R E K L A M A

LG G2
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 296. Pokazuję od 211 do 220.
69,9% 
 7,4% 
 22,6% 
przybysz2008
Witam. Ja z swoją opinią poczekałem pare miesięcy ponieważ jak to miało miejsce z moim wcześniejszym tel.(samsungiem albo szajsungiem)przez pierwszy miesiąc chodził dobrze a potem zaczął się ciąć i tp. W przypadku lg g2 nie ma tego problemu telefon działa poprawnie nawet jak jest obciążony wczoraj dostał aktualizacje do 4.4.2 kitkat jeśli jeszcze raz miałbym wybrać na pewno bym kupił lg g2
.22-87-b.business.telecomitalia.it | 01 Mar 2014, 11:03
sebmor
Miałem bardzo dużą rozterkę pomiędzy nexus5 i G2... gdzie wydajnościowo N5 wychodził lepiej ze względu na lepiej zoptymalizowany kitkat na sobie... no ale od czego jest root i custom romy :) na wgranym kitkat w G2 śmiga szybciej niż N5, do tego G2 z kitkat przejela zalety jakie dotad mial N5. Jak wspomialem mi chodzi o wydajnosc, gdyz w tle mam wlaczone SSH, VNC, remote'y do serwerów... więc jest to ważne i zmiana ROMu się przydała. Dla normalnych użytkowników wydaję mi się, że nie będzie różnicy pomiędzy N5 czy G2... aaaale za to G2 robi mega zdjecia w nocy :) czym N5 się nie może pochwalić ;) Podsumując: G2 tak, ale z Kitkatem
.centertel.pl | 27 Feb 2014, 12:02

emef
ok, dostałem nauczkę, by nie ferować opinii na podstawie kilku godzin używania ;-), zwłaszcza, gdy przesiada się na nowy system...
Telefon się obronił. Moim problemem było niezrozumienie systemu i nieznajomość jego specyfiki
pierwsza opinia w kt. zarzucam słabą baterię jest wypaczone, przez niewłasciwe użytkowanie telefonu - non-stop włączone wifi, przesyłanie danych gps,bluetooth, nfc i inne.
W mojej pracy z telefonem tak naprawdę wystarczy przesyłanie danych i bluetooth.
GDy wylaczylem pozostałe opcje... WOW! zaczęło się!
Bateria jest genialna i rzeczywiśćie 2-3 dni nie powinny być problemem.
Wczoraj testowałem aplikację do nawigacji (mapamap - ale mnei nie przekonała do siebie - mapy google sa zdecydowanie lepsze), bateria dzielnie sobie radziła!
Nabieram więc szacunku dla telefonu i jego możliwości, których wiekszości nie odkryłem.
(będę jeszcze pisał)
.tvkstella.pl | 23 Feb 2014, 12:02
emef
mam go od kilku dni
telefon to moje narzędzie pracy
ogólnie - wow!
przesiadłem się z nokia c6-00 i początkowo byłem b. zniechęcony - symbian miałem opanowany i nic mnie nie zaskakiwało
tutaj pierwszy problem pojawił się dy chciałem przenieść kontakty z nokia do androida (da sie tak żeby nic nie stracic - trzeba w Nokia SUITE wyeksportować kontakty do jakiegoś folderu na komputerze, a później ten folder przenieść do katalogu głownego w telefonie /może są i inne sposoby, ale nie wpadlem na nie, a jak mi sie udało to przestałem kombinować/)
.
telefon to moje narzędzie pracy, więc przez cały dzień jest intensywnie użytkowany - internet, wi-fi, rozmowy co dziennie po około 2-3 godziny, aparat foto, smsy mmsy... bateria jest za słaba
już około 12.00 mam poniżej 50% i trzeba się podłączać pod jakiś usb....
jakość rozmów jest ok, ale opinie że głosnik źle zeskalowany i za bardzo puszcza basy sa... hmm cos w nich jest
żeby było łatwiej uzywam słuchawki bluetooth (po mojej starej nokii zostały mi dwie słuchawki) i tak telefon sprawdza się znakomicie (wolne ręce, większa mobilność i inne).
oprogramowanie - android jest super, choć programy preinstalowane w teleefonie w zasadzie mi wystarczaja (zainstalowalem yanosika, i jakiś program antywirusowy z opcją usuwania smieci, przyspieszania pamięci i takich tam)
na pewno będę jeszcze pisał o tym telefonie
czy po tych kilku dniach kupiłbym go raz jeszcze?
tak, ale nie jest wart ceny sklepowej
dziś nim usnę jeszcze się nim pobawię - ale nie za dużo, żebym rano nie musiał go zbyt dłuo ładować (no i żebym sie wyspał)
.tvkstella.pl | 22 Feb 2014, 00:02

