R E K L A M A

LG G6
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 238. Pokazuję od 1 do 10.
58,0% 
 23,1% 
 18,9% 
PatrykRR
Miałem S6 z którego byłem strasznie zadowolony poza baterią, ale to mi aż tak nie przeszkadzało bym przestał lubić ten telefon. Jednak pewnego dnia wypadł mi na kamienistą ulicę i pękł ekran.
Szybkie rozeznanie w cenach na rynku.
Padło na G6. Tani, wtedy 1499zł. Recenzje ochy i achy. Jednak opinie użytkowników nie do końca takie rewelacyjny.
Wytrzymałem z nim 11 miesięcy.
Co mnie pierwsze uderzyło:
-strony w przeglądarce internetowej nie przewijają się płynnie
-aparaty po przesiadce z S6 to jakiś dramat jakościowy
-częste lagi mimo topowych wnętrzności
-bateria ciut lepsza niż w S6
-zostają powidoki na ekranie przez jakiś czas
-łatwo rysujące się szkło tylnego aparatu (kupiłem nową niby oryginalną z allegro, wymieniłem sam i ta już się rysować nie chciała)

Czy ja polecam? Nie. Po przesiadce z flagowego Samsunga poczułem jakbym kupił budżetowca.
Kupiłem w jego miejsce HTC U12+ i znów czuję, że noszę flagowca w kieszeni. Telefon jest fenomenalny pod każdym względem w stosunku do LG.
.153.248.82 | 29 Nov 2019, 13:11
RED IS BAD
Telefon ok kupiłem 2 lata temu i jestem zadowolony, po 23 miesiacach bateria miała dość wysłany na serwis lg niestety już nie w Mławie tylko jakiś nowy, potrzymali telefon gwarancja się skończyła odesłali napisali że jest sprawny i że zrobili aktualizacje oprogramowania nie zrobili dosłownie nic na 100% bo zostały ustawienia pulpitu i oreo tak jak wysłałem a już od dawna jest pie w sumie się cieszę ze nie zaktualizowali ale baterię mogli wymienić, nowy serwis lg dno ostatnie.
.248.253.28 | 25 Nov 2019, 22:11

bob
Telefony LG... Klasa, styl, nowoczesny design, niezawodność... Tak, to wszystko się zgadza poza niezawodnością. A jeśli taki właśnie model Wam się trafi, oj gwarantuję, że rozgrzeją Was emocje! Otóż serwis LG potrafi podnieść ciśnienie, dzięki jakości i profesjonalnej obsłudze (niestety na najniższym poziomie, lub nawet jeszcze niżej bo to samo dno!).
Oddałem telefon do naprawy pod koniec CZERWCA. Zamiast odebrać naprawiony otrzymałem porysowany, uszkodzony, z odpadającą obudową. Tak naprawiają! Mało tego, usterka, jaką zgłaszałem nie została usunięta. Oddałem sprzęt ponownie, aby naprawili zgłaszaną usterkę oraz to co dodatkowo zepsuli. Owszem, tym razem napracowali się nad zamaskowaniem uszkodzeń, niestety z opłakanym skutkiem. Jednak LG postanowił zatrzeć ślady goryczy radośnie wręczając kiczowate gadżety tj. smycz i kubek termiczny. Próba załagodzenia sytuacji? Pewnie by podziałało, gdyby telefon wyglądał i działał jak należy. Znów go nie przyjąłem - wyglądał tragicznie, zażądałem wymiany na nowy, bo ileż można się bawić z serwisem. Teraz UWAGA! LG zmieniło obudowę, w końcu dostałem jakby poprawiony telefon. Cieszyłem się nim AŻ do pierwszej rozmowy. Co tym razem? Eksperci z LG zepsuli głośnik. Trzask, pisk, echo. Nici z rozmowy. Po walce z LG dostałem decyzję o wymianie telefonu na nowy (po kolejnym odesłaniu do serwisu). Minął miesiąc od obietnicy... telefonu nadal nie ma... Nikt nie raczy się odezwać. Może klient zapomni, prawda? Telefon oddany do naprawy w czerwcu. Mamy LISTOPAD.
Gratuluję profesjonalizmu, drogie LG !

