R E K L A M A

myPhone myTab 10 DualCore
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.
66,7% 
 13,3% 
 20,0% 
Nati
Tablet zakupiłam w 2013 r. z promocji w Biedronce i byłam z niego bardzo zadowolona do czasu. Pierwsze problemy z tebletem zaczęły się w połowie 2014 r. gdzie na ekranie zaczęły się pojawiać ciemne paski po załączeniu ekranu lecz po stuknięcie lekko w tylną obudowę znikały. I tak było do 2015r. W 2015r. tablet przestał widzieć podłączoną klawiaturę, paski które pojawiały się rok wcześniej zaczęły być coraz częstsze. Przyszed lipiec i tu zaczął się horror. Tablet po podłączeniu pod ładowarkę nie raz pokazywał po naładowaniu przez cały dzień 100%, na ekranie pojawiły się zacieki tak jakby z kleju, paski na ekranie pokazywały się nagminnie nawet nie pomagało lekkie stuknięcie w tylnią obudowę, obsługa klawiatury stała się nie możliwa pomimo tego że działała podłączona do tableta od mojego brata. W końcu tablet umarł. A stało się to tak użytkowałam tablet przez cały dzień tablet poziom baterii wynosił około 10% więc postanowiłam go podłączyć ku mojemu zdziwieniu pokazało się lustrzane odbicie. Więc wyczytałam na internecie żeby odłączyć taśmę łączącą ekran z płytą główną. Po takim zabiegu ekran wylał się ?? Po takim doświadczeniu zaczęłam bardziej czytać o tym tablecie ku mojemu zdziwieniu okazało się że większość użytkowników tego tableta miało tak.

Plusy:
Dobrze trzymająca bateria
Dobrze wykonany
System który działał płynnie
Procesor jak na tamte działał szybko
Łącze HDMI
Obsługa klawiatury fizycznej

Minusy:
Głośnik, który grał cicho nawet przy maksymalnym podgłośnieniu
Łączność z WiFi
Ekran kąty widzenia były fatalne tak samo jak widoczność na ekranie który był ciemny
Waga
Awaryjność
.64.43.54 | 28 Dec 2018, 17:12
Dawid
DO RAFAŁA jak zrootowałeś tego tableta? próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie działa...
.przasnysz.mm.pl | 14 Dec 2014, 22:12