ring-s
Używam telefonu od miesiąca, więc mogę co nieco się wypowiedzieć. Niewiele większy od Galaxy s3 pomimo znacznie większego wyświetlacza. Producent dołączył ciekawe aplikacje takie jak: Quick Translator, QuickRemote. Pomimo tej wielkości telefon dobrze leży w dłoni, niema tendencji do wyślizgiwania się. Tylna klapka plastikowa, wysoki połysk. W mojej opinii na zdjęciu marketingowym wygląda gorzej niż w rzeczywistości. Po otwarciu pudełka telefon robi bardzo dobre wrażenie, choć może to rzecz gustu. Przede wszystkim rzuca się w oczy cieniutka ramka wokół wyświetlacza, która nadaje urządzeniu bardzo elegancki wygląd. Brak oddzielnych klawiszy nawigacji nie jest w żadnym stopniu problemem. Podczas oglądania filmów czy zdjęć chowają się by korzystać z całej przestrzeni ekranu. Ciekawym rozwiązaniem są aplikacje QuickSlide, które otwierają się jako 'pływające' okna, nad aktualną aplikacją, można je przemieszczać w dowolne miejsce ekranu.

Rozważałem zakup trzech różnych smartfonów, warunkiem był procesor Snapdragon 800 na pokładzie. Były to XPERIA Z1, Galaxy S4 I9506, Nexus 5 i wspomiany LG G2.

Dlaczego nie inne?
Xperia Z1:
- za duży,
- w sumie kiepskiej jakości ekran w porównaniu do IPS czy SuperAmoled,
- brak IRDA (przydaje się i to dość jak nie można znaleźć pilota do telewizora ;) ),
- nie podoba mi się ;)

Galaxy S4 I9506:
- słabo dostępny (to główny powód),
- wysoka cena (ten następny w kolejności)
- SuperAmoled, dla jednych plus, dla mnie nie koniecznie, nienaturalne odwzorowanie kolorów.

Nexus 5:
- słaba bateria w porównaniu do G2
- wysoka cena modeli z europejskiej dystrybucji,
- brak IRDA (j.w. w Z1)
- jednak mniej mi się podoba niż G2
- brak radia FM

Ogólnie z wyboru jestem bardzo zadowolony, telefon pracuje płynnie bez przycięć, pomijając to co opisałem w wadach, ale myślę że to kwestia optymalizacji aplikacji, choć wydało mi się to dziwne. Aplikacje ładują się bardzo szybko i nawet do wymagające gry działają niesamowicie płynnie.


Zalety:
+ Bateria, trzyma co najmniej 3 dni przy użytkowaniu tylko do rozmów i włączonym przesyłem danych mobilnych + komunikatory,
+ super wyświetlacz (kolory, rozdzielczość, jasność), cienka ramka
+ rozmiar telefonu, biorąc pod uwagę wielkość wyświetlacza
+ szybkość działania. Snapdragon 800 robi swoje, ponad 36000pkt. udało mi się uzyskać w ATUTU Benchmark.
na dowód link do zrzutu ekranu https://plus.google.com/photos/107965314182028300542/albums/5979291568530880257
+ dodatki od LG
+ nagrywanie filmu 60fps
+ ładowarka 1,8A ładuje baterię w ok 1,5 - 2 godziny
+ niezwykle szybko działający internet 3G/HSDPA
+ precyzyjny GPS, szybki FIX ok 5-10 sekund
+ nawiązanie do pogody na ekranie blokady, fajne i przyjemne dla oka,
+ menadżer pulpitów, spójny i przemyśłany

