R E K L A M A

Nokia Asha 206
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 51 do 60.
52,8% 
 14,8% 
 32,4% 
Kazek
szer
Przepraszam za mój błąd. Rzeczywiście Nokia 206 rejestruje czas trwania połączenia, który można znaleźć tak jak w twoim opisie. Przepraszam wszystkich, których moja opinia wprowadziła w błąd. Przy okazji nie podzielam opinii innych użytkowników tego telefonu, że obudowa jest wykonana tandetnie.
.centertel.pl | 27 Jun 2013, 17:06
szer
Kazek
"Jednakże telefon ten posiada wady innych modeli Nokii (brak rejestracji czsu poszczególnych połaczeń "
Dziwne bo mój ma,tj każde nawiązane połączenie i odebrane ma podany czas połączeń w godzinach,minutach i sekundach oprócz standardowej podanej godziny połączenia...Aby to jednak znaleźć trzeba szukać w liście połączeń(pod zielonym klawiszem oraz opcje) a nie liczniku,tam podane są tylko ogólne dane tj.ostatnie połączenie,ilość czsu połączeń nawiązanych,odebranych ,oraz wszystkich połączeń łącznie..
.internetia.net.pl | 26 Jun 2013, 07:06

fix
Telefon juz sprzedałem, bo kupiłem go głownie dla baterii, ale niestety obietnice producenta nie pokrywaja sie z rzeczywistoscią, tel przy dość intensywnym urzytkowaniu pada po 3-4 dniach, co nie jest rewelacyjnym wynikiem, jesli komus zalezy na dobrej baterii, to polecam samsunga gte 2121 albo 2250 - tam przy takim samym uzytkowaniu bateria trzyma bez problemu ponad tydz. Do minusow 206 musze tez zaliczyć tandetne wykonanie, ktore widac nawet po cenie, bo jest bardzo tani jak na nokie z takim wyświetlaczem, kiepskim pomysłem jest takze budowa klawiatury, poniewaz znajduja sie w niej duze szpary, w ktorych gromadzi sie duzo zanieczyszczen no i tel jest strasznie wielki...
.dynamic.gprs.plus.pl | 24 Jun 2013, 22:06
Kazek
Niewątpliwą zaletą telefonu jest długo trzymająca bateria. Po trzech rozmowach trwających około 15 min w ciągu tygodnia na wskaźniku naładowania ubyła tylko jedna kreska. Następną zaletą jest duży, wyraźny wyświetlacz. Jednakże telefon ten posiada wady innych modeli Nokii (brak rejestracji czsu poszczególnych połaczeń oraz konieczność wprowadzania kodu przy kasowaniu liczników danych). Ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego telefonu i serdecznie go polecam.
.centertel.pl | 23 Jun 2013, 10:06