Sławek
Kupiony w Biedronce za 499zł. Opinia po intensywnym użytkowaniu przez ok. 2 m-ce.
Zalety: cena, najlepszy możliwy zakup za te pieniądze, duża wydajność - benchmark ogólny AnTuTu 10680pkt co stawia go wyżej niż niejeden tablet 2x droższy. W praktyce faktycznie czuć że jest wydajny. O dziwo całkiem nieźle wykonany, wszystko dobrze dopasowane. Łatwe zrootowanie.
Wady (tego jest znacznie więcej): bardzo słaba jasność wyświetlacza - poza pomieszczeniami raczej wiele się nie widzi.
Beznadziejna jakość dźwięku - głośność ustawiona zawsze na max i ledwo słychać do tego beznadziejne pasmo (instalacja EQ nic nie daje). Słabo radzi sobie z odbiorem WiFi - w pokoju gdzie jest router zasięg 3 kreski (na 4). Telefon widzi z 10 źródeł od sąsiadów a tablet tylko jeszcze 1-2 źródła. Połączeń gdy już złapie nie zrywa. Modemy 3G - dramat, próbowałem w sklepie z 10 różnych i NIC. Na stronie nie ma wykazu bo podejrzewam, że nie obsługuje wcale modemów. Dwa mi system w ogóle zobaczył - Huawei E173 i E173u-2 ale tylko zobaczył, zarejestrował w sieci ale internetu nie uzyskałem. Ponoć działa E173s-2 ale to tylko Allegro bo w sprzedaży nigdzie nie ma (no i ponoć).
Stabilność systemu - średnia, potrafi się zawiesić zwłaszcza gdy działam z podłączonym zasilaczem. Gdy go nastawię na ładowanie wyłączony to bywa takie zjawisko, że cały czas pokazuje że jest w 100% naładowany i po prostu nagle pada - żeby tego uniknąć ładuję go tylko gdy jest włączony. Bateria niby 8000mAh taka sobie ale nie można narzekać bo na czuwaniu wytrzymuje cały dzień a przy intensywnej pracy ok. 5-6 godz.
Podsumowanie: ocena pozytywna gdyż za tą cenę nie można oczekiwać iPada a mimo wszystko sprzęt da radę sobie z każdym zadaniem w miarę płynnie równie dobrze jak inny tablet 2x droższy.
Ciekawostki: na tablecie działa TV Mobilna Polsatu, z tym że z aplikacją dla telefonów. W sklepie Play jest bardzo dużo programów niezgodnych z tym urządzeniem, które jednak działają normalnie gdy je zainstaluje się sposobem. HBO GO nie działa (wada apki która nie działa z Andkiem 4.1). Łatwo go zrootować co uznałem za istotne gdyż producent zaśmiecił strasznie system na starcie niepotrzebnymi jak dla mnie apkami a YouTube w ogóle się nie aktualizuje z tego powodu. Ten egzemplarz jest drugi bo pierwszy zepsuł się na drugi dzień i wymieniłem (padła grafika Mali albo wyświetlacz).
.wroclaw.dialog.net.pl | 29 Apr 2013, 11:04
piterwola
Tablecik wart swojej ceny, rzeczywiście przy grubych ścianach wi-fi ma ograniczony zasięg, jednak pozostałe parametry są jak najbardziej ok., strony otwierają się szybko, do kontaktu ze światem w zupełności wystarcza. Opinię napisał kompletny laik informatyczno-komputerowy.
.ip.netia.com.pl | 03 Apr 2013, 20:04

