R E K L A M A

Huawei P30
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 25. Pokazuję od 1 do 10.
52,0% 
 16,0% 
 32,0% 
Xxx333
P30używam od kilku miesięcy powiem tak ten telefon wypada bardzo slabo ,porównując go do mojego poprzedniego mate 10pro. Telefon działa płynnie, ale funkcję które miałem w mate bardzo mi ich brakuje w p 30 np irda,dioda powiadomień czytnik linii z tyłu ten to jakaś porażka, o wodoszczelnosci nie wspomnę, bardzo żałuję że go kupiłem, należało się kupić z powrotem mate 10pro i o jakieś 700zl wyszło by taniej. Pozdrawiam.
.47.55.67 | 23 Oct 2019, 08:10
Slawco7
Posiadam P30 od ok. 2 tygodni i widzę zauważalną różnicę w porównaniu z Huawei P20, tj. fajniejsza grafika, szybciej działa, niektóre dodatkowe lub trochę zmienione funkcje, a stylistyka jest dużo ładniejsza niż P20. Polecam P30!
.111.123.132 | 21 Oct 2019, 21:10

Dany
Ekstra telefon. Bardzo szybki,zdjęcia rewelacja, szybkie ładowanie choć bateria też daje rade. Bardzo dobry ekran. Raczej nie widzę minusów w użytkowaniu. Nieźle gra na słuchawkach. Jest tak samo dobry co mate 20pro którego też miałem lecz tamten był większy, bardziej śliski i za drogi. P30 to kawał porządnego fona który ma wszystko co powinien mieć telefon. Mogę polecić z czystym sumieniem.
.161.21.32 | 05 Oct 2019, 22:10
Feniu
Wypowiem się po ok miesiącu użytkowania tegoż telefonu, przesiadam się z HTC 10. A więc subiektywnie:
Plusy
- ładny design
- obiektyw szerokokątny
- niezłe zdjęcia (chociaż przetwarzanie końcowe pozostawia trochę do życzenia)
- dobra bateria (6-7.5h na ekranie)
- szybkie ładowanie
- złącze jack
- bardzo szybki i responsywny
- plaski ekran bez zakrzywien
- malutka łezka z przednim aparatem (ja ustawiam sobie czarne wypełnienie górnej belki i jest miodzio)

Minusy
- rozmiar, tu się zastanawiałem, preferuje mniejsze telefony, rozmiar P30 był maksymalnie tym, co byłem gotów wziąć, jednak idealnie byłoby, gdyby był jeszcze ciut mniejszy
- średnia jakosc dźwięku na słuchawkach i słaby maksymalny poziom glosnosci na słuchawkach (na tle HTC 10), szczególnie boli max. głośność, przywyczailem się mocno do boomsounda, który robi mega robotę
- rozdzielczosc ekranu - tylko i aż full hd+. Bardzo wiele osób tego nie zauważy/nie uzna za minus, ale dla mnie po przesiadce z HTC, który mial wyższa rozdziałke i lepsze zagęszczenie pixeli to jest nieco odczuwalne
- odrobine sprane kolory (również większość użytkowników będzie zadowolona, tak sądzę)
- brak diody powiadomień
- średnia nakładka, preferuję bardziej zbliżone do czystego androida.

Generalnie telefon fajny, raczej godny polecenia.
.173.242.253 | 03 Oct 2019, 23:10

