R E K L A M A

LG G2
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 296. Pokazuję od 131 do 140.
69,9% 
 7,4% 
 22,6% 
Reggaenerator
Witam czuję się zobowiązany do przekazania wam mojej opinii na temat tego telefonu. Długo zastanawiałem się nad wyborem konkretnego modelu. Z perspektywy widzę że nie warto przejmować się opiniami "użytkowników" którzy mieli styczność z telefonem tylko na wystawie sklepowej. Tacy ludzie robią tylko mętlik w głowie. Ale do rzeczy. Telefon posiadam już ponad dwa miesiące. Nie zauważyłem żadnego zwolnienia systemu, śmiga bez zastanowienia. (ok 1 GB dostępnej pamięci RAM) Pierwszy raz spotkałem się z telefonem w tej specyfikacji który się nie grzeje (szok). Wielkim atutem LG G2 jest aparat. zdjęcia wychodzą w dzien jak i w nocy idealne. O ile to pierwsze to standard o tyle ze zdjęciami w nocy nie u wszystkiech jest tak kolorowo. AF szybko łapie ostrość a cyfrowy stabilizator obrazu tylko umila robienie zdjęć ;)Bateria w tym telefonie to coś godnego polecenia. Gdy gram i dużo korzystam z internetu wytrzymuje 48 h. przez ostatnie 6h przy włączonym wifi, 4g i korzystaniu co jakiś czas z Internetu poziom baterii 95%!! do tego mocna ładowarka (od 5% do 100% ładowanie ok 1,5h). Ekran jest genialny. LG G3 ma większą rozdzielczość ale prawda jest taka że ludzkie oko nie jest w stanie dostrzec różnicy więc kolejne piksele to tylko puste cyferki. Spotkałem się z opiniami że w telefonie trzeszczy obudowa. Nie wiem może to zależy od egzemplarza. ja musiałem specjalnie wyginać telefon żeby tego doświadczyć. co do obudowy dla mnie to nie ma znaczenia bo telefon cały czas mam w case. to samo tyczy się głośnika ponieważ prawie wcale z niego nie korzystam. (w zestawie dobrej jakości słuchawki dokanałowe) Długo by jeszcze wymieniać zalety tego telefonu. Jak wiadomo są dwie strony medalu. Na minus to: brak slotu SD, palcująca się obudowa (w przypadku case nie ma problemu xD), plastiki podobne do szajsunga. Na koniec dodam że kolega który napalił się na Galaxy S5 gdy pobawił się chwilę G2 w ciągu tygodnia sprzedał swójego Samsunga i poleciał do sklepu po LG ;)
.netx.org.pl | 18 Dec 2014, 16:12
TomyLee
Użytkuję telefon od lutego 2014.
Telefon jest naprawdę warty swojej ceny, doskonale spasowany, mega szybki (nie łapie żadnych zwiech ani przycięć), duży super czytelny ekran 5,2" zamknięty w obudowie mniejszej niż konkurencyjna Z1, super zdjęcia (optyczna stabilizacja obrazu !!) i doskonałej jakości filmy Full HD i do tego rewelacyjna bateria - przy ostrym katowaniu wytrzymuje 48h !
Wady?
- dla niektórych tylna plastikowa obudowa jest zbyt tandetna - dla mnie bez znaczenia - używam etui,
- brak slotu na kartę microSD - na szczęście jest funkcja OTG i można szybko przerzucić zdj i filmy na flasha - polecam jednak wersję LG 32GB,
- .... nie przeżył upadku z III piętra na chodnik i musiałem kupić nowy :P .. ponownie LG G2 32GB
.static.ip.netia.com.pl | 18 Dec 2014, 11:12

