R E K L A M A

Motorola Moto G7 Power
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 28. Pokazuję od 1 do 10.
60,7% 
 17,9% 
 21,4% 
Sławek
Ogólnie telefon ok, szybki, bateria OK, ale ma tą samą przypadłość co poprzednik i inne czyli problem z bluetooth i słuchawką bezprzewodową, która sam się rozłącza, łączy i to nie jest wina słuchawki tylko samego androida. Ja pracuje na słuchawce więc dla mnie to kluczowa sprawa.
.146.49.91 | 29 Aug 2019, 19:08
pogromcakaryn
Telefon świetny, wart swojej ceny. bateria jest wreszcie taka jaka powinna być a nie jak w tych wszystkich smartfono przekombinowany zabaweczkach do selfiaczków z 10 aparatami z przodu. MIałem poprzednio srajfona i nawet nie dorasta moto w żadnej kategorii. Na plus również ekran i głośnik, który jest naprawde głosny. Aparat też ok chociaż ja z niego rzadko korzystam, ale do przęglądania internetu, gier i muzyki czy nawet filmów jak znalazł. No i ma to czego brakuje wszystkim pozostałym telefonom czyli normalną pojemność baterii, cud miód i orzeszki.
.174.87.52 | 25 Aug 2019, 01:08

klient
Wreszcie NORMALNY telefon, który działa 7 dni bez wiszenia na sznurku ładowarki! Używam go tak jak poprzednie, które musiałem ładować co 2 - 3 dni!
.191.198.242 | 24 Aug 2019, 10:08
bubu
Nie ma WiFi 5GHz! Wersja dla Stanów Zjednoczonych ma, dla Europy nie.
Podajemy to w informacjach dodatkowych. (jf)
.181.195.197 | 07 Aug 2019, 07:08
Es
Model Motorola G7 Power 4GB/64GB posiada dwa wejścia na karty SIM plus karta pamięci.
Zasięg jest słaby w przypadku internetu. Zdjęcia z zoom-em pozostawiają wiele do życzenia. Połączenie w stylu screen-share z smartTV LG - nie ma szans.
Na plus bateria, dużo pamięci plus możliwość rozszerzenia o kartę do 512GB.
Jaka cena taka jakość nie oszukujmy się.
.184.239.77 | 06 Aug 2019, 15:08
Aga
Kiepski, nie ma kompasu. Nie chce się zaktualizować. Nie nagrywa rozmów
.231.248.220 | 01 Aug 2019, 13:08

Krzysiek
Telefon używam od 3 dni. Cóż moja opinia jest negatywna. Po pierwsze są problemy z LTE - centrum miasta nigdy nie miałem z tym problemu tutaj idzie nawet momentami 1MB DS 2MB US to tak jakby cofnąć się 10 lat w tył. Gdzie jest opcja automatycznej zmiany z LTE na 3G 2G - brak trzeba to robić ręcznie. Po drugie ta gigantyczna bateria - wczoraj z kumplem do rana posiedzieli przy yt było 100% dzisiaj przed południem 16%. Ekran takie 5/10 dlatego że pracuje na innej marce sAmoled. W tej cenie napewno można kupić coś lepszego.
.177.110.33 | 29 Jul 2019, 10:07
Jarek
Mam go w sumie dopiero 3 tygodnie ale co nieco mogę napisać. Zdjęcia nawet fajne, szybkość działania w porównaniu z g5s (też posiadam) - jest duża różnica. Wyświetlacz jak dla mnie super. Ale baterii nie da się zakatować w jeden dzień. Po obejrzeniu dwugodzinnego filmu przez wifi spadł 1% a ogólnie przez pół dnia korzystania non stop przez wifi plus smsy, rozmowy spadło 5%. Oczywiście wyłączając jakieś niepotrzebne pierdoły. Jedyny minus to że "czuć" ją troche w kieszeni. Ze swojej strony polecam.
.184.253.55 | 16 Jul 2019, 09:07
Rambo
Drogi użytkowniku VH, notcha da się wyłączyć, jest taka opcja ukryta w opcjach programisty. Włącz ten tryb a następnie pośród ukazanych opcji wybierz ukrycie wcięcia
.134.69.103 | 15 Jul 2019, 09:07
vh
Czas pracy - dla mnie to podstawowy parametr.

Jedna karta SIM (Play).
Internet na Wi-Fi - do 16 h SoT.
W większości Internet + ok. 2 h nawigacji GPS + dane, parę rozmów, esemesów - 13 h SoT.
Internet, niewymagające gry (snooker, pasjans, koło fortuny), parę rozmów, esemesów - ok. 16 h SoT.
Da się nawet dociągnąć do ponad 17 godzin, ale to już żyłowanie.
Czyli jest bardzo dobrze.
Ładowanie akumulatora trwa ok. 2,5 h.

