R E K L A M A

Nokia Asha 206
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 31 do 40.
52,8% 
 14,8% 
 32,4% 
Saweku
Mam ten telefon dwa miesiące. Kupiłem choć przeczytałem sporo złych opinii. Telefon jest beznadziejny.

Zalety:
- możliwość wsadzenia dwóch kart
- bateria trzyma nieźle

Wady:
- zawiesza się pamięć wiadomości prze co nie dochodzą smsy (pomaga wyłączenie i włączenie telefonu) - czasem dzieje się to kilka razy dzienni
- zawieszają się przyciski (pomaga wyłączenie i włączenie)
- druga karta sim traci zasięg (pomaga wyłączenie i włączenie)
- szukając kogoś w książce telefonicznej można szukać tylko po imieniu wpisując nazwisko nic nie znajdziesz
- słownik t9 wpisuje wszystkie słowa z polskimi znakami co powoduje że musimy je zmieniać ręcznie albo nawet krótka wiadomość zajmuje 3 smsy
- słaby głośnik (nie słychać zbyt wyraźnie)
- nie współpracuje z Nokia PC Suit co utrudnia łączenie z komputerem
- brak podstawowych funkcji które były w starszych modelach

Do tej pory uważałem Nokie za jedne z najlepszych telefonów ale Nokia 206 to najgorszy i najbardziej problemowy telefon jaki miałem. Odradzam!! Jeśli potrzebujecie telefon na dwie karty szukajcie innego.
.196.30.131 | 06 Sep 2013, 12:09
divorced
Do qwers.Nigdy nie wystawiam opinii bez oglądania "na żywo"
.icpnet.pl | 26 Aug 2013, 20:08

Kazek
Do Anna
Zgadza się w tych telefonach głos jest nieco zniekształcony. Dlaczego?. Na to pytanie może odpowiedzieć tylko producent.
.centertel.pl | 23 Aug 2013, 16:08
qwers
Do divorced: Jakbyś je zauważyła na żywo to byś zmieniła zdanie. Przynajmniej w stosunku do niebieskiego ;)
.4web.pl | 22 Aug 2013, 20:08

divorced
Witam.Tak się zastanawiam kto projektuje takie kolory i czy ktoś kupuje niebieskie czy różowiaste.Ja bym nie wzięła nawet za darmo bo to obciach używać czegoś takiego ,chyba że po ciemku lub kiedy nikt nie widzi.
.icpnet.pl | 17 Aug 2013, 16:08
Anna
Posiadam ten telefon od kilku dni. Niewątpliwą zaletą jest klasyczny wygląd, czytelny duży ekran i wygodne klawisze. Bateria trzyma długo, wyświetacz jest dosyć mało kolorowy. Może przydałyby się kolorki klawiszy odbioru i zakończenia połączeń - zielony i czerwony (szczególnie dla starszych osób). Potrzebowałam prostego telefonu jako następcy Nokii 3110 i 6303 - jednak jak dla mnie ma kilka poważnych wad, nawet w odniesieniu do tych starszych modeli, mianowicie: widok kontaktów bez widoku zdjęć (zdjęcia widoczne dopieru po najechaniu na kontakt lub podczas dzwonienia); brak podświetlanej diody sygnalizującej nieodebrane połączenie lub sms; ustawienie budzika - każdorazowo trzeba nastawiać godzinę i rodzaj dzwonka, o ile nie skorzysta się z opcji powtarzania alarmu - telefon nie pamięta ostatnich ustawień. Również niezbyt dobra jest jakość rozmów, jak ktoś gdzieś określił - głos brzmi jakby był z metalowej beczki, nie wiem czy to wada akurat mojego egzemplarza, czy kwestia przyzwyczajenia.
.internetdsl.tpnet.pl | 10 Aug 2013, 17:08
Dante88
Szczerze to nie dzwonie dużo bo ok.2-3 godzin tygodniowo,kilkadziesiąt sms-ów,słuchanie radia,przesyłanie plików za pomocą bluetooth,trochę zdjęć porobie i bateria wytrzymuje 7-10 dni.
Telefon skromny dla również niewymagających użytkowników,wszystko działa dobrze,tylna klapka świetnie spasowana,nic nie trzeszczy,dźwięk w słuchawce wyrazisty,ekran bardzo dobry,wygodnie piszę się sms-y,nie gubi zasięgu,głośniczek(choć z tyłu) gra dość głośno.
Dla tych co narzekają że akumulatorek trzyma 3-4 dni przypominam to nie telefon służbowy z mocną baterią!Poza tym co chcecie za niecałe 200 zł?(bo tyle jest dziś wart)
.play-internet.pl | 08 Aug 2013, 18:08
Robek
Kiepski telefon .. Nie przypadł mi do gustu, aparat bardzo kiepski, bateria to starcza ledwo na 3 max 4 dni ( co jest kiepskim wynikiem w takiej klasie telefonu z baterią 1100mAh .. ), do muzyki się nie nadaje, klawiatura troche twarda, ale wygodna, czasami traci zasięg, mogłem kupić samsunga s5610, miałbym lepszy aparat napewno, latarke ( a tak musze chodzić z brelokiem przy kluczach ) i lepszą jakość muzyki. Jestem niezadowolony.
.dynamic.gprs.plus.pl | 02 Aug 2013, 14:08
Maurycy
Mam ten telefon od 3 dni i już jestem zadowolony. Telefon do dzwonienia. Wreszcie z klawiaturą dotykową a nie badziewnym ekranem. Zaledwie roczna Nokia 309 pójdzie na sprzedaż. Ten jest super. Dzwonię na okrągło aby sprawdzić baterię - trzyma dobrze. Myślę, że po całkowitym sformatowaniu - wytrzyma tydzień bez ładowania. Po Nokii 6303 - zgubionej niestety - drugi najlepszy telefon. Mam jeszcze 6210 Navigator - do zabawy. Ekrany dotykowe - do lamusa.
.97.199.25 | 01 Aug 2013, 20:08
Asia
Mam ten telefon od 2 tygodni i jestem z niego bardzo zadowolona : łatwa obsługa , wytrzymała bateria ,duży ekran . Idealny dla osób ceniących prostotę.
.icpnet.pl | 17 Jul 2013, 19:07

Wszystkich opinii: 108. Pokazuję od 31 do 40.