R E K L A M A

LG L90
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 231 do 240.
63,4% 
 13,4% 
 23,2% 
reni95
Telefonu używam kilka dni i mile mnie zaskoczył, co ciekawe fonik posiada port IRDA dzięki któremu możemy używać go jako pilota do telewizora, oczywiście obsługuje również NFC. Polecam
.162.64.29 | 04 May 2014, 09:05
grch
Do dziś używałem L9 pierwszej generacji . Po odpakowaniu L 90 miałem mieszane uczucia . Wydawał sie mniejszy , choć jest taki sam :) Kolejna sprawa to klapka od baterii oraz spasowanie na wielki plus . Nic nie trzeszczy , nic nie odstaje . Wygląd to już sprawa inwidualna , wyglada na porządną i nie powinna się rysować . Ekran , bateria , szybkość działania , system itp. tak samo ; na + . Na minus słuchawki . Może i nawet dobrze , z nich słychać wszystko , ale materiał oraz wielkośc do bani . Podsumowując polecam każdemu :D Do wyboru miałem jeszcze Samsunga Grand Neo i wg. mnie LG lepiej się sprawował
.centertel.pl | 25 Apr 2014, 19:04

Kimi
Hej Martin. Zatem ja też zakończę nasz dialog na tym komentarzu. Choć nie wiem co takiego śmiesznego wynikło z poprzedniej wymiany zdań nie mniej pewne sugestie odnośnie kwestii technicznych spostrzegłem w zupełnie nowym świetle a inne tylko utwierdziły w moich wcześniejszych przekonaniach. Przykład z Celeronem i i3 nie jest wcale na miejscu (mobilnego 3,8 nie znajdziesz a stacjonarnego musiał byś kręcić, zakładam że chodzi wyłącznie o mobilne tak więc 2330M na przykład nijak ma się do Celerona który z owym zegarem nie istnieje. Z kolei wracając do procesorów obu modeli LG L90 i LG L9ii mamy kolejno rekomendowane "górne" granice 1600Mhz dla L90 i 1200Mhz dla L9ii. Zresztą i tak wszystko wyjdzie w praniu. Pozdrawiam
.109.242.50.tellas.gr | 23 Apr 2014, 13:04
max
Na dole na szczęście pojawił się głos rozsądku. MSM8226 to Snapdragon z rdzeniami Cortex-A7 - nie ma bata żeby to było wydajniejsze niż rdzenie Krait, nawet jeżeli będzie ich dwa razy więcej! Czterordzeniowy A7 będzie co najwyżej porównywalny do dwurdzeniowego Kraita ale nie będzie wydajniejszy. Masy muszą najpierw pojąc to, iż nie ważne jest ile rdzeni zawiera układ, czy z jaką częstotliwością pracuje ale w jakiej architekturze te rdzenie są wykonane (żeby zrozumieć trzeba poznać znaczenie takich terminów jak Cortex-A5, Cortex-A7, A9, Scorpion, Krait itd.
.play-internet.pl | 22 Apr 2014, 23:04

