R E K L A M A

Nokia 800 Tough
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 10. Pokazuję od 1 do 10.
0,0% 
 40,0% 
 60,0% 
cinek
Niestety padł głośnik w słuchawce po miesiącu użytkowania...Telefon na serwisie.
.24.228.34 | 25 Nov 2019, 18:11
el
Telefon ma dual sim. Tu macie oficjalne info o tym. Pozdrawiam.
https://www.nokia.com/phones/en_int/nokia-800-tough
Raczysz się mylić Użytkowniku. Bardzo proszę przed zgłoszeniem jakiejkolwiek poprawki czytać najpierw specyfikację techniczną. Całą. W przeciwnym wypadku bardzo proszę o powstrzymanie się przed zgłaszaniem poprawek. Pozdrawiam. (jf).
.153.35.244 | 10 Nov 2019, 08:11

Nowy nicki
Po dłuższym użytkowaniu zauważyłem że nie można polegać na budziku! Czasem nie działa. Np budzik ustawiony na 7.00 nie dzwoni, ale po podświetleniu ekranu "czerwona" słuchawką o 7.31 zaczyna dzwonić.Dla zainteresowanych dodam że może za jakiś czas będzie można wymienić soft. Dla noki 8110 4G już dostępny jest system GerdaOs.
.173.4.122 | 02 Nov 2019, 11:11
Gelerth
Zależało mi na prostym telefonie z możliwością udostępniania internetu na inne urządzenia oraz na WhatsApp. Na wstępie zdawał się spełniać moje oczekiwania w 100%. Po zakupie byłem zadowolony, telefon prosty i funkcjonalny... nie. Podobnie jak w innych opiniach zauważyłem, że sprzęt zacina się, co powoduje problemy z obsługą. Brak głębszej personalizacji trochę mnie zirytował. Przełączanie danych komórkowych, udostępnianie internetu, WhatsApp - to działało idealnie, nawet zasłoniło mi niedogodności ale... Właśnie - działało. Po dwóch tygodniach klawisz funkcyjny przestał działać w połowie, potem telefon wyłączył się i koniec. Możliwe, że jest to przypadłość tylko tego egzemplarza ale na tej podstawie wyrobiłem sobie opinię, że nie warto. Jak możecie, to szukajcie czegoś innego.
.254.196.114 | 30 Oct 2019, 06:10

Fr4nz
Kupiłem, przyzwyczajam się. Razi brak możliwości dostosowania ustawień pod siebie. Klawisz na środku ma wszystkie funkcje predefiniowane bez możliwości ich zmiany. Np otwarcie książki telefonicznej w prawo a nie jak na wielu urządzeniach w dół. Z okazji zmiany czasu z letniego na zimowy dowiedziałem się że telefon nie aktualizuje automatycznie godziny i nie ma możliwości wybrania strefy czasowej. Solid B2710 z którego korzystałem do teraz nie miał takich problemów. Częste zacinki w menu, książce telefonicznej, czy podczas pisania smsów to rutyna. W moim egzemplarzu latarka nie świeci stabilnym światłem tylko mruga/drży. Rozpoczynając pisanie smsa czasem uruchamia pasek ładowania w miejscu gdzie umieszcza się tekst, na początku myślałem że telefon oczekuje na wprowadzanie tekstu głosem, ale po sprawdzeniu w internecie dowiedziałem się że funkcje głosowe uruchamia się przy pomocy środkowego przycisku nawigacyjnego, wiec nie wiem na co czeka.

Plusy:
+nowy telefon z nową baterią
+może służyć jako modem (na czym mi bardzo zależało, ale czego jeszcze nie przetestowałem w 100%)
+czas czuwania
+szybka ekranu nie budzi zastrzeżeń(w dwóch B2710 które mam w pierwszym tygodniu na szybkach pojawiły się skazy, a dbałem o nie:)
+przyciski można obsługiwać w rękawiczkach
+głośność rozmów(korzystam z najmniejszego poziomu głośności a i tak jest dla mnie trochę za głośno w warunkach domowych)
+jakość połączeń głosowych
+jack do słuchawek:)

Minusy:
-KaiOs - muli...
-Zacinki po raz pierwszy
-Zacinki po raz drugi
-Zacinki po raz trzeci
-Problem z latarką
-Trochę zbyt duży (subiektywna opinia)
-Nieprzejrzyste menu opcji
-Brak możliwości personalizacji wyglądu i ustawień
-Brak wielu opcji które były dostępne w dużo starszych klasycznych telefonach(np. strefa czasowa, czas letni zimowy)
-Małe możliwości dostosowania czcionki jest duża i BARDZO DUŻA,
przeszkadza to zwłaszcza przy długich nazwach kontaktów i w smsach
-Odblokowanie ekranu czasem dziwnie działa
-Nie da się odinstalować zainstalowanych gier