Mirase609
Czytałem wiele opinii przed zakupem, nie czytałem już po. Telefon mam około miesiąca. Dla mnie bomba, przede wszystkim nie jest tak przereklamowany jak samsung - wszyscy mają samsunga a ja LG - w porównywalnej cenie co s4 z niektórymi parametrami lepszymi. Aparat dobry - 13mpx robi swoje, iso ok. rozdzielczość i kontrast wyświetlacza bardzo dobry. Nie jestem bardzo wymagającym odbiorcą i jak dla mnie telefon jest świetny. Jedynym zastrzeżeniem jest dźwięk. Marny dźwięk tak z głośnika jak i ze słuchawek - nawet nie oryginalne słuchawki dość dobre nie grają najlepiej, cóż - taki przetwornik. Podejrzewam, że dla 90& dźwięk będzie ok, moja dziewczyna nie słyszy różnicy.
Generalnie jest ok, chętnie kupiłbym jeszcze raz ten model - duży wyświetlacz - mała ramka to też duży plus
.ipv4.simtech.pl | 15 Dec 2014, 16:12
Achno
Mimo tego że to niewielki smartphone ma olbrzymi potencjał użytkowy - zbalansowane parametry techniczne, dobre wykonanie i dużo przydatnych dodatków od LG.
.dynamic.chello.pl | 15 Dec 2014, 15:12

tajemniczyxD
Witam, nie będę rozwijał się zbytnio z początkiem, ale napiszę tylko tak: Telefon zapewnił mi znacznie więcej niż się spodziewałem.

Zalety:
- Ekran - LG jako jedynemu producentowi udało się wpakować tak duży ekran do, jakby nie patrzeć, nie dużej obudowy. Ponadto jest to najlepszy ekran jaki do tej pory widziałem pod względem szczegółów
- Bateria - Przy graniu dziennie w 3-4 gry, pisaniu przez Facebooka, oraz korzystania z internetu, telefon spokojnie wytrzyma jeden dzień, półtora
- Design - Na sam widok LG G2 można powiedzieć tylko słowo "WOW". Telefon jest naprawdę pięknie skonstruowany. Brak fizycznych przycisków na przedniej części ekranu jest strzałem w dziesiątkę. Przy wyłączonym ekranie widać tylko czarną tafle szkła oraz logo "LG". Z Tyłu nie jest najgorzej. Poprzednio korzystałem z Samsunga, czyli tak zwanych mydelniczek, nie dziwię się. Obudowa lubi się palcować, aczkolwiek nie jest to w bardzo dużym stopniu widoczne.
- Podzespoły - Smartfon jest wyposażony w jedne z najwydajniejszych i najlepszych podzespołów na rynku. Mimo iż nowsze telefony mają Snapdragony 801, to G2 nie odstaje im zbytnio, ponieważ różnica pomiędzy taktowaniem procesora Snap 800 a 801 jest niewielka. Do tego pragnę dodać iż LG G2 ma Adreno 330, czyli ten sam układ graficzny co np. Samsung Galaxy S5
- Aparat - Duży + ode mnie w tym kierunku, ponieważ lubię robić zdjęcia, a jestem z tego rodzaju człowieka, któremu ręce bez własnej woli się trzęsą przy próbie zrobienia dobrego zdjęcia. Tutaj przychodzi nam na ratunek automatyczna stabilizacja obrazu. Niby mały bajer, a ułatwia życie w dużym stopniu
- Nakładka systemowa - Kawał dobrej roboty odwalił zespół LG. Istny majstersztyk. Nakładka jest zoptymalizowana oraz ma funkcję, które nam się na pewno przydadzą. Powiedzmy funkcja Knock-On, zakochałem się w niej. Niektórzy narzekają, że jest za dużo funkcji, ale raczej lepiej jest mieć niż nie mieć. System możemy ponadto w bardzo głębokim stopniu skonfigurować pod siebie.
- Przycisku z tyłu obudowy - Doprawdy, nie spędziłem z telefonem około dwóch tygodni, ale po kilku godzinach można zauważyć, że LG miało rację z przyciskami. Przy rozmawianiu palce wędrują pod aparat, gdzie w LG G2 znajdują się przyciski. Nie wiem dlaczego niektórzy narzekają na to, iż trudniej się go odblokowywuje, jak mają funkcję Knock-On, która u mnie działa niezawodnie.
- Stosunek jakości do ceny - Za 1200 zł dostajemy w tej kategorii cenowej telefon nie do pobicia przez inne modele. Przykładowo na dzień dzisiejszy Samsung Galaxy S4 kosztuje 1399 zł. Czy nie jest to trochę za dużo, jak na gorszy telefon niż LG G2 ?

