R E K L A M A

myPhone myTab 10
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 21 do 30.
22,5% 
 20,0% 
 57,5% 
matejko
Tablet ogólnie w porządku, ale po tygodniu użytkowania zepsuła się ładowarka, a z racji tego, że kupiłem dwa takie tablety trzy dni później padła następna. Próby kontaktowania telefonicznie z producentem nie przynoszą skutku, ponieważ w tej firmie nie odbierają telefonów, a kontakt można nawiązać tylko poprzez e-maila. Ładowarek nie mają w sprzedaży, a reklamacje są przeciągane w nieskończoność.
.wr.energiapro.pl | 10 Jan 2013, 13:01
markooo
Trochę opinii po czasie używania. WiFi - blisko anteny działa dobrze, ale po wyjściu do innego pomieszczenia często się zawiesza? Wygląda to tak: zaczyna ciągnąc stronę..potem przerwa ok 7s... no i zaczyna dalej. Dziwne. Kupiłem nawet do rutera taaaaka antenę /zahacza o sufit : ) /. Szybciej ciągnie i więcej widzi sieci na starej komórce Sony-Ericson Elm ?? Zmieniałem nawet kanały w ustawieniach. Kilka osób też narzekało na moduł tak więc może faktycznie jest to słaby element. Może podłącze taki przenośny? Zobaczymy.
Ekran i IPS -faktycznie z tylko z 1 strony jak się przechyla tablet zanikają kolory i jest dramat. Proponuję nie przechylać na tą stronę :)
Gry -w zasadzie wszystko chodzi jak potrzeba. / nie jestem zwolennikiem gry "Asphalt 7" ,a podobno lekko przycina się na tej grze / szeroko rozpisywane na 1 recenzji / więc dam temu spokój.
Obudowa- ładna i mocna, nie trzeszczy jak też pisali w 1 teście. Przy normalnym użytkowaniu. Ale czy ten tablet służy do zginania lub odbijania piłki??
Aparat -to chyba pomyłka. Kiepski. Lepiej zakleić.

ps. Moja uwaga to brak dedykowanego etui. Coś tam można adoptować. Jak kupiłem skórzane etui do Ipada2 / to bez zaczepów na rogach / i powycinałem dodatkowe dziurki na przyciski nożyczkami do paznokci. Wygląda jak oryginał. Dodatkowo zszyłem krawędzie nicią w kolorze oryginalnej. Wygląda b. dobrze :)
.tgd.pl | 09 Jan 2013, 13:01

mati
Design jest nawet fajny, szkoda tylko że procesor wchodzi co najwyżej na 1Ghz (grovenor "fancy") wystarczy ustawić jakimś progsem rzeczywiste 1,2Ghz by się po prostu zawiesił... Wszystko zamula ze względu na proces "nandd", zapewne ze względu na słabą przepustowość pamięci ( po pewnym czasie cache przeglądarki sprawiało że strony strasznie się cieły), w dodatku producent nie udostępnia firmware do wgrania przez "livesuit" ani recovery, co w połączeniu z rootem (ma go standardowo) zwiększa ryzyko uceglenia przy użyciu jakiejkolwiek aplikacji wymagającej takich uprawnień. Dostęp do nich jest o zgrozo bez żadnego pytania o zgodę użytkownika.
Nie polecam.
.tktelekom.pl | 27 Dec 2012, 21:12
markooo
Witam,
nie jest to super tablet ale jak na taka cenę wystarczy. Wszyscy którzy maja problemy z siecią bezprzewodową polecam ściągnąć sobie na tablet : Wifi Analyzer i poustawiać sieć. Często pomaga przełączenie standardowego kanału na routerze / musicie wejśc do ustawień routera / z 6 na np 13 / tak u mnie sugerował ten program /. Powodem słabego odbioru niekoniecznie są ściany lub drzwi ale inne źródła / inne routery /. U mnie zadziałało. Sygnał odbieram spokojnie na 2 pietrze ze standardowego TP-linka. Reszta działa poprawnie. Czy ktoś znalazł jakieś ładne etui z podstawką? Może ktoś podzieli się swoim doświadczeniem.
Obawiam się, że i tak nie będę mógł puścić źródła zakupu. (jf)
.tgd.pl | 21 Dec 2012, 13:12