Podsumowując nie jest źle, ani dobrze wcale. Producent budując urządzenie które ma służyć przede wszystkim o dzwonienia pisania wiadomości powinien te dwie kluczowe funkcjonalności dopracować do perfekcji a jest tu słabo a nawet bardzo słabo. Trochę szkoda bo liczyłem że to będzie telefon marzeń, prosty ale z możliwością udostępnienia internetu na inne urządzenia.
.173.4.122 | 29 Oct 2019, 21:10
jacek
Karta pamięci ze starej Noki 2 giga nie działa. Po upadku telefonu karty się przemieszczają - brak karty! Problemy z książką telefoniczną - brak możliwości utworzenia grupy - wyświetla błąd! Bardzo cichy dzwięk np: YouTube! Problem z włożeniem i wyjęciem karty !
.156.139.99 | 29 Oct 2019, 20:10
rebeliant80
Podstawowy problem z tym telefonem jest taki, że po włożeniu karty sim i karty pamięci jednocześnie w ogóle nie działa internet w tym telefonie, jeśli się zamiast karty pamięci włoży sim(miejsce na kartę pamięci jest wymienne z drugą kartą sim) to wtedy działa. Być może mam po prostu uszkodzony egzemplarz, a może kwestia oprogramowania? Przeglądarka jest bardzo słaba, a aplikacja do muzyki to jeszcze większa porażka(nie odczytuje większości tytułów piosenek), zainstalowanych fabrycznie gier nie da się usunąć, na dodatek bateria niestety szału nie robi. Takie aplikacje jak youtube czy twitter działają poprawnie, w sklepie z aplikacjami na razie nic ciekawego nie ma. Niestety urządzenie na pewno nie jest warte swojej ceny, bo za 5 stów, to powinno po prostu bez problemu działać, a nie na każdym kroku denerwować użytkownika.
.230.116.147 | 24 Oct 2019, 22:10
Marek
No właśnie, gdzie ten autofocus? Czemu klasyczne nokie go już nie posiadaja? Stare nokie go miały, czasem potrzeba zrobić zdjęcie jakiegoś dokumentu a wtedy bez af trzeba się nieźle nagimnastykować. Szkoda, a miałem taką ochotę kupić ten telefon. Wiem, że nie jest to telefon z przeznaczeniem do zdjęć ale jednak... Af by się przydał, może cena by nie wzrosła drastycznie. Pozdrawiam użytkowników starej dobrej nokii n73, która wciąż świetnie się sprawuje jako drugi telefon.
.64.10.26 | 15 Oct 2019, 12:10
Wespazjon
Zakupiłem ten telefon. Ponieważ chciałem zastąpić nim smartfona. Ten ostatni nie nadawał się zbytnio do moich celów.
Potrzebowałem jednak emaila i whatsapp. I czasem zajrzeć na jakąś stronę (ale to rzadko).
I tak:
1. Sprzęt jako taki - super, na prawdę solidnie wykonany. Dobra klawiatura, ekran mógłby być lepszy. Lekki i wytrzymały. Dodatki w stylu wifi i LTE działają świetnie.
I tu 8/10

2. Soft - trochę czytałem o KaiOS i nie wierzyłem, że może być aż tak zły. Ale jednak jest.
- Przeglądarka nie działa - coś próbuje otworzyć ale tylko próbuje.
- Email - działa prawie bardzo dobrze, tylko przy wyświetlaniu html - tekst jest tak mały, że aż nieczytelny.
- Słownik do wpisywania tekstu - bardzo ubogi - trzeba żmudnie dopisywać kolejne używane słowa i zwroty by coś z niego było.
- Szybkość i responsywność? Brak - oprogramowanie działa bardzo wolno, czasem po dłuższej chwili wraca do ekranu głównego.
- W standardzie w telefonie są trzy gry demo - które działają wolno i nie da się ich usunąć?
- Inne oprogramowanie - nie wiele ale jest to co potrzeba, no prawie. Ponieważ np. program do agregowania newsów działa całkiem fajnie. Tylko ich pełną treść otwiera się przez przeglądarkę, która jak wspomniałem nie działa.....
Jakby nie można było zainstalować opery lite.
- Podsumowanie - jakby tu był stary dobry symbian to telefon byłby rakietą. A tak oprogramowanie 1/10

W podsumowaniu - z tym systemem nie warto wydać nawet na niego 100zł. Działa i wygląda jak chińska konsola z Biedronki za 40 zł.

W tym momencie zakupu zdecydowanie nie polecam.
.251.181.15 | 12 Oct 2019, 19:10
Toyokazu
Dodaliby aparat z autofocus i zapłaciłbym nawet 500 zł. a tak to troszkę lipa.
.156.131.199 | 06 Oct 2019, 00:10

Wszystkich opinii: 10. Pokazuję od 1 do 10.