Martin
Kimi - Witam. Chcąc zamknąć już tą dyskusję bo jest dla mnie ona nieco śmieszna pokuszę się o kilka stwierdzeń. SGS III nie jest bardziej wydajny od LG L9 II. Dlaczego? Gdyż LG ma lepszy procesor 2x1.4 ghz Krait. Natomiast S III ma dużo starszy Cortex A9 i liczba rdzeni tutaj wiele do powiedzenia nie ma, gdyż ten od LG zwyczajnie jest szybszy. Taki przykład: Według Ciebie szybszy będzie Intel Celeron 3,8Ghz, czy Core i3 2,2Ghz?
TouchWiz jest dużo bardziej Ramu żerny niż Optimus 3.0 od LG. To przekłada się na płyniejsze działanie L9. Grafika? Tutaj remis z Minimalnym wskazaniem na SGS III. Android? LG zapowiedziało Andtka 4.4 na swoje cacko. Samsung natomiast do Kitkat zaktualizuje tylko wersje z 2 gb Ramu. Wtedy LG zostawi wyraźnie Galaxy S3 w tyle bo Android 4.4 jest dużo wydajniejszy od obecnej wersji. Do tego czasu jednak mamy remis. Mam nadzieję że rozwiałem twoje domysły w kwestiach wydajności.
Co do L90 jeśli będą to 4 rdzenie wykonane w architekturze Krait, to oczywistością jest że będzie nieco bardziej wydajny od swojego starszego brata.
Jeśli jednak będzie to ten sam przestarzały Procek co choćby w S III i to jeszcze z mniejszą częstotliwością (1.20 do 1.40), obawiam się że róznicy nie będzie żadnej, zwłaszcza że ilość Ramu to nadal 1 GB. Pozdrawiam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 22 Apr 2014, 11:04
Kimi
Hej Martin. Wybacz że tak długo nie odpowiadałem. Rzuciłem okiem na YT i oto na co natrafiłem...choć wyniki mogą być zbliżone (jak mnie wzrok nie myli samsung uzyskał jakieś 58XX a LG 55XX zyskując małą przewagę nad LG) to i tak widać że dwu rdzeniowy nie nadąża za cztero i zostaje w tyle. Mówiąc zwykłe procesory rozumiem że masz na myśli Tegre Nvidii i Cortexa A9 Samsunga. Tak więc nawiązując do jedynego testu jaki udało mi się znaleźć z omawianymi modelami wnioskuję że LG L9ii nie ma się czym wstydzić a przeciwnie jest się czym pochwalić bo potrafi truchcikiem dobiec na finisz w nieco gorszym czasie. Ale ponieważ kilka komentarzy niżej był poruszony wątek wydajności LG L90 względem LG L9ii biorąc pod uwagę że ekran w nowszym modelu będzie miał mniejszą rozdzielczość i z tego co mi wiadomo LG L9ii w chwili obecnej nie ma najnowszego Androida i rzucając okiem na filmik który dodałem można jasno stwierdzić że LG L90 będzie bardziej wydajny od swojego poprzednika(Ba nawet jeśli LG L9ii dostanie 4.4). Osobiście też wolałbym ujrzeć nowy model w HD.
https://www.youtube.com/watch?v=EXIQqroObEM
.109.242.134.tellas.gr | 07 Apr 2014, 15:04
Martin
Kimi - LG L9 II ma 2x1.4 ghz wykonane w architekturze Krait. Co daje ten dopisek Krait na końcu ? A no to że procesory wykonane w tej technologii są dużo wydajniejsze od zwykłych. Podczas premiery HTC One X, HTC One X Plus, Samsunga Galaxy S III w 2012 roku, takie standardy jeszcze nie obowiązywały. Wystarczy wystukać w You Tubie - Galaxy S III i LG L9 II ;)
Pozdrawiam.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 03 Apr 2014, 09:04
Kimi
Martin w takim razie poproszę o jakieś namiary na te testy czy to na YT czy na innym portalu gdzieś gdzie czarno na białym będzie pokazane że dwurdzeniowiec uzyskuje większy wynik od czterordzeniowego. Te sztywne tabelki ukazujące HTC One poniżej 5000 punktów nie są warte uwagi. Oczywiście zakładam że owe testy odbywały się w najlepszym przypadku na bazie tej samej wersji Androida gdyż HTC One i Plus nie doczekały się wersji 4.3 za sprawą Nvidii. Samsungiem głowy sobie zawracać nie będę zresztą sprowadzi się do tych samych machlojek co w przypadku HTC i zawyżaniu wyników za sprawą ukrytych (+/- 50Mhz).
.91.140.68.tellas.gr | 01 Apr 2014, 17:04
Martin
L9 II w Quadrancie ma wynik lepszy niż 4 rdzeniowy HTC One X i porównywalny z Samsungiem Galaxy S III - nadal uważasz że coś jest niemożliwe.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Mar 2014, 13:03
Cebul
Telefon jest napędzany przez 4-rdzeniowy procesor Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8226). Więc nie ma mowy że będzie gorszy od poprzednika.
.dynamic.chello.pl | 04 Mar 2014, 10:03

Wszystkich opinii: 246. Pokazuję od 231 do 240.