R E K L A M A

LG G2 Mini
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 101 do 110.
55,0% 
 20,9% 
 24,2% 
klauuu
Mam telefon już rok. Jest warty swojej ceny. Polecam go wszystkim. Jak to każdy telefon zacina się czasami. Aparat tylni jest super, ponieważ wyostrza sam w sześciu miejscach. Przyciski z tyłu to bardzo komfortowy pomysł. Jak najbardziej polecam i nie mam nic do zażucenia
.pronet-serwis.pl | 10 Jan 2016, 11:01
Imperatorre
Używam tego modelu od pół roku. Kupiłem nowy za 550 zł, nie był brandowany. Ocena sumaryczna jest jak najbardziej in plus. Oto krótka relacja z wrażeń:
=== zalety:
+bateria (1-2h rozmów, 2 h internetu bez wifi, kilkanaście sms, troszkę muzyki ze słuchawek - spokojnie 2 dni pracy na jednym ładowaniu)
+wygląd zewnętrzny (klasyczny i elegancki)
+ergonomia (dosyć dobrze leży w męskiej dłoni)
+płynność i stabilność (nie zawiesza się, nie gubi zasięgu, nie wyłącza się samoczynnie)
+aparat (tylni robi satysfakcjonujące zdjęcia za dnia - w nocy słabiutkie, dobry autofocus, mankamentem jest niewiele funkcji systemowych aparatu; przedni aparat jest zbędny, selfie to żenada)
+szybkość transmisji danych (obecność LTE)
+cena (obecnie około 500 zł za nowy) i jej relacja do jakości
=== wady:
-wyświetlacz (!) - rozdzielczość jest fatalna, 234 ppi w wyświetlaczu o przekątnej 4,7" to jakiś żart (przesiadłem się ze starej już przecież xperii neo v i różnica jest mocno odczuwalna - na niekorzyść LG g2)
-interfejs (niby wszystko jest "intuicyjne" i proste, ale bardzo skromne, po prostu brzydkie - układ kontaktów jest zwyczajnie smutny, szary i nieciekawy; "przyciski" odbierania/odrzucania połączeń są ogromne, wielkości monety 50gr i do bólu uproszczone
-klawisz blokady ekranu z tyłu telefonu (w kieszeni nieustannie dochodzi do częściowego odblokowania wyświetlacza i włączenia aparatu lub notatki, co wyczerpuje mocno baterię)

Reasumując: telefon jest godny polecenia każdemu, kto potrzebuje prostego, niezawodnego i wytrzymałego telefonu w dobrej cenie, bez ciśnienia na szpan. Spełnia przesłanki (czasem aż do bólu) dla klasyfikowania go na półce średniej smartfonów.
.play-internet.pl | 05 Jan 2016, 14:01

agogo
Telefon mam od ponad roku. Głównie służy mi do rozmów, sms, nieraz jakaś mało skomplikowana gra i trochę internetu. Mam android 5. Przez ten czas zawiesił mi się jeden raz. Zdjęcia przy świetle dziennym dobre. Gdy jest ciemno to już słabsze ale to telefon. Nie mogę powiedzieć złego słowa o nim. Zresztą jak dbasz, tak masz.
.154.25.76 | 04 Jan 2016, 20:01
Brysiowa
Ogolnie telefon dobry. Czasami sie tylko zacina. Wada jest to ze podczas pisania i korzystania z niego litery same sie wciskają. Telefon robi co chce. Jak sie zablokuje i odblokuje to przechodzi. Ale nastepnego dnia jest to samo.
.internetdsl.tpnet.pl | 01 Jan 2016, 18:01

