R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 391 do 400.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
Snickers
Telefon używam od blisko dwóch tygodni. Jestem nastawiony do niego dość sceptycznie. Jeżeli chodzi o ogólne użytkowanie to nie mam zastrzeżeń, płynnie działają dla mnie takie aplikacje jak gmail, facebook, menadżer stron facebook, mail, przeglądarka www. Aparat robi dość ładne zdjęcia. Słaby głośnik. Telefon nie zawiesza się, nie resetuje działa płynnie i sprawnie. Bateria 2-3 dni jest ok. Słaba plastikowa obudowa. Porównując z moim poprzednim telefonem Samsung Wave 3 w kwestii zdjęć i mocy głośnika wypada słabiej. Dużym plusem Wave była aluminiowa obudowa. Jedynym minusem sansunga był system operacyjny Bada.
Ogólnie jestem zadowolony z G2 mini, jak na razie nie mam większych zastrzeżeń do telefonu.
.interkar.pl | 22 May 2014, 13:05
ZADZIOR
Tak jak wspomniała chudaa poniżej, da się telefon spersonalizować całkowicie. A ja dodatkowo polecam apkę co zwie się App Ops Starter, będziecie mogli powyłączać w aplikacjach niekoniecznie potrzebne funkcje w tle, bo podejrzewam, że nie chcecie aby "latarka" miała dostęp do waszych lokalizacji, sms, kontaktów i połączeń... Pogodziłem się z aparatem - jednak stwierdzam, iż robi bardzo dobre zdjęcia. ALE wciąż uparcie będę na NIE dla przesadzonego odszumiania.
.ziebice.silesianet.pl | 21 May 2014, 09:05

KOrkodyl
Całkiem fajny telefon. Dobry procek, nie najgorszy ekran, dobra bateria, lte... Fajnie wszystko śmiga ale telefon oferowany na aukcjach w cenie ~850zł a "pełnego" G2 można mieć za ok 250zł więcej! Szczerze powiem bardzo dziwna sytuacja. Te 2 telefony dzieli przepaść. Rozumiem że nie każdy chce 5.2 cala ale w takim układzie cena mini BARDZO szybko spadnie - myślę że
.dynamic.chello.pl | 21 May 2014, 06:05
chudaaa
Czas na androida. Po półrocznym użytkowaniu Lumi 920 i zachwycie nad płynnością działania windowsa przydarzyła sie okazja na androida. Stwierdziłam,że spróbuję z g2mini. Szczerze jestem bardzo zadowolona. Powrzucałam w niego pełno aplikacji, spersonalizowałam go totalnie, od czcionki, klawiatury, ikon aplikacji, po sposób odblokowania. Mimo tęsknoty za windowsem jestem zadowolona.

Plusy:
- możliwość personalizacji praktycznie wszystkiego
- mimo dużej ilości aplikacji płynnie działa bez zawieszek
- świetna bateria -jestem zachwycona
- bardzo dobra jakość rozmowy
- 4,7 cala - mile dla oka i wygodne dla ręki!

Minusy:
- mało pamięci wbudowanej
- dość plastikowa, ale teraz prawie wiekszosc smartfonów taka jest.

