R E K L A M A

HTC Windows Phone 8S
Opinie użytkowników

Wszystkich opinii: 309. Pokazuję od 121 do 130.
53,1% 
 20,1% 
 26,9% 
kris
Też miałem kartę mini, ale po prostu wystarczy delikatnie paluszkami ją wyłamać co zajęło mi kilka sekund, bez chodzenia po salonach i proszenia się o wymianę karty. Jeśli będę potrzebować znów mini karty po prostu wepchnę ja do ramki która została po wyłamaniu. Te wszystkie problemy niżej opisane zajęły mi góra kilkanaście minut łącznie z tym zakładaniem konta. Jak się coś robi to trzeba trochę czasem pomyśleć... Mnie jakoś kontakty z facebooka się nie skopiowały, bo tego nie chciałem i nie włączałem po prostu. Wszystko jest w ustawieniach albo wychodzi na bieżąco tylko trzeba patrzeć co się robi, a nie płakać potem jaki telefon skomplikowany. (...)
.dynamic.chello.pl | 25 Oct 2013, 11:10
ig
Telefon dostałam po przedłużeniu umowy, nie miałam wyboru ponieważ inne nie spełniały moich wymagań co do funkcji oraz w miarę przyzwoitego wyglądu zewnętrznego. Pierwsze wrażenie- o matko co to jest.. moja stara karta sim nie wchodziła ponieważ ten telefon wymaga karty mini.. pojechałam po duplikat, przyjeżdżam do domu i ZNOWU. Zakładanie konta na windowsie, duperele, dosłownie zanim zaczęłam wszystkiego używać musiałam nasiedzieć się cały dzień żeby jakoś to wszystko ogarnąć, co na prawdę dla mnie nie było łatwe. Kiedy już przez to wszystko przebrnęłam musiałam zdobyć się na następny krok- dodać kontakty.. wszystko połączyło mi sie z facebookiem, co na początku sprawiło mi wiele trudności, no ale cóż, do przyzwyczajenia. Później poluzowało się wejście na ładowarkę, powiedzieli mi że to wada fabryczna i jak dobrze ułożę telefon to się naładuje. Okazało się że panel tylni z anteną odpadał bo był źle wycięty, przez co nie miałam zasięgu, kupiłam nowy za 80 zł.. po jego zakupie chciałam włączyć telefon lecz niestety, więcej się nie włączył. Powiedzieli mi że nie naprawią go, bo to z mojej winy, chociaż ja nic takiego nie zrobiłam i z każdą usterką chodziłam do salonu aby ją zgłaszać. Także podsumowując, telefon jak dla mnie jest jedną wielką porażką i zdecydowanie NIE POLECAM!!!
.neoplus.adsl.tpnet.pl | 23 Oct 2013, 17:10

