozmiar telefonu jest odpowiedni, nie przypomina płytki podłogowej jak inne, pięcio-calowe lumie,
- nie ma nic do zarzucenia jakości rozmów i sms,
- bateria starcza na 1,5 do 2 dni, przy dzisiejszych standardach jest ok.

Podsumowując:
L520 niby miała się charakteryzować bdb stosunkiem jakości do ceny. Rozumiem, że telefon budżetowy, okrojony itd, ale za cenę pięciuset złotych można było się bardziej wysilić. Człowiek wydaje 500zł, cieszy się, że dostanie nowy, ładny, zachwalany telefon, a po wyjęciu z pudełka patrzy na ekran i się zastanawia "czy to przez pomyłkę przysłano mi plastikową zabawkę z chin?". Oczywiście nie ma nic złego w dobrej jakości plastiku, ale pleksiglas zamiast szkła w najważniejszym punkcie telefonu to chyba nie bardzo... W skali 1-6, telefon dostaje 2+, WP8 3+ z dużym plusem, (gdzie android ma u mnie 3-, IOS 4+).
Mam nadzieję, że moje spostrzeżenia okażą się pomocne w wyborze nowego telefonu.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 15 Jun 2014, 12:06
Gorbi
Od grudnia jestem posiadaczem L520. PO 3 miesiacach telefon mi sie wylaczal bez powodu. Brak zainstalowanej jakiegos systemu, wiec dalem do gwarancji - problem usunieto. Od 3 dni zepsul mi sie przycisk od blokady i aby je wlaczyc klikam na przycisk aparat i w ten sposob przechodze do menu. W ten poniedzialek dam znowu do gwarancji, ehhhh...


Co do telefonu to jestem bardzo zadowolony. Tylko czemu mi sie psuje? :(
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 Jun 2014, 20:06
ipos
Mam telefon od 3 miesięcy. Na początku byłem pozytywnie zaskoczony - system działał płynnie, do tego przyjemny dla oka interfejs. Schodki zaczęły się, kiedy chciałem poużywać smartfona do czegoś więcej niż tylko rozmowy.
Zainstalowałem kartę microSD 4GB - nie rozpoznaje niektórych plików, po kilku dniach używania - po każdym włączeniu telefonu (wyłączam na noc) - "problem z kartą SD". Nie pomogło formatowanie w telefonie ani w komputerze. Ok - wymieniłem kartę na nowiutką 16 GB SanDisk. Wrzuciłem muzykę, poklikałem trochę - nie rozpoznaje niektórych plików .mp3. Po chwili - "problem z kartą SD". 7GB mojej muzyki oznaczono jako "nierozpoznane pliki".
Po zainstalowaniu kilku aplikacji ze sklepu system zaczął zamulać, mimo że mam powyłaczane aplikacje działające w tle. Naviexpert - wywala się (może to wina aplikacji, nie wiem).
Ogólnie dramat - totalna niedoróbka
.multi.internet.cyfrowypolsat.pl | 08 Jun 2014, 21:06
Mr. Dry
Witam. L520 posiadam może z 1,5 miesiąca. Jak na razie nie mam żadnych problemów, które by dyskwalifikowały ten telefon. Aplikacji jest od groma. System jest szybki choć ze względu na ograniczenia do Symbiana mu brakuje, ale za to szybszy niż budżetowe Andki. I interfejs mi odpowiada. Na minus to:
- Dźwięk. Słuchanie czegokolwiek na dołączonych słuchawkach to masochizm. Inne co prawda poprawiają jakość ale mój egzemplarz po jakimś czasie od odpięcia słuchawek traci jeden kanał i przywraca go dopiero powrót do ustawień fabrycznych a i czasem jeszcze aktualizacja. Dobrze, że mam playerka.
- Pamięć masowa. Tu zdziwiłem się najbardziej bo miało działać. I działa ale tylko z Win7 co wszędzie jest napisane. A ja mam Linuksa, o którym w reckach nikt nie wspominał. Co prawda na najnowszym Kubuntu i Mincie działa ale trzeba doinstalować gMTP i gPhoto2.
- Bateria. Według danych miała starczyć na dłużej niż Nokii 500. Według mnie jest odwrotnie.
.sta.tvknaszapraca.pl | 06 Jun 2014, 12:06

Wszystkich opinii: 369. Pokazuję od 141 do 150.