Wcześniej akumulator dociągał do ok. 10 h, co było niepokojące (xiaomi redmi 4X z akumulatorem 4 Ah tyle pracował). Aż przymierzałem się z lekka do reklamacji (nie licząc jednak na jej powodzenie). Okazało się, że akumulator drenował VPN utworzony przez aplikację do blokady reklam blokada.org. Nie polecam! Podejrzewam, że każdy bloker oparty na VPN będzie dawał podobny efekt. Na szczęście jest inny sposób na blokadę reklam w czystym Androidze 9 bez roota (DNS-y Adguarda).

Nie wiem, skąd te opinie o słabym aparacie? Robiłem zdjęcia w trudnych warunkach oświetleniowych - w sali pod światło (okna), z włączonym HDR-em. Foty żyleta! (jak nikt się nie rusza). Zero szumów. Nieco ciemne (ale to norma, jak się robi pod światło).

Cecha, która mi nie odpowiada, to gabaryty. Myślałem, że jak przesiądę się z 5-calowca, to będzie lepiej. Jednak jak teraz wezmę do ręki stary telefon, to dochodzę do wniosku, że ma on idealną wielkość. Teraz trudno kupić telefon 5-calowy o dobrych parametrach, więc nawet świadomie ponownie zmuszony byłbym wybrać G7 power.

Słówko o Androidzie, co dotyczy wszystkich smartfonów. Konfiguracja to jakaś masakra! Od razu bez pytania włączony transfer danych (nie mam no limitu, poszło 20 MB) i lokalizacja. Ta druga jest tak ukryta, żeby użytkownik chociaż jej nie znalazł. Nie ma jej po ściągnięciu rolety z powiadomieniami, trzeba jeszcze mocniej rozwinąć, dopiero wtedy widać. W menu też ukryta dość głęboko (Ustawienia -> Lokalizacja i blokady -> Lokalizacja). Lokalizacja ma być włączona i już, bo tak chce Google! Ty nawet nie musisz o tym wiedzieć! Do tego mnóstwo powiadomień z różnych aplikacji, jakieś plakietki czy jak to się nazywa (powiadomienia ze zdjęciami/obrazkami). Trzeba nieźle przewertować menu, żeby to wszystko powyłączać. Ale to nie koniec. Wyłączysz transfer danych, bo się łączysz z Wi-Fi, no i od razu masz komunikat w rodzaju "włącz transfer danych". Przytłaczające! Trzeba paru godzin zabawy, by to użytkownik panował na smartfonem, a nie odwrotnie.

Zalety:
- Czas pracy.
- Można łatwo zablokować reklamy bez obciążania systemu. (Zaleta czystego Androida 9).
- Głośnik na górze (zintegrowany z słuchawką), choć lepszy jest na krawędzi, jak w redmi 4X (trudniej go stłumić np. po włożeniu telefonu do kieszeni).
- Dobry czujnik oświetlenia, dobrze dostosowuje ekran do bieżących warunków.

Wady:
- Brak diody powiadomień.
- Notch (wycięcie u góry ekranu) - paskudztwo, którego nawet nie da się jak w innych telefonach "wyłączyć" (ustawić, żeby miał cały czas czarne tło).
- Zarządzanie kontaktami. Jakie zarządzanie? Można tylko wczytać kontaktu z karty SIM albo z konta Google, a potem tylko zapisać na tym koncie. (Wada czystego Androida).
- Wszystkie ikony okrągłe, przez co niektóre są zdeformowane i nieczytelne - oryginalna kwadratowa ikona pomniejszona i wstawiona w białe kółko. (Wada czystego Androida).
- Dolne sterujące przyciski ekranowe, a nie fizyczne na obudowie pod ekranem. Trzeba je co i raz "wyciągać". Ani to ergonomiczne, ani intuicyjne. Niestety, teraz tak jest w prawie każdym smartfonie.
- Brak jakiejkolwiek informacji o naładowaniu akumulatora.
- Żeby zwolnić pamięć/zamknąć wszystkie aplikacje, trzeba w widoku otwartych aplikacji najpierw przesunąć je wszystkie w prawo i na końcu wybrać odpowiednią opcję. Słaba ergonomia. (Wada czystego Androida).

Summa summarum jestem z telefonu zadowolony, bo kluczowy parametr - czas pracy - jest bardzo dobry, no i poza tym jest co najmniej bardzo dobry.

Podsumowanie:
- Ergonomia - 5/10.
- Czas pracy - 9/10.
- Wygląd - 7/10.
- Ocena ogólna - 7/10.
.48.80.226 | 08 Jul 2019, 16:07
Wszystkich opinii: 28. Pokazuję od 1 do 10.