kristhof
Mam ten telefon od niedawna ale mogę już wiele dobrego powiedzieć o nim.Kupiłem go w lombardzie,ma już kilka miesięcy ale stan jest idealny,brak rys na ekranie,otarć itp. Miałem obawy o baterię bo czytałem dużo recenzji także tutaj i dużo osób pisze że słaba.W moim HTC albo jak ktoś dobrze sformatował albo po prostu jest to jak na smartfona bardzo dobra bateria. Np po pierwszym pełnym naładowaniu, ja ciągu doby pisze bardzo dużo smsów, z kilka mmsów wysłałem, odbierałem,połączenia, internet, bawiłem się aparatem, latarką,ściągałem aplikacje,ogólnie bawiłem się nim... po tej dobie bateria wskazywała 70%!! i ogólnie tak to wygląda. oczywiście jeśli ktoś siedzi kilka godzin bez przerwy na necie lub gra to jasne ze bateria szybciej się rozladuje. Dla mnie to pierwszy smartfon z naparwde dobra baterią której nie musze ładować codziennie.Aparat 5mp to oczywiście nie 10 czy więcej ale uważam ze fotki robi bardzo ładne, mało teg zrobiłem kilka fotek z fleszem w nocy w całkowicie ciemny pokoju i zdjęcia wyglądały jakbym je zrobił w dzień!! w innych telefonach jak choćby LG L5 czy podobne jakość takich zdjęć była tragiczna. Fotki trzeba po prostu robić spokojnie, jeśli komuś trzesą się ręce to faktycznie będą wychodzić niewyraźne. System Windows 8 w tym telefonie rewelacja, po androidzie trzeba poświęcić troche czasu na zaoznanie sie z nim ale jak kiedyś zraziłem sie do Windowsów w telefonach tak teraz nie chciałbym wracać do Androida.Większość aplikacji bezpłatnych taka sama jak w Androidzie, też dużo gier chociaż ja nie gram więc o grach nie pisze. Wygląd bardzo ładny, nowoczesny,kolory do wyboru, to jest dosłownie telefon ktory wyglądem zwraca na siebie uwagę i to bardzo bardzo pozytywnie.dla mnie jedyną wadą to brak diody sygnalizujacej nieodebrane połączenie lub smsa ale coż... nie wiem dlaczego to taki problem dla producenta tym bardziej ze jest juz dioda ładowania. Dałem za prawie nowy telefon 450zł jak na tę kasę to naprawdę super telefonik i nie ma co tym razem bać sie W8.
.dynamic.chello.pl | 23 Oct 2013, 09:10
Marihuanek
Telefon mam od dokładnie 8 Maja bieżącego roku. Na początku był fajny ale po tygodniu może dwóch zauważyłem wiele minusów. Parę z nich to :
-krótko trzymająca bateria
-słaby głośnik
-bardzo słaby ekran (spadł mi z wysokości 20 cm jeden raz i taki rezultat z tego wynikł http://img16.tablica.pl/images_tablicapl/101661373_3_644x461_windows-phone-8s-by-htc-uszkodzony-htc.jpg , a może to i wada fabryczna (bo były jakieś co miały ekran ściśnięty i pękały często))
-bardzo mało pamięci dla użytkownika
-wkurzający przycisk "LUPY"
-brak możliwości instalacji apek na SD (ale każdy WP tak ma)

Plus jest jeden. Podłóg telefonu z androidem z taką specyfikacją chodzi bardzo płynnie.

Nie polecam go nikomu, chyba że komuś kto nigdy w życiu nie wypuścił telefonu z ręki.
.162.250.144 | 21 Oct 2013, 18:10

