R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 151 do 160.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
kokosz
Po aktualizacji do Lolipop, telefon pracuje szybciej. Bateria trzyma dłużej. Ale każdy ma inne aplikacje więc nie można tego porównywać. Naprawiono problem z GPS. Teraz łapie wiele satelit i utrzymuje połączenie. A chciałem go z tego powodu wysyłac do serwisu. Za te kase polecam. Poprzednio miałem Samsunga S+ i S advance - To lg z nowym andkiem jest najlepszy.
.242.40.164-rev.hti.pl | 06 Aug 2015, 09:08
Robert33311
Witam czy przypadkiem w lg g2 mini nie jest błędna wysokość, ponieważ ma ona 129,60 a z kolei motorola moto g 1nd generation ma 129,90 a lg g2 mini ma o 0,2 większy ekran. Czy może ja się mylę i po prostu lg g2 mini ma większy ekran ale mniejszą obudowę?
Obejrzyj sobie, a wszystko stanie się jasne: http://www.mgsm.pl/pl/miarka/8019/7581/
Na przyszłość w przypadku tego typu wątpliwości: na wielu kartach smartfonów znajdziesz pod zdjęciem link "Porównaj wizualnie". Korzystaj. Pozdrawiam. (jf)
.siedlce.domtel.com.pl | 05 Aug 2015, 17:08

Andrzej
Mam telefon od jesieni 2014. Wszystko było w miarę dobrze dokąd nie zaktualizowałem go do Androida 5.0.2. Teraz wolniej chodzi i krócej trzyma bateria. Ogólnie da się z tym żyć, jednak ja osobiście nie polecam tej aktualizacji.
.zapnet-isp.net | 02 Aug 2015, 21:08
Mateusz Kaczka
Witam! Jestem posiadaczem tego "smartphona" od niespełna roku i niewiele pozytywnych rzeczy mogę na jego temat powiedzieć. Z telefonu korzystam dość często ale raczej z podstawowych funkcji typu rozmowy, smsy, aparat, mapy a aplikacji mam zainstalowane może 20, które w większości nie działają w tle więc nie powinny zamulać telefonu (mam tez szybką kartę 32 GB gdzie trzymam zdjęcia i inne bzdurne rzeczy).
Przechodząc do sedna:
- płynność androida - nie istnieje - telefon potrafi po formacie działać parę tygodni w miarę ok, a później następuje katastrofa - wystarczy że mam uruchomionego deezera i dostanę sms-a lub wiadomość na Messengera i telefon zamarza - nie wiem jak was ale mnie doprowadza to do szewskiej pasji i często kończy się to restartem telefonu
- zasięg LTE - zdarza się stracić go bez przyczyny - przeglądam jakieś informację po czy telefon uznaje że straci zasięg i zawiesi "apke" z której korzystam
- bateria - wytrzyma maksymalnie jeden dzień przy normalnym użytkowaniu (tzn. trochę muzyki, internet i korzystanie z fb)
- konstrukcja - najgłupsza jaką można sobie wyobrazić - telefon posiada z tyłu przycisk blokady przez co nieustannie odblokowuje się w kieszeni i robi co chce (bez plastikowej obudowy ochronnej która "wyrównuje" wypukły guzik nie da się z niego korzystać)
- wytrzymałość obudowy - tu akurat nie mam większych zastrzeżeń. Zdarzyło się że telefon spadł z biurka lub wypadł z ręki a póki co obudowa jest cała i bez znaczących uszkodzeń
Podsumowując odradzam zakup tego telefonu jeśli cenicie sobie zdrowe nerwy. Sądzę że w tej cenie mogłem znaleźć coś innego co nie byłoby kompletną klapą.
.78.85.153 | 30 Jul 2015, 16:07

