R E K L A M A

Motorola Moto X
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.
60,0% 
 0,0% 
 40,0% 
luxor
Witam, uzywam moto x xt1052 przez 4 lata,telefon kupil mi w ameryce kolega i wyslal do polski paczka,system byl 4.1 a teraz ciagle mam aktualizacje az do systemu 5.1
Jaki samsung czy lg czy kazdy inny telefon uaktualnia przez tyle lat 1 model telefonu?? i to jest super w moto od googla.
.mt.pl | 23 Mar 2016, 19:03
Heniek
Opinia dotyczy modelu Moto X 1st gen. - XT1052 dostępnego i zakupionego w Europie (Niemcy).
Bardzo dobry telefon jak na swoją cenę. Pomimo parametrów, które może odbiegają od flagowców, dzięki prawie czystemu systemowi telefon jest wyjątkowo szybki.

Dodatkowego smaczku do używania telefonu dodaje funkcja "potrząśnij telefonem" do włączenia aparatu, reagowanie na głos w trybie uśpienia za pomocą wybranej komendy oraz powiadomienia na ekranie (tzw. Moto Display) w trybie uśpienia. Bateria tymczasem wytrzyma cały dzień jeśli nie zabijamy jej żadnymi grami.

Wad raczej nie stwierdziłem ale kilka rzeczy brakuje. Przede wszystkim brak karty pamięci! Dodatkowo brakuje obsługi dwóch kart SIM. Wtedy byłby to telefon prawie idealny.

Nie mogę się natomiast zgodzić z oskarżeniami o mierna jakość zdjęć, które moim zdaniem są całkiem dobra, a w szczególności tryb HDR radzi sobie bardzo dobrze.

Pomimo tego, że od premiery tego telefonu minęły prawie 2 lata nadal nie odstaje od stawki. Polecam go każdemu kto za przyzwoite pieniądze chce mieć telefon inny niż wszyscy.
.static.ip.netia.com.pl | 08 Jan 2016, 13:01

Josh
Udało mi się kupić nowy ostatnio. Bardzo fajny telefon.
Świetnie leży w dłoni (idealne wymiary ekranu do używania jedną dłonią). Dobrze spasowana, zwarta obudowa. Bardzo dobrej jakości wyświetlacz (kontrast, kolory). Największa zaleta taka jak w moim poprzednim telefonie (Nexus 4) to czysty, wolny od śmieci system , który po prostu działa bardzo szybko. Nie mógłbym wrócić po Nexusie do żadnych nakładek producenckich. Po prostu google wymyśliło ten system w takiej właśnie postaci i tak działa najlepiej.
.play-internet.pl | 20 Sep 2015, 23:09
Obierzyśwait
Moto X I gen. posiadam od 6 m-cy, dostałem ją od producenta w ramach reklamacji w zamian za Moto Razr. Powiem jedno, telefon świetny !!! Nie wiesza się, aparat foto rewelacja, telefon mega szybki, a bateria średnio wystarcza mi na niecałe 3 dni. Jedynym minusem jest brak slotu na kartę pamięci, ale jak dla mnie pamięć wbudowana jest w zupełności wystarczająca. Nie jestem w stanie porównać Moto X z innymi telefonami, bo różnych modeli Motoroli używam od 2011 r., ale czytając opinie dochodzę do wniosku że nie ma sensu przepłacać za inne flagowe modele !!!
.internetunion.pl | 18 Sep 2015, 12:09