Robson
Bardzo słabe wifi, łączy się długo, zrywa połączenie nawet z 5 metrów od routera,(router dobrze skonfigurowany, z wyższej półki, moc 20dbm z xperii T łapię swoją sieć z sąsiedniego bloku przez ściany ok 50m) brak możliwości podłączenia do sieci ukrytej. Testowany na różnych szyfrowaniach, jak i bez zabezpieczeń. Porażka!!! Może to kwestia sterowników, mam nadzieję, że jakaś aktualizacja będzie. Modem 3G? piszą, że trzeba odłączyć w modemie pamięć masową :), żeby się połączyć z siecią, ciekaw jestem jak normalni użytkownicy sobie z tym poradzą :) śmiechu warte. Trzeba kombinacje zrobić żeby modem zadziałał w TNI, prócz tego trzeba zmodyfikować pliki systemowe, wtedy zadziała. Testowany na huawei e-353 s-2, który jest na liście kompatybilnych modemów.
Do Myphone: Jak nie chcecie aby was zawalili stosem niesprawnych tabletów do naprawy, zróbcie jakąś aktualizację.
.dynamic.chello.pl | 21 Dec 2012, 11:12
Tommy
Mam i podzielę się opinia:
1. WiFi - działa świetnie: 2 drzwi, 2 ściany=10 metrów i spoko.
2. Strony www - szybko
3. filmy (w tym HD) - wyśmienicie, nawet HD z YouTube
4. Ektan - BARDZO DOBRY, wbrem opiniom o "fatalnym kacie widzenia". Zgadzam się, że np. na iPadzie czy Galaxy jakby lepiej, ale tablet ma zdecydowanie lepsze kąty niz laptopy (np. u nas w firmie Sony, Lenovo czy Dell). Reaguje pięknie na dotyk (multitouch)
5. ŚWIETNA bateria: przy naładowaniu 30% - 4 h surfowania i grania, a jescze zostało :)
6. Android 4 - rewelka.
7. Gry takaie jak Agry Birds - bez zacięcia.
8. głośniczki - wystarczajace, ustawienie na 50% i bardzo głośno
POLECAM, czego chcieć więcej od tabletu za 500 zł?
.static.sitel.net.pl | 18 Dec 2012, 10:12
danibo
Potwierdzam to co pisała większość:
- słabiutkie WiFi
- ekran ze słabymi kątami widzenia
- powolne działanie (w porównaniu z np. komórką HTC Desire S)

Dodatkowo zrobiłem kilka testów dla HDMI (stara plazma LG, HD Ready) i tak:
- ipla - po włączeniu pełnego ekranu obraz jest na TV, znika na tabie (wg mnie ok)
- tvn player - po włączeniu pełnego ekranu obraz jest na TV, znika na tabie (wg mnie ok) - tutaj problemy ze skalowaniem obrazu - trochę wkurzajace
- hbo go - po włączeniu pełnego ekranu obraz jest na TV i na tabie (wg mnie nie ok) + cały czas pozostaje dolny pasek systemowy

We wszystkich playerach obraz jest płynny. Przetestowałem też zewnętrzną bezprzewodową myszkę i klawiaturę (przez Hosta USB) i wszystko działa bez zadnych problemów i dodatkowych instalacji).
.160.236.74 | 17 Dec 2012, 11:12
Iskra1990
Witam, nie znam się na tym sprzęcie, więc mogę się ośmieszyć czy, do tabletu mogę podłączyć modem (play)?, Czy opłaca się go kupić niż netbook? Pozdrawiam.
Brak wiedzy nie ośmiesza. Ośmiesza tylko niechęć do jej zdobycia. Nie mam w tej chwili tego tabletu pod ręką. MyPhone pisze na swojej stronie: "Dzięki dwóm gniazdom USB 2.0 oraz USB HOST podłączysz wszystkie możliwe urządzenia, nośniki danych oraz zewnętrzne modemy 3G." [http://www.mytab.eu/tablet-mytab-10/]. Jeśli upierasz się przy tym tablecie, polecam jednak skontaktować się z producentem i zdobyć dodatkowe informacje. Jeśli rozmiar nie ma kluczowego znaczenia, osobiście radzę odłożyć jeszcze trochę grosza i zafundować sobie najtańszego laptopa (nie netbooka! po Świętach powinnaś dostać w promocjach do 1200zł całkiem krzepką maszynę biurowo-internetową) albo tablet z wbudowanym modemem. (jf)
.dynamic.chello.pl | 10 Dec 2012, 23:12
Toja
To ja chcialem tylko powiedziec ze juz niedlugo ten tablet bedzie po 499 zl w Biedronce.. I po takich opiniach zaczynam o nim powaznie myslec, bo iPad3 mojej corki jest wkurzajacy.
.adsl.inetia.pl | 08 Dec 2012, 00:12
alex
Bateria - ważna kwestia, więc bardzo dobrze, że sobie poradzili i wsadzili calkiem dobrą
.dynamic.chello.pl | 08 Oct 2012, 07:10

Wszystkich opinii: 40. Pokazuję od 21 do 30.