Polityka LG : sprzedaj, olej.
Lubisz koszmary? Oddaj sprzęt do serwisu LG! Masa negatywnych emocji gwarantowana.
Informacyjnie: serwis gwarancyjny i pogwarancyjny niemal wszystkich marek funkcjonujących w Polsce zlecany jest serwisowym firmom zewnętrznym. To mniejszy kłopot dla producenta, bo ma po drodze strefę buforową pomiędzy korporacją, a użytkownikiem końcowym. Nie bronię broń boże producenta. Piszę tylko, że LG nic nie wie o jakości serwisu, dopóki się tego firmie nie zgłosi. Odbiorcą wszelkiej korespondencji, reklamacji, pochwał jest firma serwisowa, a nie polski oddział producenta. Innymi słowy: jeśli LG zatrudnia nierzetelną firmę albo jakiś punkt serwisowy partoli robotę ze szkodą dla klienta, warto im to powiedzieć bezpośrednio. Istnieje biuro obsługi klienta (choć nie wiem czy również nie prowadzi go firma zewnętrzna): 801 54 54 54, a poza tym bezpośrednie kontakty do osób z polskiego oddziału są na stronie prasowej, np. tu, pod artykułem: https://lgnews.pl/78211-najnowsza-wersja-aplikacji-lg-thinq-poszerza-mozliwosci-latwego-zarzadzania-inteligentnym-domem
Czy to coś pomoże? Nie wiem. Wiem, że warto spróbować, bo mail napisany poprawną polszczyzną i bez wulgaryzmów to według mnie powód, żeby potraktować sprawę poważnie. Proszę spróbować. To niewiele kosztuje. Powodzenia. (jf)
.11.180.119 | 13 Nov 2019, 12:11
Przemo
Jestem drugim właścicielem udało mi się go wyrwać za 4stowki w super idealny stanie, jak dla mnie jest i d e a l n y nie mam się czego czepiać
Wszystko na plus
.254.43.109 | 08 Nov 2019, 15:11