Wady:

- Brak uszczelnienia obudowy - Telefon, który nie ma łatwego demontażu tylniej klapki aż prosi się o uszczelnienie !
- Brak slotu na kartę Micro SD - Taki telefon, z takimi funkcjami powinien mieć możliwość dodania pamięci, ponieważ jest jej po prostu za mało.

Podsumowanie:
LG G2 zaskoczył mnie znakomitym ekranem, który jest niesamowicie czuły na dotyk oraz jest miły w dotyku, palec wręcz sam się po nim przesuwa. Telefon który ma już rok spokojnie może rywalizować z dzisiejszymi flagowcami, ponieważ LG postawiło sobie wysoko poprzeczkę produkując LG G2. Cena = jakość , to określenie idealnie pasuje do G2. Telefon nie jest aż tak popularny jak Samsungi, a szkoda, ponieważ każdy, który by spędził przynajmniej godzinę z telefonem, przekonałby się do tej firmy w 100%. Nie będę się rozpisywał, tylko zakończę tą opinię zdaniem:
LG G2 był, jest i będzie bardzo dobrym telefonem dla każdego.
.228.124.15 | 14 Dec 2014, 01:12
fanfon
Posiadam ten model od 2 miesięcy. Przed LG miałem kilka innych smartfonów. Muszę przyznać że miło mnie zaskoczył ten telefon. Możliwości ustawień są naprawdę ogromne. Niemal wszystko można w nim zmienić pod własny gust. Ekran ładny, dokładny, jasny i dobrze wykonany. Wielkościowo nie jest źle bo inne marki o tej samej przekątnej wyświetlacza mają znacznie większą ramkę przez co telefon jest dużo większy. Do wydajności nie mam żadnych zastrzeżeń zwłaszcza że nakładka na androida jest bardzo dobrze zrobiona - zero przycięć, duża szybkość działania (jest naprawdę szybki!). Obecnie jest to chyba najszybszy smartfon w tym przedziale cenowym! Oczywiście dla niektórych będzie miał dwie zasadnicze wady: niewymienna bateria, brak sloty na karty pamięci. Tak na poważnie to baterie można wymienić tylko jest to bardziej kłopotliwe. Mnie brak slotu na mSD nie przeszkadza bo i tak nie nosze milionów danych na telefonie. Co do samej baterii to... jestem zachwycony! Tak jak piszą poprzednicy. Telefon ma bardzo dobrze ustawiony system że nie pożera %, jeśli dołożymy do tego dużą pojemność(3000mAh) to mamy naprawdę niezłe osiągi! Dla ciekawostki dodam że poprzednie smartfony jakie miałem przez noc traciły kilka % do nawet kilkunastu %. LG G2 odłączyłem od ładowania o godz. 19. Do godz. 7 rano nie spadło nawet o 1%!!! A rano mnie budził budzik 2 x i co chwile później sprawdzałem godzinę i stan baterii bo nie mogłem uwierzyć. Oczywiście można wykończyć baterie grając w wymagające gry ale i to potrwa trochę. Telefon posiada liczne mocne zalety ale nie obejdzie się też bez wad. Dla mnie największa wadą tego modelu jest źle napisane (bo to wina raczej oprogramowania niż optyki) oprogramowanie aparatu. O ile w dzień robi ładne zdjęcia i filmiki tak przy słabym oświetleniu wychodzą bardzo złej jakości! Powolny AF i zamazane zdjęcia, złe dobrany czas naświetlania diodą do szybkości robienia zdjęcia. Tylko pod wzg. aparatu inne marki biją ten model. Jedyny plus dla aparatu jest taki że stabilizacja obrazu jest optyczna a nie cyfrowa. Sama stabilizacja obrazu działa bardzo dobrze. Ogólnie telefon jest bardzo dobry z jednym minusem właśnie za aparat. Jeśli komuś nie zależy tak bardzo na ładnych zdjęciach po zmroku to z czystym sumieniem polecam ten model!
.internetdsl.tpnet.pl | 09 Dec 2014, 06:12
Banana
Plusy:
-niesamowita bateria, przy intensywnym użyciu internetu, odtwarzacza muzyki i grzebaniu w ustawieniach trzyma spokojnie dwa dni,
-mnóstwo opcji personalizacji,
-świetny wyświetlacz, a samo szkło pod dwóch tygodniach użytkowania wydaje się rysoodporne :D,
-szybki, zgrabny, powabny, guzik z tyłu jest wygodny (szczególnie) dla mniejszych dłoni,
-aparat działa jak marzenie, nie mam pojęcia, czego oczekują ludzie, którzy mówią, że jest słaby... panowie, to jest telefon, nie lustrzanka - a i tak robi zdjęcia dużo czystsze niż niektóre aparaty,
-po przejściu z Desire 310 płaczę ze szczęścia, gdy patrzę na ekran, jest taki... duży... czysty... piękne kolory...
- po zakupie gorąco polecam wręczyć telefon znajomym i poprosić ich o znalezienie przycisku funkcyjnego - zabawa gwarantowana!