dawid_m
Telefon posiadam kilka dni. Opinia jest jedna telefon jak dla mnie idealny. Miałem p30 Pro więc mogę coś powiedzieć o tych modelach. Faktycznie jedyne do czego można się przyczepić to czytnik linii papilarnych - czasami nie łapie ale uważa, że to po naklejeniu szkła. Aparat fenomenalny, bateria super!!( jeden dzień intensywnego użytkowania). Co do wielkości jest idealny. Zastanawiałem się nad wersją Pro ale jest za wielki. I szczerze różni się tylko ciut lepszymi zdjęciami mocnymi. Nie warto dopłacać. Nie ma już takiej różnicy między p30 a p30 pro jak wersję p30 i p20 pro. Polecam w 100%!!
.221.129.227 | 23 Sep 2019, 14:09
Spider1408
Mam ten telefon od pół roku. Wszystko śmiga super. W porównaniu do Xiaomi które miałem wcześniej (mi5, mi6) niebo a ziemia. Płynność idealna a jestem pod tym względem wymagający. Aparat wiadomo, bajka. Bateria przy mocnym używaniu na urlopie na słońcu wytrzymuję 1 dzień, w domu 2 dni. Jedynie czasem czytnik linii papilarnych nie chwyta ale po moich spostrzeżeniach okazuje się ze nie można mieć zbyt suchych ani mokrych palców. Zwykle szybciej odblokowuje wykrywanie twarzy leczy też nie w każdych warunkach. Nie przeszkadza mi to za bardzo bo można wpisać kod. Zaznaczam że używam szkła hartowanego wiec może to mieć wpływ. Pół roku używania i ani jednej zwiechy czy ścinki. Śmiało można polecać chociaż w obecnej chwili po spadku cen zastanowił bym sie nad wersją pro. Pozdrawiam
.0.36.140 | 11 Sep 2019, 15:09
Alan
Większość tych negatywnych opinii to bzdury!! Wiecznie komuś w każdym telefonie coś nie pasuje. Proszę nie sugerować się że słaby czytnik, słaba bateria itp bo to są sciemy mam p 30 i jest mega. Przy innych telefonach też nie polecam czytać takich bzdur jeśli się podoba telefon jest ciekawy kup go! I nie sugeruje się negatywna opinia (bzdura oczywiście)
Negatywna opinia nie musi być bzdurą. Smartfony potrafią się różnić w zależności od serii danego modelu, a nawet w zależności od konkretnego egzemplarza. Użytkownik zawsze ma prawo do krytyki dowolnego modelu, natomiast ktoś, kto czyta opinię, powinien o powyższym pamiętać. Można bazować na ocenie smartfona, można wziąć pod uwagę stosunek opinii pozytywnych do negatywnych, można wreszcie samodzielnie wziąć smartfona do ręki w sklepie i wiele rzeczy sprawdzić. Pisanie o "ściemie" i "bzdurach" jest bardzo kategoryczne i niegrzeczne. Bardzo proszę może następnym razem skupić się raczej na wyrażeniu pozytywnej opinii o modelu, a nie negatywnej o opiniach innych użytkowników. Pozdrawiam. (jf)
.173.176.42 | 25 Aug 2019, 10:08
MisterXXX
Czytnika linii papilarnych nie używam więc dla mnie nie jest on ważny. Patusiek nie do końca masz rację co do wyświetlaczy AMOLED tak zużywają się stopniowo tak jak akumulator w komórce i cała reszta ale nie podałeś że to samo występuje w tradycyjnych wyświetlaczach podświetlanych białymi diodami LED (zazwyczaj jest to dioda niebieska z luminoforem) których luminofor też się zużywa i z czasem ich wydajność świetlna też spada. Więc nie panikujmy jeśli o to chodzi a nie podałeś korzyści korzystania prąd jest w tych wyświetlaczach zużywany tylko w miejscach które świecą więc przełączenie w tryb ciemny daje dużo mniejsze zużycie prądu od tradycyjnych wyświetlaczy np. czytnik książek wystarczy przestawić na tryb nocny i świecą się tylko literki na ciemnym tle. Komórka w takim ustawieniu pracuje dużo dłużej na jednym ładowaniu i te wyświetlane kolory ;-) a ich barwę można dobrać samemu do swoich upodobań. I zwróć uwagę na stosunek ceny do możliwości.
.95.235.235 | 02 Aug 2019, 13:08
Patusiek
Smartfona posiadałem przez 3 dni. Po tym czasie mogę stwierdzić, że czytnik linii papilarnych działa kiepsko tj. 3/10 udanych odblokowań za pierwszym razem. Dodatkowo warto pamiętać, że w przypadku gdyby ktoś chciał przykleić szybę to czytnik będzie działał jeszcze gorzej.
Rozdzielczość zapisywanych fotografii - mały wybór, 10, 12 lub 40MPixeli, w proporcjach 1:1 lub 4:3. Brak typowego 16:9.
Ekran AMOLED od Samsunga - super, warto jednak pamiętać, że ten, podobnie jak te w Samsungach będzie ulegał stopniowemu wypaleniu.
Generalnie - nie polecam.
.69.70.46 | 24 Jul 2019, 13:07
MisterXXX
Ze względu na aparat wybór był tylko jeden P30 lub P30Pro różnica niewielka w zasadzie widoczna w zdjęciach nocnych Pro potrzebuje mniej światła ale to i tak kosmos więc (P30) ze względu na cenę i gniazdo słuchawkowe oraz płaski ekran szybka pancerna przylega w całości no i ustawienia indywidualne to podstawa tak samo jeśli chodzi komórkę pobór danych itp. i trzeba jednak wiedzieć co się robi i dlaczego nie dziwcie się że ustawienia z automatu wam nie odpowiadają. No i ten stosunek ceny do możliwości nic lepszego na razie nie znalazłem nawet u chińczyków chodzi o całość (aparat + komórka + wyświetlacz) a (prawie takie same) to nie takie same i różnica jest wielka.
.95.235.235 | 18 Jul 2019, 09:07

Wszystkich opinii: 25. Pokazuję od 1 do 10.