Misiek
Zdecydowałem się na ten telefon z uwagi na pozytywne doświadczenia z modelem G4, który był bardzo udany. Nowy telefon wybrałem, gdyż kończyła mi się 2 letnia umowa na abonament i stwierdziłem, że lepiej mieć kolejnego smartfona z gwarancją, niż ryzykować, że coś w starym się popsuje.
LG G6 - metalowa ramka jest dużym plusem w porównaniu do plastikowej w moim poprzednim telefonie, natomiast szklane "plecki" zamiast skórzanej klapki, to pomyłka. Zdjęcia tylnym aparatem wychodzą koszmarne i przypominają telefony najniższej półki sprzed kilku lat. Kolory na zdjęciach są oszukane,a nawet stwierdzić można, że nijakie i w ustawieniach nic z tym nie mogę zrobić. Samochód, który jest beżowy, to na zdjęciu wychodzi jasnoszary. Dla porównania zdjęcia zrobione smartfonami Huawei i Xiaomi są idealne - kolory są perfekcyjnie odzwierciedlone. G4 robiła genialne zdjęcia, a tu miało być jeszcze lepiej wg danych technicznych. Okazuje się, że tylko na papierze jest lepiej.
W te wakacje zdarzył się deszczowy dzień i LG G6 znajdujący się w kieszeni kurtki od razu zauważył wilgoć w porcie usb, rozwiązałem problem susząc go suszarką. Miałem go włożyć do miski z ryżem na noc, ale szkoda ryżu na taki paździerz.
Telefon ma 11 miesięcy i tnie się bardzo często, nawet na stronach internetowych, a G4 w ciągu 2 lat nie miała w ogóle takich problemów.
Kolejnym minusem jest brak diody powiadomień o nieodebranych połączeniach czy smsach. Największym problemem jest to, że są dni, gdzie G6 ma problemy w wielu miejscach z zasięgiem, ktoś słyszy wybrane słowa z mojej wypowiedzi.
Teraz pytanie czy jestem z czegoś zadowolony w tym smartfonie? Chyba tylko z metalowej ramki... Nawet głośnik w tym telefonie jest słaby. Gdyby nie to, że po zakupie G6, poprzedni telefon sprzedałem, to wróciłbym do G4. Nadszedł czas skorzystać z gwarancji, a następnie pomyśleć o innym telefonie - już nie będzie to LG, bo cierpliwość mi się do niego skończyła.
.182.246.25 | 03 Nov 2019, 14:11
Ina7
Mam ten telefon od roku. Niestety nie moge polecic. Minusy:
-po 2 miesiacach uzytkowania pojawil sie komunikat o wilgoci przy slocie USB. Co prawda telefon byl narazony na duze skoki temperatury z -15 wchodzenie do pomieszczenia 25 stopni, wiec woda mogla tam osiadac. Ale przeciez telefon ma certyfikat ip68 o wodoszczelnosci i takie rzeczy nie powinny sie dziac, tym bardziej, ze telefon nigdy nie byl w kontakcie z woda jako tako. To moze swiadczyc o braku wodoszczelnosci lub bledzie w systemie, gdyz wiem, ze podobny problem ma mnostwo uzytkownikow tego LG.
- pekla ramka na karte sim. Trzeba bylo zamowic nowa.
- telefon wylaczal sie przy zetknieciu nawet z lekkim mrozem -5. Nie reagowal na nic. Dopiero po ogrzaniu go w cieplym pomieszczeniu mozna bylo go wlaczyc. Moj poprzedni Samsung radzil sobie z temperaturami nawet -30 i nadal mozna bylo go uzywac.
- telefon sie czasem bardzo grzeje w cieplych temperaturach powyzej 30 stopni, kiedy chce zrobic zdjecie. Nastepnym razem wroce do niezawodnego Samsunga.
- bateria trzyma 1 dzien przy normalnym uzytkowaniu i pol dnia lub krocej przy czestym uzywaniu.
- aparat z przodu robi straszne, wyblakle, zlej jakosci zdjecia.
- tylni aparat szerokokatny robi poprawne zdjecia, jednak drugi tylni aparat robi brzydkie zdjecia.
- aparat w nocy sobie totalnie nie radzi.
- przod i plecki sa pokryte szklem. Jeden nieszczesny upadek i sa potluczone. Trzeba uzywac pokrowca, przez co aparat traci na swojej atrakcyjnosci wizualnej.
- tel dziala w miare szybko, ale czasem zamula przy wgrywaniu stron internetowych.
Na plus:
-szybkie ladowanie
-ladny design, cienki
-dobra jakosc ekranu
.173.192.13 | 25 Oct 2019, 19:10
Zureczek
Posiadam lg g6 od roku, kupiony na popularnym serwisie na literke A. za 1200zl jako nówka niestety bez gwar producenta/dystr. Na poczatku był szał bo flagowiec, bo ladny design, bo zdjecia szybko lapaly ostrosc i bylem po prostu w szoku plynnoscia dzialania calego telefonu, niestety po pol roku zaczeły się usterki, odklejajace sie szkło fabryczne na górze telefonu(gdy przechylilem telefon zobaczylem wyswietlacz od drugiej strony takie biale swiatlo) , problem z mokrym portem usb i ladowaniem ciagle rozlaczanie ladowania i alerty o mokrym porcie mimo ze nigdy go nie zamoczylem w wodzie, na dworze przy -5 stopniach sam się wyłaczyl i nie chcial wlaczyc, aparat po roku robi co raz gorsze zdjecia tylnym aparatem, o przednim nie ma co mowic... Zacina sie przy przegladaniu stron, mam wiele watpliwosci czy czasem 1/3 telefonow jest jakas wadliwa lub inna, w 2019 telefon zdecydowanie odradzam.
.49.35.94 | 20 Oct 2019, 22:10
Koala748
Użytkuje od 2 lat i jestem bardzo zadowolony. Znosi moje szybkie tempo, pływałem z nim i robiłem zdjęcia pod wodą, zniósł też masę upadków. Aparat i kamerka ma duże możliwości w trybie automatycznym i ręcznym. Nagrywanie dzwieku HD też jest fajnie rozbudowane. Jest to mój pierwszy tel z szybkim ładowaniem i nie wrócę juz do do zwykłego. Bateria prawidłowo eksploatowana po dwuch latach wciąż trzyma dobę .
.173.88.42 | 10 Sep 2019, 23:09
Luth
Telefon śmiga dobrze szybki i duży. Po przesiadce z huwawei bajer
.68.62.114 | 15 Aug 2019, 18:08
Hayek
Bardzo dobry telefon. Jeden z ładniejszych nawet w 2019 roku. Bardzo dobry wyswietlacz lcd o dobrej jasnosci minimalnej i maksymalnej oraz wysokim kontrascie. Bardzo dobra bateria. Nawet po dwoch latach trzyma ponadz dzien. Swietny aparat szeroki co w tamtych czasach czynil go wyjatkowym bo to lg wprowadzalo taki w swoich smartphonach .
.146.161.215 | 12 Aug 2019, 15:08

Wszystkich opinii: 238. Pokazuję od 1 do 10.