Szczerze polecam!!
.icpnet.pl | 19 May 2014, 12:05

posiadacz88
Co do wyświetlacza jak ktoś tu pisał, że nie jest w HD itd to moje pytanie brzmi czy i na co komu to potrzebne? jakość obrazu wraz z podezespołami wspierającymi obraz są na dobrym poziomie. Owszem są lepsze wyświetlacze , ale temu nic nie brakuje. Jako pracownik serwisu telefonów komórkowych wiem jedno , że nie tylko rozdzielczość odpowiada za jakość! PS: można sugerować się parametrami na papierku tylko nie zawsze ma to przełożenie na rzeczywistość.
.alior.pl | 16 May 2014, 14:05
Michu
Trochę wstyd, że przy tak dużej przekątnej ekranu nie zastosowano rozdzielczości HD. Producent wyraźnie postanowił zaoszczędzić na ekranie.
.dynamic.mm.pl | 16 May 2014, 10:05
Krystian
W T-Mobile również dostępny.
Teraz już tak. Dziękuję za informację. (jf)
.174.67.211 | 14 May 2014, 15:05
stupido
Niestety nigdzie w recenzjach nie było podane, że quick remote obecny w MINI to konkretnie okrojona wersja w porównaniu tej z G2. Kilka TV, DVD i tyle. Nie ma możliwości dodania własnego pilota. Poza tym telefon bez zastrzeżeń.
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 14 May 2014, 12:05
ON-Zone
Telefon rewelacja, przesiadłem się z Xperi SP i zmiana na duzy plus.
.alior.pl | 13 May 2014, 11:05
ZADZIOR
Ok pora na kolejne wrażenia po ochłonięciu z telefonem. Rumcajs (poniżej) "powiem Ci to chłopie delikatnie" zluzuj klawisze. Jeśli Cię boli moja negatywna opinia to dodaj swoją z zieloną łapką i się wyrówna. Nie będę dalej komentował Twojego wpisu bo Pan (J.F.) wyjaśnił Ci to tak jak należy.