corkatsw
Mój HTC 8S posiadam nieco ponad dwa miesiące. Coby sprostować dwie rzeczy:
-rozmowy są na bardzo wysokim poziomie, nie ma żadnego trzeszczenia co niektórzy mówią. Macie wadliwe modele i gwarancje, które się wykorzystuje, a nie stosuje jako podpałkę.
-telefonik spadł mi dwa razy na panele, raz ekranem do dołu i nie ma ani jednej ryski. A ileż razy rzucałam go na łóżko, to nie zliczę. Model wytrzymały, ale jeśli ktoś wali nim z drugiego piętra, to co się dziwić, że szkło pęka a wymiana tyle kosztuje (w końcu Gorilla Glass 2).
Oczywiście strasznego szału nie ma i jest wiele wkurzających rzeczy. M.in. ogromna wyświetlana nazwa osoby, od której przychodzi sms. Ludzie z metra widzą z kim piszę. Druga sprawa to brak suwaka do przewijania muzyki. Trzecia to tragiczne zdjęcia w nocy, w dzień bardzo ładne. Następnie brak możliwości własnego dzwonka SMS. Z dźwiękiem połączeń można kombinować z kopiowaniem piosenek w inne miejsce na telefonie, ale to niepotrzebne utrudnienie.
Jako, ze to WP8 a nie Android, to aplikacje mocno okrojone i nie ma co marzyć o dużym wyborze. Warto zauważyć, że to co na Androida jest darmowe, tutaj trzeba płacić. Słuchawki to śmiech na sali, rozwaliły się po miesiącu. Dwie niteczki z czymś wkładanym do ucha, co powyżej 15 kresek na 30 głośności sprawia, że całe otoczenie słyszy, czego słucham. Beats audio spisuje się nieźle. Przy słuchaniu na głośniku przy dużej głośności fon trzeszczy.
HTC 8S jest po prostu piękny. Nowoczesny, świetnie leży w dłoni dzięki gumie. Ekran jest pokryty Gorilla Glass przez co nie sposób go zarysować albo ubrudzić bardzo mocno. Kilka niezłych aplikacji jak Adobre Reader czy Facebook, które płynnie działają. Jak na Windka telefon nieźle się spisuje. CHodzi płynnie, nie wiesza się. Mamy wiele możliwości i kolorystycznych i wizualnych z ułożeniem kafelków na ekranie powitalnym. Przeglądarka IE śmiga, bardzo dobrze przegląda się strony. Z ładowaniem szału nie ma. Można bardzo długo słuchać muzyki, nawet cały dzień, a pisanie smsów wykańcza baterię błyskawicznie.
Ogólnie dla mnie fon idealny: pograć, posiedzieć na necie, popisać esemesy. Średnia półka.
.hypernet.biz.pl | 19 Oct 2013, 18:10
marta
Htc 8s mam od marca 2013. Bardzo mi się spodobał design no i cena. Ale po kilku m-cach użytkowania i jednym upadku (pęknięty ekran) raczej go nie polecam. Nie jest fonoholikiem, nie gram w gry i mam zainstalowane podstawowe app. Moim zdaniem ten slaby EKRAN to jest porażka, moim znajomym smartfony spadały wielokrotnie i maja niewielkie rysy na obudowie a u mnie pajęczyna na wyświetlaczu. Poza tym za mało PAMIĘCI ma ten telefon. Często pojawiają się tez problemy z app, min blokują się, występują błędy w aktualizacjach, powiadomienia z fb przychodzą z opóźnieniem albo wcale i wolno się ładują. Wkurzający jest ten przycisk z "lupa" w prawym dolnym rogu którego nieustannie się dotyka i przechodzi się na stronę wyszukiwarki.
.73.30.69 | 18 Oct 2013, 11:10
sebus
Telefon jest dobry za tę kasę!! A co do ekranu to bez przesady przecież to tylko szkło!!! więc OSTROŻNIE! Lustra w domu też potłuczone:)
.adsl.inetia.pl | 16 Oct 2013, 19:10
marecki
Telefon jest ok. Ma wady np Malo pamięci na aplikacje konkretnie polowe . Reszte zajmuje systemowe pliki. Spadl mi wielokrotnie ale nic mu nie jest. Mam folie i slika silikonowego . Radio tez mam jest tyle aplikacji różnych . W8 to cos nowego niż android . Dla mnie latwy telefon godny polecenia.
.play-internet.pl | 16 Oct 2013, 07:10
łukasz
Moim zdaniem warto.
Co do ekranu to telefon na pewno parę razy mi spadł, ale tego nie pamiętam. W późniejszym czasie doszła rysa, mimo, że nie spadł już ani razu ( prawdopodobnie przy wkładaniu do kieszeni ). Należ y zatem uznać, że powłoka jest dość delikatna.
Inne zauważone przeze mnie wady:
- brak equalizera
- tylko 2 GB pamięci na aplikacje
- brak możliwości zablokowania autorotacji ekranu
- bardzo kiepskie zdjęcia w słabym oświetleniu, w świetle ok, chociaż kolory są trochę przekłamane (podbite).
W razie pytań proszę pisać
.adsl.inetia.pl | 11 Oct 2013, 18:10
BartekG
Witam.
Mam zamiar kupic sobie 8s , nakrecilem sie na niego , bardzo mi sie podoba (głównie wygląd) i ten windows phone 8 dotychczas uzywalem androida 4.0.3 i chce sprobowac czegos nowego.
Zobaczylem wasze opinie, np. że ekran szybko się rysuje... Odpowiedzcie czy warto kupić tego smartfona . ;)
pozdro.
.opera-mini.net | 09 Oct 2013, 18:10

Wszystkich opinii: 309. Pokazuję od 121 do 130.