R E K L A M A

Media-Droid Imperius Energy
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.
45,5% 
 18,2% 
 36,4% 
dykaszymon
Jestem użytkownikiem tego telefonu już 2lata. Niestety przepłaciłem, bo kupiłem zaraz po wejściu na rynek za ponad 500zł. Pozytywy to cena. Używkę obecnie końcówka 2015r można nabyć za ok. 200zł (nawet nie całe). Duży wyświetlacz 4.3" pozwala obejrzeć filmik. Do czytania ebooka też się nadaje choć lepiej jest na większym ekranie tableta :-) Dual sim pozwala na korzystanie z jednej karty do dzwonienia/smsów, a druga np. pakiet danych do internetu. Spora część nie została w pełni spolszczona dlatego często przeplatają się angielskie słówka (najlepiej mieć już cały tel w j.ang). Czas na wady: Telefon ma dużą i ciężką baterię 3500mha niestety codziennie trzeba ładować(rekord na 2 dzień)- także raczej inne smartfony przy 2600-2800 pojemności raczej nie odstają. Kamera przód 0,3pxl można powiedzieć, że jej nie bo się nie nadaje do niczego. Aparat z tyłu niby 5pxl również bez szału. Jeżeli chodzi o przeglądanie stron chodzą dość płynnie i szybko się otwierają jednakże często potrafi wyłączyć przeglądarkę nawet przy 1-2 kartach. Pamięć jako, że jest rzekomo 4GB ale UWAGA dla użytkownika dostępne ~2GB. Obwódka, która BYŁA srebrna po ok. 1-2 tyg zrobiła się biała jak u większości użytkowników. 512ram to jednak za mało ;-) Podsumowując za cenę 100-150zł można jakoś użytkować.
.suwalki.vectranet.pl | 04 Dec 2015, 14:12
L3
Kupiłem w 2013 za 350zł w promocji, m.in. z powodu DualSIM i bardzo dużej deklarowanej pojemności akumulatora. Przez ok. rok telefon działał całkiem dobrze, choć były i problemy:
- wbudowana przeglądarka internetu wieszała się strasznie, gdy próbowałem otworzyć więcej niż 4-5 okien
- ekran nie ma dostatecznej jasności, w słońcu telefon jest prawie nieużywalny (trzeba ręką lub ciałem osłaniać, a i to nie zawsze pomaga)
- czujnik oświetlenia działał zawsze słabo, wkrótce okazało się, że trzymałem stale ustawiony na maksymalną jasność i tylko czasem wieczorami ją zmniejszałem
- nie ma OTG, a kartę SD wkłada się po wyjęciu akumulatora, co bardzo utrudnia wymianę plików
- na dodatek gniazdo USB ze względu na kształt obudowy jest gorzej dostępne, wymaga więc specjalnego kabla - taki kabel bardzo trudno jest kupić, a przycinanie wtyczek innych kabli powoduje, że łatwo się wyginają i potem nie chcą dobrze kontaktować

Po roku zaczęły się problemy z mikrofonem (zapewne uległ uszkodzeniu po jednym z upadków, przy czym chodzi o upadki z wysokości pół metra-metr, które są w zasadzie nieuniknione - a do telefonu nie można dokupić żadnego etui poza zwykłą wsuwką). Problem mikrofonu da się obejść użyciem słuchawek z mikrofonem, ale to utrudnia życie.

Największa klapa to akumulator. Po roku ładowanie akumulatora konieczne było co noc. Po 22 m-cach akumulator właściwie nie działa - potrafi się rozładować po 5 min rozmowy albo napisaniu dwóch SMSów. Nowego dokupić nie można.

Gdyby nie ten akumulator, to ocena byłaby w miarę pozytywna, ale 350zł za niecałe dwa lata używania telefonu o bardzo przeciętnych możliwościach to słaby wynik. Teraz przy zakupie telefonu rozważam tylko modele wielkoseryjne dużych producentów oraz upewniam się, czy dokupię do niego takie etui, jakie mnie interesuje i czy będzie można wymienić akumulator.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 13 Nov 2015, 23:11