wxa
Witam moje odczucia na temat tego modelu są mieszane. Wiem, że nie jest to najwyższa półka, ale brak czujnika światła to porażka ustawić ekran na połowę w słońcu nic nie widać , na 100 w nocy bije po oczach. Poza tym bateria nie wiem jak niektórym wytrzymuje 5 dni, jak u mnie przy kilku krótkich rozmowach i kilku SMS wytrzymuje 2 dni, dodam , że nie używam wi-fi , internetu , ani gier. Pewnie by do wieczora nie dociągnął. Poza tym po jakimś czasie zaczął się wyłączać , a to w trakcie rozmowy , a to przy pisaniu sms. Moja opinia negatywna
.rzeszow.mm.pl | 27 Jul 2015, 15:07
Drzewo1986
Smart zakupiony do abo. w play pod koniec zeszlego roku wiec po kilku miesiącach użytkowania moge napisać już coś konkretnego. Ogólnie ten smart oceniam na 7/10. Wg. mnie nadal warto sie nim zainteresować, bo cena w stosunku do możliwości nadal jest bardzo dobra. Telefonu nie aktualizuje i nie wiem czy to zrobie. Na razie czekam. Co do + i - tego sprzetu to pokolei:
+ bdb jak na tą półkę aparaty, główny o niebo lepszy od tego w LG L9, porównywalny z Lumia 830, oba mam/mialem (8,5/10), przedni wystarczający, zadowalający itp. (7/10)
+ irda z pilotem, dziala nawet z kineskopami innych marek (9/10)
+ rozmiar w stosunku do ekranu i jakość wykonania, ramka trochę miękka, łapie rysy ale za to po kilku upadkach tel. jest caly, nic nie odpadlo i dziala jak na poczatku. (8,5/10) noszony w etui ale czesto wyjmuje a na ekranie folia od nowosci.
+ jakość rozmów calkiem spoko 7/10 ale do flagowców troche brakuje.
+ Bateria bdb, 1 dzien wytrzymuje luźno przy bardzo intensywnym uzytkowaniu a przy sporadycznym to i w 5 dni jestem w stanie uwierzyć (9,5/10)
+ Ekran mimo przeciętnej rozdzielczości bardzo spoko, nawet jasność daje radę w słońcu jeśli akurat procesor się nie zagotuje.
- system i jego funkcjonalność bardzo ok ale lubi sie z lagami, zamykaniem apek i czasami samoistnymi resetami. Tym czasem potrafi wkurzyć, mocno sie nagrzewa przy intensywnym uzytkowaniu co czesto obniża jasność ekranu i takie tam. To chyba jego najwieksza wada mimo że sam tel. jest dość szybki i mocny, RR3 chodzi calkiem fajnie. (5,5/10)
- jakość dźwięku słabsza niż w 2 lata starszym L9, na głośniku jeszcze porównywalnie (choć umiejscowiony jest tak, że notorycznie go zasłaniam) ale na słuchawkach rozdzielczość i rozpietość tonalna leży i kwiczy, jak w mp trójce z najniższej półki z 2000 roku (2,5/10)
Sumarycznie G2 mini oceniam na 7/10 (subiektywnie na 6/10) sprzet w cenie 550 pln bardzo spoko, choć ja spodziewałem się dużego kroku na przód w stosunku do L9, którego bardzo lubiłem a dostałem sprzęt tylko nieco inny (lepszy aparat i wydajność, za to gorsza kultura pracy i dzwiek). Najgorsze, że godnego nastepcy L9 nadal nie ma. Teraz albo duży G albo inny producent.
.dynamic.gprs.plus.pl | 25 Jul 2015, 14:07
pablo
Używam Mini od ponad roku. Po pierwsze zrootowałem go zaraz po zakupie i wyrzuciłem niepotrzebne googlowe śmieci, zostawiając tylko te, które mnie interesują. I to chyba moje szczęście, bo zrootowany telefon nie aktualizuje się do "lizaka". A czytając opinie nt. nowego andka (niepochlebne), to chyba dobrze zrobiłem.
Aplikacji i widżetów mam sporo, a mimo to telefon śmiga bez zacięć, łącznie z filmami HD. Odrobinkę za długo odczytuje 32-gigową kartę, ale po skanowaniu mediów dalej daje już radę. Aplikacje działają płynnie, zarówno navi, jak też necik. Fotki bardzo dobrej jakości, ale przy dobrym oświetleniu. Komunikacja, tj. lte, wifi, bluetooth - bez zarzutu. Fajną sprawą jest IRDA i pilot do sprzętu AV. Działa w tym telefonie rejestrator rozmów ze sklepu googla i to pożyteczna apka jest, bowiem nieraz udowodniłem, że ktoś wciska mi kit. Bateria wystarcza na ok. półtora dnia intensywnego użytkowania.
Ktoś pisał, że obudowa mu się porysowała. Po zakupie założyłem silikon na plecki, a na ekran folię i telefon jak nowy.
Gorąco polecam tego smarta!
.galatea.pl | 23 Jul 2015, 07:07
Tygreys2
Bardzo polecam ten telefon. Szybki, sprawny, oraz działający bez zarzutów. PS.: Do użytkowników mówiących że telefon muli - nauczcie się skonfigurować Android'a :)
.centertel.pl | 20 Jul 2015, 23:07
BobekGTR
Nie rozumiem ludzi piszących opinie typu : laguje i jest słaby. Jak dla mnie stockowy 5.0.2 jest ok. Telefon boryka się z problemem ubijania aplikacji ale poradziłem sobie tworząc partycje swap . Następnym problemem jest brak pamięci - telefon ma zarezerwowane 2gb na system + 1gb na cache . Prosta rada - FolderMount + root . Poza tymi dwoma problemami wszystko śmiga . Bateria super, ekran 4.7 z małymi ramkami sprawia ze tel nie jest olbrzymi , aparaty są OK ,a nakładka lg ładna :)
.74.84.2 | 18 Jul 2015, 21:07
Panna Zuzanna
Posiadam telefon od ponad roku i jestem bardzo zadowolona . Mam dosc duze wymagania co do telefonu, ale lg g2 mini daje sobie rade. Od kilku dni po aktualizacji bateria moze trzyma troche slabiej ale nie jest źle sądząc po opiniach znajomych ktorzy posiadają inne marki telefonów,pozatym aktualizacja byla milym zaskoczeniem i fajna zmiana . Po pierwsze trzeba liczyć sie z tym ze telefon jest z średniej półki cenowej dlatego nie wymagajmy kosmosu . robi dobre z zdjęcia, nie zacina choć muszę przyznać że czasami się zdarza ale to jak w każdym, Internet bez zarzucenia jak i jeśli chodzi o siec. Jestem zadowolona z użytkowania i polecam telefon .
.google.com | 17 Jul 2015, 20:07

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 151 do 160.