ziutek brodacz
A i jeszcze słowo o baterii. Używając dokładnie tak samo Galaxy S4 odłączając telefon rano od ładowarki musiałem podłączać go wieczorem, mimo że nie była w pełni rozładowana, ale na następny dzień by już nie wystarczyła. Analogicznie Galaxy S5 wystarczał przy podobnym użytkowaniu na 1,5-2 dni. Tego samego spodziewałem się po tej Motoroli, nawet w instrukcji jest zapisane że najlepiej ładować codziennie wieczorem aby następnego dnia mieć pełnię energii, tymczasem telefon trzymał przy tym samym użytkowaniu co Galaxy średnio 3 dni a moim rekordem było 3 dni 14 godzin i ileś tam minut na baterii co w praktyce odłączając telefon pierwszego dnia rano podłączyłem go do ładowania 4 dnia wieczorem. Naprawdę sam byłem w szoku.
.rzeszow.mm.pl | 28 Mar 2015, 19:03
ziutek brodacz
Wszyscy Ci, którzy nie używali tego telefonu a opinie o nim opierają tylko na porównaniu parametrów z konkurencją naprawdę nie wiedzą o czym mówią. Telefon jest w działaniu dużo szybszy niż Galaxy S4,Galaxy S5, LG G2, LG G3, cała seria Z Sony oraz wiele innych flagowców. Używałem tej Motoroli oraz kilku z powyższych modeli, a ze wszystkimi miałem styczność poprzez znajomych którzy ich używają. Cały sekret tkwi w optymalizacji oprogramowania. Dwa rdzenie Motoroli o taktowaniu 1,7 dają sobie lepiej radę niż 4 w Samsungu czy LG które taktują z częstotliwością 2,5 Ghz lub więcej. Czysty Android w Motoroli daje radę lepiej niż zamulone nakładki Samsunga czy LG. Kto nie wierzy niech poszuka sobie porównań z innymi smartfonami na youtubie.
.rzeszow.mm.pl | 28 Mar 2015, 19:03
mareki
Super telefon w super cenie!!!! Kupilem w niemieckim sklepie internetowy, nowy , wersja europejska XT1052 obslugujaca LTE w Polsce za cene 240 euro - co odpowiada ok 1050zl. Wersja oprogramowania Android 4.4.4 KitKat. Czysty Android spisuje sie rewelacyjnie, telefon dziala bardzo plynnie i obraz jest rewelacyjny ( wkońcu to Amoled ).
Spuer przydatne funkcje jak; Aktywny ekran, Sterowanie głosowe, czy Szybkie uruchamianie aparatu foto sa elementami niepowtarzalnymi w innych modelach.POLECAM!!!
.static.ip.netia.com.pl | 20 Nov 2014, 12:11
marek.b
Cześć. W Anglii dostępna od 5 luty, w Niemczech też ma być.W Anglii na razie w jednym sklepie jest za 355 f. Tak dla porównania Note 2-314 f, LG G2-349 f, Nexus 5 16GB-298 f, Xperia Z1-440 f,HTC One-449 f,a czerwony 425 f,One mini-334 f, BB Z30-465 f. Ceny nie są tak do końca stałe,ale rynek jest zapchany więc może nie będzie zmian na gorsze. Według Wikipedii procesor to MSM8960DT ze względu na te dwa dodatkowe procki-natural language processor and contextual processor. Telefon uczy się rozpoznawać głos właściciela i inne osoby bedą miały problem z uruchomieniem funkcji głosowych- to chyba dobrze.Zdjęcia niestety wspaniałe nie są i wszyscy liczą na mały cud z nadejściem Kit Kata. Pozdrawiam.
.as13285.net | 25 Jan 2014, 20:01
wojtylion
Czy Wy umiecie czytac ? Ten telefon nei jest i nie bedzie dostepny w Europie. W zakladce cena, cena dotyczy innego modelu. Na [...] Moto X kosztuje minimum 500$ + dowalone na granicy cło = nieopłacalny interes. A szkoda, bo brakuje małych, poręcznych smartfonów, z mocnymi podzespołami... Na polu walki zostaje SGS 4 mini ze swoim badziewnym wyswietlaczem i tragiczna rozdzielczoscia, bo HTC ONE mini, przy ponad 130mm wysokosci to mini raczej nie jest...
.gorzow.mm.pl | 04 Oct 2013, 09:10
Patryk
Tak ogółem to Moto X ma 4 rdzenie, 2 do użytku, 1 do obliczeń za kulisami i 1 do tego żeby zawsze na komando można było użyć Google Now, bez dotknięcia telefonu.
Bawiłem się nim, bardzo fajny i szybki telefon, ale drogi i dlatego kupiłem Nexus 4.
.ip.telfort.nl | 29 Sep 2013, 15:09

Wszystkich opinii: 15. Pokazuję od 1 do 10.