Gdy dostałem pudełeczko zdziwiłem się jak małe jest i gdzie tam u licha zmieści się smartfon z ekranem 4.7 cala! No ale pierwsze co miłego można powiedzieć o tym LG to to, że właśnie jest mini przy takim wyświetlaczu. Wypełnia całe pudełko na długość i szerokość a na głębokość znajdziemy akcesoria - szok? Dla mnie tak ponieważ w Moto G takiego "rarytasu" nie miałem. Ale wiedziałem co będzie grane więc przyjąłem to na klatę jak dzidę Zulusów. Po wyjęciu telefonu (zjadłem pierw schabowy by lepiej myśleć) rozpocząłem oględziny. Leży w mojej dużej dłoni doskonale. Faktura klapki (tylnej - bo innej nie ma hehe) poprawia chwyt aczkolwiek i tak jest to faktura dość śliska - Moto G z gumowaną klapką trzymała się dłoni jak gekon żyrandola. Pora na włączenie maszyny. Szukam z prawej, szukam z lewej, szukam z góry - co jest? A no tak to nie zabawa w chowanego, G2 mini ma przyciski fizyczne z tyłu i przyznam szczerze (bez presji kabla od żelazka), że od razu przypadło mi to do gustu. Telefon każdy większy jest przeważnie przeze mnie i tak podtrzymywany od dołu palcem tak więc trafiło mi się jak ślepej kaczce fasola. Włączyłem w końcu smartfona, poczekałem, poczekałem, poczekałem (około 2.5 min.) i oczom ukazał się bardzo wyraźny ekran, z bardzo ładnymi kolorami i ostrością, która mi kompletnie nie przeszkadza - oczywiście chyba, że ktoś się przygląda z odległości nosa jak ślepa kaczka na fasole. Rozdzielczość gorsza od Moto G i od Xperii M. Ale cytując Michelle z ruchu oporu (allo allo): "słuchajcie uważnie bo nie będę powtarzać"; ta rozdzielczość nie jest w cale zła jeśli się patrzy na ekran z ludzkiej przeciętej odległości. Z ciekawostek dodam, że w przeciwieństwie do testowanego przez MGSM Samsunga Galaxy S5 - ekran nie wariuje od mokrych palców. W dalszym ciągu obcowania ze sprzętem przeszedłem, jak to w przypadku w/w fonów, do personalizacji. O matko Stacha z podgrodzia! Tyle można tu poustawiać, pozmieniać, poszperać, poukładać, poprzestawiać. Gdy już poustawiałem to telefon się zwiesił. Dotyk nie reagował ale klawisz wyłączenia owszem. Skorzystałem z opcji "uruchom ponownie". Po tym okazało się. że nic co poustawiałem się nie zapisało. No cóż, z nerwów wchłonąłem kolejnego schaba. Poustawiałem WSZYSTKO co i jak chciałem. Zrobiłem kopię zapasową zainstalowanym programem od LG. Wyłączyłem telefon. Naładowałem do pełna po około 3 godzinach. Włączam i...Nosz jasna cholera by tak trafiła tą ślepą kaczkę dzidą Zulusów! Żadne ustawienia się nie zapisały...przywróciłem więc kopię z LG BackUp. Połowa ustawień się nie przywróciła. Oooo nieee...pora na przywracanie ustawień fabrycznych. Noo w końcu się udało, po ponownym procesie personalizacji wszystko się pokazuje tak jak powinno przy włączaniu ponownym telefonu. Pora na moje ulubione funkcje czyli foto i dźwięk. Foto opisałem poniżej i nic więcej nie dodam. A dźwięk - lepszy od Moto G ale troszkę gorszy od Xperii M. Dodam, że nie ma equalizera dla głośnika - tylko dla słuchawek. W eMce był normalnie dostępny dla głośnika. Ok, pora na podstawowe funkcje czyli telefon i wiadomości. Telefon nie potrzebuje włączonych danych aby wysłać MMS (jak to w niektórych). W SMS trochę małe klawisze jak dla mnie. TAK WIEM, że można pobrać inną klawiaturę ale opisuję telefon takim jakim miałem w rękach. Tak samo dla mnie plusem jest niebrandowany soft bez jakichś "fejsbuków i tłiterów", których nie każdy ma obowiązek posiadać i tutaj się z tym nikt nie narzuca. Co to telefonowania, dobry i czysty dźwięk w słuchawce i czuły mikrofon - a co za tym idzie wyraźny odbiór głosu po drugiej stronie. Lecz w moim przypadku są straszne zaniki zasięgu - już wyjaśniam. Nie mam Playa więc roaming krajowy odpada - mam Plusa i moja karta na innych telefonach pokazuje pełny zasięg. Więc sugerowało by to słabą antenę w telefonie. Lecz inna karta w tym telefonie pokazuje pełny zasięg więc wszystko jest ok. Więc w czym problem, że tylko moja karta, tylko w tym telefonie ma problemy z "kreskami"? Dzieje się tak również na wymuszonym systemowo "tylko 2G". Jeśli chodzi już o łapanie sygnału - GPS bez wspomagania sieciami łapie mi sygnał w otwartej przestrzeni od kilku MINUT do kilkunastu a czasem w ogóle! Wszystko mam tak ustawione jak w poprzednich smartfonach i tam łapało w kilkanaście SEKUND wewnątrz blokowego mieszkania! PO nowocześniejszym G2 mini spodziewałem się czegoś więcej. Wracając do dźwięku- słuchawki z zestawy grają bardzo dobrze ale brakuje mi w nich gumowej obwódki, która lepiej trzymała słuchawki w uchu. Kabelek jest tu sztywniejszy od Xperi-owych a to w połączeniu z gładkimi słuchawkami sprawia, że potrafią się wysunąć w pionie.
Internet i zdjęcia przegląda się szybko i sprawnie i ogólnie wygodnie.

Podsumowanie:
Nie będę wymieniał plusów ani minusów bo każdy spojrzy tylko na sam koniec zamiast przeczytać co starałem się otwarcie przekazać. W moim i póki co w tym tylko przypadku wystawiam ocenę neutralną. Nie obchodzi mnie czy wady są związane tylko z moim przypadkiem. Piszę jak faktycznie jest, każdy kto czytać potrafi ze zrozumieniem wyciągnie wnioski sam.
Pozdrawiam
.ziebice.silesianet.pl | 12 May 2014, 10:05

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 391 do 400.