(Nieliczne) minusy:
-nie wiem, jak to działa, ale gdy próbuję ładować go na kablu mini-usb innym, niż dostałam w przesyłce, telefon często nie może "złapać" wtyczki i ładowanie się przerywa,
-knock code czasami nie reaguje, gdy wydaje mi się, że powinen, ale może to tylko kwestia wprawy.

ogólnie - gorąco polecam :)
.ssp.dialog.net.pl | 04 Dec 2014, 21:12
skorpion2711
Nie lubię "wynalazków" tych azjatyckich firm ale akurat w LG G2 postawiłem na wytrzymałość baterii i był to oczywiście strzał w 10. Obecnie najdłużej trzymający smartfon na większym obciążeniu i nie musimy szukać ładowarki albo nosić akumulatora na plecach gdy gdzieś na dłużej wychodzimy. 2dni to standard przy dzwonieniu i pisaniu smsów albo 3-4 przy mniejszej intensywności.Ogólnie stawiam na aparaty w telefonie bo bardzo dużo fotografuję i to w sytuacjach nie planowanych a takowe często się zdarzają wspierając się Nokią 808 i Lumią 1020.
No i właśnie , aparat kiepski jak na tą klasę smartfona, ustawia ostrość w ciekawy sposób ale jakość zdjęć słaba.
System średni , telefon lubi się przyciąć na ułamek sekundy.
Reasumując krótko i na temat.

PLUSY: POTĘŻNA BATERIA
MINUSY: SŁABY APARAT

Jest to telefon dla osób które stawiają na wytrzymałość baterii
.play-internet.pl | 29 Nov 2014, 14:11
kostar
Telefon absolutnie świetny, długo wybierałem przed zakupem ale wybór oceniam na bardzo trafny. Nie wiesza się, jest naprawdę szybki, "łyka" praktycznie każdą aplikację i film, wyświetlacz wymiata. Biorąc pod uwagę choćby stosunek ceny do jakości zdecydowanie bije na głowę koreańskiego konkurenta
.dynamic.mm.pl | 28 Nov 2014, 22:11
Paweł
Poprzednio miałem Samsunga Galaxy S2, po zmianie na LG G2 rewelacja, jestem bardzo zadowolony.
.adsl.inetia.pl | 25 Nov 2014, 11:11

Wszystkich opinii: 296. Pokazuję od 131 do 140.