R E K L A M A

Kruger&Matz Live 7
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 6. Pokazuję od 1 do 6.
66,7% 
 16,7% 
 16,7% 
Gamon
Telefon o dobrej specyfikacji - (4GB RAM, 64GB Flash, dostatecznie szybki procesor) i w miarę "świeżym" Androidem 8.1. Wyróżnia się ponadprzeciętnej jakości wyświetlaczem o bardzo dobrym odwzorowaniu barw, dobrej jasności i bardzo dobrym kontrastem. Aparat ma tendencję do nadmiernej "cyfryzacji" - soft sztucznie wyostrza zdjęcia, a w trybie "HD" interpoluje do 70MPix(!). W praktyce telefon sprawuje się dobrze: działa płynnie, zapewnia bardzo dobrą jakość dźwięku w rozmowach i to w obie strony. Głośnik do multimediów też jest przyzwoity - głośny i zapewniający przyjemną barwę. Bateria pozwala na dwa dni normalnego (w moim przypadku)użytkowania. GPS ma dobrą czułość, w moim samochodzie ze względu na dość specjalna szybę radzi sobie znakomicie. I byłby to naprawdę udany i godny polecenia telefon gdyby nie jedna gigantyczna wada: notch i jego konsekwencje - brak jakichkolwiek powiadomień na górnym pasku roboczym. Zobaczymy wprawdzie ikonkę sieci i WiFi, stan baterii, bluetooth'a, ale informacji o nieodebranym połączeniu, sms, czy otrzymanej wiadomości na whats'up - brak! Brak też jakiejkolwiek diody informujacej o ładowaniu.rozładowaniu baterii. Jest to bardzo wkurzająca cecha, wymuszajaca ciagłe "ręczne" rozwijanie górnej belki, by nie przegapić np. maila.Z tego powodu z utęsknieniem czekam na powrót mojego podstawowego urzadzenia z serwisu.
.238.164.6 | 05 Aug 2019, 12:08
Adam Urbaniak
Telefon kupiłem na w promocji za 500zł na stronie producenta.
Jak za 500zł 4gb.pamięci ram i 64gb. pamięci na dane to świetna specyfikacja działa płynnie, wygląda jeszcze lepiej i ma nienajgorszy aparat. Czytnik linii papilarnych i odblokowywania twarzą=zwiększona wygoda.
Do tego Polski producent.
Minusy za plastikową obudowę którą można pomylić że szkłem i za brak choćby silikonowego etui.
.104.66.88 | 18 Jul 2019, 17:07

Seba
Fajny telefon, świetnie leży w ręce i spisuje się naprawdę dobrze używam kilka miesięcy nic się nie dzieje.

Co do serwisu to sądzę, że naciągana ta opinia. Pracowałem w salonie sieci komórkowej i większość klientów tak mówi nawet najbardziej rozpoznawalnych marek.
.147.64.190 | 15 Jan 2019, 03:01
Adi
Telefon super. Co prawda upadł mi ale serwis poradził sobie z nim w ekspresowym tempie. Po naprawie śmiga aż miło polecam. W planach mam zakup mocniejszej wersji tego telefonu :)
.253.203.56 | 23 Dec 2018, 11:12

tomtom
Ty Karo, a Ty oceniasz telefon, czy serwis? Piszesz tak, jakby klienci byli święci. Pracowałem w dwóch serwisach dużych marek i powiem Ci, że użytkownicy to świetni bajkopisarze :) wiele osób wysyła produkty na naprawy gwarancyjne, które w rzeczywistości nawet się nie kwalifikują. Zalane i dobrze wysuszone, poupadkowe, takie w których "samoczynnie pękały ekrany", albo takie co spadały z dywanu na podłogę ;) Być może jesteś właśnie jednym z takich klientów :)
.42.119.194 | 03 Nov 2018, 15:11
Karo
Odradzam, ze względu na serwis. Zanim kupisz "coś" pod nazwą Kruger&Matz kilka razy się zastanów i poczytaj opinie w internecie. Wystarczy, że na obudowie/ramce będzie jakaś rysa, a pseudo serwis wmawia że jest to wina klienta, bo telefon upadł (w rzeczywistości mój nie upadł nigdy, a miał jedynie normalne ślady użytkowania). Jakoż że straciłem gwarancję - oddałem telefon do innego serwisu - NIE MA ŚLADU po tym że serwis w ogóle dostawał się do wadliwego elementu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu szukają czego można się czepnąć, by WMÓWIĆ klientowi, że to jego wina. Naprawa wyniosła mnie 150zł mniej niż pseudo serwis wycenił. A mało tego podali cenę NIE WSKAZUJĄC co konkretnie mogło się popsuć (podali kilka rzeczy, które mogły by się przy niby upadku popsuć)
Firma Kruger&Matz musi się jeszcze wiele nauczyć o obsłudze klienta. Póki co odnoszę wrażenie po tym co czytam w internecie i co mnie spotkało, że działa na zasadzie: sprzedać, a jak coś się popsuło to NA PEWNO nie wina sprzętu.
.147.100.215 | 21 Oct 2018, 08:10
Wszystkich opinii: 6. Pokazuję od 1 do 6.