rtvfan
Posiadam mytab10 dual core od pierwszego dnia gdy pojawił się w sklepach i zdążyłem go trochę przetestować. Wydajność na naprawdę wysokim poziomie, nawet w benchmarkach przewyższa standardowego rk3066, jeśli chodzi o ekran to po prostu jest średniej klasy ani rewelacyjny ani zły. Zasięg wifi też jest znośny, taki jak w goclever a73, ale gorszy niż np.w galaxy ace2. Wygoda użytkowania, czyli np. dotyk, przeglądanie stron www bez zastrzeżeń. Polecam jako alternatywę dla notbooków, bo za tą cenę nic lepszego nie można mieć.
.51.181.58 | 28 Mar 2013, 13:03
mario bross
Witam. Jako użytkownik tego urządzonka od dnia promocji w Biedronce mogę potwierdzić, że zakup był wart ceny.
- wyświetlacz bardzo przyzwoity, reakcje na dotyk bardzo szybkie, czytałem gdzieś opinie, ze w tych samych modelach producent założył różnego typu folie ochronne na szybę i jedne z nich są " ciemniejsze" - zmiana na nowe zmienia całkowicie jasność ekranu ? mojego chyba to nie dotyczy,
- procesor, grafika : wydajne i śmigają bez problemu w najbardziej zaawansowanych gierkach na androida, raz się zdarzyło ze się zamyślił :) ale w sumie jest napakowany apkami do maxa wiec miał prawo :)
- pelna komunikacja portów, brak jakichkolwiek problemów, modem HUAWEI E3131 z Aero śmiga elegancko
- WIFI potwierdzam nie jest rewelacją, wieksze przeszkody w formie grubych ścian ograniczają zasięg i to mocno, cienkie ścianki działowe w promieniu 10 metrów bez problemu - co najwyżej lekki spadek szybkosci, ale o dziwo w gmachach budynków gdzie udostępniane jest WIFI zasięg wszędzie dobry - potwierdzam też czasami zrywanie na kilka sekund połączenia ale wraca bez potrzeby kombinowania :)
- dziwią mnie opinie że coś nie tak z ekranem, że sie odkształca, jakieś linie itp.?? nie ma takiej opcji, obudowa solidna , trzymanie w łapkach kilka godzin nic nie powoduje za wyjątkiem lekkiego pocenia dłoni :) ja nawet nie odczulem że się cokolwiek grzeje,
- bateria bardzo bardzo przyzwoita, odpowiednie ustawienia jasności ekranu i wyłączenia apek pracujacych w tle i nie da sie go tak szybko zmęczyć,
- ogólnie ok nic jak tylko 24 miesiace szarpać na nim ile wlezie :) ja osobiście polecam a jak ktoś chce się czepiać niuansów takich jak katy widzenia czy taka czy inna ostrośc to trzeba wyciągnąc ze skarbonki drugie tyle i iść na zakupy :) pozdrawiam
.free.aero2.net.pl | 21 Mar 2013, 19:03
Piotrek
Rafał mógłbyś podać linka do tych programów? Bo YT kieruje do forum, forum każe się rejestrować, a rejestracja nie działa, bo nie jest w stanie zweryfikować captcha. Sam tablet mam już 4 dzień i jestem z niego zadowolony. Na początku miałem problemy z podłączeniem go przez USB do PC, jednak teraz wszystko działa. Z wifi też nie mam problemów, jeżeli chodzi o zasięg i prędkość (choć też miałem, jednak pogmeranie w ustawieniach rutera pomogło) - jedyny problem jest taki, że czasami wifi jakby wstrzymuje upload/download na kilka sekund, jednak po chwili wszystko wraca do normy (np. w trakcie wczytywania strony wifi się nie chwilę "zawiesza"). Bateria też całkiem nieźle trzyma chociaż czasu nie mierzyłem (po wyjęciu z pudła bawiłem się cały dzień i padła dopiero pod wieczór).
O, dziękuję za informację. (jf)
.dynamic.chello.pl | 14 Mar 2013, 15:03
adek
Fakt, tablet ma problem z WiFi. Ale cała reszta to same plusy. A teraz prztyczek do tych co słuchają marketingowców jak wyroczni. Co wy się czepiacie tych kątów widzenia. Toż to jest tablet. Na ścianie go powiesiliście, czy jak? Podobnie jest z komórkami. Jak chcesz komuś pokazać coś na tablecie - to mu go podajesz. A ściema, że od zwykłego dotykania matrycy pojawił się pasek zasługuje na miano ściemy roku. Ewidentnie doszło do dużego nacisku na matrycę lub krawędź urządzenia. I nie mówię tu o naciskaniu palcem.
.9.79.98 | 13 Mar 2013, 14:03
Rafał
Po dwóch dniach testów:
- ekran to nie IPS ale całkiem przyzwoity jak na sprzęt made in china,
- procek i grafika rewelacja ( nawet najbardziej wymagające gry działają płynnie),
- bateria rewelacyjna
- zasięg wifi przyzwoity choć czasami mimo niezłego zasięgu słaby transfer lub jego brak(rozwiązanie to rozłączenie wifi i ponowne połączenie),
- wszelkiego rodzaju porty działają bez zastrzeżeń,
- po zrootowaniu (link do działającego sposobu-[...]) podłączyłem do niego Huawei E3131(wg producenta ten modem nie jest obsługiwany) i net 3G działa BARDZO dobrze. Trzeba zainstalować aplikacje Busybox i UMTS Manager.
- internet 3g z obsługiwanych modemów powinien działać bez problemu (nie wiem bo nie testowałem ponieważ takiego nie posiadam)
- wszystkie multimedia działają poprawnie(po zainstalowaniu odpowiednich aplikacji)
- jakość wykonania obudowy itp bardzo dobra jak na ten przedział cenowy.
Ogólnie polecam - Ja jestem bardzo zadowolony! Za tą kasę nie widzę nic lepszego na rynku z pewną gwarancją 24 m.
.23.108.34 | 13 Mar 2013, 11:03
marek
do: Krzysztof; a dlaczego nie przeczytałeś wcześniej innych opinii o tym tablecie / te z modelu poprzedniego /? Wypisaliśmy tam wszystkie wady. W/g mnie do internetu to się w ogóle nie nadaje!
.tgd.pl | 12 Mar 2013, 12:03

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.