Wady:
- Brak slotu karty SD,
- brak zawieszki do smyczy,
- włączanie za pomocą pukania nie zawsze działa,
- jakość zdjęć nie powala,
- jakość dźwięku w głośniku do rozmów,
- animacja widżetu pogody przycina przewijanie pulpitów (zaskakujące)


Jak ktoś ma pytania chętnie odpowiem, będę tu zaglądał co jakiś czas

Pozdrawiam
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 12 Feb 2014, 00:02
kojot87
Mialem kilka dni G2 przyjemny telefon, ale na pewno przesada jest nazywanie go nowym "liderem rynku" nie zapominajmy ze jest to dalej marka LG!! To tak jak bym popadł w zachwyt Huawei! Gdzie predzej to mozliwe bo cena adekwatna i samo wykonanie.
Gdzie oczywiscie nie neguje G2 bo jest to zapewne telefon powyzej przecietnej.
.centertel.pl | 11 Feb 2014, 12:02
arturo
Miałem przyjemność używać jakiś czas G2 i powiem szczerze telefon jest naprawdę dobry. Aktualnie korzystam z Xperii Z1, ale sam nie wiem czy nie wrócić do LG. Oba telefony są dobre, ale oba też mają swoje wady. W LG nie podoba mi się brak slotu na kartę pamięci i plastikowa obudowa, zaś w zetce sam wygląd jest idealny lecz szkło strasznie się palcuje i jest bardzo dużo niewykorzystanej powierzchni na ekranie co skutkuje większymi wymiarami niż LG mimo ze G2 jest o 0,2 cala większa. Jak myślicie, warto zamieniać zetke na g2-jkie??
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 11 Feb 2014, 08:02
yooomen
Miałem wcześniej S4, Note2 i moje zdanie jest takie że G2 jest super telefonem.
Z wad w sumie to tylna klapka strasznie plastikowa... Nakładka LG cudowna, w końcu mam wszystko to co w każdym Samsungu musiałem dodawać. Dziennie rozmawiam około 3h i bateria spokojnie wytrzymuje 2 dni. Ale o baterii nie na co dyskutować bo przy takim ekranie jak przy zabawach dzień będzie trzymać to będzie cudownie.
.internetdsl.tpnet.pl | 06 Feb 2014, 13:02
whitewalker
Mam jeszcze jedno pytanie, czy myslicie ze oplaca sie brac koreanska wersje telefonu (ma slot na karty sd, lecz baterie tylko 2610 mah zamiast 3000, ale mozna ja wymienic/kupic druga)?
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 04 Feb 2014, 19:02
Adam
Czytając poprzednie opinie postanowiłem zamienić moje S4 na G2. Po pewnym czasie okazało się że to była najgorsza decyzja jaką mogłem podjąć. Ludzie, wynosicie telefon na piedestał a jak się okazuje nie jest tak kolorowo.
Po pierwsze
-pamięć której brakuje po tygodniu
-bateria porażka
-aparat robi słabe zdjęcia
-nie wygodny w kieszeni
-wygląda jak telefon za 300zł, jedynie wielkość zdradza że kosztuje dużo więcej
Rozumie że przesiadając się z LG L7 można popaść w zachwyt, ale opinie wasze mają być obiektywne, mnie wprowadziły w błąd. Moja wina jest taka, że przed zamianą nigdy nie miałem go w rękach, bo inaczej bym się nie zamienił.
Dużo wpisów sugeruje że jest lepszy od S4 NIEPRAWDA!!!!
Wiem że wszyscy teraz na mnie skoczą, ale takie jest moje zdanie.
.50.238.34 | 01 Feb 2014, 12:02

Wszystkich opinii: 296. Pokazuję od 211 do 220.