sir Ogień
Telefon ten zakupiłem w czerwcu tego roku i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń, z czystym sercem polecam wszystkim którzy chcą nabyć dobrej jakości telefon za niewysoką cenę. Dobra relacja: cena - jakość ?
.play-internet.pl | 28 Dec 2015, 16:12
Jurek
LG G2 Mini mam od lutego i jest wszystko ok bateria trzyma około 2 dni bardzo dobrze leży w dłoni jestem bardzo zadowolony z niego. Ale w sierpniu pokusiłem się wgrać androida 5.1 i jest rewelacyjnie jest jeszcze szybszy nie wiesza się,przede wszystkim mniej grzeje się
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 16 Dec 2015, 21:12
foket
Użytkuję ten telefon od roku i jestem zaskoczony niektórymi kiepskimi opiniami. Co do baterii to wytrzymuje mi spokojnie 4-5 dni. Faktem jest, że nie gadam przez pół dnia tylko kilka rozmów dziennie i parę SMS'ów, do tego sprawdzenie poczty no i kilka bajek (dzieciaki). Być może duży wpływ ma internet, który włączam tylko wtedy jak potrzebuję oraz jasność ekranu. Nie lubię jak mi telefon świeci po oczach, więc standardowo mam ustawioną jasność na 30% oraz oszczędzanie energii. Kiedy jest zbyt jasno to wyłączam oszczędzanie energii i podświetlanie na ok 80%. GPS łapie szybko. Raz miałem problem bo google masp nie umiał złapać sygnału, ale załączyłem HERE i bez problemu ruszyło. Przyznam się, że nie wiem o co chodzi z klawiaturą bo mnie nie znika. Nie mam też problemu z głośnikiem i nikt z kim rozmawiałem nie mówił, że mnie słabo słyszy. Przyciski z tyłu obudowy jak dla mnie są bardzo praktyczne. Trzymam telefon w silikonowej osłonie, dzięki czemu przyciski nie odstają ponad i nie wciskają się przypadkowo w kieszeni. Aparat jak na tą klasę urządzenia robi dobre zdjęcia. Przy słabszym oświetleniu wiadomo, że nie zrobi super zdjęcia bo to tylko telefon. Za to tryb HDR bardzo pomaga przy dużych kontrastach. Autofocus przy zdjęciach bardzo wolno działa (w porównaniu z poprzednim Samsungiem), a przy filmach to tak jakby go wogóle nie było. Przy jego parametrach pracuje płynnie i nie zawiesza się. Ogólnie jestem z niego bardzo zadowolony. Mimo, że mogłem już przedłużyć umowę z innym telefonem, pozostałem przy nim a umowę mam teraz bez telefonu na pół roku.
.adsl.inetia.pl | 14 Dec 2015, 14:12
Natalia
Jestem posiadaczką g2 mini od kilku miesięcy. Przyznam szczerze, że recenzje miał na tyle dobrze, że uwierzylam, ze może to być pierwszy telefon którego kupna nie pożałuję. Niestety, znów się zawiodłam. Największy minus: bateria. Przy użyciu wifi (nie lte) wytrzymuje najwyzej pół dnia. Codzienne ładowanie konieczne. Zaraz po baterii najgorszym mankamentem telefonu jest znikająca klawiatura. Nie wiem od czego to zależy, ale użytkując różbe aplikacje, internet, sms telefon zwyczajnie nie chce pokazac klawiatury bądź sam ją ukrywa w trakcie pisania.
3. Sprawa to brak powiadomień. Dostając wiadomość sms czy na watts upie zdarza się, że nie otrzymuję powiadomienia. Później gdy wejdę w aplikację nagle wyświetla mi się 11 nieprzeczytanych wiadomości, choć sms często nie dochodzą w ogóle.
Oczywiście to błąd mojego telefonu, ale widzę tutaj, że nie jestem jedyną osobą z tym problemem. Kwestie techniczne niezwiązane z felerem mojego modelu to galeria zdjęc. Bardzo iryrujące jest dla mnie samowolne tworzenie folderów ze zdjęciami. Np. Folder watts upa, screeny, messenger, download. Kazda aplikacja tworzy swój fder ze zdjęciami a dodatkowo wszystkie te zdjęcia są też zapisane w folderze ogólnym, przez co miejsce w tel. Jest zasmiecane dublującymi się zdjęciami.
Wracając do klawiatury telefon lubi robić żarcik i w czasie szybszego pisania łączy nieodpowiednie litery wyglądat o mniejw ięcej tak. To tylko 'kilka' męczących wad telefonu ale.o tych drobniejszych nie ma sensu się rozpisywac.osobiście nie polecam. Mimo wyglądu i ok aparatu lg g2 mini 2 raz bym nie kupiła.
.centertel.pl | 10 Dec 2015, 23:12
Nostradamus
Telefon mistrzowski! Jak za ta cene to jest cos niebywalego! Spadl z drugiego pietra po schodach, kilkakrotnie na chodnik w pełnym biegu i nic! Tylko sciera sie plastikowa obudowa natomiast wyswietlacz pozstaje bez rys ani pęknięć:o bateria w porownaniu z modelami z tej półki jea0t wydajna na 200 procent - 2-3 dni na lte plus muzyka i fb, i to po roku użytkowania.. Jakosc muzyki i aparatu bardzo przeciętna ale to wszystkie wady. Rok czasu na aplikacjach nie robiony zaden reset a telefon dziala prawie jak ja początku:) nie jest blyskawicą ale tez nie muli. Podobne telefony innych marek to jest kpina w porownaniu do tego zskakukaco dobrego smartphona.
.centertel.pl | 10 Dec 2015, 18:12
Zorro
Jezeli marzy ci się bubel to ten telefon jest dla ciebie.
Bateria, której nie ma. Telefon nie powinien być odłączany od ładowarki. GPS idealnie potrafi sprowadzić na manowce.
Znikająca klawiatura, wieczne lagi. Totalny niewypał. Nie polecam.
.centertel.pl | 04 Dec 2015, 23:12

Wszystkich opinii: 422. Pokazuję od 101 do 110.