mariano
Używam od 2 lat. Po roku użytkowania pękł mi ekran... tzn w stanie upojenia alkoholowego upadłem na betonowy chodnik i akurat na tą stronę po której siedział w kieszeni telefon. A tak poza tym to jeżeli nie instalujesz zbyt wielu aplikacji to telefon działa bez zarzutu. Na plus jest mocna bateria.
.kleosin.eu | 27 Sep 2015, 12:09
Iga
Posiadam ten telefon od ponad roku. Z pewnością mogę stwierdzić, że największą zaletą tego telefonu jest bateria, która wytrzymuje mi nawet do 4 dni. Na pochwałę zasługuje również aparat, który pomimo 5 Mpx robi bardzo ładne zdjęcia. Na tym niestety zalety telefonu się kończą... Jakość wykonania produktu jest bardzo słaba. Po 1,5 miesiąca starł się srebrny lakier(?), telefon jest ciężki. Po czterech miesiącach na przednim aparacie pojawiła się ciemna plama, obecnie telefon nie odbiera sygnału z przedniej kamerki... Pękła mi również szybka, ale nie od upadku, lecz siły nacisku. Kolejnym minusem jest mała pamięć RAM i brak możliwości aktualizacji androida do wyższej wersji. Obecnie jedynymi aplikacjami, które mam zainstalowane na telefonie to google chrome (podstawowa przeglądarka się strasznie zawiesza), słownik offline oraz instagram. Inne aplikacje nie funkcjonują poprawie na tym modelu. Tłumaczenie systemu na język polski również pozostawia wiele do życzenia... bardzo trudno dotrzeć np. do zmiany dźwięku dzwonka.Problemem jest także zakup akcesoriów, gdyż ich wybór jest bardzo ograniczony.

Kupiłam ten telefon w promocji za 350 zł w jednym ze sklepów internetowych. Jeżeli ktoś szuka smartfona jedynie do komunikacji to polecam.
.solarme.pl | 21 Mar 2015, 12:03

DRAGON
Za tę cenę może być ale po 2 latach srebrny lakier zjechał z plastiku a tam gdzie został to mu pomogłem drobniutkim papierem ściernym i jest ok.
.play-internet.pl | 16 Mar 2015, 10:03
G
Te powyższe opinie to pisali chyba wynajęci pracownicy Mediatechu. Telefon do bani, mam go od 1,5 roku. Nigdy więcej pseudo-chińczyków. Dałem się zbajerować na dual sim i dużą baterię. Zdjęcia są do bani. Telefon się często wiesza. Jakość wykonania b. słaba.
.adsl.inetia.pl | 04 Feb 2015, 19:02
jp
Za tę cenę jest naprawdę dobry. Co do wtyczek to należy przyciąć ze 2 mm gumowy uchwyt dowolnej wtyczki i będzie pasować.
.dynamic.chello.pl | 07 Aug 2014, 16:08
sadusiek
Obudowa za śliska i brak ostrożności spowodowały kolejno: upadek i pęknięcie szybki, następnie, złamanie telefonu w stronę klapki baterii (tel cały czas działał, wyświetlacz nie połamany), po czym złamanie w strone wyświetlacza (uszkodzenie wyświetlacza).Koszt naprawy samej szybki to ok 200 zł, serwisu już nie pytałem o cenę naprawy wyświetlacza. Przy tej cenie telefonu (350 zł) towar bardzo dobry. Ekran dotykowy działał na mrozie, telefon dobrze dzwonił, prawie nie trzeszczał, robił dobre zdjęcia. Dual sim działało bardzo dobrze, myślę że tak bym sobie tego życzył. Na telefonie wszystkie aplikacje biurowe działały. tel non stop pod zasięgiem 3g i na bieżąco połączony z biurem (e-mail, rozmowy telefoniczne, viber, etc). Szef zazdrościł mi pojemnej baterii i dual sim. jakkolwiek, teraz kupiłbym jakąś droższą firmówkę. Moja ocena 8/10. tel mógłby mieć lepszą obudowę (szybko się ścierało srebrne malowanie). Brak do niego akcesoriów typu crystal case, futerał, kabura. Śliski w ręku.
.play-internet.pl | 16 Jul 2014, 23:07
vita
jak za sprzęt zakupiony za ok. 350 zł - rabat przedświąteczny w jednym ze sklepów internetowych - to świetna sprawa... co prawda starszy android 4.1.2... i pamięć ram 0,5gb, ale płynnie można pograć np. w angr_ bird_ go, a nawet dość wygodnie poczytać w necie przy ekranie 4,3".
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 30 Dec 2013, 10:12
jacor39
Telefon mam od tygodnia w AnTuTu Benchmark osiągnął 8362 dla porównania miałem tez LG L7 II w tym samym AnTuTu 7540 punktów.Jest szybszy i to widać.Bateria po 1 ładowaniu bawiłem się dużo 3 dni po 2 ładowaniu 4 dni nieżle ale szału nie ma.Waga jest co w rękę wziąć i czym rzucić jakby trzeba było.Cena nigdy nie zapłaciłbym 700-800zł a takie ceny widzę w sklepach internetowych,ale za kasę jaką wydałem poniżej 500zł jest ok.Acha Android słabo spolszczony i nie wiem czy jest jakaś nakładka od producenta,ale po wgraniu firmware ze strony producenta spolszczenie jest już ok.I jeszcze jedno ładowarka padła przy 1 ładowaniu...Telefon godny polecenia w zależności ile zapłacisz za niego.
.augustow.mm.pl | 27 Dec 2013, 21:12

Wszystkich opinii: 11. Pokazuję od 1 do 10.