szer
lukaszo81
W takim razie musisz coś mieć nie tak z bateria u mnie przy takim właśnie użytkowaniu trzyma spokojnie 6 dni,a intensywnie tj odtwarzacz muzy i radio na 9h dziennie, rommowy, net,gry java (nie smsuje)trzyma 3,5 dnia.
.internetia.net.pl | 18 Jun 2013, 01:06
lukaszo81
szer
Mówiąc, że używam telefonu w sposób umiarkowany, miałem na myśli kilka rozmów (2-3) dziennie, trwających kilka minut oraz standardowe przeglądanie menu i słuchanie muzyki na zasadzie fragmentarycznego "puszczania" kilku utworów dziennie. Czy można takie używanie określić "intensywnym"? Obiektywnie rzecz biorąc, nie bardzo. Podsumowując, właśnie tak użytkowana Nokia 206 (nie dual sim) wytrzymuje na jednym, pełnym naładowaniu baterii 3-4 dni. Baterię formowałem zgodnie z zaleceniami, tj. kompletne rozładowanie i długotrwałe ładowanie (3x). Nie wiem... Być może zdarzy się egzemplarz "wyjątkowy", ale nie uwierzę w cuda względem trzymania baterii w tym telefonie. Mam Nokię 6310i (10-letnią) i używana w wyżej opisany sposób wytrzymuje 4-5 dni. Spodziewałem się po prostu, że jeśli kupię Nokię 206 (nową), to nawet dzieląc przez 3 to, co mówi o baterii producent, wytrzyma mi chociaż 5-6 dni, a tu lipa... Także pod względem baterii jest po prostu słabo i nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Zresztą... Nie jestem w swej opinii osamotniony, więc coś w tym musi być. Pozdrawiam!
.internetdsl.tpnet.pl | 17 Jun 2013, 12:06
marek
Telefon fajny, ale z zywotnościa baterii naprawdę przesada. 20godz. rozmów!!?? A faktycznie ok.8.
.net.aduro.pl | 16 Jun 2013, 13:06
szer
lukaszo81
Nie zgodzę się z tobą mam ten fon od o.3m-cy i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że mocno użytkowany wytrzymuje spokojnie 3-4 dni,a umiarkowanie o.6-7dni.Nie wiem jak użytkujesz i co dla ciebie znaczy "umiarkowanie i intensywnie" ale u mnie właśnie tyle trzyma...
.internetia.net.pl | 10 Jun 2013, 04:06
lukaszo81
Ten, kto mówi, że w nokii 206 używanej konkretnie czy choćby nawet umiarkowanie, bateria trzyma tydzień, opowiada brednie. Zgadzam się natomiast z opiniami, w których treści mówi się o max. 3-4 dniach bez ładowania baterii przy umiarkowanym używaniu telefonu. Sądzę, że używam telefonu właśnie w sposób umiarkowany, tzn. telefon nie leży cały dzień ani też nie korzystam z niego na okrągło, prowadząc co rusz rozmowy itd. Używając go intensywnie, pewnie bateria nie dotrzymałaby nawet trzech dni. A to, co sam producent wypisuje na ten temat, to już wybitne kłamstwa. Podzielić to należy przez 3-4 razy (co najmniej). Poza tym aparat jak najbardziej w porządku. Na pewno jest on przeznaczony dla mało wymagających użytkowników. Mam tutaj na myśli wyposażenie telefonu - niby ma parę bajerów, ale na pewno nie jest telefon, który robi super zdjęcia i filmy ani też nie jest on telefonem do surfowania po internecie. Moim zdaniem to aparat przede wszystkim do dzwonienia i pisania. A że przy okazji można zrobić nim zdjęcie, zarejestrować krótki film czy też odwiedzić facebooka...
Polecam telefon osobom potrzebującym i szukającym aparatu charakteryzującego się prostą obsługą.
.globitel.pl | 09 Jun 2013, 02:06
Adam
Telefon świetny! mam go już od 3 tygodni. Miałem już kilka telefonów, między innymi, xperie U (którą sprzedałem po 2 miesiącach, jak dla mnie telefony dotykowe są niepraktyczne) I nokię E52- w której co rusz padał głośnik.
Nokia Asha 206 (dual sim) jest puki co najbardziej praktycznym telefonem jaki miałem do tej pory. Ktoś wcześniej wspomniał o tym, że nie mógł otworzyć obudowy. Prawda, ciężko się otwiera, ale to jest ZALETA. nikt przecież nie otwiera tego codziennie. Solidnie wykonana obudowa, WYPUKŁE OSOBNE przyciski, sprawiają że komfort pisania SMS jest na bardzo wysokim poziomie.
Wcale nie przeszkadza mi aparat 1,3mpx, tyle wystarcza na potrzeby telefonu, do zdjęć mam aparat, któremu i tak nie dorówna żaden telefon.
Jeżeli ktoś szuka telefonu do dzwonienia, pisania SMS, i od czasu do czasu, sprawdzenia rozkładu jazdy w internecie, jest to telefon dla niego.
.dynamic.chello.pl | 05 Jun 2013, 19:06

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 51 do 60.